השקעות מניות שוק ההון - למה כולם מפסידים בהתחלה במסחר ?

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא מבין מה אתה רוצה.

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא מבין מה אתה רוצה.

כתבת שהחדשים הם טרף קל למקצוענים שלוקחים להם את הכסף

והמקצוענים לא היו פעם טרף קל כשהתחילו לסחור ? הם נולדו מקצועיים ? להם לא לקחו את הכסף כשרק התחילו לסחור ?

ברור שבהתחלה כולם לא יודעים לסחור והם טרף קל ואז הם לומדים צוברים ניסיון והופכים למקצועיים שיודעים להרוויח כסף ממסחר

מה חידשת בזה שאמרת שהכל סכום אפס והחדשים הם טרף קל ?
זה נשמע אצלך כאילו המקצוענים נולדו מקצוענים
והם לוקחים את הכסף מהחדשים שהם טרף קל שלא נולדו מקצוענים

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה נשמע אצלך כאילו המקצוענים נולדו מקצוענים
איך זה נשמע לך, מצחיק אחד? :LOL:

מה חידשת בזה שאמרת שהכל סכום אפס והחדשים הם טרף קל ?
לא חידשתי אלא חידדתי דבר פשוט. יש תחומים שלכל אחד יש מקום להצליח. מי פחות ומי יותר. השקעות ארוכות בשוק ההון - זה אחד מהתחומים האלה. כאן זה אחד על חשבון השני. ואם אתה פחות מהממוצע, כנראה שתפסיד.

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איך זה נשמע לך, מצחיק אחד? :LOL:

לא חידשתי אלא חידדתי דבר פשוט. יש תחומים שלכל אחד יש מקום להצליח. מי פחות ומי יותר. השקעות ארוכות בשוק ההון - זה אחד מהתחומים האלה. כאן זה אחד על חשבון השני. ואם אתה פחות מהממוצע, כנראה שתפסיד.

לא כנראה תפסיד - אם תהיה פחות מהממוצע בטוח תפסיד !
:)

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
נכון
נולדו ילדים שהם מקצוענים במסחר ,ככה הם נולדו
יודעים לסחור ולהרוויח
מין תכונה מולדת כזאת :)

עם הידיים והרגליים והראש הם גם נולדו סוחרים מקצועיים

עכשיו באים אנשים שלא נולדו סוחרים מקצועיים והמקצועיים שנולדו מקצועיים לוקחים לאלה שלא נולדו מקצועיים את הכסף במסחר
ככה בדיוק זה עובד :)

טוב לפחות שאתה מודה שיש דבר כזה מקצועיים שיודעים להרוויח כסף במסחר
אלו שמרווחים משלמים עמלות ומס.
אלו שמפסידים משלמים רק עמלות.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין אפשרות לאדם שיש לו עוד עיסוק להיות מעל הממוצע.
בול.
לכן למשל אני מסתכל על התחום של ניתוח טכני כבונוס שאולי יכול לשפר את הביצועים שלי כמשקיע (ששואף להיות כמה שיותר פאסיבי).
כלומר, אם למשל תשואת המדד תהיה 20% השנה, אם יש לי אפשרות סבירה לקבל 30% - זה מאוד נחמד.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
בול.
לכן למשל אני מסתכל על התחום של ניתוח טכני כבונוס שאולי יכול לשפר את הביצועים שלי כמשקיע (ששואף להיות כמה שיותר פאסיבי).
כלומר, אם למשל תשואת המדד תהיה 20% השנה, אם יש לי אפשרות סבירה לקבל 30% - זה מאוד נחמד.
הבעייה המרכזית בניתוח טכני שבמהות זה קשקוש.
כי אם זה היה אמיתי היו מרווחים 500% תשואה ליום.
ואין אפילו אחד שעשה את זה.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני לא בטוח שאתה צודק. כלומר, כן ולא.
אני מכיר (כמעט אישית) מישהו שמרוויח מזה יפה לאורך שנים. אף כי בצורה עקיפה. הוא מתכנת, עובד בחברה שעוסקת במסחר. לא יודע מה בדיוק הם עושים, אבל זה עיסקאות למשך של חלקיקי שנייה (המחשבים שלהם ממוקמים פיזית ליד הבורסה - אף כי מהירות האור היא גבוהה, עדיין זה משנה). בתור מתחיל הוא קיבלת משכורת של 70,000 שח [אבל כן, בן אדם מוכשר ברמה הרבה מעל הממוצע]. אני לא חושב שמישהו היה משלם לו סכומים כאלה אם לא עמדו מאחורה רווחים נאים מאוד. הוא סיפר שאת הכסף הם עושים מאנשים ״טיפשים״ (כלשונו) שלא יודעים איך להתנהל נכון.

שאלתי את gpt מה הוא אומר על התחום. מצרף אחרי תרגום גוגל.

מִשׁתַמֵשׁ
האם יש ראיות מדעיות התומכות ביעילות של מסחר יומי בבורסה, או שמא היא מסתמכת ביסודה על סיכוי אקראי?

עוֹזֵר
מסחר יומי כרוך בקנייה ומכירה של מכשירים פיננסיים באותו יום מסחר. זה דורש הבנה מעמיקה של מנגנוני השוק, ניתוח טכני ורמה גבוהה של משמעת. זה הופך אותו למאתגר ומסוכן יותר בהשוואה לצורות השקעה אחרות.

גוף גדול של מחקרים מצביע על כך שעבור רוב האנשים, מסחר תכוף, או מסחר יומי, מוביל בדרך כלל לתשואות גרועות בהשוואה להשקעה סטנדרטית לטווח ארוך, ולעתים הפסדים קטסטרופליים.

מחקר שצוטט רבות של בראד ברבר וטרנס אודיאן מבית הספר לעסקים של האס באוניברסיטת ברקלי באוניברסיטת ברקלי, שכותרתו "מסחר מסוכן לעושר שלך", מצא שבמשך תקופה של שש שנים, רק 1% מהסוחרים היומיים הרוויחו כסף. מחקר אחר של איגוד מנהלי ניירות ערך בצפון אמריקה גילה שכ-70% מהסוחרים היום מפסידים כסף.

זה לא אומר בהכרח שמסחר יומי מוצלח הוא בלתי אפשרי, אבל זה בהחלט מאמת את הרעיון שהוא קשה ודורש מיומנות/מזל ניכרים כדי להיות רווחי באופן עקבי.

עם זאת, נקודה חיונית אחת שיש לזכור היא ששוק המניות אינו אקראי. לעתים קרובות הוא מגיב לאירועים חדשותיים ועוקב אחר כמה מגמות ארוכות טווח מוכרות. אבל, תנועת המחירים לטווח הקצר, שבה משתמשים סוחרי יום כדי להרוויח כסף, יכולה להיות די בלתי צפויה ומושפעת מגורמים רבים שאינם בשליטתו של כל אדם.

לסיכום, מסחר יומי עוסק פחות במקריות ויותר בניתוח אסטרטגי, אך לעתים קרובות יכול להתברר כבלתי מוצלח בגלל הסיכון הגבוה וחוסר הניבוי של תנועות שוק קצרות טווח.

שולי איטח

משתמש מקצוען
מנסיון שלי
ושל עוד כמה שאני מכירה
זה הפסד בטוח בהתחלה

אבל!!
לאחר שכר לימוד אמיתי וכואב (לא בדמו זה לא שווה כי שם אין את הרגש) יש סיכוי להרויח וגם הוא לא גדול
הנושא העיקרי שצריך לנטרל הוא רגש ולסחור עם עמידה בהחלטות בלי פשרות
הבעיה שזה כמעט לא ישים כי כולנו בני אדם

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני מכיר (כמעט אישית) מישהו שמרוויח מזה יפה לאורך שנים. אף כי בצורה עקיפה. הוא מתכנת, עובד בחברה שעוסקת במסחר. לא יודע מה בדיוק הם עושים, אבל זה עיסקאות למשך של חלקיקי שנייה (המחשבים שלהם ממוקמים פיזית ליד הבורסה - אף כי מהירות האור היא גבוהה, עדיין זה משנה). בתור מתחיל הוא קיבלת משכורת של 70,000 שח [אבל כן, בן אדם מוכשר ברמה הרבה מעל הממוצע]. אני לא חושב שמישהו היה משלם לו סכומים כאלה אם לא עמדו מאחורה רווחים נאים מאוד. הוא סיפר שאת הכסף הם עושים מאנשים ״טיפשים״ (כלשונו) שלא יודעים איך להתנהל נכון.
נזכרתי בפודקאסט ששמעתי פעם בנושא
לא נשמע משהו שאפשר לעשות לבד

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עדכון

הקורס הזול מבין השניים שדברתי עליהם למעלה לא פעיל יותר

מעבירת הקורס ממשיכה לעסוק במסחר בלבד

כבר לפני שנתיים סגרה בפעם הראשונה ובלחץ של תלמידים פתחה שוב
נכון לרגע זה סגרה סופית
(יותר מדי אנרגיות השקיעה בזה
ונמאס לה - אני ממש מבין אותה )
אז אין מה לפנות אלי יותר בקשר לקורס הזה
אלה שפנו השבוע כבר עודכנו

בהצלחה לכולם בכל מה שתחליטו לעשות בהמשך :)

נפטון

משתמש מקצוען
מסכים אבל לא מדוייק, במהות הוא נכון, אולם לא ניתן לעשות בו שימוש בזמן אמת, כי לא משנה לאן זה יתפתח יהיה לזה "הסבר טכני". כשמסתכלים על גרף מקבלים תמונה שמסבירה את ההתנהגות, אבל גם אם התנועה היתה שונה היתה לזה הסבר.
מה שכן, אמנם לא ניתן לנבאות את המהלך הבא אבל אפשר בהחלט לדגום דפוסי התנהגות כלליים.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מסכים אבל לא מדוייק, במהות הוא נכון, אולם לא ניתן לעשות בו שימוש בזמן אמת, כי לא משנה לאן זה יתפתח יהיה לזה "הסבר טכני". כשמסתכלים על גרף מקבלים תמונה שמסבירה את ההתנהגות, אבל גם אם התנועה היתה שונה היתה לזה הסבר.
מה שכן, אמנם לא ניתן לנבאות את המהלך הבא אבל אפשר בהחלט לדגום דפוסי התנהגות כלליים.
במילים של באפט:
"I realized that technical analysis didn't work when I turned the chart upside down and didn't get a different answer."

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
במילים של באפט:

וורן באפט אומר מה שכדאי לוורן באפט :)
הוא משקיע ולא סוחר
הוא בעיקר מריץ מניות
קונה כמות גדולה ודואג לפרסם שקנה ומה קנה כדי שכולם יקנו גם כן והמניות שלו יעלו
לכן סוחרים יומיים לא טובים לו
הוא צריך משקיעים שיחזיקו את המניות שלו ולא יצאו מיד ברווח ואפילו יוסיפו עוד ועוד כי אם באפט קנה אז בטח הוא יודע למה אז כדאי לקנות עוד ועוד ממה שהוא
קנה
ואז הוא לאט לאט גוזר את הקופון
ולכן הוא אומר שניתוח טכני לא עובד

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הוא לא.
הרצת מניות זה כשמשנים את מחיר המנייה והמשקיעים לא מודעים לתרמית.

לא רק
יש כמה סוגים של הרצת מניה

הרצת מניה זה כל דבר שגורם למניה לזוז
חזק בלי שיש לכך סיבה

באפט מריץ את המניות בצורה שאי אפשר לתבוע אותו כי להגיד קניתי כך וכך מהמניה הזאת והזאת זה לא אסור
זאת צורה של הרצת מניה שהיא לא ,לא חוקית
הוא יודע שאם יפרסם שקנה מניה מסויימת יהיו מלא סוחרים שיקנו אותה בעקבותיו והמחיר שלה יעלה
ואז הוא מוציא לאט לאט מניות ברווח בכמות שמתאימה לו ואת זה הוא לא מספר
כדי ששאר המשקיעים לא יברחו לו

בלי קשר יש הרצות מניה שאסורות בחוק
אבל זה משהו אחר

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
הרצת מניה זה כל דבר שגורם למניה לזוז
באפט מריץ את המניות בצורה שאי אפשר לתבוע אותו כי להגיד קניתי כך וכך מהמניה הזאת והזאת זה לא אסור
זאת צורה של הרצת מניה שהיא לא ,לא חוקית
הוא יודע שאם יפרסם שקנה מניה מסויימת יהיו מלא סוחרים שיקנו אותה בעקבותיו
ואז הוא מוציא לאט לאט מניות ברווח בכמות שמתאימה לו ואת זה הוא לא מספר
כדי ששאר המשקיעים לא יברחו לו
בדקתי.
ברבעון השני של 2022 באפט הגדיל את האחזקות שלו באפל
ודווקא ברבעון הזה המנייה ירדה ב18%

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה