אני רוצה לשמוע דעות אם כדאי לי או לא?
אני רואה כאן בפרוג הרבה 'מאוכזבים' מכל מיני 'מכונים' כאלו ואחרים. אבל המכון הזה איך שזה נראה משהשיעורים לדוגמא ומההסבר לשיטה שלו, נראה שהוא בסך הכל חוסך זמן אבל מלמד בשיטה הגיונית
וגם ראיתי פה בפרוג אחד שמציע שאני יעשה את זה לבד: ללמוד שירת הים או שו"ת ...שלמה, לסכם ולהיבחן על זה.
מי יכול לשתף מנסיון אישי לטוב ולמוטב?
לא כדאי.
בסופו של דבר, מלבד להציע מסגרת - ניתן להשיג את כל היתרונות שלהם בדרך פשוטה יותר.
הלימוד הטוב ביותר, ועל כך לדעתי אין חולק, הוא לימוד מהמקורות, כאשר אפשר להיעזר בסוף - בחזרות, בספרי סיכום כעין אלו שהזכרת.
התועלת בלימוד עצמי היא, שאתה לא תלוי באף גורם, אלא אתה יכול ללמוד לבד מה שתרצה כמה שתרצה. הלימוד כמובן נעשה יעיל עם הזמן, ובסוף אתה תמצא את עצמך עוקף אותם בסיבוב, כאשר מי שלומד דרך הקורס - נדרש להמתין עד לסיומו כדי להיבחן.
לימוד דרך מכונים, הוא אולי מפתה, אבל בסוף - כשתשלם על קורס אחד ותצא ממנו עם הצלחה כזו או אחרת (במידה ואכן תצליח) - לא יהיה מי שילמד אותך איך ללמוד את החומר לבחינות הבאות.
כל זה, בעניין עצם הלימוד למבחן והתועלת שלו. עכשיו, כמה טיעונים הרבה יותר משכנעים:
המכונים הנ״ל מציעים פתרונות קסם, וזה סבבה בהרבה תחומים, אבל לא בתחום ההלכה.
פסיקת הלכה היא אחד התחומים הקשים והמאתגרים שקיימים, כאשר יש צורך בהיכרות מעמיקה עם דעות הראשונים שבבית יוסף, ועוד יותר - עם השו״ע ונו״כ. כמו כן, יש צורך מהותי בידיעה של ספרי אחרונים, והיכרות עם גישות שונות ושיטות שונות בפסיקה.
טעות בהכרעה - היא לא דבר שמורה הוראה יכול להרשות לעצמו, ולכן - לימוד סיכומי מתוך שיעורים והרצאות של שעות ספורות בשבוע, אינו מספק ואינו מספיק עבור קניית היכולת האמיתית.
במכונים המדוברים, אוהבים לשחק בכאילו. אני לא מכיר מורה הוראה אחד שלמד דרכם, ואני מכיר הרבה מו״צים.
אם סבבה לך ללמוד כדי לנפנף באיזו תוצאה מספרית, אז סבבה. אבל אם יש לך רצון אמיתי להתקדם בחיים, בתקווה להגיע מתישהו להורות באמת - וכשאני מדבר על הוראה אני לא מדבר על ׳פוסק הדור׳ אלא אני מדבר גם עליך ועל המשפחה שלך, הדרך היחידה היא זו המוכרת והמקובלת. לעבוד, ללמוד הרבה, לסכם, להיבחן, לעבור.
ספרי סיכומים הם בהחלט דרך טובה לחזרה וללימוד, אבל הרבה יותר טוב לסכם בעצמך. מניסיון, לכל לומד יש דרך אחרת שבה הוא מצליח לזכור ולסכם חומר. אם תצליח לגבש לעצמך דרך כזו, תוכל לעבור כל מבחן, והזמן יצטמצם מפעם לפעם.
מקווה שעזרתי. רק חייב לומר שזה אפשרי, אם כי בהחלט דורש מאמץ ויכולת למידה גבוהה.
==
אם יש לך שאלות יותר קונקרטיות, או שאלות מעשיות, תוכל לשאול כאן או בפרטי. אשמח לתרום מניסיוני לכל מי שזקוק להדרכה בתחום, וב״ה יש לי ידע וניסיון.