עזרה ממליצים על גן שפה - מה האפשרויות שלי כעת?

אוצרי

משתמש פעיל
אם תצליחו להכניס אותו למעון יום שיקומי השנה תקבלו את המענה הטוב ביותר כי שם יוכלו לאבחן אותו צוות רב מקצועי ולתת לכם את ההמלצה הטובה ביותר לגבי הגן המתאים!
כמו כן הם עוזרים מאוד בכל הפרצדורות הנדרשות.

אם לא תצליחו תצטרכו לחפש כיוונים נוספים
בכל מקרה זה קצת מוקדם להגיש בקשות לשנה הבאה הרישום הוא יותר קרוב לסוף החורף.
אבל זה לא מוקדם מידי לעבור אבחונים מקיפים כדי לקבל תמונת מצב ברורה!
לגבי הטענה של הקלינאית תקשורת צריך להגיד לה שצריך אבחון לצורך קביעת מסגרת לשנה הבאה!

אבל שוב כל הטרחה הזאת נחסכת אם אתם שולחים למעון יום שיקומי.

בנוסף חשוב לדעת שאם הילד יעשה 3 אחרי תחילת שנה הבאה ככל הנראה תוכלו לשלוח אותו לעוד שנה במעון שיקומי מה שמומלץ מאוד (אין מה להשוות בין המענה שניתן במעון שיקומי לכל אפשרות אחרת)!!

ראפטור

משתמש חדש
אם תצליחו להכניס אותו למעון יום שיקומי השנה תקבלו את המענה הטוב ביותר כי שם יוכלו לאבחן אותו צוות רב מקצועי ולתת לכם את ההמלצה הטובה ביותר לגבי הגן המתאים!
כמו כן הם עוזרים מאוד בכל הפרצדורות הנדרשות.

אם לא תצליחו תצטרכו לחפש כיוונים נוספים
בכל מקרה זה קצת מוקדם להגיש בקשות לשנה הבאה הרישום הוא יותר קרוב לסוף החורף.
אבל זה לא מוקדם מידי לעבור אבחונים מקיפים כדי לקבל תמונת מצב ברורה!
לגבי הטענה של הקלינאית תקשורת צריך להגיד לה שצריך אבחון לצורך קביעת מסגרת לשנה הבאה!

אבל שוב כל הטרחה הזאת נחסכת אם אתם שולחים למעון יום שיקומי.

בנוסף חשוב לדעת שאם הילד יעשה 3 אחרי תחילת שנה הבאה ככל הנראה תוכלו לשלוח אותו לעוד שנה במעון שיקומי מה שמומלץ מאוד (אין מה להשוות בין המענה שניתן במעון שיקומי לכל אפשרות אחרת)!!
קודם כל תודה רבה על המענה המפורט!!!

השאלה העיקרית שלי האם אבחון של רופא התפתחות עם DQ54 והמלצה למעון שיקומי בשנה זו מספיק בשביל גן שפה או שצריך שיהיה כתוב ברור גן שפה לשנה הבאה ומכתב נוסף ממליץ מקלינאית
(השאלה אם יש מצב שיגידו בוועדה של גן שפה שלפי הדו"ח ברמה נמוכה מידי לגן שפה, או על זה שלא כתוב לשנה הבאה...)
אמנם יש זמן לרישום, אך רואה כמה זמן לוקח כל מסמך ורוצה להתארגן....
מה שחשוב לי זה לעבור ת'וועדה של גן שפה....

רק רוצה להבהיר - הילד נראה 100% רק שלא מדבר... הוא חכם, מבין, מתפקד והכל(יש לו 10+ מילים) כך גם טוענות הגננות, המשפחה והמכרים... (אני כן רואה שיותר עדין ופחות חברותי...)
הרופא התפתחות בעצמו אמר שלכאורה הוא ברמה גבוהה מידי בשביל מעון שיקומי, רק בגלל שאין גן שפה לשנה זו ממליץ על מעון שיקומי.
כששאלתי את הקלינאית תקשורת אם יש חשש לאוטיזם או בעיית תקשורת היא התגלגלה מצחוק ואמרה שאין סיכוי והוא רחוק מאד....

חברה עובדת סוציאלית בעירייה טוענת שאין לי סיכוי לקבל מעון שיקומי וגם אם אעבוד קשה ואצליח יעיפו אותו אחרי יומיים וחבל על המאמץ.

האם במצב כזה עדיין עדיף מעון שיקומי מגן שפה?

מעון יום שיקומי לא יכול להוציא ילד שזכאי לו!
יש בו מענה עוטף מאוד ולדעתי שווה יותר מגן שפה,
זה מאוד משנה למה הילד לא מדבר - אולי נוזלים ואולי סתם כי הוא בסה"כ בן 2 וקצת וזה ממש לגיטימי,
לא הייתי רצה על מעון יום שיקומי ולא על גן שפה,
אולי כן להתחיל פרוצדורות שתצטרכי במידת הצורך,
אבל בלי לחץ, מעבר לכך אמרה לי קלינאית רצינית - ילד מחקה את מה שסביבו - אם הוא עדיין לא מדבר כדאי שיהיה בסביבה שמדברת - כדי שינסה לחקות אותה...
אם את רוצה מידע יותר רציני על מעונות יום שיקומיים - יכולה ליצור איתי קשר 052-715-7294

אוצרי

משתמש פעיל
קודם כל תודה רבה על המענה המפורט!!!

השאלה העיקרית שלי האם אבחון של רופא התפתחות עם DQ54 והמלצה למעון שיקומי בשנה זו מספיק בשביל גן שפה או שצריך שיהיה כתוב ברור גן שפה לשנה הבאה ומכתב נוסף ממליץ מקלינאית
(השאלה אם יש מצב שיגידו בוועדה של גן שפה שלפי הדו"ח ברמה נמוכה מידי לגן שפה, או על זה שלא כתוב לשנה הבאה...)
אמנם יש זמן לרישום, אך רואה כמה זמן לוקח כל מסמך ורוצה להתארגן....
מה שחשוב לי זה לעבור ת'וועדה של גן שפה....

רק רוצה להבהיר - הילד נראה 100% רק שלא מדבר... הוא חכם, מבין, מתפקד והכל(יש לו 10+ מילים) כך גם טוענות הגננות, המשפחה והמכרים... (אני כן רואה שיותר עדין ופחות חברותי...)
הרופא התפתחות בעצמו אמר שלכאורה הוא ברמה גבוהה מידי בשביל מעון שיקומי, רק בגלל שאין גן שפה לשנה זו ממליץ על מעון שיקומי.
כששאלתי את הקלינאית תקשורת אם יש חשש לאוטיזם או בעיית תקשורת היא התגלגלה מצחוק ואמרה שאין סיכוי והוא רחוק מאד....

חברה עובדת סוציאלית בעירייה טוענת שאין לי סיכוי לקבל מעון שיקומי וגם אם אעבוד קשה ואצליח יעיפו אותו אחרי יומיים וחבל על המאמץ.

האם במצב כזה עדיין עדיף מעון שיקומי מגן שפה?
קשה לדעת אבל הציון הנ"ל הוא נמוך למדי ושווה להבין למה קיבל ציון נמוך!
בכל אופן המענה במעון שיקומי הוא בהחלט מאוד טוב ואפי' אם הבעיה רק שפתית לדעתי זה ייתן את המענה הכי טוב בגיל הזה

לגבי שנה הבאה בהחלט שווה לשמוע מהצוות של המעון ככל שיכנס.

אם לא, אז קשה מאוד לענות אבל כדאי לשמוע להמלצות של אנשי המקצוע- רופא התפתחות במקרה הזה וזה לכאו' אמור להספיק בהחלט בשביל ועדת אפיון
בכל מקרה ממליץ לא לדחות על הסף אפשרויות נוספות בהתייעצות עם הגורמים המטפלים.

העו"סית במקרה הזה לדעתי טועה!
בוועדת אפיון נותנים גם הרבה משקל לדעה של ההורים ולכן לא נראה לי שיש מקום לחשש כלשהו (בפרט כשזה חוסך)!

נקודה נוספת לגבי ביטוח לאומי נחוץ לבדוק שהאבחון נעשה בכלים מקצועיים ושבדו"ח יפורטו התוצאות והכלים שבהם נעשה האבחון.

ראפטור

משתמש חדש
קשה לדעת אבל הציון הנ"ל הוא נמוך למדי ושווה להבין למה קיבל ציון נמוך!
בכל אופן המענה במעון שיקומי הוא בהחלט מאוד טוב ואפי' אם הבעיה רק שפתית לדעתי זה ייתן את המענה הכי טוב בגיל הזה

לגבי שנה הבאה בהחלט שווה לשמוע מהצוות של המעון ככל שיכנס.

אם לא, אז קשה מאוד לענות אבל כדאי לשמוע להמלצות של אנשי המקצוע- רופא התפתחות במקרה הזה וזה לכאו' אמור להספיק בהחלט בשביל ועדת אפיון
בכל מקרה ממליץ לא לדחות על הסף אפשרויות נוספות בהתייעצות עם הגורמים המטפלים.

העו"סית במקרה הזה לדעתי טועה!
בוועדת אפיון נותנים גם הרבה משקל לדעה של ההורים ולכן לא נראה לי שיש מקום לחשש כלשהו (בפרט כשזה חוסך)!

נקודה נוספת לגבי ביטוח לאומי נחוץ לבדוק שהאבחון נעשה בכלים מקצועיים ושבדו"ח יפורטו התוצאות והכלים שבהם נעשה האבחון.

לגבי הכלים המקצועיים בהם נעשה האבחון(ע"י רופא התפתחות נוירולוג בקופה), בדו"ח כתוב:
בבדיקתו לא שיתף פעולה ולא ניתן היה להתרשם מיכולותיו באמצעות מבחן התפתחותי סטנדרטי.
יכולותיו ההתפתחותיות מוערכות לפי אנמנזה ושימוש בכלי סטנדרטי Denver2
ואז מפורט הציון בכל תחום והקשיים..... נראה מספק?

לגבי עלות מעון שיקומי - האם זה כמו מעון רגיל לפי הדרגות? האם זול יותר? אם האבא אברך ללא פטור לכאורה בעייתי כמו כל סוגיית המעונות...?
לא שהשיקול הוא כלכלי ובכל אופן אשמח לדעת בערך כמה יעלה...

עבור גן שפה - האם מומלץ לשלוח רק את זה או גם אבחון קלינאית(שאומרת שהבעיה רק שפתית וממליצה על טיפול קלינאית) וגם אבחון ריפוי בעיסוק שאומרת שכרגע תקין אבל נבדק חלקית בגלל חוסר שיתוף פעולה ולבוא שוב...

אוצרי

משתמש פעיל
לגבי הדו"ח אני לא בטוח
אם לא שיתף פעולה איך קבעו את הציון בכל תחום?
מאוד משמעותי גם מי ביצע את האבחון!

לגבי המעון יתכן שאפשר להכניס גם בלי ביטוח לאומי עם קצת קשרים (יתכן שתלוי בעיר)
מעון שיקומי הוא ללא עלות לזכאים לכך
אך יתכן תשלום להסעה (כי ע"פ רוב זה פחות קרוב ממעון רגיל) אבל גם העלות של ההסעה מסובסדת בד"כ ע"פ מבחן הכנסות

לכאו' לגן שפה זה מספיק (הקלינאית גם יוסיף לענין)

מעון יום שיקומי עולה כסף אבל זה דרך מחלקת רווחה של העירייה,
המחיר הוא לפי גובה ההכנסות אבל אם יצא לך דרגה 3 במעון רגיל תשלמי 1200 בערך (לא זוכרת במדויק - אולי 1120)
ובמעון יום שיקומי עם אותם הכנסות תשלמי בין 88-188 ש"ח
לעומת זאות ההסעות דרך העירייה ולא עולות כסף....

אוצרי

משתמש פעיל
מעון יום שיקומי עולה כסף אבל זה דרך מחלקת רווחה של העירייה,
המחיר הוא לפי גובה ההכנסות אבל אם יצא לך דרגה 3 במעון רגיל תשלמי 1200 בערך (לא זוכרת במדויק - אולי 1120)
ובמעון יום שיקומי עם אותם הכנסות תשלמי בין 88-188 ש"ח
לעומת זאות ההסעות דרך העירייה ולא עולות כסף....
כנראה טעות שלי
הפכתי את התשלומים
בכל מקרה משלמים דרך העירייה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  103  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה