עם התעמקות עמוקה עד למאוד הריני להצהיר שאכן יוזבד ופדאל פחות מאופיינים ובאופן כללי נופלים באיכותם מקודמיהם!
יש הרבה סיבות לדבר, אבל זו המציאות...
אנשים כל כך ציפו וחיכו והמתינו להכיר את הדמויות האלו שהצפיה להפגש בדמויות המוכרות לא הורידה מהרצון להכיר את הגיבור הנוכחי, אבל חיכו לפגוש בדמות ראשית כמו איסתרק ומהללאל ולא מצאו אותה..
נכון חלקית.
את מי את מכירה יותר טוב, את מהללאל או את יוזבד? את מי את יכולה לצפות מראש יותר, את פנרס או את דיזר?
יוזבד ופדהאל מאופיינים פחות כי הם היו שם פחות זמן. אבל אחרי 10 פעמים את מכירה את יוזבד בדיוק כמו את מהללאל לפני שקראת את יוזבד. הוא מאופיין מצוין רק בפחות סצנות, פחות קטעי רגש ותפילה, פחות קטעי מחשבה. (כי אחרי הכל יוזבד הוא אדם שמאופיין עם הרבה כריזמה, אחד שאוהב לעשות ולפעול, והוא חושב תוך כדי פעולה. לא אחד שיושב על הערסל ומדבר עם עצמו).
תראי כמה תלונות נכתבו על כך שהדמויות הישנות והאהובות לא הופיעו מספיק בפדהאל, ועל כך ש'רצינו להכיר את מיכאל ולראות את היחסים שלו עם איסתרק', ו'איפה בסטיאן בכל הספר הזה? רק פעם אחת עם מהללאל וזהו'. זה אומר שקהל היעד היה צמא לעוד מהדמויות הישנות, לעוד מהאוירה בארמון, לעוד ממהללאל... וכן, בשבת האחרונה קראתי בפדהאל את כל הקטעים של מהללו, כי זה משך אותי, כי אני אוהבת את מהללאל ומחוברת לדמות שלו.
אז מה? שגם תספק את רצון הקוראים בנכתב לעיל, וגם תבנה עוד דמויות חדשות שיישתוו לגיבורים בספרים הראשונים מבלי לגרוע באיכות הספר? העלילה לא מספיק ארוכה כדי למרוח אותה על פני 1500 עמודים. אז היא לקחה את שתי דרישות הציבור ודחסה אותן ל 800 העמודים של העלילה, לא הכניסה את כל הדמויות מהספרים הקודמים, חלקן הכניסה באילוץ רק כי אחרת היו תולים אותה על העמוד הירוק, ואפיינה את הדמויות החדשות כמה שיכלה מבלי למרוח יתר על המידה.
זו אינה סדרה רגילה כמו מרגל להשכרה או הארי פוטר (שאת שניהם אני לא ממש מכירה אז אל תגררו אותי להשוואות), בה ישנו גיבור אחד לכל הסדרה וכל ספר הוא הרפתקה חדשה אליה נקלע.
זו סדרה שמה שמאחד אותה לסיפור אחד זה לא הדמות הראשית, אלא העלילה הכללית - פיצולה של כוזר. וכל ספר מתמקד בדמות ראשית אחת ואיך השפיעה העלילה הכללית על חייה, ואיך היא השפיעה על העלילה הכללית, עד לסוף הטוב. אז זה ברור שאם כך - יוזבד ופדהאל היו אמורים להיות גיבורים ממש כמו איסתרק ומהללאל, אבל כמו שכתבתי, הציבור לא היה סולח. הם רצו המשך לאיסתרק, למהללאל, לשלוואן, לאלרון, ליקוואל ולכל מי שאהבו. אפשר לאמר שפחות קנו את הספר מרוב מתח מי ניצח בסוף...
אז אם אתם מאוכזבים כי רציתם יותר איפיון לדמויות החדשות - תקראו עוד הפעם ותכירו אותם יותר לעומק, מנסיון.
ואם אתם מאוכזבים כי רציתם יותר מהדמויות המוכרות - תקראו עוד הפעם את הקטעים שלהם. זה מה שרציתם, נכון?
ואם אתם לא מאוכזבים - תקראו עוד הפעם ותהנו שוב מההתחלה.