הכנתי בתבנית חד פעמים בגודל A4מתכון
נצטרך תבנית שקעים קטנים.
אפשר סיליקון
או חד פעמי
לא כדאי מתכת יצוקה כי יהיה קצת קשה לחלץ את הקעריות.
לבצק השוקולד צ'יפס:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן
1/2 כוס חמאת בוטנים קראנצ'ית [עם שברי בוטנים]
1 כפית סודה לשתיה
2 ו 3/4 כוסות קמח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
לבראוניס:
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס קמח
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
2 כפות חמאת בוטנים
קרוקנט- אופציונאלי
הכנה:
מערבבים בקערה בעזרת כף את כל רכיבי בצק השוקולד צ'יפס
משמנים את שקעי התבנית [רצוי בתרסיס שמן]
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בשקעים. בעזרת האצבע יוצרים גומה במרכז הכדור ולוחצים את הצדדים לדפנות השקע עד שמתקבלת צורה של קערה עם שקע למילוי.
כל מכינים את כל הקערות
מכינים בראוניס:
באותה קערה, אין צורך בשטיפה, מערבבים את רכיבי הבראוניס לתערובת אחידה וחלקה
מעבירים לשקית זילוף וממלאים בכל קערה לגובה של כ-2/3 ולא יותר.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות להתייצבות של הקערות.
מקררים היטב ורק אחר כך מחלצים בזהירות.
מכינים ציפוי:
ממיסים יחד שוקולד, שמן וחמאת בוטנים. טובלים את החלק העליון של כל קערית בשוקולד המומס עם חמאת הבוטנים.
צפה בקובץ המצורף 1577483
אפשר לפזר מעט קרוקנט מעל לציפוי.
צפה בקובץ המצורף 1577482
הכנתי פי 1.5 כמות של בראוניס כי היה נראה לי לא מספיק ואפיתי כשעה בסוף נראה לי (זה היה קצת יותר מידי)
יצא פצצות! תודה!!
כדאי לנסות גם להפוך לבלי גלוטן? עם איזה קמחים היית מציעה?