בהמשך לאשכולות:
ו-
קבלו את הבן דוד של ה"מנת הקינוח", אשכול #1
מנה שכרוכה בקצת יותר שלבי עבודה. אבל שווה. באמת. כל ביס--ביס!
מתאים כהגשה למנה ראשונה אלגנטית בשמחה, על מצע חסה או 3 כדורים נעוצים על שיפוד עץ רחב שטוח [לא השיפוד הרגיל], בעמידה או בשכיבה.
רכיבים:
חזה עוף [פרוס פרוסות]
אורז [מבושל לטעמכם]
ירקות קפואים, מופשרים אבל לא מבושלים [אפונה, גזר ותירס], אפשר להוסיף בצל, כרוב מטוגנים
קמח
ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
סיר עם מים
ניילון נצמד
מדקקים את פרוסות חזה העוף שיהיו דקים ממש. רצוי ללא "קרעים"
מניחים חתיכת חזה עוף דק על רצועת ניילון נצמד [חתיכה בגודל של כ 12X12 ס"מ בערך]
במרכז חזה העוף מניחים ככף אורז ומעט מהירקות. סוגרים את ניילון הנצמד באיסוף הקצוות בתורה מהודקת עד שנוצר מעין כדור של חזה עוף שבתוכו אורז וירקות. מסובבים את הקצוות עד שהכדור מתהדק היטב והוא נוקשה מהניילון והצפיפות שלו.
מכינים כך מנות כמספר הנדרש.
מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים זורקם לתוכו את כדורי העוף עם הניילון הנצמד העוטף אותם.
מבשלים כדקה וחצי. הבשול יקבע את צורת הכדור ל חזה העוף וישמור על המילוי בפנים של יצא.
מוציאים מהמים. מקררם ומסירים את הניילון נצמד בעדינות.
מניחים את הכדורים להתקררו עד שכל הכדורים מוכנים.
מרוקנים את המי מהסיר. שוטים ומנגבים
ממאים בשמן בגובה של כ-8 ס"מ ומחממים את השמןץ
בינתיים
לוקחים 3 קערות.
1. קמח
2. ביצה טרופה
3. פירורי לחם מוזהבים או פירורי פנקו [בהיעדר מוזהבים גם רגילים יעשו את העבודה]
טובלים כל כדור בקערות על םי הסדר- 1, 2, 3- קמח, ביצה, פירורי לחם.
כשהמן חם מספיק [מכירים את מבחן הקיסם/גפרור?] זורקים לתוכו בעדינות כדורים. בכל פעם מספר כדורים. מטגנים להשהבה נאה בערך 3 דקות.
מוציאים לניר סופג
מטגנים כל את כל הכדורים.
מה?
אה. בטח. כן. אפשר לאפות בתור.
איך?
מניחים את הכדורים המצופים בתנור ואופים ב 180 מעלות כ-8 דקות.
בתיאבון
הערה:
אפשר להכין אותו דבר עם דג. חותכים את הדג דק דק.
עוד הערה:
אם מתכווני לנעוץ בשיפוד כדאי לגוון בפירורים. לאחג להוסיף קצח, השני פירורים מוזהבים, השלישי רגילים, כך תקבלו כדורי בצבעים שונים שייראו נהדר על שיפוד, ובכלל, במחשבה שניה- כול להיו מעולה גם להגשה בצלחת כמו שהעליתי בתמונות
קינוחים - את הקינוח הזה לא תפסיקו להכין-
ויש לו גם בן דוד אבל הבן דוד לא כל כך רוצה להיחשף כאן עדיין אתגר: נחשו מה יש בקינוח הזה. ניחשתם נכון? תקבלו אחד כזה. משלוח על חשבונכם :) המבצע מוגבל למספר ניחושים מוגבל [כמה? תלוי...] חל איסור השתתפות באתגר על מי שראה את המנה ומי שזכה לטעום ממנה....
www.prog.co.il
ו-
בשרי - ושוב מנצלים שאריות- והתוצר? גובר על מקור השאריות! #1
אז הכנתי סיר אורז. ולא יודעת למה, כל אחד ועיסוקיו הוא, אף אחד לא הגיע הביתה לצהריים. ובערב- "לא בא לי בשרי", "לא בא לי אורז" לא בא לי.. לא בא לי.. אז לא. אבל תכל'ס, למחרת אני מוצאת את סיר האורז במקרר. שכחתי ממנו ולצהריים של ה"למחרת" הזה כבר הכנצי משהו אחר. אכלו. נגמר. ולאורז- חרפה. חשבתי...
www.prog.co.il
קבלו את הבן דוד של ה"מנת הקינוח", אשכול #1
מנה שכרוכה בקצת יותר שלבי עבודה. אבל שווה. באמת. כל ביס--ביס!
מתאים כהגשה למנה ראשונה אלגנטית בשמחה, על מצע חסה או 3 כדורים נעוצים על שיפוד עץ רחב שטוח [לא השיפוד הרגיל], בעמידה או בשכיבה.
רכיבים:
חזה עוף [פרוס פרוסות]
אורז [מבושל לטעמכם]
ירקות קפואים, מופשרים אבל לא מבושלים [אפונה, גזר ותירס], אפשר להוסיף בצל, כרוב מטוגנים
קמח
ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
סיר עם מים
ניילון נצמד
מדקקים את פרוסות חזה העוף שיהיו דקים ממש. רצוי ללא "קרעים"
מניחים חתיכת חזה עוף דק על רצועת ניילון נצמד [חתיכה בגודל של כ 12X12 ס"מ בערך]
במרכז חזה העוף מניחים ככף אורז ומעט מהירקות. סוגרים את ניילון הנצמד באיסוף הקצוות בתורה מהודקת עד שנוצר מעין כדור של חזה עוף שבתוכו אורז וירקות. מסובבים את הקצוות עד שהכדור מתהדק היטב והוא נוקשה מהניילון והצפיפות שלו.
מכינים כך מנות כמספר הנדרש.
מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים זורקם לתוכו את כדורי העוף עם הניילון הנצמד העוטף אותם.
מבשלים כדקה וחצי. הבשול יקבע את צורת הכדור ל חזה העוף וישמור על המילוי בפנים של יצא.
מוציאים מהמים. מקררם ומסירים את הניילון נצמד בעדינות.
מניחים את הכדורים להתקררו עד שכל הכדורים מוכנים.
מרוקנים את המי מהסיר. שוטים ומנגבים
ממאים בשמן בגובה של כ-8 ס"מ ומחממים את השמןץ
בינתיים
לוקחים 3 קערות.
1. קמח
2. ביצה טרופה
3. פירורי לחם מוזהבים או פירורי פנקו [בהיעדר מוזהבים גם רגילים יעשו את העבודה]
טובלים כל כדור בקערות על םי הסדר- 1, 2, 3- קמח, ביצה, פירורי לחם.
כשהמן חם מספיק [מכירים את מבחן הקיסם/גפרור?] זורקים לתוכו בעדינות כדורים. בכל פעם מספר כדורים. מטגנים להשהבה נאה בערך 3 דקות.
מוציאים לניר סופג
מטגנים כל את כל הכדורים.
מה?
אה. בטח. כן. אפשר לאפות בתור.
איך?
מניחים את הכדורים המצופים בתנור ואופים ב 180 מעלות כ-8 דקות.
בתיאבון
הערה:
אפשר להכין אותו דבר עם דג. חותכים את הדג דק דק.
עוד הערה:
אם מתכווני לנעוץ בשיפוד כדאי לגוון בפירורים. לאחג להוסיף קצח, השני פירורים מוזהבים, השלישי רגילים, כך תקבלו כדורי בצבעים שונים שייראו נהדר על שיפוד, ובכלל, במחשבה שניה- כול להיו מעולה גם להגשה בצלחת כמו שהעליתי בתמונות