לך זה לא מפריעמה כל כך נורא שהמטבח שלי זהה לשל השכנה?
נראה שהעניין הוא שעל הייחודיות הזו שולם אקסטרה כסף, הייחודיות אולי היא חלק מהערך המוסף שנמכר להם.אז מה אמור לי להיות אכפת שהשכן מהבנין הסמוך עשה את אותו מטבח
אם המטבח הזה הותאם לי ולצרכים שלי?
וזו בדיוק הסיבה שלא הגיוני הסיפור הנ"לאבל כשאנחנו עשינו מטבח היינו מאוד פעילים ושותפים בתכנון של המטבח,
היו הרבה פתרונות וגם רעיונות עיצוביים שאנחנו הבאנו ולא האדריכלית.
זה אגב דבר שונהוהנה ... זה בקטלוג שלה!!!
לא ברשותי, לא בידיעתי!!!
מעלה לי שאלהובניתי לעצמי איזה עיצוב אני רוצה למטבח, מבחינת צבעים ושילובים.
אכןוזו בדיוק הסיבה שלא הגיוני הסיפור הנ"ל
גם לי באופן אישי היה מפריע,היו לקוחות שהסעיף הזה הפריע להם
מצויין, זה כבר אחרת לגמרי...ולכן עשיתי להם שינוי פרטני כמו- שהתמונות ישמרו אצלי רק ללקוחות שרוצים לראות חללים דומים שעיצבתי
ברור שאת לא אמורה לשאול אותהומגיעה אלי לקוחה שרוצה מטבח באותו סגנון
אני אמורה לשאול את הלקוחה הראשונה?
(כמובן, לא הייתי מעתיקה את המטבח. ולו מהסיבה הפשוטה שהפרוגרמה והשטח שונים בין המשפחות)
והם לא מלאו שאלון פרוגרמה לבדוק את הצרכים שלהם?רק אם זה אותו פרויקט ואותו גודל של מטבח
וסגנון אנשים שאין להם כח להתעמק
יכול להיות סיפור כזה...
אם כי נדיר ביותר
אכןנשמע מופרך...
אולי חיצונית נראים דומיםמה שפרקטי ועובד בדירה אחת למשפחה סטנדרטית עם צרכים סטנדרטיים, אין סיבה שלא יתאים כמות שהוא בדירה זהה, עד כדי שינויים שאולי מבחינת התכנון והעבודה של המעצבת הם משמעותיים אבל מבחינת ההרגשה שלשכנה יש בדיוק אותו מטבח הם די זניחים.
הגבתי על העניין שלשכנה יש מטבח זהה.אולי חיצונית נראים דומים
אבל א"א להשתמש באותן תוכניות והדמיות
ואם לא עשו עבודה מחדש על המטבח הזה
אז המעצבת לא עשתה את תפקידה
(דווקא לדעתי בעלי המטבח השני אמורים יותר לכעוס. כי הם אלו שלא קיבלו את התכנון המתאים והאישי שלהם עם פרוגרמה מדויקת והתאמה מירבית. לא הראשונים)
אז העתקה זה לאהגבתי על העניין שלשכנה יש מטבח זהה.
אמרתן שזה לא זהה כי החלוקה שונה, ועל זה טענתי שהחלוקה לא משנה את התחושה שהמטבח זהה.
אפשר גם להשתמש באותן תכניות ראשוניות (תכנית שינויים, לא פריסת מטבח).
אני לא יודעת להביע דעה כמה זה לגיטימי שמעצבת תעתיק מטבח מדירה אחת לשניה, אבל לעניין ההרגשה של הראשונים ש"גנבו" להם את המטבח והרסו להם את הייחודיות - החיצוני זה מה שמשנה.
ואם השכנים הגיעו למעצבת עם התמונה של המטבח הזה שהיא עיצבה וביקשו את אותו סגנון?אם אני מעלה לאתר שלי מטבח מעניין שעיצבתי
ומגיעה אלי לקוחה שרוצה מטבח באותו סגנון
אני אמורה לשאול את הלקוחה הראשונה?
זו באמת שאלה, האם לגיטימי לעצב "בדיוק כזה".אז העתקה זה לא
כי עיקר העבודה זה תכנון נכון והתאמה לצרכים
ולקחת השראה מתמונה של מטבח שאהבו זה הכי נורמלי שיש (לפעמים יש שרוצים ממש העתקה מההשראה. ויש שמשלבים)
ואם השכנים הגיעו למעצבת עם התמונה של המטבח הזה שהיא עיצבה וביקשו את אותו סגנון?
הייתה צריכה להתנגד?
ומה עם אנשים זרים ש'גנבו' לי עיצובים?
כאלו שלקחו תמונה של חדר שעיצבתי וביקשו מנגר שיעשה להם כזה חדר?
מעולם לא חשבתי שזו גניבה... אתחיל לחשוב...
*אני חושבת שאנחנו שומעים פה רק צד אחד
ובהחלט היה מענין אותי לשמוע צד שני
אם השתמשה בתוכניות זה אומר שלא שינתה מיקומים, מגירות וכואבל נניח שהגיעו לידי מעצבת אחרת תכניות מדויקות כולל הכל של מטבח שאת עיצבת, והיא הולכת ומעתיקה ועושה בול אותו דבר בדירה שכנה - אולי עם חלוקה אחרת של המגירות, אבל עם אותו ברז ואותו עציץ. נראה לך לגיטימי?
כנראה שם הצנרת הגיעה מרחוקבדירה השניה היה צריך יותר גובה בסוקל בשביל הצנרת [לא הבנתי למה]
אז היא פשוט הסתכלה על התכנון והעיצוב כחומר אישי שלהרק הבהרה לפני כן, האדריכלית הציגה את התכנית לזוג השני כתוכנית מוכנה שיש לה מלקוחות קודמים, כיוון שכך היא לקחה ע"ז מחיר מופחת + תוספות על שינויים שבוצעו.
מבלי להיכנס עכשיו לדיון על המעצבת,הם היו מבקשים שיעשו את זה בצבעים אחרים או שישלמו להם על ההדמיה שעלתה להם כסף, שזה בקשות הגיוניות ולגטמיות
והמטבח יצא בסוף זהה בדיוק?האשכול הזה מחזיר אותי שנים אחורה אל לקוחה שפנתה אלי שראתה אצל שכנה שלה מטבח שעיצבתי והיא רוצה גם משהו כזה. אמרתי לה: בשמחה ,אם את רוצה בדיוק כזה קחי את התוכניות מהשכנה ולא יעלה לך כסף (ידעתי שהשכנה תסכים בשמחה)
סוף הסיפור- הלקוחה נהנתה כ"כ מהתשובה שלי שלקחה אותי לעיצוב כל הדירה, ולא רק מטבח
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: