סלט פירות בסטייל אחר
קבלו את הדבר המרענן הזה
בטוחה שכולם יתלהבו מהמנה שלכם
לסלט פירות:
2 בננות חתוכות לפרוסות
כוס קוביות מנגו (אפשר מקופסאת שימורים)
5-7 תותים חתוכים לפרוסות (לבחירה)
1 תפוח עץ מקולף
1 תפוז
לסירופ תפוזים:
2 כוסות מיץ תפוזים
גרידה מתפוז אחד
חצי כוס סוכר
לקצפת:
250 מ"ל שמנת להקצפה
2 סוכר וניל
2 כפות פודינג וניל
לסיגר קינמון:
6 דפי פילו מופשרים
1 ביצה טרופה
50 גרם שוקולד מריר מומס
6 סוכר וניל מעורבב עם 2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
סלט פירות:
חותכים את התפוח והתפוז לקוביות
קטנות ומערבבים עם שאר הפירות.
מוסיפים את חומרי הסירופ לקערה ומערבבים.
קצפת:
מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג
עד קבלת קצפת יציבה.
סיגר קינמון:
פורסים 2 עלי פילו על משטח עבודה,
מחלקים את עלי הפילו ל-3 לאורכם,
מברישים אותם בביצה ומפזרים סוכר וניל.
מגלגלים אותם לצורת סיגר וסוגרים עם מעט ביצה.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבעי שעה או עד הזהבה.
מרכיבים את המנה:
ממלאים כל כוסית בסלט פירות עד ל- 3/4 גובה הכוסית.
מזלפים בנדיבות מהקצפת שהכנו ומניחים מעל סיגר.
ניתן לטבול את קצוות הסיגרים בשוקולד מריר מומס ולטבול אח"כ בצלחת עם אגוזים טחונים דק.