עזרה מעונות ומשפחתונים לילדי אברכים - תשפ"ה

osnatttt

משתמש צעיר
ממש לא נכון!
כי אברך מתחת גיל 26 חייב גיוס במיוחד אם הוא עובד ואין לו פטור
לא מידיעה אלא מהגיון יש שתי אופציות לקבל סבסוד או שתי ההורים עובדים או האמא עובדת והאבא לומד
היועצת המשפטית טוענת שיש בעיה לסבסד על בסיס לימודים לחייבי גיוס כי הם לא מקבלים דתות וכביכול לא לומדים מבחינת המדינה ,אבל אם אותו אברך יקבל סבסוד על סמך התלוש שלו למה שלא יקבל?

משה מר

משתמש רשום
18.11.24 דיון בבג"צ בואו נחכה
הייתי ממליץ להודיע מראש כדי שלא תדפקו ב 4000 ש"ח ובעז"ה יהיה בסדר

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא מידיעה אלא מהגיון יש שתי אופציות לקבל סבסוד או שתי ההורים עובדים או האמא עובדת והאבא לומד
היועצת המשפטית טוענת שיש בעיה לסבסד על בסיס לימודים לחייבי גיוס כי הם לא מקבלים דתות וכביכול לא לומדים מבחינת המדינה ,אבל אם אותו אברך יקבל סבסוד על סמך התלוש שלו למה שלא יקבל?
לא תמיד יש הגיון.
והם יכולים לומר שאברך מתחת לגיל 26 שאין לו פטור חייב בגיוס - ולכן לא ממנים אותו (ללא קשר אם עובד או לא)

osnatttt

משתמש צעיר
צודק בהחלט,לא לחשוב שהיועמשית מטומטמת ולא יודעת שיעבדו שעה ויוציאו תלוש
צריך תלוש של לפחות 3000+ מה שגם יכול לעלות את הדרגה כך שלא מספיק לעבוד שעה ומה שהיועצת המשפטית אומרת זה בקטע החוקתי יכולים להעביר חוק שחייבי גיוס לא ממנים אותו אבל כרגע לא העבירו חק כזה אלא היועצת המשפטית טוענת שלא חוקי לסבסד מישהוא על סמך מעמד של אברך כאשר המעמד הזה לא חוקי
ואגב אם יעבור חק שכל החייבי גיוס לא מקבלים הנחה זה יפגע גם בערבים רק בגלל שזה מבטל את המעמד של אברך זה פוגע רק בחרדים

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ממש לא נכון!
כי אברך מתחת גיל 26 חייב גיוס במיוחד אם הוא עובד ואין לו פטור
בכל המכתבים שהוצאו ע"י הרועמשי"ת הופיע בפירוש שהבעיה לסבסד רק את מי שמקבל את הסבסוד עקב לימודיו.

מנוי חדש

משתמש פעיל
על אף הניסיונות החוזרים ונשנים של המפלגות, חוק המעונות טרם עבר, ועקב המצב הפוליטי – ספק אם זה יקרה בקרוב. בינתיים, משפחות רבות נאנקות תחת עול התשלומים הכבד. יעקב, אברך מאזור המרכז, זעק בתוכניתו של הרב משה בן לולו על המצב הכלכלי הקשה.

"אני אברך ב"ה יום שלם מהבוקר עד הערב", מספר יעקב, "אני גר במרכז הארץ, וכל המשכורת שאשתי מרוויחה – הולכת למעון, אני משלם על 2 ילדים ב"ה, ואני גם לא מקבל את תקציב משרד הדתות".

יעקב מוסיף: "אני בחרתי ש"ס – אני רוצה שש"ס תפעל ותעשה לכבוד בני התורה, איפה אתם? מה זה עוזר לי שבחרתי ש"ס? אני כבר כמה חודשים לווה כסף כדי לשלם את המעונות, אני גר בשכירות, איפה כל חברי הכנסת? הם מקבלים ארגזים!"

"אני לא בא בטענות, אני יודע שהם עובדים והם עושים, אבל איפה זה מתבטא? כרגע אני ממשיך לשלם! אני משלם 6,800 על המעונות לשני הילדים. אשתי מרוויחה 7,000, אני מרוויח 4,000, השכירות 4,500, מאיפה אנחנו יכולים להחזיר? אני לא יודע מה לעשות, וזה ממשיך וממשיך. בזמן הרב עובדיה היה את עצרת המיליון נגד הגיוס, איפה זה היום? צריך להתעורר, אנחנו – בני התורה – מחזיקים את העולם, אז תדאגו לנו! אני ממש קורא מקירות ליבי".

נקודה!

משתמש רשום

בכל המכתבים שהוצאו ע"י הרועמשי"ת הופיע בפירוש שהבעיה לסבסד רק את מי שמקבל את הסבסוד עקב לימודיו.
אף פעם לא קיבלו סיבסוד עקב לימוד בכולל.
הכללים היו שאחד מההורים צריך לעבוד (מינימום סכום שעות או מינימום משכורת ),
וההורה השני מספיקשהוא לא מובטל. דהיינו - עובד/לומד מקצוע/לומד בכולל/וכו' {לא זוכר בדיוק מה נכלל בזה}
וזה זיכה בדרגה.
במילים אחרות - ההורה העובד/ת זיכה בדרגה. השני צריך רק לא להפריע.

הגזירה עכשיו היא שכשההורה השני משתמט, הוא לא זכאי לקבל סבסוד. ולכן לא יעזור לו שהוא עובד, אם הוא משתמט. (הגזירה היא לא שלימוד בכולל לא מזכה בסבסוד, כי זה אף פעם לא זיכה.)

מה שכתבתי בצהריים זה לא נכון:
אם שני ההורים עובדים ברור שהם זכאים לסבסוד
השאלה מתי יתחיל אפשרות ההגשה לבקשות לדרגות
חשבתי שהשאלה היה על הורה עובד שאינו מלש"ב.
ששואל אם בכלל יהיה דרגות השנה.

מנוי חדש

משתמש פעיל
וההורה השני מספיק שהוא לא מובטל. דהיינו - עובד/לומד מקצוע/לומד בכולל/וכו' {לא זוכר בדיוק מה נכלל בזה}
ממש לא נכון, נדרש שההורים יהיו עובדים/ לומדים, אפשרי גם אם 2 ההורים לומדים. תראה כאן
הגזירה היא לא שלימוד בכולל לא מזכה בסבסוד, כי זה אף פעם לא זיכה
מצטט ממכתב היועמשי''ת: "כפועל יוצא וכמתחייב מהמצב המשפטי הקיים ובהיעדר הסדר חוקי אחר המסדיר את מעמדם של מלשב"ים חרדים, לא ניתן להמשיך ולתמוך לפי מבחני מעונות היום בתבחין של לימודים תורניים של הורה שחייב בשירות צבאי''.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
וההורה השני מספיקשהוא לא מובטל. דהיינו - עובד/לומד מקצוע/לומד בכולל/וכו' {לא זוכר בדיוק מה נכלל בזה}
וזה זיכה בדרגה.
במילים אחרות - ההורה העובד/ת זיכה בדרגה. השני צריך רק לא להפריע.

הגזירה עכשיו היא שכשההורה השני משתמט, הוא לא זכאי לקבל סבסוד. ולכן לא יעזור לו שהוא עובד, אם הוא משתמט. (הגזירה היא לא שלימוד בכולל לא מזכה בסבסוד, כי זה אף פעם לא זיכה.)

מה שכתבתי בצהריים זה לא נכון:

חשבתי שהשאלה היה על הורה עובד שאינו מלש"ב.
ששואל אם בכלל יהיה דרגות השנה.
עיין במכתב הרועמ"שית, סעיפים 4-7.
לא שיש כאן קביעה שחרדי עובד חייב גיוס יהיה זכאי לסבסוד. אבל אולי יהיה ניתן לשחק עם זה.
לדעתי העניה, אי אפשר לקבוע מסמרות בעניין.
לשון מכתבה של הוד כבוד היועמ"שית הנכבדה מלמד כי זה תלוי בסבסוד שמגיע בעקבות הלימודים התורניים של האב.
התפלפלות מתפתלת ומטופשת. אם הבעיתיות היא בכך שמשתמטים מקבלים תקצוב מהדינה, זה אמור לחול על כלל המשתמטים. יש כאן טענות סרק, בכך שבעצם המדינה ממשיכה לעודד את העילה בגינה עד היום המלש"בים היו פטורים משירות.
צפה בקובץ המצורף 1736997

קבצים מצורפים

• מכתב_לשר_העבודה_מבחני_תמיכה_במעונות_יום.pdf
    KB 180.1 · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:

האברך ממיר

משתמש מקצוען
עיין במכתב הרועמ"שית, סעיפים 4-7.
לדעתי העניה, אי אפשר לקבוע מסמרות בעניין.
לשון מכתבה של הוד כבוד היועמ"שית הנכבדה מלמד כי זה תלוי בסבסוד שמגיע בעקבות הלימודים התורניים של האב.
התפלפלות מתפתלת ומטופשת. אם הבעיתיות היא בכך שמשתמטים מקבלים תקצוב מהדינה, זה אמור לחול על כלל המשתמטים. יש כאן טענות סרק, בכך שבעצם המדינה ממשיכה לעודד את העילה בגינה עד היום המלש"בים היו פטורים משירות.
צפה בקובץ המצורף 1736997

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה