דרוש מידע מעונות יום תשפ"ב

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען

מה שאני

משתמש מקצוען
בשיחה עם מוקד משרד התמ"ת לפני כמה דקות, נאמר לי שהמשרד טרם קיבל את ההחלטה של בג"צ בנושא האברכים
בדיוק פורסם שהאוצר שוקל לערער על ההחלטה יתכן וקשור
וחוץ מזה יש חדש עם העתירה על ההכרה בלימודי רבנות בשווה לכל מקצוע אחר

Tehila B

משתמש פעיל
רשום שהשנה עצמאי צריך להגיש הצהרת רו"ח או יועץ מס,
איך עושים את זה? באמת כולם משלמים על חתימה?
אם אני אגיש רק שומה זה לא יעבור?

נערך לאחרונה ב:

ספרינגית

משתמש מקצוען
אשמח לעזרה
הילדה שלי (בכורה) בת 5 חוד'
אני רוצה לרשום אותה למשפחות לשנה הבאה
בעלי לומד קורס הכשרה מקצועית (הנדסאים)
אני שכירה
מה-אני-אמורה-לעשות?
תעזרו לי, אין לי שום מושג בתהליך הרישום, בתהליך הגשת בקשה לקבלת הנחה
בקיצור, מי שיכול לפרט לי בפשטות מה צריך לעשות תבוא עליו הברכה.
חכי
דייה לצרה בשעתה

מוטי אא

משתמש רשום
כתבה במקור ראשון

בג"ץ ביטל את החלטת משרד האוצר להפסיק את הסבסוד לאברכים שילדיהם נמצאים במעונות יום לפעוטות, וקבע כי הוא יימשך עד לסוף השנה. במשרד האוצר הופתעו מאוד מהחלטת בית המשפט, ורואים בה פסיקה מורכבת, שעלולה ליצור תקדים בעייתי לקביעת מדיניות עתידית. בג"ץ קבע כי "משפחות האברכים זכאיות לכך שהרשות השלטונית לא תנקוט בפעולה אשר יש בה כדי לשבש באופן קשה את אורחות חייהן – מבלי שיינתן להן זמן מספק להיערכות".

הסבסוד שניתן להורים עבור שכר לימוד לילדים עד גיל שלוש, במסגרות הזוכות להכרה מטעם המדינה, נקבע על ידי מבחן תמיכה במשרד האוצר. מבחן התמיכה קובע קריטריונים על פיהם מוגדר מי מקבל סבסוד ומה היקפו. עד לשנת הלימודים האחרונה מבחני התמיכה אפשרו למשפחות שבהן האם עובדת והאב לומד תורה באופן מלא, לקבל סבסוד למעונות היום, על אף שמטרת הסבסוד היא עידוד תעסוקה. עם כניסתו של שר האוצר ליברמן לתפקיד הוחלט על שינוי הקריטריונים המאפשרים סבסוד, ולהכניס קריטריון "מיצוי כושר השתכרות", המחייב כי שני ההורים יעבדו בהיקף של 24 שעות שבועיות.

בג"ץ קבע כי מבחני התמיכה החדשים מהווים שינוי במדיניות ארוכת-שנים שלפיה משפחות האברכים נהנו מסבסוד שכר הלימוד. על פי פסק הדין הצעד "עלול לשבש את חיי המשפחות במידה ניכרת בהתחשב בכך שהדבר נעשה בעיצומה של שנת לימודים… בהינתן ההסתמכות של משפחות האברכים על כך שהסבסוד לא יבוטל באופן מיידי, אלא רק לאחר מתן הודעה מוקדמת על ביטולו – הודעה אשר תותיר בידי המשפחות זמן סביר להתארגנות ולהיערכות שתמנענה שיבושים ניכרים בחייהן".

במשרד האוצר מופתעים מההחלטה כיוון שמדובר במבחן תמיכה שהוא בסמכותו המלאה של שר האוצר, כמו מבחני תמיכה רבים אחרים. לשר האוצר סמכות לשנות קריטריונים או להפחית את סכום הסבסוד, והדבר נעשה מעת לעת. הסבסוד אינו מובטח מראש למי שנרשם למעון יום, אלא תלוי בהגשת בקשה נפרדת ומאושר באותה התקופה מדי שנה.

