דרוש מידע מענק לאברך 1,000 ש"ח לחודש

איש עברי

משתמש מקצוען
במוסדות חינוך אין הנחות מי יודע מה, שאף אחד לא יספר סיפורי סבתא. וכשמגיעים לבוגרים מגיעים בקלות לכמה אלפים טובים כל חודש.
לקנות במכירות נשמע איזה קסם שחוסך 50 אחוז, וגם זה ממש לא מדויק, נכון שחוסכים אבל לא כאלו סכומים.
מים לא עולה 200 ש"ח, לי יש 90 אחוז הנחה וזה ממש לא הסכומים.
וכן לגבי חשמל, 400 ש"ח משלמים קשישים לאחר הנחה.

אם יש אפשרות לשלם כך, אשמח למידע.

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני מכיר אישית אברך שחי ככה ב 400 שח חשמל לחודשיים, ומים ב 200 שח, ושכ"ל יש לו שתי ילדים בחיידר שעולה ביחד 700 שח [והשאר בנות שבחינם] ו2000 שח משכנתא, והילדים שלו לא נראים פחות מטופחים ומאושרים

גלינג

משתמש סופר מקצוען
??
כבר עשרות שנים שרבות מנשות ישראל הצדיקות מפרנסות בתים של תורה, כולל בנותיהן ונשותיהן של גדולי תורה מפורסמים, ורבנים ידועי שם, וכל זה נעשה ללא התייעצות עם רבנים?!
לא אמרתי שאסור.
וכל מקרה נדון לגופו.
(אולי אתם צעירים בשביל לזכור את זה אבל..) היציאה המסיבית של עקרות הבית נעשתה עקב גזירות ממשלתיות.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
מים לא עולה 200 ש"ח, לי יש 90 אחוז הנחה וזה ממש לא הסכומים.
וכן לגבי חשמל, 400 ש"ח משלמים קשישים לאחר הנחה.
:)
אני לא יודע איך אבל מכיר חשבונות כאלו מקרוב.
(פעם שלישית גלידה..)
אלו שאין להם מייבש, משתמשים בבויילר פעמיים בשה ובמזגן חודשיים בשנה מגיעים לסכומים הללו בשקט.
כמו"כ שימוש במים הוא ענין תרבותי ושייך למציאות חיים.

אני וביתי

משתמש מקצוען
זה נשמע לי כמו פנאל בתקשורת מאיפה אברכים מתפרנסים?! איך חיים מ1100 שקל?!
הם לא חיים מ1100 שקל אלא מידו של ה יתברך ישירות.
מי שיש לו שאלות שישאר עם השאלות אני מכיר הרבה שלא עונים על שום תחשיב כלכלי הגיוני והם חיים ומאושרים ברוך ה.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הם לא חיים מ1100 שקל אלא מידו של ה יתברך ישירות.
מי שיש לו שאלות שישאר עם השאלות אני מכיר הרבה שלא עונים על שום תחשיב כלכלי הגיוני והם חיים ומאושרים ברוך ה.
מה שנשאר להבין כמובן, אם כך זה באמת בזבוז להעביר להם את התמיכות הממשלתיות או כל תמיכה אחרת, עדיף להעביר אותן לאלו שלא מקבלים ישירות מידו יתברך.
זה די מצחיק הדיונים האלו, כי בדרך כלל ההתנהלות שלהם היא כזו:
תומך בקצבה: מדובר במשפחות עניות של ממש ולכן הן חייבות עזרה.
מתנגד: זה תקציב מעוות כי הרי אי אפשר לחיות מ3,000 ש''ח בחודש
ת': דווקא כן, אני מכיר אישית. וגם הם משתמשים במכירות והם אפילו לא נעזרים (כמעט) בקופות צדקה.
מ': ומה עם דיור איך הם מסתדרים?!
ת': גרים ביחידה בפריפריה
מ: ועדיין יש הוצאות אוכל ורפואה וארנונה וכו'
ת': הם חיים מידו יתברך ואין אפשרות להסביר את זה עם מספרים, וגם אין צורך.

ומה שלא מובן זה מדוע דווקא אלו שחיים מידו יתברך, צריכים עזרה מקופות הסעד של המדינה, הלא הם יסתדרו בכל מקרה ואפילו אם כל המספרים לא יסתדרו זה עם זה.

(האמת כמובן היא שכולם ניזונים מידו של הקב''ה, אבל לומר שאין אפשרות לחשב את זה זו בריחה מדיון ולא ניהול שלו. צריך להחליט את הנחות היסוד של הדיון. ''האם צריך לעבוד'', ''האם צריך לא להיתמך'' וכו' וכו', ורק אז אפשר להגיע למסקנה כלשהי)

אני וביתי

משתמש מקצוען
מה שנשאר להבין כמובן, אם כך זה באמת בזבוז להעביר להם את התמיכות הממשלתיות או כל תמיכה אחרת, עדיף להעביר אותן לאלו שלא מקבלים ישירות מידו יתברך.
זה די מצחיק הדיונים האלו, כי בדרך כלל ההתנהלות שלהם היא כזו:
תומך בקצבה: מדובר במשפחות עניות של ממש ולכן הן חייבות עזרה.
מתנגד: זה תקציב מעוות כי הרי אי אפשר לחיות מ3,000 ש''ח בחודש
ת': דווקא כן, אני מכיר אישית. וגם הם משתמשים במכירות והם אפילו לא נעזרים (כמעט) בקופות צדקה.
מ': ומה עם דיור איך הם מסתדרים?!
ת': גרים ביחידה בפריפריה
מ: ועדיין יש הוצאות אוכל ורפואה וארנונה וכו'
ת': הם חיים מידו יתברך ואין אפשרות להסביר את זה עם מספרים, וגם אין צורך.

ומה שלא מובן זה מדוע דווקא אלו שחיים מידו יתברך, צריכים עזרה מקופות הסעד של המדינה, הלא הם יסתדרו בכל מקרה ואפילו אם כל המספרים לא יסתדרו זה עם זה.

(האמת כמובן היא שכולם ניזונים מידו של הקב''ה, אבל לומר שאין אפשרות לחשב את זה זו בריחה מדיון ולא ניהול שלו. צריך להחליט את הנחות היסוד של הדיון. ''האם צריך לעבוד'', ''האם צריך לא להיתמך'' וכו' וכו', ורק אז אפשר להגיע למסקנה כלשהי)
הם חיים ואנחנו צריכים לראות איך אנחנו יכולים לעזור ולא סתם להפריח סיסמאות זה סתם בזבוז, לא יכולים להתקיים מזה.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הם חיים ואנחנו צריכים לראות איך אנחנו יכולים לעזור ולא סתם להפריח סיסמאות זה סתם בזבוז, לא יכולים להתקיים מזה
אשמח אם תואיל/י להסביר את טענתך.
בסופו של דבר אתה מעוניין לקחת כסף של אדם א' ולהעביר אותו לאדם ב'. בשביל לעשות זאת צריך סיבה מאוד טובה.
הסיבה הטובה שיכולה להיות לכך היא שמדובר במשפחות שיש להם קושי אמיתי בפרנסה.
ובשביל להבין האם מדובר באמת במשפחות עם קושי בפרנסה, צריך לדעת ממה אפשר להתפרנס עם 1,400 ש''ח ומלגת כולל ללא צדקה.
באם אי אפשר להתפרנס כך, כנראה שיש נתונים שלא הובאו בחשבון, וממילא יש צורך להוכיח שאכן מדובר במשפחות שיש להם קושי אמיתי בפרנסה
כמובן שיהיה צורך להוכיח שאכן מדובר במשפחות עם קושי העולה על זה של משפחות אחרות הדומות להן.

אני וביתי

משתמש מקצוען
אשמח אם תואיל/י להסביר את טענתך.
בסופו של דבר אתה מעוניין לקחת כסף של אדם א' ולהעביר אותו לאדם ב'. בשביל לעשות זאת צריך סיבה מאוד טובה.
הסיבה הטובה שיכולה להיות לכך היא שמדובר במשפחות שיש להם קושי אמיתי בפרנסה.
ובשביל להבין האם מדובר באמת במשפחות עם קושי בפרנסה, צריך לדעת ממה אפשר להתפרנס עם 1,400 ש''ח ומלגת כולל ללא צדקה.
באם אי אפשר להתפרנס כך, כנראה שיש נתונים שלא הובאו בחשבון, וממילא יש צורך להוכיח שאכן מדובר במשפחות שיש להם קושי אמיתי בפרנסה
כמובן שיהיה צורך להוכיח שאכן מדובר במשפחות עם קושי העולה על זה של משפחות אחרות הדומות להן.
הם צריכים האם הם צריכים יותר ?כן האם כאלו שמרוויחים 35000 לשנה גם צריכים לקבל כן. האם בגלל שהם לא מקבלים זה סיבה לא לתת גם למי שמרוויח פחות לדעתי לא.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הם צריכים האם הם צריכים יותר ?כן האם כאלו שמרוויחים 35000 לשנה גם צריכים לקבל כן. האם בגלל שהם לא מקבלים זה סיבה לא לתת גם למי שמרוויח פחות לדעתי לא.
לא כל כך הבנתי מה שכתבת, אשמח אם תסביר ביתר בהירות

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ברור שניתן לפרוט את החיים הללו למציאות.
רק זה לא ענין של יידע אלא צורת חיים והרגלים מושרשים אחרים בתכלית.
התשובה 'מידו של הקב"ה' היא לכאלו שטוענים בתוקף ש'אי אפשר/אין מציאות כזו'.
ולהם התשובה היא- זה קיים והקב"ה יכול הכל ובפרט לעמלי תורה.

נערך לאחרונה ב:

יהודיתו

משתמש מקצוען
בלתק
מישהו נתקל בזה?
1638690155343.png

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ברור שניתן לפרוט את החיים הללו למציאות.
רק זה לא ענין של יידע אלא צורת חיים והרגלים מושרשים אחרים בתכלית.
התשובה 'מידו של הקב"ה' היא לכאלו שטוענים בתוקף ש'אי אפשר/אין מציאות כזו'.
ולהם התשובה היא- זה קיים והקב"ה יכול הכל ובפרט לעמלי תורה.
עייפתי מעט.
בהגרלת לוטו בעיר נידחת בארה''ב זכה אדם שלש פעמים ברצף בפרס הראשון. בפעם השלישית לא הגיעו אליו נציגים עם צ'ק אלא שוטרים ואזיקים.
אף אחד לא טוען שאי אפשר, הטענה היא שיותר סביר שפשוט מוסתרים כאן נתונים, מאשר לומר שכסף שתועה באטמוספירה מתערסל לו בנחת בארנק שלהם.

נערך לאחרונה ב:

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
400 שח חשבון חשמל- ממש לא מנותק מהמציאות.
היו לנו חודשים של 400 וזה כולל מייבש כביסה וכיריים חשמליים.
אבל לא עם 11 ילדים, אם זה מה שמשנה.
מדובר בקולטים שקנינו חדשים, וכך לא הדלקנו בוילר, אם זה מה שעושה את זה..
בחורף החשבון עולה פלאים כמובן.. אבל חודשי האביב?
ואנחנו לא חסכנים יותר מדי..

גלינג

משתמש סופר מקצוען
אף אחד לא טוען שאי אפשר, הטענה היא שיותר סביר שפשוט מוסתרים כאן נתונים, מאשר לומר שכסף שתועה באטמוספירה מתערסל לו בנחת בארנק שלהם.
בקיצור.
יש כמה שטוענים שמכירים את הנתונים מבפנים וזה קיים.
לכם עם צורת החיים שלכם זה לא בא בטוב
אז צריך לשלוח את הראשונים לכלא (מטאפורי כמובן).

נו נו..

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
יש כמה שטוענים שמכירים את הנתונים מבפנים וזה קיים.
דווקא בגלל שהם טוענים שמכירים את הנתונים מבפנים, לכן אנו שואלים אותם, ואותם בדווקא, איך המספרים מתחלקים.
לכם עם צורת החיים שלכם זה לא בא בטוב
לא יודע מדוע אתה משתלח. חבל, זה לא מאפשר לנהל דיון.
מותר לשאול שאלה פשוטה:
''איך אפשר להתקיים משפחה עם ארבעה או שלשה ילדים ממילגת כולל ו1166 ש''ח בחודש (ברוטו, בנטו זה פחות 3.5%)''.
אם אין לך תשובה לכך, זה לא אומר שכל האחרים רעים או צרי עין או חושבים שצריך לשלוח אחרים לכלא.
זה בסך הכל אומר שגם לך אין נתונים בנושא
לילה טוב

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה