דרוש מידע מענק לאברך 1,000 ש"ח לחודש

היוש

משתמש מקצוען
אגב גם אגלה לך שהם מגישים ומקבלים הנחות בארנונה.

וכך נוצר מצב משונה בו בני אמידים שגרים בדירת 4 חדרים מרווחת בכדורי וצופים לנוף, יקבלו הנחת 80% בקלות, ואפילו בלי צורך לעגל נתונים.

בעוד זוג אחר עם שני ילדים, שעובדים שניהם בשכר מינימום (או שהבעל אברך במילגת 1000 ש"ח והאשה עובדת בפרך ומשתכרת 9,500 ברוטו), לא יקבלו הנחה כלל על הדירונת שהם שוכרים בפאתי נווה יעקב.
ואז?
הבני אמידים לא מקבלים הנחה למעון/למיסים על חשבון משפחת האברך מנווה יעקב.
ולתת פטור לאברך הרי לא יתכן כי הקריטריונים לקבלת הנחה מאד יבשים ומרובעים,אז למי אכפת שמשהו אחר נהנה מזה?

פרידא

משתמש מקצוען
כי היא כבר תעבור את ה 1200 לחודש, והם לא רוצים לגנוב
כי היא מקבלת את ההבטחת הכנסה המדוברת
(והיא עבדה בשחור)
והיו לה אז לפחות 5-6 ילדים
כל הכבוד על היושרה
אבל סתם מעניין. זה אומר שכל ילד משלם לה 200 ש"ח לחודש?

פרידא

משתמש מקצוען
דרך אגב, אם כבר
שווה לוותר על הדתות ולקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי. שם אפשר להרויח יותר כל חודש והקיצבה שמקבלים היא באלפים. (אמנם צריך לבוא לחתום בלישכת התעסוקה אבל יש פטור לאמהות עם ילדים קטנים וכו')
מחשבון-

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
די
תפסיקו
זה לא יאומן!!!
זה פורום חרדי, וזה פשוט מרגיז לראות תגובות שיותר מתאימות לפורומים אחרים
כמו כל דבר, יכולים אולי להנות מזה אנשים שלא היו
אבל רובם זה אנשים מהתחתון מתחת לעשירון הנמוך ביותר
אני מכירה, ואני מאמינה שלא רק אני, אלא רוב רובם
(ואם אתם לא מכירים, תפתחו קצת את העינים שלכם, ובטוחה שתמצאו כמה משפחות כאלו שאתם מכירים)
(אני ממודיעין עילית, אולי בירושלים זה אחרת? )
שכן, אנשים שחיים ממלגת כולל, אשה עקרת בית (או מקסימום מטפלת בבית)
כן, בצמצום, בדוחק, בקושי רב
(יש לי גם דוגמאות של סיפורים שאני שומעת משכנות ומזועזעת- שלא תאמינו שזה קיים היום)
אבל יש המון משפחות כאלו
ותפרגנו להם מכל הלב, שלפחות ללחם והחלב יש להם כן הכנסה (בזכות הסכום הנ"ל)
וגם בביטוח לאומי יש אבטחת הכנסה למשפחות שמרוויחות מעט מאוד כסף
רק אין זכאות שם לאברכים (שיכולים להרוויח הרבה פחות ממה שניתן באבטחת הכנסה של הב"ל)
וזה במקום האפשרות של אבטחת הכנסה זו.

ולפי הכללים שם אסור לקבל מלגה מקרובי משפחה (מאמינה שהם גם דורשים דפי בנק)
ובכל מקרה, גם רכב הקריטריונים שם הם לרכבים מיושנים מאוד

אז בבקשה לפרגן למשפחות כאלו מכל הלב ולא לאמר:

בכל מטרה ראויה, יש כאלו שמנצלים אותה בצורה לא ראויה
אבל לקרוא למטרה זו מוזרה ומיותרת?
אם בפורום חרדי מדברים כך
מה יגידו אזובי הקיר????

ועוד סתם דוג'
לפני 11 שנה, כששלחתי למטפלת פרטית
פניתי לאחת מקסימה, ששמרה לי על הילד הקודם והייתי מרוצה.
אמרה לי שלא יכולה לקבל את הילד שלי
(והיא עבדה בשחור)
התאורים שלך מענינים.
ממלגת כולל, אשה עקרת בית (או מקסימום מטפלת בבית)
אברך - יכול להביא כמה אלפים.
מטפלת - גם יכולה להכניס כמה אלפים טובים
זה ברור לא פחות מ1200 ש"ח לחודש...
(מינימום לילד 500-800 ש"ח *5-10 ילדים לפחות...)

וכאן,
ועוד סתם דוג'
לפני 11 שנה, כששלחתי למטפלת פרטית
פניתי לאחת מקסימה, ששמרה לי על הילד הקודם והייתי מרוצה.
אמרה לי שלא יכולה לקבל את הילד שלי
(והיא עבדה בשחור)
תקראי שוב את מה שכתבת
ותראי כמה התאור לא הגיוני

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אגב גם אגלה לך שהם מגישים ומקבלים הנחות בארנונה.

וכך נוצר מצב משונה בו בני אמידים שגרים בדירת 4 חדרים מרווחת בכדורי וצופים לנוף, יקבלו הנחת 80% בקלות, ואפילו בלי צורך לעגל נתונים.

בעוד זוג אחר עם שני ילדים, שעובדים שניהם בשכר מינימום (או שהבעל אברך במילגת 1000 ש"ח והאשה עובדת בפרך ומשתכרת 9,500 ברוטו), לא יקבלו הנחה כלל על הדירונת שהם שוכרים בפאתי נווה יעקב.
אצלנו במועצה דורשים להכניס לפירוט ההכנסות גם תמיכה מההורים, ולצרף פירוט עו"ש, כדי למנוע מצב כזה.
אני מניחה שיש דרכים לעקוף, אבל זה מן הסתם מצמצם את התופעה (שמלכתחילה לא כ"כ נפוצה במועצה שלנו. יש אברכים/סטודנטים שנתמכים בהורים, אבל הם בד"כ כן חיים בצמצום).
ואז?
הבני אמידים לא מקבלים הנחה למעון/למיסים על חשבון משפחת האברך מנווה יעקב.
ולתת פטור לאברך הרי לא יתכן כי הקריטריונים לקבלת הנחה מאד יבשים ומרובעים,אז למי אכפת שמשהו אחר נהנה מזה?
אם מסתכלים בקטן- זה נכון, אבל בגדול זה כבר לא נכון כ"כ.
כי זה לא שלעירייה יש משאבים בלתי מוגבלים, והיא יכולה לחלק הנחות למי שהיא רוצה בלי שזה יפגע באף אחד ובשום דבר. בסופו של דבר יש לעירייה תקציב מסויים, שההנחות בארנונה מקטינות אותו.
אז אולי זה היה נחמד אם האברך היה מקבל הנחה שתרד מהחשבון של תקציב התרבות שהולך לאירועים שאנחנו גם ככה לא נהנים מהם, אבל משום מה לא נראה לי שזה מה שיחליטו בעיריה לעשות, אלא יקשיחו את הקריטריונים לקבלת הנחה, ככה שהמשפחה מנווה יעקב לא תהיה זכאית אליה.

וכמובן שברגע שהקריטריונים קיימים- אין לי שום תלונה על אף משפחה שעומדת בהם מנצלת אותם כדי לקבל הנחה/ מלגה גם אם הם לא באמת זקוקים לה. זה באמת לא יעזור למשפחה מנווה יעקב אם הם יוותרו. אבל אני מסכימה עם זה שיש מקום לחשוב מחדש על הקריטריונים.

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
התאורים שלך מענינים.

אברך - יכול להביא כמה אלפים.
מטפלת - גם יכולה להכניס כמה אלפים טובים
זה ברור לא פחות מ1200 ש"ח לחודש...
(מינימום לילד 500-800 ש"ח *5-10 ילדים לפחות...)

וכאן,

תקראי שוב את מה שכתבת
ותראי כמה התאור לא הגיוני
בעד לעזור למשפחות אברכים, שאף אני מתוכם.
אבל בואו תהיו רציניים, משפחה שזכאית למלגה זו - לרוב זה אומר שמסיבות השמורות עימה, האישה החליטה לא לצאת לעבודה. אז זה נחמד כיף ומועיל שהאישה לא עובדת, ועושה את תפקדיה כעקרת בית, אבל יש משהו למלגה הזאת שהיא לא ממש הגיונית... כי אם היא החליטה לא לעבוד ולא להרוויח - זה שיקול שלה... ואם היא עובדת בשחור זה מעודד אותה להמשיך ולהשחיר עוד קצת...
וזה לא סותר את זה שבהחלט חייבים לעזור למשפחות אברכים אשר נאנקות תחת ים הוצאות וטירוף של משכנתאות.
אבל המלגה הזאת, לא נראה שהיא ממש באה לתועלת עולם האברכים הקלאסי. זה הכל

הפעלות בכיף

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לרוב זה אומר שמסיבות השמורות עימה, האישה החליטה לא לצאת לעבודה.
נכון, וזה זכותה המלאה להחליט לא לצאת לעבוד מכל סיבה שהיא
כמו שזכותו של בעלך לשבת וללמוד ולא לצאת לעבוד
ולצערי את מדברת בדיוק כמו שחילוני מדבר על הבחירה של הגברים החרדים שלא לצאת לעבוד
יש מספיק נשים, שיש להם אידיאל, לשבת בבית ולגדל בנחת את הילדים
וזה אידיאל חשוב בעיניהן, בדיוק כפי שהאידיאל של בעלך לצאת ללמוד
והן משלמות על זה מחיר מאוד כבד! (בדיוק כפי שמשפחות אברכים משלמות מחיר על היות בן הזוג אברך)

והנה, מישהו קצת עוזר להם באידיאל הזה, שיהיה להם לחם וחלב לילדים
ממש חורה לי

גילוי נאות
מיום היותי רעיה ועד עצם היום הזה
אני עובדת כל חיי, קשה, שעות רבות, כשכירה ומאוחר יותר כעצמאית ומעסיקה עובדות.
בעלי זכה ב"ה, מיום חתונתנו ועד היום להיות אברך השוקד על דלתות התורה

אבל מפריע לי הגישה של חרדיות, נשות אברכים, למשפחות אברכים שהם לא בדיוק בהשקפת עולמן הכלכלי (והיכולת).
פשוט עצוב :(

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
בעד לעזור למשפחות אברכים, שאף אני מתוכם.
אבל בואו תהיו רציניים, משפחה שזכאית למלגה זו - לרוב זה אומר שמסיבות השמורות עימה, האישה החליטה לא לצאת לעבודה. אז זה נחמד כיף ומועיל שהאישה לא עובדת, ועושה את תפקדיה כעקרת בית, אבל יש משהו למלגה הזאת שהיא לא ממש הגיונית... כי אם היא החליטה לא לעבוד ולא להרוויח - זה שיקול שלה... ואם היא עובדת בשחור זה מעודד אותה להמשיך ולהשחיר עוד קצת...
וזה לא סותר את זה שבהחלט חייבים לעזור למשפחות אברכים אשר נאנקות תחת ים הוצאות וטירוף של משכנתאות.
אבל המלגה הזאת, לא נראה שהיא ממש בא לתועלת עולם האברכים הקלאסי. זה הכל

נכון, וזה זכותה המלאה להחליט לא לצאת לעבוד מכל סיבה שהיא
כמו שזכותו של בעלך לשבת וללמוד ולא לצאת לעבוד
ולצערי את מדברת בדיוק כמו שחילוני מדבר על הבחירה של הגברים החרדים שלא לצאת לעבוד
וזה אידיאל חשוב בעיניהן, בדיוק כפי שהאידיאל של בעלך לצאת ללמוד
והן משלמות על זה מחיר מאוד כבד! (בדיוק כפי שמשפחות אברכים משלמות מחיר על היות בן הזוג אברך)

והנה, מישהו קצת עוזר להם באידיאל הזה, שיהיה להם לחם וחלב לילדים
ממש חורה לי

גילוי נאות
מיום היותי רעיה ועד עצם היום הזה
אני עובדת כל חיי, קשה, שעות רבות, כשכירה ומאוחר יותר כעצמאית ומעסיקה עובדות.
בעלי זכה ב"ה, מיום חתונתנו ועד היום להיות אברך השוקד על דלתות התורה

אבל מפריע לי הגישה של חרדיות, נשות אברכים, למשפחות אברכים שהם לא בדיוק בהשקפת עולמן הכלכלי (והיכולת).
פשוט עצוב :(
בואי נעשה סדר...
על המשפט הפרובוקטיבי שלך שאני מדברת כמו חילוניה, לא אגיב, ואני מאמינה שמספיק קוראות פה לא חושבות כך...
לעניין הזכות של בעלי לשבת וללמוד - את ממש צודקת. בעלי אברך, ככה ב"ה זכינו, ולכן אנחנו חיים מהמשכורת שלי + מלגת כולל שהיא תרומה מבעלי יכולת שהחליטו לתרום למטרה זו. אם את מדברת על דתות - זה כבר נושא אחר, ישן וקבוע - שימי לב שהוא לא תלוי הכנסות, אלא תלוי הגדרת תעסוקה.

ולעצם נושא המלגה, את כנראה לא הצלחת להבין את העניין שבאתי לחדד. זכותו של כל אחד כאמור לעשות בחייו מה שהוא רוצה (כפוף כמובן להוראות התורה ובחרת בחיים...) - ולדעת שעליו לשלם את המחירים של החלטותיו.

כאשר באה מילגה ואומרת - מי שמרוויח פחות מקבל יותר, יש פה בהחלט עידוד כלשהו (אומנם מינורי, כי מדובר פה בסכומים מאוד מאו נמוכים) לנשים לא לעבוד או לעבוד בשחור.

את חולקת על הטענה הזאת?
את חושבת שהקרטריונים האלו משקפים אחוז משמעותי מעולם האברכי הקלאסי?

ועוד הוספה - אם את שואלת אותי , ואני מבינה שאת לא, אני בהחלט חושבת שראוי לתת איזושהי מלגות למשפחות שעמלות קשה מאוד מאוד עם אישה עובדת, שגם מפרנסת וגם מגדלת, וגם מקמבנת כל יום מימי החנוכה בלמצוא סידור לילדים שבבית - כי היא עובדת, גם אם המשכורת החודשית שלה בברוטו היא פי עשר מ1200....

רפ

משתמש סופר מקצוען
כאשר באה מילגה ואומרת - מי שמרוויח פחות מקבל יותר, יש פה בהחלט עידוד כלשהו (אומנם מינורי, כי מדובר פה בסכומים מאוד מאו נמוכים) לנשים לא לעבוד או לעבוד בשחור.
להבנתי אין כאן עידוד לא לעבוד, כי אין הרבה מקרים שאישה שיכולה לעבוד תחליט לוותר על העבודה בשביל המענק הזעום הזה.
מסכימה שזה יכול לעודד עבודה בשחור.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
די
תפסיקו
זה לא יאומן!!!
זה פורום חרדי, וזה פשוט מרגיז לראות תגובות שיותר מתאימות לפורומים אחרים

ותפרגנו להם מכל הלב, שלפחות ללחם והחלב יש להם כן הכנסה (בזכות הסכום הנ"ל)
הב"ל)

אין צורך לחנך לפרגון. באתי מהצד השני. כיום ב"ה כבר לא זכאית כמעט לכלום, אבל שנים רבות וטובות קיבלתי הנחות בכל מיני דברים (ביושר - אבל ע"פ קריטריונים מעוותים)
וראיתי את העיוות בעיניים, כשחברות שעבדו הרבה יותר קשה ממני, וחיו בצמצום פי כמה, ושילמו על דיור יקר, הפסידו ולא קיבלו הטבות שונות שקיבלתי על מגש כסף.
זה הספיק לי כדי להבין שהקריטריונים לא נכונים.

מבחינתי, תקציב שאחוז גבוה מנהניו אינם באמת נזקקים, והאחוז שכן נזקק - חייב לשנות נתונים או לעבוד בשחור כדי לקבל אותו, הוא תקציב מעוות.

ועוד נקודה:
משפחה שחיה עם שלושה ילדים מ-14000 ש"ח לשנה + מילגת כולל, היא משפחה שמן הסתם לא משלמת הוצאות דיור.
או שיש להם דירה משלהם, או שמישהו מממן להם. או שהם משנים מהאמת.
לא ברור למה למשפחה כזו מגיע עידוד יותר ממשפחה אברכית קלאסית, שלא קיבלה דירה, ונאבקת בתשלום שכירות/משכנתא גבוהה כל חודש.

זו לא סיבה להכתיר כ'לא חרדי' כל מי שחושב אחרת.
יש אנשים שמכירים היטב גם את העולם התורני וגם את התחום הכלכלי ובניית תקציבים עירוניים וממשלתיים, וחושבים אחרת ממך.
זה לא הופך אותם ללא-חרדים או ללא-מפרגנים.

לכולנו יש את האידיאל הזה. אבל רוב הנשים החרוצות מתגברות על הרצון הטבעי לשבת בבית, ויוצאות לעבוד כדי לפרנס.
מנקודת מבט ניהולית, אין שום אינטרס ציבורי או כלכלי לתמרץ נשים לשבת בבית. בלי קשר לדת עכשיו. למה לממן את אלו שיושבות בבית, ולא את אלו שקורעות עצמן בעבודה קשה?!

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
להבנתי אין כאן עידוד לא לעבוד, כי אין הרבה מקרים שאישה שיכולה לעבוד תחליט לוותר על העבודה בשביל המענק הזעום הזה.
מסכימה שזה יכול לעודד עבודה בשחור.
בגדול נכון, רק תחשבי על אחת שמתלבטת על איזו חצי משרה - 3000 ש"ח והיא יודעת שככה היא מפסידה מענק + גן, קייטנות וכו...

הפעלות בכיף

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אנחנו חיים במדינת סוציאליסיטית
לא כמו ארה"ב לדוג'
יש דבר שנקרא הבטחת הכנסה
וזכאים לזה, אנשים ממש עניים, שאין להם כמעט הכנסות

וזה מדגם של כמה מקבלים, וכמה מותר להרוויח

סכום הקצבה לבני 25 עד 54​

מצב משפחתיסכום הקצבהסכום ההכנסה מעבודה שאפשר להרוויח ועדיין להיות זכאי לקצבה
(בתנאי שזו ההכנסה היחידה)
יחיד1,761 ש"ח3,044 ש"ח
בני זוג2,421 ש"ח4,198 ש"ח
זוג + ילד2,641 ש"ח4,652 ש"ח
זוג + 2 ילדים ויותר2,949 ש"ח5,457 ש"ח
הורה יחיד + ילד2,949 ש"ח7,304 ש"ח
הורה יחיד + 2 ילדים ויותר3,434 ש"ח8,112 ש"ח

בני 25 עד 54 שקיבלו קצבה בדצמבר 2002 וממשיכים לקבל קצבה ברציפות – זכאים לקצבה בסכום אחר, למידע נוסף לחץ כאן.

סכום הקצבה לבני 55 עד גיל הפרישה

מצב משפחתיסכום הקצבהסכום הכנסה מעבודה שאפשר להרוויח ועדיין להיות זכאי לקצבה
(בתנאי שזו ההכנסה היחידה)
יחיד2,201 ש"ח4,009 ש"ח
בני זוג3,302 ש"ח5,750 ש"ח
זוג + ילד3,830 ש"ח6,383 ש"ח
זוג + 2 ילדים ויותר4,358 ש"ח7,158 ש"ח
הורה יחיד + ילד3,600 ש"ח8,828 ש"ח
הורה יחיד + 2 ילדים ויותר4,480 ש"ח10,295 ש"ח

קיצבה זו הרבה יותר גדולה ומשמעותית מהאפשרות הניתנת לאברכים
וגם אפשרות להרוויח יותר מעבודה ועדיין לקבל את הקצבה
ואברכים הוצאו מהאפשרות לקבל קצבה זו
אז בסה"כ נותנים לאברכים שנמצאים בתחתית התחתית של העשירון התחתון של המגזר החרדי
חלק הרבה יותר קטן ממה שנותנים לתחתית של התחתית של העשירון התחתון החילוני
ואולי זו גם קצבה שאולי עוזרת לאנשים להשאר בבית ולא לצאת לעבוד
אבל אנחנו חיים במדינה סוציאלית
אולי יום אחד תהיה פה מדינה קפיטליסטית...

עד כאן

רפ

משתמש סופר מקצוען
בגדול נכון, רק תחשבי על אחת שמתלבטת על איזו חצי משרה - 3000 ש"ח והיא יודעת שככה היא מפסידה מענק + גן, קייטנות וכו...
לא אמרתי שאין כאלו מקרים.
אבל במקרים שמענק של 1040 ש"ח לחודש הוא זה שמכריע את הכף להחלטה לא לצאת לעבוד - כנראה שבאמת לא משתלם לצאת לעבוד. וממילא זה המקרה הקלאסי שבו התמיכה אכן נצרכת.
דרך אגב, אברך יכול לקבל הבטחת הכנסה במשך 5 שנים מקסימום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה