על אף הניסיונות החוזרים ונשנים של המפלגות, חוק המעונות טרם עבר, ועקב המצב הפוליטי – ספק אם זה יקרה בקרוב. בינתיים, משפחות רבות נאנקות תחת עול התשלומים הכבד. יעקב, אברך מאזור המרכז, זעק בתוכניתו של הרב משה בן לולו על המצב הכלכלי הקשה.
"אני אברך ב"ה יום שלם מהבוקר עד הערב", מספר יעקב, "אני גר במרכז הארץ, וכל המשכורת שאשתי מרוויחה – הולכת למעון, אני משלם על 2 ילדים ב"ה, ואני גם לא מקבל את תקציב משרד הדתות".
יעקב מוסיף: "אני בחרתי ש"ס – אני רוצה שש"ס תפעל ותעשה לכבוד בני התורה, איפה אתם? מה זה עוזר לי שבחרתי ש"ס? אני כבר כמה חודשים לווה כסף כדי לשלם את המעונות, אני גר בשכירות, איפה כל חברי הכנסת? הם מקבלים ארגזים!"
"אני לא בא בטענות, אני יודע שהם עובדים והם עושים, אבל איפה זה מתבטא? כרגע אני ממשיך לשלם! אני משלם 6,800 על המעונות לשני הילדים. אשתי מרוויחה 7,000, אני מרוויח 4,000, השכירות 4,500, מאיפה אנחנו יכולים להחזיר? אני לא יודע מה לעשות, וזה ממשיך וממשיך. בזמן הרב עובדיה היה את עצרת המיליון נגד הגיוס, איפה זה היום? צריך להתעורר, אנחנו – בני התורה – מחזיקים את העולם, אז תדאגו לנו! אני ממש קורא מקירות ליבי".