דרוש מידע מכשיר ווייז כשר - מה האופציות ?

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי למבקר המדינה;)
אני רוצה להיות סנגור המדינה:)
פתרו את זה בהדרן בצורה מ-ד-ה-י-מ-ה!
ניתן רק להשאיר הודעה. הנציג יחזור אליך.
:p
פתחתי חשבון בבנק פפר.
מטורף כמה שהם חכמים. אתה מתקשר לשם, אין בכלל אפשרות להמתין לנציג. המחשב עונה לך "נתקשר אליך, ביי". כלומר - בזמן שנוח להם, לא לך. אוף.
ואז תראה דברים משם שאנחנו לא נראה מכאן וכו',
עזוב.
עד שלא אהיה שם, לא תדעו.
אני מוכן להתחייב מראש שאסע כל יום לפחות פעם אחת בתח"צ. אחרת ברור שאשכח אתכם תוך יום.

נורא בא לי שיפרקו את משרד התחבורה לשניים. תחבורה כללי (תשתיות, מחלפים, נמלים), ותחבורה ציבורית - ברמה של תפעול יומיומי. שיהיה מישהו (אני מתנדב, כבר אמרתי, אבל אין לי בעיה להיות רק עוזר, אם השר יהיה מישהו רציני ועקבי) שפשוט יציק יום יום למפעילי התח"צ, ירכז את התלונות, ידאג לצ'פר אותם ולעזור להם במה שהם צריכים כדי לספק תחבורה ציבורית טובה.
בשביל הציבור שלנו תח"צ אמינה אלו לא מותרות, אלא מוצר צריכה בסיסי.

והנה מכתב שכתבתי לשר התחבורה, בינתיים ללא מענה מצידו.

בצלאל היקר, ידידי, מכובדי.

דבר ראשון - ברכות חמות על מינויך לתפקיד הנכבד והנישא, תאמין לי שעוד תצליח בזה מכל תפקיד אחר שרצית לקבל (וסליחה על החוצפה שלי, פחח).

דבר שני - אוטובוסים.
האיש שהיה לפניך בתפקיד, השקיע רק בתחבורה פרטית, במחלפים נוצצים, בכבישים חדשים. הוא לא ראה צורת אוטובוס עירוני מאובק מבפנים זה עשרות שנים. ולא רק הוא, בצלאלק'ה, אלא כל הפקידוּת הבכירה שם.

בצלאל היקר. אנא ואנא ואנא. אל תעשה סתימה קלה בכאבי השיניים שנקרא תחבורה ציבורית בישראל, אלא תעשה מהלכים אפקטיביים שישאירו חותם גם עוד עשרים שנה. בטח שאתה יכול, כולם אומרים את זה.

אנא ואנא, תשנה את המיקוד. תכוון אותו על אוטובוסים, על התחבורה לאזרח הפשוט, זה שלא מחזיק רכב, ומתנייד רק באוטובוסים, אותו אזרח שמגיע לכותל המערבי בקו 3 ונדחק ונמעך כל הדרך בניגוד מחריד לאמונתו על נשים עקב כמות מוטרפת של אנשים באוטובוס זעיר וקטן; אותו אזרח שמתייבש בתחנה ומחכה לאוטובוס שיחזיר אותו הביתה, ומחכה ומחכה ומגלה שוב ושוב שאף אחד במדינה לא מפקח על אגד, דן, קווים וסופרבוס, והן מרשות לעצמן להעניק לאזרח שירות ברמה של אוגנדה.

בצלאל. בקש מהפקידוּת הבכירה אצלך במשרד שיעלו על אוטובוסים, קצת, פה ושם, בלי שום יח"ץ, שיטעמו על בשרם את הסבל אותו חווים מליוני ישראלי נטולי רכב מידי יום, כל השכבות הסוציו אקונומיות הכי נמוכות.
ובנוסף, מאחל לך שתצליח לשמור שלא יהיו חילולי שבת. אל תתרגש מכל הקוטרים בתקשורת. אם רוצים אפשר להימנע מכל חילולי השבת. מזכיר לך את העץ של ליצמן. זוכר?
אם לא, הנה תזכורת קצרה.
בשנת 2010 המדינה החליטה לבנות חדר מיון ממוגן בבית החולים ברזילי, אשקלון. איפשהו באותה תקופה, נודע שנמצאים שם קברים. ליצמן שלנו, תקיף ונחוש, נאבק בפינוי העצמות, וניסה להטות את הבניה לשטח אחר, שם אין עצמות.
התקשורת כמובן רעשה, געשה, בלאגן אימים, תושבי הדרום הוזעקו בלי סוף לתקשורת כדי לבכות מרה את "הטירוף ההלכתי" (עפ"ל), פרשנים ברברו על חוסר ההגיון שבסיכון חיי אדם כדי לשמור על כבוד המת, וכולי.
בסוף, הקקפוניה ניצחה, והוחלט לבנות את חדר המיון בכל זאת.
אלא מאי? שבלי שאף אחד יידע, הבניה התעכבה עוד... חודשים ארוכים. ולמה זה? בגלל עץ עתיק.
עץ עתיק אי אפשר סתם כך להזיז, צריך אישורים, ניירות, אישורים חדשים, וכולי.
אז העץ בסוף כן נעקר, אבל איש לא הוזעק לתקשורת, שדרנים לא תהו איך שלומם של כל תושבי הדרום מועמד בסכנה בגלל עץ. איש לא צרח על הטפשות ואווילות שבזלזול חיי אדם. להמתין חודשים בשביל עץ? אתם נורמליים? פשוט בואו עם דחפור, ותעיפו את עץ. חיי אדם קודמים.
אלא מה? זה פשוט לא מעניין. כי כל העניין לא היה אף פעם דאגה לשלום הציבור, אלא סתם שנאת יהדות עסיסית כזו, עם רוטב. אז תסיק מזה את המסקנות שלך בצלאל, לי יש מסקנות מאוד מסויימות מהסיפור הזה.
(אגב, בית החולים נפתח בשעה טובה רק בתחילת שנת 2018, לאחר שנות עיכובים בגלל סוגיות תקציביות)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה