למה לא?מבחינה הלכתית מותר לעשות את זה ?
אתה לא גונב אף אחד
רק שכמובן אם תראה נכה אמיתי מגיע להצביע תתן לו לעקוף את התור
למה לא?מבחינה הלכתית מותר לעשות את זה ?
לוידעת אבל זה כאילו שקר... (אני שואלת כי אני צריכה ליסוע לעיר אחרת להצביע וכך תמיד עשיתי בעבר)למה לא?
אתה לא גונב אף אחד
רק שכמובן אם תראה נכה אמיתי מגיע להצביע תתן לו לעקוף את התור
עדיף להצביע בקלפי האמיתי, זה ודאי יותר מהודר.לוידעת אבל זה כאילו שקר... (אני שואלת כי אני צריכה ליסוע לעיר אחרת להצביע וכך תמיד עשיתי בעבר)
גם מרן הרב שטיינמן זצוק"ל היה הולך ברגלר' גרשון תמיד צועד ברגל לקלפי.
ככה אני ירוויח שכר פסיעותעדיף להצביע בקלפי האמיתי, זה ודאי יותר מהודר.
ר' גרשון תמיד צועד ברגל לקלפי.
בלי קריצה. אכן יהיה לכם שכר פסיעות.ככה אני ירוויח שכר פסיעות
אני צריכה ליסוע לעיר אחרת
בלי קריצה. אכן יהיה לכם שכר פסיעות.
אם אתה מתנדב אז תעשה את כל מה שהמפלגה מבקשת ממך
אתה לא אמור לשאול למה הזמינו הסעה
אין לך זכות לא למחול (אין להם עסק איתך, הם דרשו מהמפלגה, לא ממך)
אתה לא אמור לומר להם שאתה לא מוחל
אתה לא אמור לפתוח כאן אשכול
הם לא קשורים לזה שהתנדבת 3 שעות הם השתמשו בך רק כמה דקות
כל המתלהמים כאן נא להירגע
האינטרס של המפלגה זה להביא הסעה גם לעצלנים, גם לנצלנים, גם למשוגעים, העיקר שהם בסוף יצביעו
והמפלגה מוכנה לשלם על כך הרבה כסף
אז למה הם לא משלמים?! כי יש להם מתנדבים אז למה שישלמו??!!
אוי אוי אוי
מזעזע
מי שיש לו עוד סיפורים בגנות המצביעים החרדים
מוזמן לספר לנו כאן
כמו שאתם רואים אנחנו מתייחסים יפה גם לסיפורי דמיונות או מה שחלמתם בלילה
הלאה לצ'יזבט הבא
אין לך טיפה מושג של יחסי מתנדב-מפעיל.כאחד שהיה פעיל על מלא ביהדות התורה כמעט כל שנות בחרותי
והתמורה היחידה שקיבלתי זה רד-בול וסיגריות (אה, איזה טעם היה לסיגריות ההם..)
מבחינת המטה, מצביעים לא אכפת לנו שירגישו שעושים טובה - אנחנו כבר נשנע אותם
אבל כשמתנדב מרגיש שהוא עושה טובה - זה מכביד על כל המערכת, אין לנו זמן לטפל בדברים הללו
הנה לדוגמא כאן באשכול, אותו טרמפיסט כמעט הצביע למפלגה אחרת בגלל שהמתנדב התחיל להציק לו!
והאשכול הזה גם עלול לעשות נזק, מי שאין לו כח לבא להצביע עלול לא לבקש טרמרפ כדי לא להכביד על המתנדב!
אז מכאן אני קורא בשם המפלגות החרדיות
אם אתם מרגישים שתבואו להצביע רק עם הסעה אל תהססו לבקש!!!!
הקול שלכם שווה לנו המון- והמתנדבים עושים זאת בשמחה!!!
האשכול הזה לא מייצג בכלל בכלל!!
זה כבר סיבה לא להתנדב!!!!!אבל כשמתנדב מרגיש שהוא עושה טובה - זה מכביד על כל המערכת, אין לנו זמן לטפל בדברים הללו
לכזה מקרה בדיוק מיועדת ההסעהאז למה באמת מיועדת ההתנדבות?
(שואלת כי מעוניינת להשתמש בהסעה כזו. ורוצה לדעת אם זה נחשב גזל)
הקלפי במרחק של 20 דק' - חצי שעה נסיעה ברכב פרטי ממקום מגורי, ובאוטובוס זה שעה- שעה וחצי לכל צד.
ואני עם ילד קטן
אשמח לשמוע
לא הייתי אחראי מערך התנדבותואם באמת אתה אחראי מערך התנדבות (קשה לי להאמין לכך
עדיף להצביע בקלפי המקורית ולא בקלפי נגישה.אבל תשקלו הצבעה בקלפי נגישה
נקודה נוספת היא שהיום מטות הבחירות מקבלים מידע אונליין על כל אחד שמימש את זכות ההצבעה שלו ישירות מהקלפי, אבל אם אתה מצביע במעטפה כפולה בקלפי המקורית שלך לא נרשם שהצבעת.עדיף להצביע בקלפי המקורית ולא בקלפי נגישה.
עבדתי בעבר בפתיחת המעטפות הכפולות וחלק ניכר מהן הלכו לפח והקולות לא נספרו, אסביר מדוע:
פרטי המצביע בקלפי נגישה נרשמים על המעטפה החיצונית הכפולה ע"י המזכיר בכתב יד ולעיתים לא תמיד ברור פרטי המצביע, בפתיחת המעטפות הכפולות מאתרים באיזה קלפי היה אמור להצביע ומחפשים בספר הבוחרים אם הוא מחוק (כלומר הצביע בקלפי שלו) במידה ולא מחוק מוחקים ומשלשלים את המעטפה הפנימית לקלפי שעוברת אח"כ לספירה.
בהרבה מקרים הפרטים לא ברורים ולא ניתן לאתר מי הצביע, מה הקלפי המקורית והיכן הספר שלה.
לכן כדאי וחשוב להתאמץ ולבחור בקלפי בו אתם רשומים בספר הבוחרים.
לא שמעתי, כן שמעתי על מרן האדמו"ר מבעלז"א זצוק"ל שדרבן את כולם להצביע אבל הוא אישית לא הצביע.שמעתי פעם שמרן הבית ישראל לא הצביע בעצמו ? האם זה אמת
בעקרון לא הייתי מגיב על דברי הבלע שכתבת (תסלח לי אבל אין לי מילה אחרת!), אבל כשאתה מנסה לזלזל במתנדבים יקרים שבאמת מתכוונים אך ורק להרבות כבוד שמים, ונופלים עם מישהו שמתנהג כמו בהמה, עם חוצפה ועזות פנים וכפיות טובה, אז באמת מותר להתעצבן ולפתוח כאן אשכול כדי להבהיר לאחרים!לא הייתי אחראי מערך התנדבות
על שאר הדברים אין לי כח להגיב
תנסו להבין לבד את ההבדל בין יום הבחירות לבין ארגון חסד
כל מילה, אבל באמת כל מילה. ככה זה שחיים @חיים של תורהבעקרון לא הייתי מגיב על דברי הבלע שכתבת (תסלח לי אבל אין לי מילה אחרת!), אבל כשאתה מנסה לזלזל במתנדבים יקרים שבאמת מתכוונים אך ורק להרבות כבוד שמים, ונופלים עם מישהו שמתנהג כמו בהמה, עם חוצפה ועזות פנים וכפיות טובה, אז באמת מותר להתעצבן ולפתוח כאן אשכול כדי להבהיר לאחרים!
זכותו של כל אחד להביע את דעותיו והגיגיו, אבל גם לזה יש צורה, והצורה שבה אתה מגיב היא יותר מגסות לשמה!
ולגופו של עניין, אתה כנראה לא יודע מה זה התנדבות ומעולם לא הסעת טרמפיסטים ברכב.
כאחד שעוצר כל הזמן לטרמפיסטים, אני יכול להעיד שאומנם רוב רובם של האנשים הם ישרים והגונים, אבל גם אני נתקלתי לא פעם ולא פעמיים באנשים שבעצם התנהגותם גורמים לך חשק להעיף אותם מהחלון בסיבוב הראשון...
להגיד שזה מונע ממני להמשיך ולעצור? לא ולא.
לא באתי לחנך את העולם ואני משתדל לקיים את מצות בוראי שציוונו על עשיית חסד.
אבל ברור שחשוב מאוד להדגיש את הנושא כדי לדעת לא לנצל אנשים.
והאמת, לנצלנים זה לא יעזור, הם תמיד ימצאו את הפרייאר התורן, האשכול הזה הוא בשבילנו כדי שנדע להעריך את המתנדבים ולא לבקש סתם אלא אם כן זה נצרך, ולדעת שתמיד על חשבון מישהו אחר שבאמת צריך כי שי גבול לכמה אנשים יכולים להתנדב, והעיקר לדעת שאף אחד לא משלם להם, ולהתנהג אליהם בהתאם.
לא נראלי שיש בעיהמבחינה הלכתית מותר לעשות את זה ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: