השקעות מכירת דירה וקנית S&P במקום - כדאי?

אדם הראשון

משתמש צעיר
בלי להאריך ולהעריך מידי הרבה...
דעתי האישית - אל תעשו את זה - מכירת נכס עבור רכישת s&p500.
כן הייתי ממליץ לכם, שתישארו עם הנכס שלכם - תמנפו אותו, ותרכשו עוד ועוד נדל"ן!
ובמקביל תעשו הו"ק חודשית עבור s&p500,
מה שנקרא בעברית פיזור השקעות, לא כל הביצים בסל אחד וכו' וכו'..
בהצלחה!
לכאורה אתה סותר את עצמך
בתחילה אתה כותב להתמנף עם המון המון נדל"ן
זה אומר בן אדם שיש לו דירה ששוה 2 מיליון ימנף את עצמו עוד בנדלן בא נגיד שיקנה דירה נוספת ב-600 אלף
זה אומר שבנדלן הוא מושקע 2.6 מיליון
ובמקביל יעשה הו"ק ע"ס 550 ש"ח כל חודש שבשנה הוא ישקיע בסה"כ 6600 ש"ח
איך בדיוק יש כאן פיזור השקעות יש כאן השקעה בנדלן ב-99 אחוז ופחות מאחוז בהשקעות נוספות
???...................................................

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לפי מה שידוע לי יש פטור ממס שבח בפינוי בינוי על הרווח שנהיה בגלל התוספת (חוץ ממקרים חריגים)

זה לא נכון, הפטור ממס שבח בפינוי בינוי זה על התוספת תמורה שהיזם נותן.

כי הרי יש כאן עסקת קומבינציה, אתה מוכר ליזם דירה ומקבל (בעצם קונה) בתמורה דירה חדשה
עם תוספת וע"ז אמור להיות מס רכישה ושבח, ובזה המדינה פטרה ממס רכישה ומס שבח
אבל אם אח"ז בן אדם מוכר את הדירה החדשה (ויש לו עוד דירה)
אין שום ספק בעולם שישלם מס שבח 25% על כל הרווח שיש לו!

מקצועי בנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לכאורה אתה סותר את עצמך
בתחילה אתה כותב להתמנף עם המון המון נדל"ן
זה אומר בן אדם שיש לו דירה ששוה 2 מיליון ימנף את עצמו עוד בנדלן בא נגיד שיקנה דירה נוספת ב-600 אלף
זה אומר שבנדלן הוא מושקע 2.6 מיליון
ובמקביל יעשה הו"ק ע"ס 550 ש"ח כל חודש שבשנה הוא ישקיע בסה"כ 6600 ש"ח
איך בדיוק יש כאן פיזור השקעות יש כאן השקעה בנדלן ב-99 אחוז ופחות מאחוז בהשקעות נוספות
???...................................................
א. תיקנתי.
ב. בנדל"ן אפשר "למנף ולהתמנף" הרבה יותר גבוה ממניות!

אדם הראשון

משתמש צעיר
נכון,
ובנדל"ן אפשר יותר!
זה נכון ולא נכון
בכל אופן מי שמבין בשוק ההון יודע שאפשר למנף בהרבה יותר מ-50 אחוז שנותנים משכנתא על דירה שניה
אבל למי שלא מבין ויש לו את הידע היחיד ששוה להשקיע בsp אתה צודק

מקצועי בנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה נכון ולא נכון
בכל אופן מי שמבין בשוק ההון יודע שאפשר למנף בהרבה יותר מ-50 אחוז שנותנים משכנתא על דירה שניה
אבל למי שלא מבין ויש לו את הידע היחיד ששוה להשקיע בsp אתה צודק
ואכן גם מי שמבין בשוק הנדל"ן יודע שאפשר למנף בהרבה יותר מ-50 אחוז על דירה.
אבל למי שלא מבין ואין לו מספיק את הידע ששווה להשקיע בנדל"ן, אולי אתה צודק ושינסה את מזלו ב s&p
כמובן שבכל תחום צריך המון ס"ד!
שים לב לשם הניק
אתה נוגע בדבר......
ברור תמליץ על נדל"ן....
בהצלחה
תתפלא לשמוע,
אני מכיר היטב היטב את שוק ההון, בין אם זה מניות/אגרות חוב/מדדים/קרנות נאמנות/קרנות סל.
אני מאמין בשוק הזה,
ויש לי עליו המון דעות חיוביות לטובה!
יודע מקרוב על אנשים שהגדילו לעשות את הונם משוק ההון!
ועדיין בכל זאת כן הייתי ממליץ יותר להשקיע בנדל"ן :)
והכי חשוב בכל מה שתעשו זה ל-ה-ת-מ-ק-ד!
ולא יום אחד לעשות נדל"ן ופתאום בתקופה קצת חלשה בנדל"ן,
ה - s&p עולה אז עוברים אליו ואז כשזה קצת יורד חוזרים לנדל"ן וכו וכו...
לזה קוראים ההפך הגמור מלהיות ממוקד. וכך א"א להצליח.

מקצועי בנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

"הבועה הגדולה בהיסטוריה תתפוצץ: מדד S&P 500 עשוי להתרסק ב-64%"​

מנהל קרנות הגידור ג'ון הוסמן, שחזה את משבר הדוט.קום של שנת 2000 ואת משבר הפיננסים העולמי של 2008, לא מסתיר את דעתו גם הפעם, אחרי זינוק מטאורי במניות וול סטריט ב-2023; לטענתו, שווי מניות המדד מנופח כפי שלא היה מעולם, "וזה יסתיים בדמעות"​

לא חי בבועה: האנליסט ג'ון הוסמן John Hussman ומנהל קרנות הגידור Hussman Investment Trust ומי שצפה שניים מהמשברים הגדולים בוול סטריט בעשורים האחרונים, נותן תחזית עגומה במיוחד הפעם: מדד S&P 500 עשוי לצלול בעד 64% מרמתו הנוכחית. כך פורסם באתר ביזנס אינסיידר.
הוסמן, מהפסימיסטים הידועים בוול סטריט, טוען לשווי מניות מנופח באופן קיצוני ותנאי שוק (ריבית גבוהה) שיאפשרו את הנפילה שהוא צופה. נפילה שכזו במדד תגרור אחריה את "התנפצות הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", כך לדבריו.
מדד S&P 500 רושם עליות חזקות עוד מסוף השנה שעברה, ומטפס מתחילת 2023 ב-19%, וכל זה תחת הערכות שונות של מיתון מתקרב, בשוק שנמצא תחת ריבית גבוהה (בשיא של 22 שנה) ואינפלציה (שאמנם מתקררת).
שווין המנופח של מניות וול סטריט עשוי להוביל לכך שמדד S&P 500 יצנח בעד 64% על מנת שהשוק ישוב לשווי הוגן ומאוזן יותר, כך לפי מומחה "הבועות", שחזה נכונה את משבר הדוט.קום ב-2000 ואת משבר הפיננסים העולמי ב-2008.
הוסמן: " קיים שילוב נוכחי של תנאי השוק לצד שווי מנופח של המניות באופן קיצוני כל כך, והערכות שווי מנופחות, הן בטווח הקצר, הבינוני והארוך – לעניות דעתי מדובר בבועה, וזה יסתיים בדמעות".
מדד S&P 500 כאמור מזנק כמעט ב-20% מתחילת השנה ומאז המשבר הגדול האחרון בוול סטריט (2008) טס המדד ביותר מ-400%.
"נכון לעכשיו, השווי המנופח שאנו רואים מרמז על נחיצות של נפילה שכזו (64%), על מנת להשיב לאחר מכן תשואות מידתיות לטווח הארוך", בהתאם להכנסות ורווחי החברות, אמר הוסמן. כרגע, הערכות השווי המנופחות שבאות לידי ביטוי בעליות החזקות במניות אינן משקפות את שווין ההוגן, כך הוא מסביר. שווי מנופח משאיר פחות מקום לעליות במניות ועל כן התשואות עשויות להיות נמוכות.
"למרות ההתלהבות מהתאוששות השוק מאז אוקטובר, אני משוכנע שהנפילות בשוק יגיעו ובכך יובילו לפיצוץ הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", אמר הוסמן.

רק לפני שבוע אמר דברים דומים דיוויד רוזנברג, לשעבר הכלכלן הראשי של מריל לינץ' בצפון אמריקה, ואחד מהשמות הבכירים בוול סטריט שצפה את משבר 2008-2009. הוא מזהיר: "ה-FOMO בשוק המניות מזכיר את מה שקדם למשבר הכלכלי העולמי ב-1929 במהלכו קרסו הבורסות, ולצרכן האמריקאי מתחיל להיגמר המזומן".
פסימיסט ידוע נוסף בוול סטריט, מייק וילסון שמשמש כאסטרטג הראשי בבנק מורגן סטנלי, הזהיר אף הוא לפני שבוע: לדבריו, ההאטה באינפלציה, קרי עליית מחירים בקצב איטי יותר כפי שקורה השנה, עשויה להוביל לירידה במחירים. היא בתורה תגרום לנסיגה במחירי המוצרים והשירותים שמציגות החברות ולפגיעה ברווחיהן, ועל כן לירידה במניותיהן.

אדם הראשון

משתמש צעיר
ואכן גם מי שמבין בשוק הנדל"ן יודע שאפשר למנף בהרבה יותר מ-50 אחוז על דירה.
אבל למי שלא מבין ואין לו מספיק את הידע ששווה להשקיע בנדל"ן, אולי אתה צודק ושינסה את מזלו ב s&p
כמובן שבכל תחום צריך המון ס"ד!

תתפלא לשמוע,
אני מכיר היטב היטב את שוק ההון, בין אם זה מניות/אגרות חוב/מדדים/קרנות נאמנות/קרנות סל.
אני מאמין בשוק הזה,
ויש לי עליו המון דעות חיוביות לטובה!
יודע מקרוב על אנשים שהגדילו לעשות את הונם משוק ההון!
ועדיין בכל זאת כן הייתי ממליץ יותר להשקיע בנדל"ן :)
והכי חשוב בכל מה שתעשו זה ל-ה-ת-מ-ק-ד!
ולא יום אחד לעשות נדל"ן ופתאום בתקופה קצת חלשה בנדל"ן,ד
ה - s&p עולה אז עוברים אליו ואז כשזה קצת יורד חוזרים לנדל"ן וכו וכו...
לזה קוראים ההפך הגמור מלהיות ממוקד. וכך א"א להצליח.
צודק לגמרי!
מהשיטוט שלי בפרוג בשעתיים האחרונות
בחודש האחרון נכנסתי 3 עד 4 פעמים לפרוג
ההרגשה שלי שבגלל שיש התמתנות מסוימת בנדלן ובתקופה האחרונה המדדים והמניות בעיקר בארצות הברית עלו פלאים אנשים חושבים לעבור ולהשקיע במדדים במקום נדלן
ולכאורה זו טעות כי כעת נמצאים בנקודת זמן של תיקון
אני יסביר הסיכוי שהנדלן יחזור לעצמו הוא בסבירות בהרבה יותר גבוהה מזה שהמדדים ימשיכו לעלות
מספיק דיבורים על הורדת ריבית והשוק הנדלן יחזור לאופטימיות משא"כ במדדים אחרי שעלו כל כך הרבה בחצי שנה אחרונה יש סיכוי שעכשיו יכנסו לתקופת תיקון כמובן שגם בשוק ההון אפשר למצוא נישות של סקטורים שיכולים לעלות בזמן הקרוב אבל כונתי הייתה בעיקר לנאסדק 100

אדם הראשון

משתמש צעיר

מנהל קרנות הגידור ג'ון הוסמן, שחזה את משבר הדוט.קום של שנת 2000 ואת משבר הפיננסים העולמי של 2008, לא מסתיר את דעתו גם הפעם, אחרי זינוק מטאורי במניות וול סטריט ב-2023; לטענתו, שווי מניות המדד מנופח כפי שלא היה מעולם, "וזה יסתיים בדמעות"​

לא חי בבועה: האנליסט ג'ון הוסמן John Hussman ומנהל קרנות הגידור Hussman Investment Trust ומי שצפה שניים מהמשברים הגדולים בוול סטריט בעשורים האחרונים, נותן תחזית עגומה במיוחד הפעם: מדד S&P 500 עשוי לצלול בעד 64% מרמתו הנוכחית. כך פורסם באתר ביזנס אינסיידר.
הוסמן, מהפסימיסטים הידועים בוול סטריט, טוען לשווי מניות מנופח באופן קיצוני ותנאי שוק (ריבית גבוהה) שיאפשרו את הנפילה שהוא צופה. נפילה שכזו במדד תגרור אחריה את "התנפצות הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", כך לדבריו.
מדד S&P 500 רושם עליות חזקות עוד מסוף השנה שעברה, ומטפס מתחילת 2023 ב-19%, וכל זה תחת הערכות שונות של מיתון מתקרב, בשוק שנמצא תחת ריבית גבוהה (בשיא של 22 שנה) ואינפלציה (שאמנם מתקררת).
שווין המנופח של מניות וול סטריט עשוי להוביל לכך שמדד S&P 500 יצנח בעד 64% על מנת שהשוק ישוב לשווי הוגן ומאוזן יותר, כך לפי מומחה "הבועות", שחזה נכונה את משבר הדוט.קום ב-2000 ואת משבר הפיננסים העולמי ב-2008.
הוסמן: " קיים שילוב נוכחי של תנאי השוק לצד שווי מנופח של המניות באופן קיצוני כל כך, והערכות שווי מנופחות, הן בטווח הקצר, הבינוני והארוך – לעניות דעתי מדובר בבועה, וזה יסתיים בדמעות".
מדד S&P 500 כאמור מזנק כמעט ב-20% מתחילת השנה ומאז המשבר הגדול האחרון בוול סטריט (2008) טס המדד ביותר מ-400%.
"נכון לעכשיו, השווי המנופח שאנו רואים מרמז על נחיצות של נפילה שכזו (64%), על מנת להשיב לאחר מכן תשואות מידתיות לטווח הארוך", בהתאם להכנסות ורווחי החברות, אמר הוסמן. כרגע, הערכות השווי המנופחות שבאות לידי ביטוי בעליות החזקות במניות אינן משקפות את שווין ההוגן, כך הוא מסביר. שווי מנופח משאיר פחות מקום לעליות במניות ועל כן התשואות עשויות להיות נמוכות.
"למרות ההתלהבות מהתאוששות השוק מאז אוקטובר, אני משוכנע שהנפילות בשוק יגיעו ובכך יובילו לפיצוץ הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", אמר הוסמן.

רק לפני שבוע אמר דברים דומים דיוויד רוזנברג, לשעבר הכלכלן הראשי של מריל לינץ' בצפון אמריקה, ואחד מהשמות הבכירים בוול סטריט שצפה את משבר 2008-2009. הוא מזהיר: "ה-FOMO בשוק המניות מזכיר את מה שקדם למשבר הכלכלי העולמי ב-1929 במהלכו קרסו הבורסות, ולצרכן האמריקאי מתחיל להיגמר המזומן".
פסימיסט ידוע נוסף בוול סטריט, מייק וילסון שמשמש כאסטרטג הראשי בבנק מורגן סטנלי, הזהיר אף הוא לפני שבוע: לדבריו, ההאטה באינפלציה, קרי עליית מחירים בקצב איטי יותר כפי שקורה השנה, עשויה להוביל לירידה במחירים. היא בתורה תגרום לנסיגה במחירי המוצרים והשירותים שמציגות החברות ולפגיעה ברווחיהן, ועל כן לירידה במניותיהן.
אי אפשר אף פעם לסמוך על כתבות תשוטט חצי שנה אחורה ותראה איך שכל הכתבות היו מאד פיסמיות וכל הכלכלנים מהבנקים הכי גדולים בעולם טעו ככה שאני לא מתרגש מזה
לא חסר כלכלנים פסימים כדוגמת נוריאל רוביני שצפה את המשבר ב-2008 ומאידך כל חצי שנה מפרסם תחזית פסימית ונכשל ככה שלא צריך להתרגש מכתבות וכלכלנים פסימים לבנתיים בהשקעה לטווח ארוך יש הצלחה

נערך לאחרונה ב:

אבי ג -

משתמש פעיל

הם מדגישים שהוא אכן חזה את המשברים בשנת 200 ובשנת 2008, אבל הם שוכחים שהוא חזה משברים גם בשנת 2011, 2013, 2005 , 2021, 2017 וכן הלאה.... ורק רמזו שהוא פסמיסט מוכר.... וזה כתבות שמוכרות עיתונים וקליקבייטים.

למעשה גם העלייה בשנה האחרונה של הS&P, עוד לא תיקנה את הירידה שהייתה לאורך השנה הקודמת, ועוד לא הגיעה לשיא הקודם של לפני הנפילות ב2022.

והכי חשוב, אף אחד לא יודע מה הולך להיות ירידות או עליות, ולמי שמשקיע בסכומים קבועים כל חודש לטווח הארוך, כנראה שזה לא משנה בהרבה...

נערך לאחרונה ב:

מתמטיקאי

משתמש פעיל
בהצלחה!
קצת לא אוהב את זה, כי דווקא דעתי האישית לא להשקיע הרבה בדירות, (לא מדבר על דירה לגור כמו שהעירו פה) דרך אגב לגבי שליש בקרקע מישהו יודע כמה אחוזים מ s&p זה השקעות בקרקעות???

מתמטיקאי

משתמש פעיל
בהצלחה!
סלח לי אבל נראה לי שסטית, הבן אדם שואל איפה לשים את הכסף ולא איפה לעבוד...

סלום

משתמש פעיל

נראה לי שהמשמעות היחידה לדעתו ( אם היא נכונה ) זה לחכות ואז בנפילה להשקיע

מליעל

משתמש רשום
אל תשכחו שברגע שתהיה ירידה של S&P זה אומר שכל הכלכלה בארה"ב תתמתן
ואם הכלכלה של ארה"ב מתמנת זה אומר שגם הכלכלה של ישראל מתמתנת
וכשיש מיתון יש גם ירידה במחירי דירות
כך שאם יהיה ריסוק של המניות יהיה גם צניחה של הנדל"ן
(כמובן שזו דעתי שאינה דעה מקצועית אשמח אם יתקנו אותי)

מתמטיקאי

משתמש פעיל
אל תשכחו שברגע שתהיה ירידה של S&P זה אומר שכל הכלכלה בארה"ב תתמתן
ואם הכלכלה של ארה"ב מתמנת זה אומר שגם הכלכלה של ישראל מתמתנת
וכשיש מיתון יש גם ירידה במחירי דירות
כך שאם יהיה ריסוק של המניות יהיה גם צניחה של הנדל"ן
(כמובן שזו דעתי שאינה דעה מקצועית אשמח אם יתקנו אותי)
דיברנו על זה מקודם בפורום (אנשים לא מקצועיים כמוני) וסוכם שדירה אחת ממילא צריך לקנות לא משנה המחיר

סבא ישראל

משתמש מקצוען

אשכול קצר שווה קריאה :)

שושנה שש

משתמש רשום
מה יש ב13 שנים יותר מ10?
13 שנים ב100 אחוז מנייתי (מפוזר כמו הS&P) עדיין אף אחד לא הפסיד כסף משא"כ ב10

כמו"כ יש לציין שאם מה שאתה צריך את הכסף בהמשך הוא בשביל דיור לילדים וכיוצ"ב יכול להיות ששוה לך להשאיר את הכסף בקרקע.
כמובן לא יועץ ואין לי רשות ייעוץ

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה