עזרה ממליצים על גן שפה - מה האפשרויות שלי כעת?

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
לא שווה להם אבל נראה לי הם מקבלים על הילד שלך תקציב מיוחד לכך , לאן זה הולך? תבדקי מול ההנהלה שם - זה זכאות שלך והם לא יכולים לקבל כסף שלא שיך אליהם.-אל תוותרי
זה נכון בתיאוריה אבל זה לא שווה גם לאנשי המקצוע שבאים בשביל שעה אחת. לכן בהרבה מקרים פשוט לא מצליחים למצוא מי שיבוא.

הכובסת

משתמש רשום
אבל אפשר להבין
אי אפשר לפתוח מהרגע להרגע גן
מה שכן, תנסי לבדוק איפה כן יכול להיות מתאים
למרות שאולי תצטרכי הסעה וכד'
לא חשבתי שיפתחו בשבילי גן עכשיו
התרשמתי שנפתחים השנה גנים חדשים וכן יש שיבוצים שמתבטלים
אני רוצה את אחד המקומות שבכל זאת פנויים

מעצבי על

משתמש פעיל
זה נכון בתיאוריה אבל זה לא שווה גם לאנשי המקצוע שבאים בשביל שעה אחת. לכן בהרבה מקרים פשוט לא מצליחים למצוא מי שיבוא.
נכון, אבל למה הילד צריך לסבול? לכן חובת ההורים להוציא את הזכאות שלהם כמו שצריך (ולא דיברו פה בכלל לגבי האנשי מקצוע...)

הכובסת

משתמש רשום
בדיוק
זה מה שהסבירו לי
המקסימום שהם יכולים זה עוד שעות עם הגננת שיח
אבל אם הגננת שיח מגיעה רק פעמיים בשבוע לגן, יוצא שהיא צריכה לעשות לה מפגש של 3 שעות ברצף וזה לא יקרה...

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
נכון, אבל למה הילד צריך לסבול? לכן חובת ההורים להוציא את הזכאות שלהם כמו שצריך (ולא דיברו פה בכלל לגבי האנשי מקצוע...)
מה שבאתי להגיד זה שבשילוב אישי, לפעמים לא יעזרו כל ההתעקשויות, יש מצבים שפשוט בלתי אפשרי לקבל את מלוא הזכאות. ילד משולב שהוא היחיד בסביבה עם צורך מסוים זו סיטואציה מאד מועדת לפורענות מהבחינה הזו.
וזו אכן סיבה טובה להעדיף גן חנ"מ.

שושנה - בית שמש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שלום,
קיבלתי היום אבחון מרופא התפתחות עם המלצה לגן טיפולי(גן שפה) לשנה הבאה
לצערי, פספסתי את הוועדות
השאלה אם יש עדיין אפשרות לפנות לוועדת חריגים או שגם זה מאוחר מידי?
לא חייבים קלינאית תקשורת [זה כמובן עוזר] צריך המלצה מרופאה התפתחותי כמובן כמו שהמליצו לך עדיף למצוא גן שיש מקום פנוי אך לא חובה (עדיף להגיש כמה שיותר מהר ולדבר על הקושי של הילד , בסוף פקידים רואים הורים שמתחננים הם נותנים) אני עשיתי כמה וועדות חריגים (גם אחד פסלו כי זה היה במאי) והעיקר תמיד לראות את טובת הילד

פיג

משתמש פעיל
אמרו לי שהנוהל בוועדת חריגים זה שלא מאשרים גן חינוך מיוחד כי סיימו את השיבוץ ואין מקום.
לכן מי שזכאי מקבל סל אישי ובמידה ומתפנה מקום משבצים לפי סדר עדיפות

דיברתי עם הגננת של הגן הרגיל של שנה הבאה והיא אמרה שיש להם רק גננת שיח כי זה גן בודד ולא מתחם של כמה גנים ולא שווה להם להביא צוות מקצועי זה אומר שהסל האישי לא שווה הרבה
מניסיון, לא דומה ואפילו לא במעט סל אישי לגן שפה,
תנסי להלחם כמה שאפשר.
מדובר בגן חובה?

תשב"ר

משתמש פעיל
שעת טיפול זה נקודה שלמה
שעות סייעת זה 4.33 שעות לכל נקודה
הווי אומר, שילד שקיבל 5.5 שעות הוא זכאי ל5.5 שעות שבועיות של מטפלת מקצועית? ובסיוע כמה?
אשמח בפירוט כמה כסף התקציב שמקבלים לחודש או לשבוע.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הווי אומר, שילד שקיבל 5.5 שעות הוא זכאי ל5.5 שעות שבועיות של מטפלת מקצועית? ובסיוע כמה?
אשמח בפירוט כמה כסף התקציב שמקבלים לחודש או לשבוע.
בודקים עם צוות הגן איזה טיפולים אפשר לקבל,
נגיד 2 שעות קלינאית תקשורת, זה 2 נקודות,
ועוד 3.5 נקודות שנשארו מהסל, כפול 4.33 שווה 15 שעות סייעת.
לגבי תשלום- אין לי מושג.

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שלום,
קיבלתי היום אבחון מרופא התפתחות עם המלצה לגן טיפולי(גן שפה) לשנה הבאה
לצערי, פספסתי את הוועדות
השאלה אם יש עדיין אפשרות לפנות לוועדת חריגים או שגם זה מאוחר מידי?

לא יודעת מה עשית בסוף
אבל אני אישית השארתי את הבת שלי עוד שנה בגן פרטי, ברמת השפתית שלה
והשנה הזאת ב"ה העירייה אישרה לנו לעלות אותה לגן גיל 3 ולא להקפיץ אותה לגיל 4, ב"ה
ומחכים לועדה לקבל גננת שי"ח....

אז גם להשאיר עוד שנה בגן רגיל קטן ולא גדול, יכול לעזור לילד
אבל חשוב כבר להתחיל בטיפולי קל"ת

הרבה הצלחה ובשורות טובות!

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מגילת אסתר

משתמש צעיר
אמרו לי שהנוהל בוועדת חריגים זה שלא מאשרים גן חינוך מיוחד כי סיימו את השיבוץ ואין מקום.
לכן מי שזכאי מקבל סל אישי ובמידה ומתפנה מקום משבצים לפי סדר עדיפות

דיברתי עם הגננת של הגן הרגיל של שנה הבאה והיא אמרה שיש להם רק גננת שיח כי זה גן בודד ולא מתחם של כמה גנים ולא שווה להם להביא צוות מקצועי זה אומר שהסל האישי לא שווה הרבה
אני בשנת הלימודים הקודמת גם הייתי בועדת חריגים, אחרי שבדקו את כל הבקשה שלי ראו שהילדה זכאית והיא לא עומדת באחוזון של הגיל הם אמרו לי שישימו אותה ברשימת המתנה אם יתפנה מקום [קיים דבר כזה] אך למקרה הצורך הם נותנים לי סל אישי עבור הגן שרשמתי אותה והם ממליצים שאני אביא את הסייעת שאני סומכת עליה כדי שהגן לא יעשה בלגן כמו שתיארו למעלה.
בסופו של דבר כמו שכתבתי למעלה אחרי המון שרירים בעיריה הצלחתי להכניס אותה בס''ד ליום הראשון של שנת הלימודים שנה שעברה. [ידוע לי שילדים מוועדות חריגים הרבה פעמים נכנסים לגנים אלו רק אחרי החגים]

הכובסת

משתמש רשום
בס
מניסיון, לא דומה ואפילו לא במעט סל אישי לגן שפה,
תנסי להלחם כמה שאפשר.
מדובר בגן חובה?
היא בגן תת חובה מהקטנות
ולמי ששאל
בסוף לא קיבלתי גן שפה
ובאמת שניסיתי הכל! דיברתי עם מי שרק אפשר
והגעתי גם פיזית לעירייה, היו דמעות ותחנונים..
הם ניסו לעזור והקדימו אותה בסדר עדיפות
אבל אמרו שהשנה אין תזוזה - לא היו ביטולים בכלל
וגם לראשונה ברשימת המתנה לא היה מקום
לא תמיד הכל בידיים שלנו..
לפחות היא בגן עם צוות מדהים וגננת שיח ממש טובה שנותנת לה את הסל האישי
ויהיו לה עוד שנתיים בגן שפה

פיג

משתמש פעיל
בס

היא בגן תת חובה מהקטנות
ולמי ששאל
בסוף לא קיבלתי גן שפה
ובאמת שניסיתי הכל! דיברתי עם מי שרק אפשר
והגעתי גם פיזית לעירייה, היו דמעות ותחנונים..
הם ניסו לעזור והקדימו אותה בסדר עדיפות
אבל אמרו שהשנה אין תזוזה - לא היו ביטולים בכלל
וגם לראשונה ברשימת המתנה לא היה מקום
לא תמיד הכל בידיים שלנו..
לפחות היא בגן עם צוות מדהים וגננת שיח ממש טובה שנותנת לה את הסל האישי
ויהיו לה עוד שנתיים בגן שפה
לפחות יהיה לה את שנה הבאה בגן שפה,
אצלי הבת הייתה צריכה להיות שנה שעברה בגן חובה בגן שפה ולא הצלחנו לקבל עליה גן שפה למרות הערעור,
היא נשארה שנה נוספת בגן חובה גן שפה.

ראפטור

משתמש חדש
עבור ילד בן שנתיים ורבע בבני ברק-
איך נרשמים לגן שפה לשנה הבאה? מה התהליך ומתי הרישום? אני יכולה לבחור את הגן?
אם יש דו"ח מרופא התפתחות נוירולוג עם המלצה למעון יום שיקומי לשנה זו האם זה מספיק?
או שצריך להיות רשום בברור גן שפה לשנה הבאה?

באבחון אצל קלינאית תקשורת בקופה - נתנה המלצה לטיפולים אך לא רצתה לכתוב גן שפה כי אמרה שהוא עוד קטן ואי אפשר לדעת עד שנה הבאה... אך אמרה בעצמה שלכאורה טיפול קלינאית לא יעזור כי הילד לא משתף פעולה וחבל על האנרגיות.... השאלה אם חייבים בשביל גן שפה...

אודה לכל מידע בעניין!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה