דרוש מתכון מליון מנגו. מה עושים איתם?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש לי הרבה מנגו. לא נצליח להשתלט עליהם באכילה. יש מה לעשות איתם?
אנחנו משתדלים להתנזר ממתועש ולא בריא, כך שאין לנו ריצ' בבית, למשל.
אפשר לבשל מנגו ולהקפיא? להקפיא בלי לבשל?
אודה לכל רעיון
 

DreamDesign

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תחתכי כמו בגלידריות ותקפיאי
ותוכלי להכין שיקיים וגלידות
 

rk 1234

משתמש פעיל
תחתכי ותקפיאי.
אח"כ תטחני אפילו את המנגו לבד יוצא טעים מאוד ובריא.
אצלי הילדים מתלקקים...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סורבה מעולה - מתאים לכל פרי.

50 גר' - 1/4 כוס סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי
1/4 כוס מים
2 כפות דבש (דווקא דבש).
500 גר' פרי חתוך לקוביות.
סרט גרידת לימון (לא חובה)

מרפדים תבנית אפייה רחבה בניילון נצמד.
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ, מים ודבש. מנמיכים ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים.
מעבירים את הסירופ וקוביות הפרי לבלנדר ומעבדים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
כעת טועמים ובוחנים את מתיקות התערובת. ממתיקים אם צריך בסוכר (עדיף אבקה) וטוחנים שוב.
התערובת אמורה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רוצים כי מתיקות נחלשת בהקפאה.

שוטחים את המחית בתבנית.
מעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
בתום ההקפאה שוברים לחתיכות ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין. (ולא בלנדר).
טוחנים עד לקבלת סורבה חלק לחלוטין.
ניתן לזלף או להעביר בעזרת כף לכוסיות קינוח.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאסי
זו הגרסה הכי נגישה שמצאתי
אני הייתי מחליפה את מי הורדים בגי'נג'ר או נענע.
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תשלחי אלי אם מיותר לך.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סורבה מעולה - מתאים לכל פרי.

50 גר' - 1/4 כוס סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי
1/4 כוס מים
2 כפות דבש (דווקא דבש).
500 גר' פרי חתוך לקוביות.
סרט גרידת לימון (לא חובה)

מרפדים תבנית אפייה רחבה בניילון נצמד.
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ, מים ודבש. מנמיכים ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים.
מעבירים את הסירופ וקוביות הפרי לבלנדר ומעבדים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
כעת טועמים ובוחנים את מתיקות התערובת. ממתיקים אם צריך בסוכר (עדיף אבקה) וטוחנים שוב.
התערובת אמורה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רוצים כי מתיקות נחלשת בהקפאה.

שוטחים את המחית בתבנית.
מעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
בתום ההקפאה שוברים לחתיכות ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין. (ולא בלנדר).
טוחנים עד לקבלת סורבה חלק לחלוטין.
ניתן לזלף או להעביר בעזרת כף לכוסיות קינוח.
נראה טוב!
2 שאלות:
-האם מתאים להקפאה בתבניות של ארטיקים? הייתי מנסה לשים שם ישר, בלי לרסק. נשמע לך?
-האם מתאים להכין גם ממלון לא מתוק (ולא הכי בשל...)? אולי אציל אותו מזריקה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. @אוריגמי , כל העניין הוא ריסוק חוזר אחרי הקפאה.
הוא זה שמקנה לסורבה את מרקמו האוורירי והרך.
אם את רוצה ארטיק שווה, תקפיאי אחרי ריסוק. :)
2. מתאים מאד. למעשה היתה פה מזמן ניקית שעשתה זאת לניצול מלונים ויצא לה מעולה. :)
למלון הייתי מוסיפה כמה עלי נענע קצוצים. משדרג מאד.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
1. @אוריגמי , כל העניין הוא ריסוק חוזר אחרי הקפאה.
הוא זה שמקנה לסורבה את מרקמו האוורירי והרך.
אם את רוצה ארטיק שווה, תקפיאי אחרי ריסוק. :)
תודה!
לא יפול מהמקל?
מתחיל להתרייר לי:)

ותודה מיוחדת על המהירות
הבן שלי מתחנן שנכין כבר...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם תקפיאי לפחות לילה לא יפול.
בדיוק כמו בהכנת ארטיק חלבי. נדרשת סבלנות :)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה