בוקר טוב ל
@סנפירית
אני חושב שאני בר סמכא גדול לדון בעניני חריש & כרמיאל.
גרתי מיד אחרי החתונה שנה וחצי בכרמיאל הותיקה וכיום אני כבר אחרי שנה וחצי בחריש.
בנוסף למדתי בתור בחור בישיבה בכרמיאל לפני כמה שנים כך שאני מכיר גם את התפתחות הקהילה בישיבה.
בוא נתחיל בעובדות, בחריש יש לפחות פי 4 חרדים מכרמיאל, בהגדרה. גם אם נתייחס לציבור תורני שבערים חרדיות לא היה מתקבל ובפריפריה הוא תורם רבות לצביון, אז גם זה בחריש יש אחוזים עצומים ביחס לכרמיאל.
לגבי קהילה ליטאית בקהילת אהבת תורה בחריש יש מנויי הו"ק [שהם הרבה פחות מהמתפללים הקבועים] בערך כמו קהילת הישיבה בכרמיאל.
נכון שזו הקהילה העיקרית בעיר אבל עדיין קיימות עוד קהילות, יש שני תלמודי תורה ליטאיים בנוסף לספרדים והעיר רק בתחילת דרכה.
ההתפתחות של חריש ביחס לכרמיאל היא מטאורית, אין לזה אח ורע בקהילות פריפריאליות.
משפחות שנטשו? אני אישית אחד משלושה אברכים שעזבו את כרמיאל לחריש, לא מכיר אנשים שעשו את הכיוון ההפוך. נכון שעזבתי בגלל פרנסה ולא שום סיבה אחרת אבל זו המציאות.
לא נתכחש לעובדות, אני מכיר גם שלוש משפחות שעזבו את חריש חזרה למרכז, אבל זו תופעה שכל כך מאפיינת פריפריות בתחילת דרכן, כל מי שגר בפריפריה כל שהיא יוכל להעיד על זה, אבל, ופה האבל הגדול, דברייך השוו בין כרמיאל לחריש, אז ככה, כשאני הייתי לפני שבע שנים בישיבה בכרמיאל היו בקהילה 50-60 משפחות, כל תחילת שנה עזבו כמה וכמה משפחות, סדר גודל של עשרה אחוזים מהקהילה לעיתים אף יותר, במקביל הגיעו חדשות. כיום יש בישיבה בכרמיאל למעלה מ100 משפחות והמצב כבר הרבה יותר יציב, גם כי הקהילה התחזקה ובנתה את המוסדות, גם כי היום אנשים עוברים יותר בשלים ומוכנים, וגם כי עם המחירים כבר אין כל כך ברירות.
אז ההשוואה בין חריש לכרמיאל לא הייתה מקוממת היא פשוט מצחיקה, עוד עשר שנים את לא תאמיני בעצמך שכתבת את זה.
ובנימה אישית, אני לא יודע עדיין איפה אני אשתקע, גם כרמיאל וגם חריש אהובות ונחמדות,
יש יתרון לחריש שיש פה דירות חדשות שזה פשוט עולם אחר, יש פה גם אנרגיות בקהילה של בניה של דבר חדש וקהילה חדשה, ממש מזכיר לי את ברכפלד לפני 20 שנה כד הוינא טליא, העיר יפהפייה ומטופחת וכל כך קרובה למרכז, אני יכול לצאת עם אשתי על הבוקר לקניות בבני ברק ולחזור לפני 1 להוציא את הילדה מהמטפלת.
יש יתרון לכרמיאל, יש לי שם דירה, ההורים של אשתי שם, הקהילה מאד רגועה ומכילה, העיר גם יפהפייה וירוקה אמנם סגנון ישן אבל עיר מדהימה, וקרובה לכל מחמדי הארץ.
אז יום יבוא ולפי השם משתמש שלי תדעו איפה אני.
עד אז שכל אחד יעשה את הבחירות שלו איפה לגור רק מתוך ידיעת העובדות ולא מתוך עדויות סובייקטיביות.
עריכה: עוד יתרון של כרמיאל על חריש זה שהראש עיר בכרמיאל הרבה יותר תומך בצרכי החרדים, אבל זה גם מעיד למה בחריש הרבה יותר מפחדים מהם, בכרמיאל לא אכפת לפנק אותם כשהם לא מאיימים בשינוי צביון העיר, אם נדייק את זה יותר המיעוט הליברלי בחריש כרגע בלבד שולט בראש עיר על מנת למונע מהרוב לממש את מדיניותו הדתית מסורתית