דרוש מידע מסגרת סמינרית ללימודי קודש בלבד- מי מכיר?

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אשמח לשמוע על מסגרת ללימודי קודש בלבד, המיועדת לבנות (י''ג, י''ד) הלומדות מקצוע בנפרד ולא במסגרת סמינרית.
יש דבר כזה?
מקום איכותי, בנות טובות, באיזור המרכז.
אשמח לשמוע פרטים, כאן או במייל chani08974 בג'ימייל.

נערך לאחרונה ב:

Dream vs. Reality

משתמש צעיר
יש סמינר בי-ם בשם "שבילים".
ממה שאני יודעת הבנות לומדות במבח"ר אבל יכול להיות שיש יוצא מן הכלל.
אין לי עוד פרטים.

:)Rachel

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש משהו מטעם אש התורה
אם מענין אני יכולה לברר יותר פרטים
בירושלים כמובן (למרות שאולי בקורונה זה לא רלוונטי)

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש סמינר בי-ם בשם "שבילים".
ממה שאני יודעת הבנות לומדות במבח"ר אבל יכול להיות שיש יוצא מן הכלל.
אין לי עוד פרטים.
אין שם יוצאות מן הכלל. הבנות שם ממשיכות ללימודי קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק במבחר בלבד.
תנאי קבלה מאוד קשוחים, ומלבד הקודש יש גם פסיכמוטרי ומכינה.

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מחפשת מסגרת ללימודי קודש במרכז. לר חייב להיות מוסד שמיועד רק לקודש, אבל שמאפשר רק קודש.
אשמח לשמוע על חוות דעת מניסיון על הרמה של התכנים והשיעורים

ראשית דעת

משתמש צעיר
מחפשת מסגרת ללימודי קודש במרכז. לר חייב להיות מוסד שמיועד רק לקודש, אבל שמאפשר רק קודש.
אשמח לשמוע על חוות דעת מניסיון על הרמה של התכנים והשיעורים
לשנה זו (תשפ"ה) או לשנה הבאה (תשפ"ו)?
מה היא לומדת במקביל, מקצוע או תואר?
יש כמה אפשרויות, בעיקר בירושלים. במרכז לא ידוע על מסגרות כאלה.

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לשנה זו (תשפ"ה) או לשנה הבאה (תשפ"ו)?
מה היא לומדת במקביל, מקצוע או תואר?
יש כמה אפשרויות, בעיקר בירושלים. במרכז לא ידוע על מסגרות כאלה.
לשנה זו, התשפה.
מלכתחילה היא רצתה ללמוד מקצוע שלא קיים בסמינר ולכן האופציה היחידה הייתה תואר.
אבל חשוב לה מאוד שיעורי קודש ברמה ולכן החליטה להישאר לפחות שנה אחת בסמינר. היא התחילה את חודש אלול בסמינר אבל למרבה האכזבה זה לא מה שהיא ציפתה לו, השיעורים דלים ויבשים וחסרי מעוף, הסדנאות לא רלוונטיות לכיתה ה סמינר, ולכן החליטה לעבור למכינה ולתואר ולמצוא מסגרת מקבילה לקודש.
היא לומדת במרכז.

*רות

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
לשנה זו, התשפה.
מלכתחילה היא רצתה ללמוד מקצוע שלא קיים בסמינר ולכן האופציה היחידה הייתה תואר.
אבל חשוב לה מאוד שיעורי קודש ברמה ולכן החליטה להישאר לפחות שנה אחת בסמינר. היא התחילה את חודש אלול בסמינר אבל למרבה האכזבה זה לא מה שהיא ציפתה לו, השיעורים דלים ויבשים וחסרי מעוף, הסדנאות לא רלוונטיות לכיתה ה סמינר, ולכן החליטה לעבור למכינה ולתואר ולמצוא מסגרת מקבילה לקודש.
היא לומדת במרכז.
שוויתי של הרב ויינברג
מקום מדהים!
שיעורים ברמה גבוהה, ורלונטים כ''כ
יש שם כמה קבוצות והיא יכולה לבחור מה מתאים לה

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תודה!
איפה הם בארץ?
איך אפשר ליצור קשר?

ראשית דעת

משתמש צעיר
  • שיוויתי בירושלים. יש את המספר שלהם בהרבה מקומות. בעקרון יש קבוצות שונות ברמות דתיות שונות, וכדאי לבדוק היטב מה מתאים לא רק לפי ההגדרות הרשמיות.
  • יש מטעם הרצוג תוכנית לבנות אקדמאיות- תוכנית מופת. זה פעם בשבוע בערב- תבדקו אם מתאים, זה פתוח מאד בשביל בנות שמגיעות ישר מהסמינר אבל שתדעו שזה קיים. https://herzog-lp.herzog.ac.il/mofet
במרכז אין תוכניות כאלה אבל אם מוצאים מסגרת מתאימה- שווה לנסוע בשביל לקבל מעטפת טובה.
אפשר לבדוק בבית המורה במרכז (בשרנסקי, גור או אפילו וולף) אם יש להם קורסים של קודש. זה בלי מסגרת חינוכית תומכת אבל יותר טוב מכלום.

• תודה
Reactions: RU1

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
  • שיוויתי בירושלים. יש את המספר שלהם בהרבה מקומות. בעקרון יש קבוצות שונות ברמות דתיות שונות, וכדאי לבדוק היטב מה מתאים לא רק לפי ההגדרות הרשמיות.
  • יש מטעם הרצוג תוכנית לבנות אקדמאיות- תוכנית מופת. זה פעם בשבוע בערב- תבדקו אם מתאים, זה פתוח מאד בשביל בנות שמגיעות ישר מהסמינר אבל שתדעו שזה קיים. https://herzog-lp.herzog.ac.il/mofet
במרכז אין תוכניות כאלה אבל אם מוצאים מסגרת מתאימה- שווה לנסוע בשביל לקבל מעטפת טובה.
אפשר לבדוק בבית המורה במרכז (בשרנסקי, גור או אפילו וולף) אם יש להם קורסים של קודש. זה בלי מסגרת חינוכית תומכת אבל יותר טוב מכלום.
לא מצאתי את המספר של שיויתי והרצוג פחות נראה לי.
ובכל המקומות שציינת אין קודש בלי מקצוע.

estyr

משתמש מקצוען
לגבי שיויתי- אין לי מושג מה קורה שם היום,
לפני כמה שנים הכרתי מישהי שהייתה שם והמסגרת פחות התאימה לבת סמינר קלאסית שסיימה תיכון.
אומנם ביררנו הרבה מראש לגבי מכשירים וכו' אבל בשטח הדברים היו אחרים.
הכי נכון למצוא מישהי שמכירים שלומדת שם ותדע לומר מה קורה באמת בשטח.
מנגד, אם זה סגנון שאכן מתאים לבת- הם עושים שם גדולות ונצורות ובונים שם השקפה ברורה והרבה יסודות השקפתיים.

*רות

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
מכירה מקרוב משהי שלומדת שם השנה
היא נהנית בטירוף, והשיעורים והצוות שם מדהימים!
אולי יש לזה שם של מקום פתוח
אבל כמו שכתבתי יש כמה קבוצות וחלקם שמורות, והם גם לא מקבלים כל אחת לכל קבוצה
(לא דיברתי איתה על פלאפונים, כי זה לא מה שמעניין אותה כ''כ, אבל לדעתי זה אחוז קטן מהקבוצה, אם בכלל)
אבל מי שמתסכלת בעיקר על חיצוני, אז פשוט לא מתאים לה כנראה הסגנון

ראשית דעת

משתמש צעיר
לא מצאתי את המספר של שיויתי והרצוג פחות נראה לי.
ובכל המקומות שציינת אין קודש בלי מקצוע.
בבית המורה של הסמינרים הנ"ל אפשר לקחת קורסים של קודש. זה פשוט לא מסגרת מאורגנת חינוכית, אבל אם זו האופציה היחידה להטען- היא לא רעה.
תעשי חיפוש בפרוג, היה את המספר של שיויתי כמה פעמים. אבל חייבים לבדוק שהקבוצה (בעיקר של הבנות באקדמיה, אבל גם הקבוצות האחרות) מתאימה לה מבחינה רוחנית.
עוד אופציה- תבדקי אם במסגרות של בית ברכה (מסגרת של או"פ+ קודש) יש אפשרות להצטרף רק לקודש. יש להם סניפים בעוד מקומות חוץ מירושלים, אולי הם נותנים את האופציה.

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בבית המורה של הסמינרים הנ"ל אפשר לקחת קורסים של קודש. זה פשוט לא מסגרת מאורגנת חינוכית, אבל אם זו האופציה היחידה להטען- היא לא רעה.
תעשי חיפוש בפרוג, היה את המספר של שיויתי כמה פעמים. אבל חייבים לבדוק שהקבוצה (בעיקר של הבנות באקדמיה, אבל גם הקבוצות האחרות) מתאימה לה מבחינה רוחנית.
עוד אופציה- תבדקי אם במסגרות של בית ברכה (מסגרת של או"פ+ קודש) יש אפשרות להצטרף רק לקודש. יש להם סניפים בעוד מקומות חוץ מירושלים, אולי הם נותנים את האופציה.
קורסים זה לא מסגרת, בנוסף אני חושבת שהמקומות האלו משקיעים יותר במסגרת - סממנים חיצוניים במקום תוכן. זה דומה מאוד לסמינרים.
בבית ברכה הימים לא מתאימים.
תודה רבה בכל אופן !

אולי מעניין אותך גם...