התקדים כשלעצמו עלול להיות בעייתי, כיוון שצמצום הסבסוד הממשלתי הוא למעשה התערבות בהחלטה הנמצאת בסמכותו המלאה של שר האוצר. היא לכאורה מאפשרת התערבות עתידית בשלל החלטות מיניסטריאליות וכל שינוי בתמיכה, בסבסוד או בקצבה שהציבור מסתמך עליו עלול לעמוד למבחן בעתיד. המדינה עלולה למצוא את עצמה בדיונים משפטיים בכל קיצוץ בקצבה או בשינוי קריטריונים להטבה ממשלתית.

יתר על כן, אומרים גורמים במשרד האוצר כי מדובר בהתערבות במדיניות התעסוקה של ישראל. מבחני התמיכה החדשים מבטאים את מדיניותם של שר האוצר ושר הכלכלה והתעשייה להשתמש בסבסוד היום כתמריץ כללי לעידוד תעסוקה בקרב גברים חרדים, והחלטת בג"צ מתערבת ביישום המדיניות שלהם.

במשרד האוצר בוחנים כעת את האפשרות לבקש דיון חוזר בעתירה, ומבכל מקום הם עתידים להחיל את המדיניות בשנת הלימודים הבאה.

מהנדסת תוכנה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
D I G I T A L
עימוד ספרים
שואלת שוב, צריכה לדעת דחוף:
א. מה מספר שעות הלימוד השבועיות שצריך לכתוב באישור לימודים של כולל?
ב. מה גובה המלגה המינימלי?

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
שואלת שוב, צריכה לדעת דחוף:
א. מה מספר שעות הלימוד השבועיות שצריך לכתוב באישור לימודים של כולל?
ב. מה גובה המלגה המינימלי?
למיטב ידיעתי,
יום שלם 40 שעות שבועיות, כי אם לומד פחות, אז יכול לצאת לעבוד חצי יום... ואם הוא מובטל אז יכול לשמור על הילד...
גובה מינימלי - דתות.

אשאבן

משתמש צעיר
בשיחה עם מוקד משרד התמ"ת לפני כמה דקות, נאמר לי שהמשרד טרם קיבל את ההחלטה של בג"צ בנושא האברכים, ולכן ניתן להגיש עם מסמכים של תשפ"א בלבד, והדרגה שתאושר, בינתיים, היא רק עד סוף דצמבר 2021.
לכשתתקבל החלטה מסודרת, יחליטו במשרד האם אברך יידרש להגיש מסמכים עבור תשפ"ב, או שהמסמכים של תשפ"א יספיקו.

אני גם דברתי איתם היום ואמרו לי:
1. שכרגע אין אפשרות לקבל דרגה לאברך כולל
2. שאין אפשרות לסדר דרגה רק עד 01/01/2022

מה זה אומר שא״א לסדר דרגה רק עד 01/01/2022

ועוד שאלה כשחוזרים מחל״ד איזה תלושים צריך להביא כנראה שאלו אין לי כח להתחיל לחפש
תודה מראש.

מה שאני

משתמש מקצוען
בדיוק פורסם שהאוצר שוקל לערער על ההחלטה יתכן וקשור

שומרת

משתמש רשום
עונה מנסיון של שנה שעברה. עוד לא הגשתי
מגישים גם טפסים של עצמאי וגם שכיר.
השנה אמרו שלא צריך שומה אלא הצהרה על הכנסות ל 3 ח'. אז את צריכה שיהיה מקביל לחודשים בתלוש.
גם בשביל השעות וגם בשביל השכר.
בהגשת הבקשה אין אפשרות לרשום גם עצמאית וגם שכירה.
מה עושים, משלימים את הטפסים של העצמאית בהמשך?
כרגע אחרי שהגשתי את הבקשה, ואני מנסה לעדכן מסמכים בעדכונט, מופיע לי שלא נמצאו בקשות תואמות...

:) Yael

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה