סתם פוילישער
משתמש מקצוען
יישר כח לכל המסייעים לי במחקר זה, ישלם לכם השם שכרכם כגמולכם משמים. שכוייעח!
בקשר ליאווא צריך פשוט לבחון היטב מה כתוב בלועזית בחתימה שצירפתי לעיל, אחר המילה בודאפשט.לא יודע מספיק, אבל אם משווים ליו"ד ולדל"ת של גרינוואלד אז די ברור שמיל יהדה מיאווא (תשווה לרי"ש של גרינוואלד). האותיות ממש אותו הדבר.
[ואולי יודה, אבל מהשוואה לוא"ו של גרינוואלד, לא נראה.]
והתאריך המופיע בחותמת: 17 באוקטובר 1935, זה כ' תשרי תרצ"ו [ד' דחול המועד סוכות, בעצם], וכנראה החותמת הייתה כזו שמחליפים מספרים וכדו'.ישנה עוד חותמת בעמוד,
ה' דחול המועד סוכות.והתאריך המופיע בחותמת: 17 באוקטובר 1935, זה כ' תשרי תרצ"ו [ד' דחול המועד סוכות, בעצם], וכנראה החותמת הייתה כזו שמחליפים מספרים וכדו'.
עוד משהו שאנחנו יודעים, הוא גר ברחוב Akác[z]fa-utca 18 בבודפסט, די קרוב לבית הכנסת הגדול בעיר, ראו כאן.
בשורה האחרונה כתוב:
כ' טשרי. 20Tisri 5696
(הטעות במקור)
ה' דחול המועד סוכות.
מעניין שנצרך לכתוב בחול המועד.
אם היה חושש לקדושת המועד בעניין הזה,האם ייתכן שכתב תשרי בט' - בגלל קדושת המועד? (שינוי וכו')
בלועזית כתוב במפורש Miava (עם גרש על שתי ה-a (אין לי במקלדת), לא יאווא ולא ליאווא - אין ספק שזו M, מהכירותי רבת השנים עם צורת כתיבת האותיות של יוצאי הונגריה.בקשר ליאווא צריך פשוט לבחון היטב מה כתוב בלועזית בחתימה שצירפתי לעיל, אחר המילה בודאפשט.
אני לא הצלחתי לקרוא, אולי ליאווא...
בחו"ל, שיש שם יו"ט שני של גלויות, זה ד' דחוה"מ.ה' דחול המועד סוכות.
קודם אדע מיהו...הוא נספה בשואה?
תודה על ההערה!האם ייתכן שכתב תשרי בט' - בגלל קדושת המועד? (שינוי וכו')
מעניין שנצרך לכתוב בחול המועד.
יישר כח!בלועזית כתוב במפורש Miava (עם גרש על שתי ה-a (אין לי במקלדת), לא יאווא ולא ליאווא - אין ספק שזו M, מהכירותי רבת השנים עם צורת כתיבת האותיות של יוצאי הונגריה.
קודם אדע מיהו.
מילא הזמנה, אבל מה היה עם הכתובה?בעניין זה יש סיפור מעניין ממשפחתי - היה לי בן דוד - בן אחות אבי - בשם שמיל-לייב שאיבד את הוריו בשואה בגיל פחות מבר מצוה. הוא היה גר באחת מארצות אירופה. כשחגג בר מצוה לבנו הגדול - שלח לנו (דהיינו להורי) הזמנה וחתם: שמואל אריה. השתומם עליו אבי ז"ל ושלח לו אגרת דחופה (למי היה אז טלפון...) מה ראה לשנות את שמו. בן דודי השתומם לשמוע כי שמו אכן שמואל יהודה - כל אותן שנים מאז שנעשה בר מצוה עלה לתורה בשם לא נכון... היה ברור לנו בלי ספק כי שמו שמואל יהודה, שכן הוא נקרא ע"ש סב אמו, שהיה גם סבו של אבי ז"ל, שאמנם ידוע היה בכינויו 'שמיל לייב' אבל שמו כשעלה לתורה היה שמואל יהודה.
אפשר לחפש ביד ושם. https://collections.yadvashem.org/he/namesהוא נספה בשואה?
לא מצאתיאפשר לחפש ביד ושם. https://collections.yadvashem.org/he/names
לא לצעריהאם יש פרטים נוספים עליו?
תאריך לידה וכו'?
אכן יש עיירה 'מיאווא' בסלובקיה, ראה ויקיפדיה, אבל איך זה קשור לבודפשט?לא מצאתי
כמו כן לא מצאתי מה היא העיר מיאווא שבסלובקיה
זה גם חייםכמו לייב - הוא בעצם תרגום של 'אריה', אבל גם יהודה תרגמו ל'לייב'
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: