ריקי
אני יושבת בתחנה, ממתינה לאוטובוס. יש מישהי בספסל משמאלי שמביטה בי ללא הרף. סורקת את בגדיי ונעליי, אפילו את המייקאפ שלא נמרח כיאות.
במבט חטוף אני מגלה שזוהי חדווה - אמא של צביקה.
אני מזדקפת, מיטיבה את צווארון החולצה ומוציאה ספר תהילים. גבותיי מתכווצות כאות רצינות, שפתיי ממלמלות בכוונה ובהתלהבות פסוק אחר פסוק.
'יופי, ריקי, עכשיו את נראית בחורה לתפארת', אני מחמיאה לעצמי.
"סופגניונת", מישהי מנפנפת לי מרחוק. אוי לא, יש רק ילדה אחת שמסוגלת לקרוא לי כך. איך אני מסמנת לה שזה לא הזמן המתאים עכשיו?
"ריקי", טובי עומדת מולי. "זוכרת שתמיד הייתי אוהבת לקרוא לך סופגניה? למה את לא באה לעשות לנו בייביסיטר יותר?", היא מתיישבת על ברכיי.
חדווה פותחת זוג עיניים ומיטיבה אוזן.
"אני קצת עמוסה עכשיו עם הלימודים", אישוניי זולגים לאישה משמאלי.
"בטח את לא לומדת חשבון. אני זוכרת שאמרת לי שאת ממש ממש טיפשה בזה".
"מה?! אני?? אהמ.. למה אני די בסדר במתמטיקה", עיניי שטות על הכביש הרחב. אנא ה', עשה נס. שיבוא האוטובוס.
יציליני מידה.
חדווה מלטפת סנטר, כורה אוזן.
"יו, ריקי, את זוכרת שיום אחד שהיית אצלינו מצאנו ג'וק במטבח וכולם עלו על הספות ואת רדפת אחריו עם המטאטא", היא תופסת את הבטן, צוחקת. "ואז לא הצלחת לתפוס אותו, אז מעכת אותו עם הנעל של שימי". אני אגלה לך סוד?", היא מסמנת לי לקרב אוזן אדומה. "שימי ממש התעצבן שהרגת את המקק עם הנעל שלו. הוא אמר שאת הבייביסיטר הכי גרועה שהייתה לנו אי פעם. אבל אל תתייחסי אליו, כי אני כן אוהבת אותך. את מתוקה כמו סופגניה", היא צובטת את הלחיים שלי. יש קטשופ על האצבעות שלה.
"יו, סופגניונת את יודעת במה עוד נזכרתי?" לא אני לא רוצה לדעת. 'ריבונו של עולם', אני נושאת מבט אל השמים הבהירים, 'הלא רק עכשיו סיימתי לומר תהילים. מדוע מגיע לי העוול הזה?
"את זוכרת שיום אחד את נרדמת ויהודה היה על הידיים שלך? איזה מצחיק זה היה. אני אגלה לך עוד סוד?", טובי מביטה ימין ושמאל. חדווה מתקרבת מעט, מאזינה. "אמא אמרה שזה היה ממש חוסר אחריות להירדם עם תינוק על הידיים".
חדווה נעה על מקומה באי נוחות. מיטיבה את משקפיה הגדולות ושולחת לי מבט מוכיח: נו באמת, להירדם עם תינוק על הידיים?!
"אני לא נרדמתי. אני רק נמנמתי", אני מנסה להציל את כבודי הנרמס.
"לא נכון. לא נכון", טובי עוצמת עיניים. "את נרדמת! אני זוכרת שאת אפילו נחרת. ככה: ח פש ח פש ח פש ח פש", היא צוחקת. מתלהבת מהחיקוי של עצמה.
עיניה של חדווה זזות במהירות. שניה מביטה בי, שניה בטובי וחוזר חלילה.
"את יודעת מה היה הכי מצחיק? שהפה שלך היה פתוח, רציתי לצלם לך את השיניים והלשון. תפתחי שניה את הפה. היה לך שתי שיני זהב. איפה הם? חשבתי שאת מחביאה זהב בתוך הפה אבל אמא אמרה שזה לא זהב אמיתי", הצחוק שלה קולני, מתגלגל.
"ריקי, בבקשה בבקשה בבקשה תבואי לעשות לנו בייביסטר", היא משחקת לי בפנים. מסתירה עין. מועכת לחי,
סותמת אף.
טוב, זה הספיק להיום.
"טובי, אני צריכה ללכת", אני אומרת בקול מצונן. אצבעותיה עדיין מוחצות את אפי האומלל.
"אבל האוטובוס עדיין לא הגיע", היא מקשה.
"אין לי כח לחכות לו" אני קמה מהספסל, מנערת חצאית.
"טוב, ביי סופגניונת מטוגנת", היא מנפנפת לי בידה הקטנה.
צחוקה המתגלגל של ריקי ועיניה הפעורות של חדווה מלווים אותי עד סוף הרחוב.