עזרה מצאתי חילזון בחסה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש חסד עזרה ב"ב
הערב
כרוב ללא אריזה

בכרוב אין נגיעות בתוך העלים.

לפי הוראות הרב ויא, המקובלות גם על ועדי הכשרות הכי מחמירים, אפשר לאכול כרוב מגידול רגיל לאחר הקפאה, ניקוי ובדיקה כהלכה. (החרקים נמצאים רק בין העלים).

לבן

משתמש סופר מקצוען
תוכלי לשלוח לי פרטים? (אפשר באישי).
דיברתי עכשיו עם מומחה לענייני חרקים, שמכיר היטב את מערכת הכשרות של הרב לנדא.
הוא לא שמע על דבר כזה, שנמכרים בחנויות בהשגחת הרב ירקות עלים ללא אריזה וללא גידול מיוחד.
דוגמא בולטת אצלי לירקות ממש בעייתיים בלי השגחה זו חנות ברחוב רבי עקיבא פינת אדמו"ר מגור. אבל כבר שנים שלא דרכתי שם באזור.

דבר סתר

משתמש פעיל
דוגמא בולטת אצלי לירקות ממש בעייתיים בלי השגחה זו חנות ברחוב רבי עקיבא פינת אדמו"ר מגור. אבל כבר שנים שלא דרכתי שם באזור.
הכוונה לחזו"א פינת האדמו"ר מגור בחנות של מישאל
אני לא יודע היום פעם היה בחנויות ירק עם מדבקה בולטת "מגידול רגיל ללא פיקוח לגבי חרקים"
אגב מענין לברר האם זה שהוראות השטיפה של הרב לנדא הם מחמירות עד בלתי אפשריות (מי שיכול לשפשף פטרוזיליה עלה עלה שירים את היד) זה אומר שהוא יותר מחמיר או להיפך שהוא מאשר ירקות עם חרקים שלא יורדים בשטיפה רק בשפשוף-שחלק מההשגחות האחרות פוסלים כאלו ירקות

גויאבה

משתמש צעיר
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
אם הוא באמת בועט -לשלוח לגינס
ואם זה באמת מגעיל- להיגעל

אני וביתי

משתמש מקצוען
בכרוב אין נגיעות בתוך העלים.

לפי הוראות הרב ויא, המקובלות גם על ועדי הכשרות הכי מחמירים, אפשר לאכול כרוב מגידול רגיל לאחר הקפאה, ניקוי ובדיקה כהלכה. (החרקים נמצאים רק בין העלים).
בכרובית גם אין בעיה? ראיתי אתמול ביש חסד השומר מגידול רגיל.

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא נעים בכלל לפגוש אחד כזה באריזה "סטרילית" :D
אבל קחי בחשבון, שכל עוד הירקות גדלים באדמה, לכי תדעי מי עוד עלה עליהם...
בעלי היה משגיח של בד"ץ בשנת שמיטה ואז הוא אמר לי כל ירק / פרי לשטוף חזק עם סבון (לאור הצנזורה אני אכתוב שהערבים לא מבדילים בין שדה לשירותים :confused: וד"ל)

לבן

משתמש סופר מקצוען
רחובות רבי עקיבא ואדמו"ר מגור לא נפגשים!
כנראה באמת שכחתי:)
התכוונתי דווקא לירקן ברבי עקיבא פינת אלישע, אצל מישאל יש מדבקות שמכריזות שהירק מגידול רגיל ללא פיקוח לגבי תולעים, לא שאני מבינה בדיוק מה זה עוזר. אבל ניחא.:)

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לכל הסקפטיים...
upload_2019-2-6_11-52-59.png

upload_2019-2-6_11-53-35.png

upload_2019-2-6_11-54-0.png

upload_2019-2-6_11-54-37.png

נכון חמודים המחושים שלו?? (:eek::eek::eek::eek::(:(:(:(:().

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בררררר....
לכל אלו שכתבו שכן צריך לשטוף
ספציפית את המוצר הזה לכאורה לא אמורים לשטוף!
לכן משלמים עליו דאבל ויותר..
זה אמור להיות מוכן לחלוטין לאכילה,
כמו שלא תשטפי לחם קנוי.
זה לא אמור לקרות וזה לא בסדר.

vhsvchch

משתמש מקצוען
הכוונה לחזו"א פינת האדמו"ר מגור בחנות של מישאל
אני לא יודע היום פעם היה בחנויות ירק עם מדבקה בולטת "מגידול רגיל ללא פיקוח לגבי חרקים"
אגב מענין לברר האם זה שהוראות השטיפה של הרב לנדא הם מחמירות עד בלתי אפשריות (מי שיכול לשפשף פטרוזיליה עלה עלה שירים את היד) זה אומר שהוא יותר מחמיר או להיפך שהוא מאשר ירקות עם חרקים שלא יורדים בשטיפה רק בשפשוף-שחלק מההשגחות האחרות פוסלים כאלו ירקות
אני חושב שלדעת הרב לנדא הבעיה העיקרית היא שאנשים סומכים על חסלט וכו' ללא שטיפה

דבר סתר

משתמש פעיל
אני חושב שלדעת הרב לנדא הבעיה העיקרית היא שאנשים סומכים על חסלט וכו' ללא שטיפה
יש הבדל בין ההוראות של כל ההשגחות שמסתפקות בהשריה ושטיפה להוראות של הרב לנדא שחיבים לשפשף כל עלה משני הצדדים
לא מזמן ראיתי בפרסום של הרבנות שיש שני סוגי חרקים יש כאלו הוורדים בשטיפה ויש כאלו שלא יורדים רק עם שפשוף
לדבריו (של הכותב מהרבנות) הם לא מאשרים גידול שנמצאה בו נגיעות של חרקים שצריכים שפשוף אבל יש כשרויות מהדרין שמאשרות לשווק גידולים כאלו
את ההקשר עשיתי בעצמי ומאז אני לא כ"כ רגוע בנושא

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בדיוק כזה היה גם לנו...
התקשרתי עכשיו לבד"ץ, ונתנו לי את המספר פלאפון של המשגיח שאחראי על תחום הירקות העליים, כי חשוב מאד לעדכן אותו.
התקשרתי- הוא לא זמין כרגע.
אעדכן

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בדיוק כזה היה גם לנו...
התקשרתי עכשיו לבד"ץ, ונתנו לי את המספר פלאפון של המשגיח שאחראי על תחום הירקות העליים, כי חשוב מאד לעדכן אותו.
אעדכן
אשמח גם לקבל!
דיברתם עם החברה גם?

בערל דוב

משתמש פעיל
בדיוק כזה היה גם לנו...
אעדכן
מוזר הדבר
למה לא מעדכנים את המשגיח מהמשרד?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה