עז"ה אם אגיע לזה.
האמת ששכחתי מזה לחלוטין.מעניין אותי מאוד לדעת
אם הצלחת לשנות את המתכון לבלי ביצים חיות
תודה ממש
סליחה שאני מטריחה אותך העני היקרהיש במלאי הרבה קינוחים, גם ללא ריצ' על בסיס שמן קוקוס וחלב סויה.
מתכונים בעז"ה במרתון בין רק"ה ליום כיפור/סוכות
פאי נוגט
צפה בקובץ המצורף 547611
מוס נוגט
צפה בקובץ המצורף 547612
מוס פיסטוק ושוקולד
צפה בקובץ המצורף 547613
צפה בקובץ המצורף 547614
מוס תות וניל- ללא ריצ'
צפה בקובץ המצורף 547616
ארטיקים- ללא ריצ'
צפה בקובץ המצורף 547617
מוס מנגו- ללא ריצ'
צפה בקובץ המצורף 547618
מוס שוקולד עשיר
צפה בקובץ המצורף 547619
מוס מנגו- ללא ריצ'
צפה בקובץ המצורף 547620
פרפה פסיפלורה- ללא ריצ'
צפה בקובץ המצורף 547621
בתחנוניםעוד כמה
ומקווה בעז"ה להעלות לכן עוד מתכונים מהתמונות באשכול הזה.
הכל קל להכנה.
מוס/גלידת חמאת בוטנים קראנצ'ית ללא ביצים
צפה בקובץ המצורף 550825
מוס שוקולד לבן- וניל ומוס פירות אקזוטיים עם קוקוס מקורמל
צפה בקובץ המצורף 550826
גלידת/מוס שוקולד ווניל עם שברי עוגיות ללא ביצים
צפה בקובץ המצורף 550827
פאי שוקולד-פיסטוק- דומה מאוד בהכנה לכוסות מוס פיסטוק שהעליתי
צפה בקובץ המצורף 550828
צפה בקובץ המצורף 550829
פאי חמאת בוטנים קאנצ'ית [וראיציה שלישת, 2 וריאציות העליתי בעבר]
צפה בקובץ המצורף 550830
מוס שוקולד ללא ביצים בטארטלט
צפה בקובץ המצורף 550831
טראפלס פיסטוק מטורפים
צפה בקובץ המצורף 550832
לעצלנים או למי שמאוד עסוקה ובכל זאת רוצה להרשים- קעריות מרנג במילוי שוקולד/תות
[יש גם דרך ארוכה, אבל יש קצרצרה]
צפה בקובץ המצורף 550837
צפה בקובץ המצורף 550838
למה תחנונים?בתחנונים
מוס שוקולד, אפשר מתכון?
hbecker@חייבת לכן עוד מתכונים.
אז הנה 2 ציפורים במכה אחת.
מוס נוגט עם עם גנאש שוקולד
צפה בקובץ המצורף 549315
פאי נוגט
צפה בקובץ המצורף 549316
פאי:
לקלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן + 1 כף מים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק
דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.
מקררים את הקלתית.
אם ממירים בשמן צריך לערב הרבה. התחילה הבצק נראה פירורי אבל אחרי לישה טובה הוא מתגבש.
למלית [וזה מה שיש בכוסות הקינוח]
[אני מכינה כמות גדולה של המלית ואז זה מספיק ל-2 הקינוחים. שווה]
500 מ"ל ריצ' [1 גדול מהחנות]
200 גרם שוקולד לבן פרווה, מומס
250 גרם קרם נוגט
3 כפות פודינג וניל.
מרציפים את הריצ'.
מוסיפים את קרם הנוגט והשוקולד המומס. מוסיפים פודינג.
לפאי-
מורחים מעל לקלתית שכבה לא מדי גביהה כדי שיהיה מקום לציפוי. משאירים בערך 3 מ"מ לגנאש.
לכוסות- מדללים את המלית במים כדי שיזדלף בקלות. התערובת צריכה להיות דלילה מקרם אבל לא נוזלית.
מוסיפים את המים בהדרגה. מתחילים ברבע כוס.
מקררים את הפאי והכוסות מעט.
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ' [1 מיכל]
3 כפות קרם נוגט
ממיסים. ממתינים מעט שלא יהיה רותח ויוצקים מעל לפאי ומעל לכוסיות. [הכמות אמורה להספיק גם וגם]. צריך רק שכבה דקה.
אפשר להכין חצי כמות ולשפוך רק על הפאי ואת הכוסות לקשט איך שרוצים. כדור קראנצ' נוגט- לוקחים מהגנאש של ציפוי הפאי [יש מספיק גם אם מכינים חצי], מוסיפים פירורי ביסקויט, קרוקנט אגוזי לוז ומעט קרם נוגט. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים במרכז הכוס. אני זילפתי שוקולד לבן מלמעלה ששקע מעט פנימה ולצידו שמתי כדור כזה
לקישוט:
בפאי אפשר לפזר אבקת נוגט סביב המסגרת.
בהצלחה
צפה בקובץ המצורף 549314
תכינו,
תשתפו.
פעם הבאה תוסיפי ביצה לא שמן. כשלישם ביד צריך ללוש הרבה כדי שיהיה אחיד באמתhbe
hbecker@
הכנתי את הפאי לשבת - יצא מדהים
רק התחתית קצת שבירה מדי והייתי צריכה להוסיף הרבה שמן - האם זה בגלל שלשתי ביד?
אני רוצה להכין 50 כוסיות מוס קטנות - בלי הפאי
אם אכין את כל הכמות של המלית זה יהיה מדי הרבה?
@hbecker@hbecker
אני צריכה להכין מנה אחרונה לאירוע, מתחשק לי להגיש שתי דברים
חשבתי על המוס פיסטוק או\ו על טראפלס פיסטוק
השאלה האם מתאים להגיש יחד או שעדיף טעמים שונים?
אם כן יש לך רעיון עם מה אפשר להגיש את אחד מהשניים הנ"ל?
ועוד שאלה מהכוסיות מוס- איזה כמות בערך יוצאת? צריכה 40 מנות כמה כמויות לעשות?
תודה ענקית על כל המתכונים, לא גומרת להשתמש בהם...
לא הייתי מגישה מוס פיסטוק וטראפלס פיסטוק@hbecker
יש מצב לתשובה? קצת דחוף לי.
כמה זה 500 מ"ל בריצ שקונים במכירה ביתית?למה תחנונים?
1 ריצ' 500 מ"ל
300 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת קפה נמס מומס במעט מים [שליש כוס]
מכניסים את הריצ' לבלנדר שמתחבר למיקסר או למעבד מזון עם להב מתכת.
מפעילים את הבלנדר. הריצ' יעלה ויהפוך לקרמי ומבריק. [לא כמו ריצ' מוקצף]
ממיסים את השוקולד ומוסיפים אותו עם הקפה לריצ'
מפעילים את הבלנדר לעוד כ-3 דקות.
אם המרקם נוקשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים עד שמגיעים למרקם סמיך אבל לא קשה.
2כמה זה 500 מ"ל בריצ שקונים במכירה ביתית?
לכמה כוסיות בערך מספיקה הכמות שבמתכון?
כ-25, תלוי בגודל@hbecker
תודה על המתכונים הנבחרים
כמה כוסיות יוצא מהמוס פיסטוק?
הני יקרה כתוב להקציף ריץ. הרגיל 250? או כוס ח"פ מהמכירות (זה 180 לעניות דעתי )פאי לימון, שוקולד לבן וקוקוס מקורמל
למלית:
100 גרם שוקולד לבן פרווה
250 גרם מלית וניל
20 טיפות תמצית בטעם לימון [להשיג בחנויות מתמחות]
מקציפים ריצ' לקצף יציב.
מוסיפים קרם וניל, שוקולד לבן מומס ותמצית לימון.
טועמים את המלית ובודקים את רמת הטעם. מוסיפים עוד תמצית לימון לפי הטעם.
בהיעדר תמצית לימון משתמשים במיץ לימון. מתחילים ב 2 כפות מיץ
צפה בקובץ המצורף 550580
בכל המתכונים שלי זה רגילהני יקרה כתוב להקציף ריץ. הרגיל 250? או כוס ח"פ מהמכירות (זה 180 לעניות דעתי )
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: