כללי מכירים את שוק העבדים סליחה גרפיקאים

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
הענין הוא כזה:
שאם במעסיקה משתפת את העובדת שלה בכך שהיא משלמת לה בימות "המלפפונים" שכר מינימום שמבחינתי זו בושה וחרפה. כי ביבי סיטר מרויחה את זה.
השאלה היא מה קורה בימות העגבניות- השגשוג הכלכלי?
האם בימות העומס כשהגרפיקאית נרדמת ממול למחשב היא גם משתפת אותה?
יודעת לצפר אותה?
אני חושבת שמי שבונה את עבודתו ע"י ניצול מצוקתם של אחרים לא נראה לי שזוכה לס"ד וברכה מיוחדת.

FishAir

משתמש רשום
אחרי כל הדיון הנלהב הזה, פלא שלא שמתם לב למצוקת פותח האשכול, לרמז הגדול שיש שם, הוא מחפש עבודה!!:rolleyes:....עם מזגן בחדר ולא שכר של 26ש"ח לשעה:)

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
כולם כותבים כאן - "מה אנחנו עובדים ניגרים?"

אז רק שתדעו מבחינת הרבה מנהלים ובוסים -אתם יותר גרועיים מהניגריים ,הרבה יותר קשה להשיג עובד ניקיון טוב (שבזה גם הבוס מבין),מאשר גרפיקאית חרדית טובה -(שהבוס לא כל כך מבין ת'הבדל באיכות)...

לי יצא פעמיים להגיע לראיונות עבודה, - וכשרואים שאתה יודע מה שאתה מדבר, אז הם לא אומרים כמה הם נותנים, אלא כמה אתה דורש, באותו רגע אני יודע שהם מתפללים בליבם שאומר מחיר זול (פליז פליז פליז...:)), אך אני אומר מחיר יקר , ומנסה להסביר את המשמעות, ואז הם מבקשים לחשוב, ולמזלי ב- 2 הפעמים לאחר הראיון העבודה לא נראתה לי מבחינת כמות שעות ומיקום העבודה, אז ירדתי מזה בראש, ולמחרת הם התקשרו ואמרו טוב בוא נתחיל, ואז אמרתי שאני לא חושב שזה אפשרי מבחינתי בין כה וכה, והם אמרו, טוב אם תרצה פעם, תתקשר...
מה שאני מנסה לומר זה, שבנאדם צריך לפחות בהתחלה כן להתגמש עד שהוא הופך למקצועי יותר ויותר, לאסוף לעצמו שם גם במחירים מצחיקים, להיות הכי נחמד ויפה שאפשר, לאט לאט פתאום מרגישים שמה שטרחת כל כך הרבה משתלם ואז כבר אתה עומד על שלך במחירים בגאווה, ומסנן לעצמך את אלה שרוצים זול ,שגם ברוב בפעמים הם אלא שלא מתמצאים בעבודה מול בעל מקצוע ומשגעים אותו מלא בלי לחשוב שצריך לשלם על זה, ומגיעים רק האנשים שיודעים מה זה עבודה מקצועית וכמה זה אמור לעלות, והופ בלי ששמת לב אתה ברמה גבוהה...

ע"כ פרק ראשון בייחסי ע(ו)בד ומעביד...

גוט שאבעס :)

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י פופקו;417703:
כולם כותבים כאן - "מה אנחנו עובדים ניגרים?"

אז רק שתדעו מבחינת הרבה מנהלים ובוסים -אתם יותר גרועיים מהניגריים ,הרבה יותר קשה להשיג עובד ניקיון טוב (שבזה גם הבוס מבין),מאשר גרפיקאית חרדית טובה -(שהבוס לא כל כך מבין ת'הבדל באיכות)...

לי יצא פעמיים להגיע לראיונות עבודה, - וכשרואים שאתה יודע מה שאתה מדבר, אז הם לא אומרים כמה הם נותנים, אלא כמה אתה דורש, באותו רגע אני יודע שהם מתפללים בליבם שאומר מחיר זול (פליז פליז פליז...:)), אך אני אומר מחיר יקר , ומנסה להסביר את המשמעות, ואז הם מבקשים לחשוב, ולמזלי ב- 2 הפעמים לאחר הראיון העבודה לא נראתה לי מבחינת כמות שעות ומיקום העבודה, אז ירדתי מזה בראש, ולמחרת הם התקשרו ואמרו טוב בוא נתחיל, ואז אמרתי שאני לא חושב שזה אפשרי מבחינתי בין כה וכה, והם אמרו, טוב אם תרצה פעם, תתקשר...
מה שאני מנסה לומר זה, שבנאדם צריך לפחות בהתחלה כן להתגמש עד שהוא הופך למקצועי יותר ויותר, לאסוף לעצמו שם גם במחירים מצחיקים, להיות הכי נחמד ויפה שאפשר, לאט לאט פתאום מרגישים שמה שטרחת כל כך הרבה משתלם ואז כבר אתה עומד על שלך במחירים בגאווה, ומסנן לעצמך את אלה שרוצים זול ,שגם ברוב בפעמים הם אלא שלא מתמצאים בעבודה מול בעל מקצוע ומשגעים אותו מלא בלי לחשוב שצריך לשלם על זה, ומגיעים רק האנשים שיודעים מה זה עבודה מקצועית וכמה זה אמור לעלות, והופ בלי ששמת לב אתה ברמה גבוהה...

ע"כ פרק ראשון בייחסי ע(ו)בד ומעביד...

גוט שאבעס :)

את פופקו בכשירונותיו הברוכים שווה להעסיק תמורת 100- 120 ש"ח לשעה, אבל לא כל אחד הוא כך, ומי שמנסה לסנן לעצמו את המעסיקים עלול בהרבה מאד מהמקרים להשאר במצב הזה כל הזמן.

מה שברור, ואין על זה חולק, (מי שחולק שיעבור לפורומים של תפוז או של בחדרי חרדים) שהפרנסה היא משמים, ואנחנו צריכים להשתדל לקבל את הפרנסה בכבוד, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לזלזל ולכעוס על מעסיקים שאינם נותנים לנו מספיק... אם אנחנו עובדם באופן נורמלי, ומקבלים משכורת סטנדרטית בשוק, לפי רמת העבודה והידע שלנו, הקב"ה ימלא את חסרוננו.

גרפיקסטאר

משתמש רשום
נכתב ע"י גרפיקנער;416861:
אני לא מדבר על זה שבציבור החרדי האינטרנט יכנס חזק מאוד בעשור הקרוב,.

בנתיים האינטרנט יוצא יותר ויותר מציבור החרדי לאחר שכל גדולי הדור יצאו נגדו והתירו בדיעבד רק למי שממש חייב וגם אז, מסונן ברמת הסינון המקסימלית שיש.

אנחנו אישית לא מכניסים אינטרנט הביתה למרות שיש לנו מחשב.

(הגלישה לא מהבית)

לא ידוע לי לאיזה חוג אתה משתייך אבל אצלנו, כל מי שיש לו ילדים במוסדות החסידות חייב להצהיר שאין לו אינטרנט, ואם הוא חייב הוא צריך לקבל היתר מיוחד.

נ.ב. מי נקרא אצלך "ציבור חרדי"?

צמרת

משתמש פעיל
D I G I T A L
פופקו צודק!
גם מצד המעסיק שמעסיק ב- 25 לשעה בממוצע העובדים מתחלפים שם בתמידיות....
קצת הערכה, פרגון וכסף יהפכו את העובדים שלך לבעלי אינטרס להצלחתך, וזה שווה הרבה יותר מההרגשה שיש לך עבדים

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י צמרת;418091:
פופקו צודק!
גם מצד המעסיק שמעסיק ב- 25 לשעה בממוצע העובדים מתחלפים שם בתמידיות....
קצת הערכה, פרגון וכסף יהפכו את העובדים שלך לבעלי אינטרס להצלחתך, וזה שווה הרבה יותר מההרגשה שיש לך עבדים

הערכה, פרגון והרגשה שהעובדים הם יהודים מכובדים כמו המעסיק (וברוב המקרים, העובדת הנכבדה היא אשת חבר לתלמיד חכם, כאשר המעסיק הוא סך הכל עבד לכספו) אינם קשורים לתשלום.

לדעתי זאת רשעות לומר שהמעסיק מחשיב את העובדים כעבדים !!!

המעסיק עובד קשה מאד מאד כדי להרויח את כספו. (כל מי שניסה פעם להיות מעסיק יודע כמה עבודה זה דורש) הוא מעוניין להרויח באופן המתאים לו, תוך שמירה על אינטרסים גם שלו וגם של העובדות.

אם רוצים לבקש מהמעסיק כסף יותר ממה שהוא יכול לתת (ברוב המקרים) או יותר ממה שהוא רוצה לתת, - אם זה ישתלם לו - הוא יתן, - ואם הוא יעריך את העובדות,- גם במקרה שלא ישתלם לו, יכול להיות שהוא יתן (אם ישאר לו מה לתת אחרי שהוא הפריש דמי הבראה, פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי, ארנונה, חשמל, תוכנות מחשב, חומרה, מעצבי פנים למשרד, אנשי שיווק, הנהלת חשבונות, ייעוץ מס והגשת מאזנים, וגם קצת משכורת לעצמו).

ואם המעסיק אינו יכול לתת ושוה לו שהעובדות יחפשו מקום עבודה אחר (כאילו שם הם יקבלו יותר..., ואם הם יקבלו יותר מגיע תודה למעסיק שהעסיק אותם בלי נסיון ובזכות זה יש להם עכשיו נסיון והם הצליחו לקבל משכורת גבוהה יותר), אז זה שיקול שלו, ואי אפשר לכעוס עליו בכלל. - פשוט כדאי לחפש מקום עבודה אחר.

צמרת

משתמש פעיל
D I G I T A L
אני לא יודעת אם את בקושי מרויחה כמו שתארת,
אבל אני יודעת ששיטת הבכינות של מעסיקים ממש לא פרית ובהרבה פעמים שיקרית
באה עובדת מסורה אחרי שנים של עבודה כשהניסיון שלה כבר שווה הרבה, ומבקשת העלאה במשכורת, והבוס מתחיל להתבכין שהוא בקושי מרויח, כשאחוז הרווחים שלו אפילו לא עולה בדימיון, בשבילי הבן אדם הזה מחוק!
תן הרגשה טובה ותעלה את המשכורת בשתי שקל במקום 25, לתת 27, כ"כ קשה?

אם באמת המצב קשה בעסק, עובדת בין כה וכה לא תבוא לבקש העלאה, היא תחפש מקום אחר, כי מי יודע אולי מחר העסק יפול...

נ.ב.
אני עובדת עם הרבה מעסיקים כפרילאנס ואצלי זה בדוק! מי שבוכה שאין לו כסף, יש לו הכי הרבה (אולי בגלל זה;)...)

ויש לי עוד הרבה מה להגיד, אבל אין לי כח לכתוב, (אני מאמינה שגם לכם אין כח לקרוא...)

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני לא מתכוונת ל 25 ש"ח או 27 או אפילו 35 ש"ח, למי שעובדת יותר משנה שנתיים באותו מקום.
אני מתכוונת למי שבא לראיון עבודה ומתעצבן על זה שהציעו לו כהתחלה 25-26 ש"ח.

(ביחס למה שטענת שמי שיש לו בוכה שאין לו, כבר אמרו רבותינו ז"ל מי שיש לו מנה רוצה מאתיים ואומרים בשם הרב מבריסק; מי שיש לו מנה חסר לונ מנה, מי שיש לו מאתיים חסר לו מאתיים ולפי זה העני הגדול ביותר הוא מי שיש לו מליונים - כי חסר לו מליונים.)

FishAir

משתמש רשום
נכתב ע"י מיכל123;418123:
אני לא מתכוונת ל 25 ש"ח או 27 או אפילו 35 ש"ח, למי שעובדת יותר משנה שנתיים באותו מקום.
אני מתכוונת למי שבא לראיון עבודה ומתעצבן על זה שהציעו לו כהתחלה 25-26 ש"ח.

אני בשוק!! :mad:
ניחה שמדובר על עובד שיצא היום מכור ההיתוך של הלימודים ומחפש להתנסות ולתפוס שם, אבל שאתה מציב ברף הקבלה 4 שנים נסיון לפחות וידיעה בתוכנות כאלו וכאלו (במיוחד אם מבקשים שליטה ב FREEHAND ששייך לדור הקודם- שהיום זה זן נדיר:p)
איך אתה יכול לתת כזה סכום? אני מבין דבר אחד, שאתה מנצל את העובדה שיש לך שם דבר בתור עסק וכל מי שירצה לעבוד אצלך יצטרך להוריד את הראש ולשרוד את החודש רק כדי שהוא יוכל לספר אח"כ שעבד אצלך.

אוי ואבוי!!

מאירי5

משתמש רשום
חברי'ה, נסחפתם קצת בדיון הזה.<O:p</O:p
כל אחד מדבר מנקודת המבט שלו ומתבצר בעמדתו בלי לנסות להבין את הצד השני.<O:p</O:p
צריך אולי לנתח את העובדות ורק אחר כך לגשת לפרשנויות.<O:p</O:p
העובדות:<O:p</O:p
א. אין שום מקום בעולם שעובד מתחיל מיד אחרי הלימודים מקבל על ההתחלה 35 או 40 לשעה.<O:p</O:p
רק במקצועות אקדמאים או היי טק, וגם זה רק אחרי שנים של לימודים. בכל מקום (עד כמה שידוע לי) מתחילים בשכר מינימום, 25/26 לשעה בשביל התחלה זה יפה.<O:p</O:p
ב. המשכורות הגבוהות בתחום הגרפיקה (ועריכת וידאו) לא נמצאות בעסקים קטנים. נקודה. גם אם מחזור העסקים הוא מיליון ₪ או 2 מיליון, עדיין זה בגדר עסק קטן מקסימום בינוני.
המשכורות הגבוהות נמצאות במשרדי הפירסום הגדולים, אחרי שנים (!) של ותק, או לחילופין מי שעובד עצמאית יכול לדרוש מחיר כפי הבנתו. (בהתקזז בעובדה שאין כל הזמן עבודה, מה שאין כן שכיר משכורתו מובטחת. (עד הפשיטת רגל.....:D:D)<O:p</O:p
ג. העובד הוא לא שותף בעסק. הוא שכיר. נקודה. (עוד אחת). כך שהשכר לא קשור לכמה שהבוס מרויח על העבודה שלו. (אין מקום לתחושת "הוא עושה עלי מיליונים, שיתן לי קצת אחוזים מזה".:eek: גם העובדים של לב לביוב ושל ביל גייטס לא מקבלים לפי אחוזים אלא לפי שעות)
ד. אמת הדבר שלמעסיק יש עוד המוווון הוצאות, אל תחשבו שכל אחד גורף מיליונים.:mad:
<O:p</O:p
ומכאן לפרשנויות:<O:p</O:p
א. אמת, מעצבן לעבוד שנים באותו מקום ללא קידום וללא העלאה בשכר.<O:p</O:p
ב. מעסיקים לא הוגנים, שבשעות לחץ דורשים יותר ודורשים התמסרות טוטלית לעבודה, ומנגד ב"עונת המלפפונים" מפרצפים על העובד שכאילו אוכל לחם חינם, זה ממש לא הוגן. (לא אישי, לא אישי, אבל כבר שמעתי על עסקים מסוימים שאומרים שבשעה שאין לקוחות זה לא שעת עבודה, ואין עליה תשלום. לדעתי זה נבזות מאין כמוה. בערב פסח כשיש לחץ והמון לקוחות הם כמובן לא משלמים פי שנים)<O:p</O:p
<O:p</O:p
המסקנות מכל זה:<O:p</O:p
א. יש רוויה מסוימת בשוק, ורמת השכר היא נגזרת ישירה מביקוש והיצע.<O:p</O:p
ב. עובד מקצועי עם הרבה שנות ניסיון, ידע נרחב בהרבה תחומים יותר מתחום העיסוק המצומצם שנדרש ממנו, ומסור לעבודה, יכול לדרוש מחיר יותר גבוה. שידע את שוויו ולא יתבייש להציג אותו בראיון לפני המעסיק.- אבל שוב, במקומות קטנים אין לזה סיכוי.<O:p</O:p
ג. אם לא מתאים לך רמת השכר, יש 2 אפשרויות. 1. להגיד שלום יפה ולהמשיך לחפש. 2. להבהיר למראיין שזה רמת מחיר נמוכה ממה שהיית רגיל עד היום, אם נראה לו שיש אפשרות לקידום והעלאה בהמשך, אם התשובה חיובית לשקול שוב ואולי כן לעבוד שם.<O:p</O:p
ג. ולמעסיקים, אפשר לתת תחושה טובה לעובדים, לא רק בעלאה דרסטית של השכר, גם העלאה קטנה (בלי שהעובד ביקש), או הטלת תחומי אחריות חדשים (לא עומס עבודה גדול יותר, אלא דברים שמראים שסומכים על העובד) תעלה עשרת מונים את פיריון העבודה.<O:p</O:p
עד כאן דעתי, מכאן הרשות נתונה לקטילות...:D:D:D<O:p</O:p
תחכימו אותי אם אני טועה לדעתכם.<O:p</O:p

yoavvan

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
למאירי5 כל הכבוד על הניתוח המדוייק של מצב השוק.

בקרוב המצב יהיה הרבה יותר גרוע מכיוון שהסמינרים והמכללות מוציאים לשוק בשנים האחרונות יותר ויותר גרפיקאיות וכתוצאה מכך השוק יוצף בהיצע, ועל כל משרה ילחמו עשרות גרפיקאיות/ים...
שכר מינימום זה סטנדרט ברוב מקומות העבודה המסודרים... בדוק!
עצמאיות/ים... כדבריך לא כל הזמן עובדים...

שיהיה בהצלחה לכולם!!!

ואני מציע להתאגד ולקבוע מחירי מינימום

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
המצאתי משפט לא מזמן....

"האמן ביכולתך, ועוד יותר ביכולתם של לקוחותך..."

יוספי רוזן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מאירי צודק במאת האחוזים!
ואני עונה למעביד :ברווחים שלך אתה מתחלק איתי? אז גם בהפסדים שלך אל תבוא ותעקם לי את הפרצוף!

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מיכל123;418123 אני מתכוונת למי שבא לראיון עבודה ומתעצבן על זה שהציעו לו כהתחלה 25-26 ש"ח. [/QUOTE:
בדיוק שמעתי היום על בן דוד כלשהו ממשפחתנו
שעובד כמאבטח בבנק ומקבל 28 ש"ח לשעה.
ומדובר על מקצוע שעוברים בשבילו קורס של שבוע ימים בערך, לא שנה ולא שנתיים.
אז אולי תציעי לכל הגרפיקאיות המתוסכלות לעשות הסבת מקצוע?

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
זה מסוכן מה הם יעשו עם הנשק

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רק אם הנשק וקטורי זה בעיה, אם הוא מפוטושופ אז כשיגדילו לא ישימו לב שזה רובה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה