עזרה מעונות ומשפחתונים לילדי אברכים - תשפ"ה

מקורי!

משתמש פעיל
למה כל כך ברור?
אנשים שולחים למעון על דעת שיהיה סבסוד.
גם אם עד היום התרגלנו ששולחים בלי לדעת מראש את המחיר המדויק, אבל כיוון היה.
זה פשוט חוצפה.
שום מקום פרטי בעולם לא היה לוקח לי 3800 שח על תינוק.
זה מה שאני משלמת כבר 3 חודשים על הקטנה שלי.
אין מצב שיקחו 3800 רטרו לחודש.
אנחנו חרדים ויש רבנים אם ח"ו יהיה את הבעיה הזאת

חצרון

משתמש מקצוען
אם אין אני לי מי לי!!
כדאי להרים את הכפפה ולהתחיל לחפש גנים פרטיים, הזריז ישכר

נ.ב. אשמח לשמוע המלצות על גנים כאלה באזור גן ורשה בבני ברק.

מקורי!

משתמש פעיל
אם אין אני לי מי לי!!

ממש קל להגיד קשה ליישם
באמת חושבים שאלפי משפחות ימצאו גנים חילופיים באמצע שנה?
זה חסר סיכוי!!

M251251

משתמש חדש
אם אין אני לי מי לי!!

גן זה עד אחת מקסימום 2 ולנו זה לא רלוונטי ממש לא סתם שמים במעון כי זה עד 4

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש בזה משהו, אבל מצד שני יהיה גם הרבה גננות מובטלות, כי יצמצמו כיתות ויסגרו משפחתונים.
בשונה מפעם קודמת שהיתה בעיה בסבסוד לכל האברכים ואז הצפי היה שגם אם לא יהיה סבסוד המעונות יורידו במחיר או יעברו להיות פרטיים מהעדר ביקוש

עכשיו הבעיה היא למספר מצומצם של הורים (רק עד גיל 26)
בנוסף לרוב ההורים בגיל הזה יש מעט נפשות בבית כך שהדרגה לא משהו ולכן לפעמיים הם בכלל לא שולחים למעון.

כך שהסיכוי שהמעונות יתחשבו או יצטרכו לסגור כיתות הוא ממש נמוך
בטח לא באזורי ביקוש גוהים שהם ממלאים בשניות את הילדים שיצאו
כך שהורים בסטטוס הזה לדעתי כבר מסתכנים שהם לא מודיעים על עזיבה (צריך חודש מראש,וכבר עברו 6 ימים)

osnatttt

משתמש צעיר
אצלנו אזור ביקוש דיברתי עם המנהלת ואמרה לי שאם היא תשיג ילד שימלא את מקום הילד שלי במיידי לא יגבו חודש הודעה מראש
ומסתבר שהיא תשיג כי זה אזור ביקוש
דבר נוסף לפי מה שהבנתי הבעיה היא רק לקבל סבסוד כאברך כי בעצם הוא כבר לא מוכר כאברך שהוא חייב גיוס, אבל לקבל על תקן עובד עם תלוש לא תהיה בעיה לא לוקחת אחריות אבל זה מה שהבנתי כך שמקסימום נוציא תלוש

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אצלנו אזור ביקוש דיברתי עם המנהלת ואמרה לי שאם היא תשיג ילד שימלא את מקום הילד שלי במיידי לא יגבו חודש הודעה מראש
ומסתבר שהיא תשיג כי זה אזור ביקוש
דבר נוסף לפי מה שהבנתי הבעיה היא רק לקבל סבסוד כאברך כי בעצם הוא כבר לא מוכר כאברך שהוא חייב גיוס, אבל לקבל על תקן עובד עם תלוש לא תהיה בעיה לא לוקחת אחריות אבל זה מה שהבנתי כך שמקסימום נוציא תלוש
יש מידע ברור על אברך שעובד?

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
השאלה מה עם כאלה שעובדים
האם הם זכאים לסבסוד

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
כל עוד לא מאשרים כלום והכל תקוע אז כולם בבעיה.
מה עוזר לי שיש לי סבסוד אם הוא לא ממומש בפועל?
לא נראה לי שבן צור ישנה גישה ויתן סבסוד רק לחלק הזכאי

מנוי חדש

משתמש פעיל
במכתב ששלח גיל לימון לשר העבודה לפני כחודשיים נכתב שעליו לפרסם מבחני תמיכה כדלהלן, הורים עובדים כמו שהיה עד היום והורים אברכים יקבלו דרגה זמנית לחודשים 9-11 ולאחמ''כ כלל האברכים יצטרכו לשלוח למשרד העבודה תעודת פטור מצה''ל ואברך שלא ישלח פטור לא יקבל סבסוד החל מחודש 12.
"כפועל יוצא וכמתחייב מהמצב המשפטי הקיים ובהיעדר הסדר חוקי אחר המסדיר את מעמדם של מלשב"ים חרדים, לא ניתן להמשיך ולתמוך לפי מבחני מעונות היום בתבחין של לימודים תורניים של הורה שחייב בשירות צבאי. ככל שיושלם הליך חקיקתו של חוק חדש בנושא זה, אשר מטבע הדברים יידרש גם הוא לעמוד באמות-
המידה החוקתיות, יהיה מקום לבחון את השלכותיו המשפטיות על הסוגייה שבענייננו וליישמן בהתאם במסגרת מבחני מעונות היום. הדברים מונחים לפתחה של כנסת ישראל".

לימון מוסיף ומבהיר כי "זאת ועוד, על משרד העבודה לפרסם בדחיפות את מבחני מעונות היום, בנוסח שלהבנתנו גובש עד כה במשרד העבודה, כאשר תוקפו של התבחין המזכה בתמיכה בגין לימודים תורניים של האב יוגבל לפרק זמן של שלושה חודשים, עד לסוף חודש נובמבר. בתום תקופה זו, יפורסם נוסח עדכני לתבחין האמור, ההולם את ההכרעה המשפטית שלעיל שיאפשר, ככלל, את זכאותם של תלמידים אשר קיבלו דחיית שירות פרטנית מצה"ל, או פטור פרטני מגיוס בהתאם לדין. בתוך פרק זמן קצר, תועבר הנחייתנו אודות פרטי היישום של התבחינים, שעתידים לחול לאחר תום תקופת המעבר, לרבות האישורים הנדרשים לשם הוכחת הזכאות".

המשנה ליועמ"שית מוסיף במכתבו כי משרד העבודה נדרש לפרסם לאלתר התראה למשפחות של חייבי גיוס חרדים, אודות השינוי הצפוי במבחני התמיכה; הקריטריונים הנדרשים לשם עמידה בתבחין המתוקן יפורסמו בהקדם האפשרי, ובכל מקרה זמן מספיק טרם יום 30.11.2024, כך שיהיה סיפק בידי הורי הפעוטות להיערך להגשת בקשות תמיכה עדכניות בצירוף האישורים הנדרשים מצה"ל".
שר העבודה סירב בצדק לפרסם מבחני תמיכה כאלה ללא בסיס חוקי או משפטי וגם בג''צ לא הוציא צו המורה לו לציית ליועמשי''ת אלא קבע דיון לעוד כשבועיים.
האם בג''צ יתן הארכה נוספת לאברכים חייבי גיוס? אין לדעת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה