כללי מכירים את שוק העבדים סליחה גרפיקאים

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נו.. נשמע... (אולי אני אעלה את המשכורת לעובדות המסורות שאולי יש לי... באמת... אם ישכנעו אותי)

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מיכל, את צודקת שיש צד שני אבל יש כמה הבדלים "קטנים" בין מנהלת חשבונות ומזכירה לגרפיקאית במשרד פרסום, ואלו הם:
1. ההוצאות בכל משרד הן גבוהות כפי שהיטבת לציין אך להבדיל מרואה חשבון למשל שכל העסק שלו מכניס כמה עשרות אלפי שקלים במקרה הטוב לפני קיזוז ההוצאות זה באמת קשה לשלם למנהל חשבונות ומזכירה יותר מ-26 ש"ח לשעה - ולכן - גם לא תמצאי מזכירות המתלוננות על השכר הנהוג במחוזותיהן. משרד פרסום לעומת זאת מכניס מילוני שקלים בשנה (להבדיל מבתי דפוס שנמצאים לרוב במצב דומה לשל רואה החשבון), ולכן כשגרפיקאית מגיעה למשרד פרסום - כשהיא בעצמה מפיקה את הדברים שעליהם הלקוחות משלמים את המיליונים - מן הראוי שתקבל שכר הולם - ומכיוון שההוצאות זהות בשני התחומים - אין מקום לטענה הזו כאן.
2. לגבי טענתך הקודמת - ממש אין מקום להשוואה בין עובדת הניקיון המסכנה לגרפיקאית המפונקת... - גרפיקה היא מקצוע שאנשים לא מעריכים את העבודה הכרוכה בה - ואני נוכחת עכשיו לראות שגם אנשים מתוך המקצוע לא מעריכים אז איך אנשים מבחוץ יעריכו? עובדת הניקיון לא מפעילה טיפת מחשבה, רק מעט מאמץ פיזי למס' שעות מסויים. גרפיקאית טובה במשרד פרסום חושבת על אופן ביצוע הרעיון סביב השעון (גם כשהיא בבית עם הילדים) ועובדת גם מעבר לשעות כדי לעמוד בהספקים ובלחץ מטורף כדי לעמוד בדד-ליינים של עיתונים. גם לה יש לפעמים הוצאות בעקבות העבודה של בייביסיטר בגלל שהיא מתעכבת וכו'. בקיצור - אין מקום להשוואה כלל!!! ואם העובדת הזרה יכולה לקבל 40 שקל לשעה בגלל שהיא יודעת איך טובלים סמרטוט במים אז גרפיקאית שלמדה והשקיעה מהונה וממחשבתה במשך שנים ראוייה לקבל אף יותר מזה!!!
3. לאלו שרשמו שזה השכר של מורה - אז אם היינו רוצות לקבל כזה שכר לשארית חיינו אולי היינו לומדות הוראה - אבל אנחנו לא - אז למה שנקבל שכר כשלה? חוץ מזה - למי יש חופשה של חודשיים בימים אלו??? למי יש חופשות בכל החגים + לפניהם + אחריהם? לנו?

שורה תחתונה - גרפיקאיות יכולות להשתכר 25 ש"ח וזה בסדר - בבית דפוס או בעיתון - שם גם לא ידרשו ניסיון רב, פרפקציוניזם, חשיבה יצרתית וקריאטיבית ושעות מטורפות. - במשרד פרסום ראוי לקבל יותר!!!

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
זה הסיפור של אוהל הדוד תום בגרסא ישראלית

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;416895:
ואם כן ? זה לא נכון ?

כמה מקבלת מנהלת חשבונות רגילה, במשרד של רואה חשבון ?

כמה מקבלת מזכירה טובה ?

בקיצור הסיבות למחיר של 25 26 ש"ח לשעה הם בעיקר:

א. המעביד אינו מרוויח מספיק כדי לשלם לעובדת יותר.

ב. העלות של המעביד היא הרבה יותר מ25 ש"ח, (חופשות, ביטוח לאומי, תוכנות מחשב, פנסיה, פיצויים, דמי הבראה, ועוד ועוד דברים שהעובדות החרדיות יודעות לדרוש, ובצדק - הם קראו בקו החם שכדאי לדרוש... עד שיפטרו אותם ויקחו אחרות שעדיין לא יודעות לדרוש כל דבר)

ג. היצע וביקוש - המחיר שוק הוא 25 ש"ח לשעה.

אין לנו מה להלין על אף אחד. - מי שרוצה, יכולה להתמודד כמו שהמעסיקה שלה מתמודדת, ולהיות עצמאית - להביא לקוחות - לפרשם את העסק - להתמודד עם מחירי התוכנות הגואים - עם דרישות הארנונה המופרזות - הוצאות התקשורות הגבוהות - הוצאות החומרה המטורפות - הוצאות טכנאי המחשבים למניהם - הוצאות הנהלת חשבונות וראית חשבון ומאזנים ותלושי שכר. וכו' וכו'

אינני מתכוונת להוריד מהכבוד של מישהי ח"ו, אני רק רוצה שתדעו לחשוב שיש צד שני.

בכל מקרה גם אם היית נותנת 100 ש"ח לשעה לא הייתי רוצה לעבוד אצלך.
חוסר הערכתך למקצועיות והשקעה ניכר מכל מילה,

אף אנחנו מעסיקים (בתחום אחר לגמרי!!) וחיפשנו משהי טובה כאשר משכורת התחלתית עמדה על 38 לשעה. (דווקא תחום שיותר קרוב למזכירות בראש גדול וכד')
אף במקצועות שנקבת עובדת טובה עם שנות ותק מקבלת יותר.

ק"ו כשמדובר בעבודה יצרנית יצירתית, הכוללת שנות למוד והשקעה קצת יותר מרובה מאשר בוגרת קורס להנה"ח.
(אגב כמה לוקח לשעה רו"ח? יועץ מס? וכד'? כמה הוא לוקח על חתיכת חתימה? למה? מה העושק הזה?)

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
MIG, עם כל הכבוד, רואה חשבון למד הרבה הרבה יותר שנים את המקצוע, והוא נושא בהתחייבויות מול הרשויות.
גרפיקאית רגילה-ואני מדגישה, - רגילה - לא צריכה ללמוד יותר משנה שנתיים, ואין לה שום התחייבויות לאף אחד, כל עבודה שהיא עושה והעבירה, אם יבואו בטענות יצעקו על המעסיק ולא עליה. כמובן שהיא צריכה לדאוג להסתדר עם המעסיק (אפשר לתת לו כוס קפה מדי פעם...)
אני לא מתכוונת לאחת מקצועית ומוצלחת במיוחד, שבטוחני שהיא תקבל משכורת יותר גבוהה מכיון שהמעסיק ממילא יעריך את העבודה, (אבל זה מגיע רק אחרי שבאמת המעסיק מתרשם שהיא טובה, ולא בזמן של ראיון העבודה, כמו במקרה של מי שפתח את האשכול, אלא אחרי תקופה.)

נושא האשכול הוא משכורת לעובדת מתחילה, או עם שנתיים שלש ניסיון, ולא מקצועית במידה גבוהה שאין כמותה בשוק.

כמה אתה MIG היית משלם למזכירה רגילה שיש הרבה כמותה בשוק ? 38 ש"ח ? או 25 ש"ח או ... אני מתביישת לכתוב... 21.80 ש"ח ?

מזכירה שלוקחת 38 ש"ח לשעה, היא עם נסיון של כמה שנים והיא מוצלחת במיוחד, ואין לה הרבה מתחרות בשוק.

עם יד על הלב... כמה היית משלם למזכירה רגילה ?

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
וואו, בואו נתחיל באימות עובדות (כאחת שמכירה ממש מקרוב את התחום)
בנטרול כל מפעלי העבדות: מטריקס/מגדל וכו' שבאמת שוכרים עובדות חרדיות במעט יותר משכר מינימום-
אם מסתכלים על החברות הפרטיות בשוק (לא הציבוריות!):
שכר מנה"ח בצוות: נע בין 40-50 ש"ח לשעה!
שכר מזכירה בכירה: נע בין 30-60 ש"ח לשעה!
זה מצחיק להביא כאן את שיקולי המעביד לשלם פחות כי יש לו עוד הוצאות, מלבד הנטו שמקבל העובד, כי הרי גם לעובד יש עוד הוצאות: מטפלת/נסיעות/ביגוד/לימודים וכו'. וכאשר מדברים על שכר בריאיון עבודה- כמו שאת המעביד ממש לא מעניין כמה ישקיע העובד עד שיבוא לעבודה, ככה את העובד לא אמור לעניין מה עלות המיסים למעביד.
הבעייה יכולה לנבוע משתי סיבות:
או מצד העובד, שלא מודע באמת לשווי העבודה שלו (ואני מדברת בכללי, לא על אף אחד ספציפי פה) ולכן הוא מצפה לשכר גבוה בהרבה מהיכולות שלו.
או מצד המעביד, שבטוח שיש הרבה פראיירים בשוק או לחילופין הוא באמת במצב כלכלי קשה. ואז אם הבעייה באמת בגלל המעביד- לא הייתי מתקרבת לאיזור: אם הוא בטוח שהעובד הוא עוד איזה פראייר- אז בטח לא כדאי להתחיל עם מעסיק מזלזל, ואם הוא סובל מבעיות פיננסיות- אז רחמנות עליו! אבל העובד מחפש כרגע עבודה ולא שעת התנדבות.
יש באמת כמה משרדים גדולים שלא משלמים מי יודע מה בשכר החודשי, אבל מעניקים: תגמולי חג/ הפרשות סוציאליות מוגדלות/בונוסים/תשלום ימי מחלה מהיום הראשון ולא עפ"י חוק/חופשה מעבר למה שמגיע בחוק/שעות עבודה גמישות וכו', ואז בשקלול הסופי, המשכורת הנמוכה פלוס כל ההטבות הללו משתלמת יותר ממשכורת גבוהה בחברה נוקשה , המתנהלת עם העובד רק עפ"י חוק.
והכי חשוב, חברה', אם מישהי רוצה לשחרר קיטור על יום לא מוצלח שהיה לה- בואו נאפשר לה, זאת אחת ממטרות העל של פרוג, לא צריך לקחת כל נושא/תגובה כאישיים, כי הרבה פעמים הם ממש לא כאלה.

קייקס

עוגות ויטרינה לכל אירוע
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הפקות ואירועים
ואותי לימד המורה בפרוג שמעצב גרפי לוקח לשעה 55 דולר (!) מינימום...

צחקנו עליו, אבל הוא עמד על דעתו שזה המחיר.

מעניין אם מישהו כאן יאמת את דבריו שזה המחיר בשוק הכללי

אברוּמי

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י הלל;417006:

ישנו פתגם כזה, אל תאמינו למורים ;)

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מיכל123;416938:
נושא האשכול הוא משכורת לעובדת מתחילה, או עם שנתיים שלש ניסיון, ולא מקצועית במידה גבוהה שאין כמותה בשוק.

איך הגעת לזה???

נכתב ע"י FishAir;416620:
הייתי בשני ראיונות עבודה, ב 2 משרדי פרסום מהמובילים בי-ם (דווקא השייכים למגזר הרחב). הכל התנהל יפה עד לרגע בו הם נקבו בשכר...
באחד מהם 26ש"ח לשעה ובשני 25ש"ח. ניסיתי להמשיך ולהראות נחמד ולא לעשות חילול השם, רציתי לשאול (סליחה לשאוג) "אין לכם בושה?!, המנקה הניגרי שמגיע לפה אחה"צ מקבל יותר. לאנשים שלמדו מקצוע במשך מס' שנים ובפרט לכאלה שאתם מחפשים - עם נסיון של מס' שנים, אתם מציעים כזה סכום?!

פותח האשכול לא דיבר על גרפיקאית "רגילה" כפי שאת מכנה זאת (או כמו שאני מכנה זאת "ביצועיסטית") אלא על מעצבת גרפית מקצועית ובעלת ניסיון (כי רק כאלו יזמנו לראיון במשרד פרסום).
גם בתשובתי סייגתי שבבתי דפוס ובעיתונים לא מחפשים את "השפיציות" ולכן ישלמו שם שכר נמוך וזה עובר בשתיקה, אבל במשרד פרסום, שמחפש את הטופ מצפים (וגם ראויים) ליותר.

גרפיקנער

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י הלל;417006:

א. זה לעצמאי. מתוך זה כמעט חצי הולך על הוצאות, מיסים, ושאר ירקות.
ב. בשוק הכללי אכן המצב שונה לחלוטין. בשוק העימוד למשל, המחיר לעימוד ספר קריאה פשוט, הוא 11 ש"ח לעמוד (בדוק ומנוסה). אצלנו לוקחים על זה מקסימום 6 ש"ח לעמוד (ויש כאלה - מידיעה, ומתוך מעשה שהיה לי לאחרונה - שיעשו את זה גם ב2 ש"ח).

הכל ענין של הצע וביקוש. אצלנו כל שנה הסמינרים פולטים מאות גרפיקאיות טריות לשוק, באופן בלתי פרופורציונלי לשאר העבודות, מה שגורם לאינפלציה.

אחד העם

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אשתי עובדת שנים באותו מקום ומקבלת מינימום!!!!! שזה יוצא למי שלא יודע 20.90 אז בבקשה שלא יספרו סיפורים

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י הלל;417006:

השבוע בא אלי לקוח עם לוגו שעיצב לו גרפיקאי חילוני.
לשאלתי כמה הוא לקח על העבודה אמר שהוא תמחר לפי שעות
200 ש"ח לשעה - (קרוב לדברי המורה)

מה שכן, מיד ראו שזה משהו מקצועי.
צורת הגשת החומר הייתה מעוררת התפעלות:
קובץ פידיאף בן 9 עמודים
עמוד ראשון: שם המותג, + לוגו המעצב בצד שמאל למטה
עמודים הבאים: כל עמוד לוגו אחד במרכז העמוד + הסבר ונימוק לעיצוב הלוגו
עמוד אחרון: לוגו המעצב במרכז הדף וכתוב תודה.
בקיצור מעורר קינאה, בכל לימודי הגרפיקה והעיצוב שלמדתי, בחיים לא לימדו אותנו איך להגיש חומר בצורה כ"כ אסטתית ומקצועית.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
ב200 שקל לשעה נראה לי שהיינו מוכנים להגיש פרוטוקול שלם

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
גברת מיכל היקרה,
את בטוחה שבתור אשת מקצוע מוצלחת ומשקיעה בעבודתה גם את מקבלת 26 שקלים לשעה?
אני משום מה, נוטה להאמין שאת מרוויחה קצת יותר.
במיוחד שאת, כמו מרבית המעסיקים מצפים מהעובדים לקחת אחריות על עבודות בדיוק כמו שהם בעלי העסק עצמם, עבודה בשעות לילה, הוספת שעות רבות בשעות לחץ, ועוד כהנה וכהנה ציפיות גבוהות משכירים העובדים בשכר שאינו הולם את היקף עבודתם ורמת מקצועיותם, ורק בגלל שהשוק מוצף הם מרשים לעצמם לנצל בעלי מקצוע מעולים שנאבקים על פת לחמם.

קייקס

עוגות ויטרינה לכל אירוע
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הפקות ואירועים
נכתב ע"י Aאילה;417161:

קובץ פידיאף בן 9 עמודים
בקיצור מעורר קינאה, בכל לימודי הגרפיקה והעיצוב שלמדתי, בחיים לא לימדו אותנו איך להגיש חומר בצורה כ"כ אסטתית ומקצועית.

אז לידיעתך, המורה שלנו בפרוג (בנימין קריסיפין, לסקרנים שבינינו) לימד אותנו בדיוק כך, איך להגיש תיק מיתוג ללקוח, עם פירוט מדוייק של כל עמוד איך לעצב ולהגיש.

הייתי בטוח שכל הגרפיקאים יודעים את זה, מעניין לשמוע שלא.
(וטוב לראות שהיה לנו מורה טוב...)

orli_dimri

משתמש פעיל
נכתב ע"י הלל;417339:
אז לידיעתך, המורה שלנו בפרוג (בנימין קריסיפין, לסקרנים שבינינו) לימד אותנו בדיוק כך, איך להגיש תיק מיתוג ללקוח, עם פירוט מדוייק של כל עמוד איך לעצב ולהגיש.

הייתי בטוח שכל הגרפיקאים יודעים את זה, מעניין לשמוע שלא.
(וטוב לראות שהיה לנו מורה טוב...)

אני חושבת שצורת ההגשה,
חשובה לא פחות, ממה שהיא מכילה.

איש קטן

משתמש צעיר
איילה

מה שהערת, ממש, אבל ממש נכון!

לפעמים הפישיפקעס הללו, מעלים את הרמה המקצועית של היוצר בעיני הלקוח בעשרות אחוזים. והמחיר? בהתאם.

אושר

משתמש מקצוען
[[[אני רוצה לראות גרפיקאית שמוכנה לעבוד כמו העובדת הניגרית ולנקות את המשרד בשעות שהמזגן שם לא עובד, ולקבל 40 ש"ח לשעה.
אי אפשר לדרוש את כל העולם !!!.
המעסיק, צריך לשלם ארנונה, מס מעסיק, פנסיה, ביטוח לאומי, ועוד ועוד ועוד, גם בזמנים שאין לו עבודה בכלל - אי אפשר לדרוש ממנו יותר..]]]]

???
בשעות שהמזגן לא עובד? -נתון לוויכוח...
מה שברור: גם העובד נקיון מקבל (עם התלוש, אלא מה?) פנסיה וביטוח לאומי וכל שאר אותם דברים ע"פ חוק שמקבל הגרפיקאי.(אין הבדל אם הוא יהודי, ולהפך- ככל שהוא יותר גוי ולא אזרח הוא מרוויח זכויות.) הוא באמת עושה על זה קופה- שולח את כל הסכום למשפחה בחו"ל ובונה לו שם בתים חדשים... ואנחנו?...:(

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י מיכל123;416895:
ואם כן ? זה לא נכון ?

כמה מקבלת מנהלת חשבונות רגילה, במשרד של רואה חשבון ?

כמה מקבלת מזכירה טובה ?

בקיצור הסיבות למחיר של 25 26 ש"ח לשעה הם בעיקר:

א. המעביד אינו מרוויח מספיק כדי לשלם לעובדת יותר.

ב. העלות של המעביד היא הרבה יותר מ25 ש"ח, (חופשות, ביטוח לאומי, תוכנות מחשב, פנסיה, פיצויים, דמי הבראה, ועוד ועוד דברים שהעובדות החרדיות יודעות לדרוש, ובצדק - הם קראו בקו החם שכדאי לדרוש... עד שיפטרו אותם ויקחו אחרות שעדיין לא יודעות לדרוש כל דבר)

ג. היצע וביקוש - המחיר שוק הוא 25 ש"ח לשעה.

אין לנו מה להלין על אף אחד. - מי שרוצה, יכולה להתמודד כמו שהמעסיקה שלה מתמודדת, ולהיות עצמאית - להביא לקוחות - לפרשם את העסק - להתמודד עם מחירי התוכנות הגואים - עם דרישות הארנונה המופרזות - הוצאות התקשורות הגבוהות - הוצאות החומרה המטורפות - הוצאות טכנאי המחשבים למניהם - הוצאות הנהלת חשבונות וראית חשבון ומאזנים ותלושי שכר. וכו' וכו'

אינני מתכוונת להוריד מהכבוד של מישהי ח"ו, אני רק רוצה שתדעו לחשוב שיש צד שני.

נושא שמציק מכל השלל שהבאת!!
למה עובדת חרדית צריכה לבקש את כל הדברים האלה
דמי הבראה, פיצויים וכו!

תסבירי לי למה היא לא יכולה לקבל את זה !!! למה היא צריכה להתחנן בשביל זה!
בכל עסק ממוצע בארץ העובדים מקבלים חופשות מתנות, בשווי...ימי עיון, כרטיסי לארועים..
-זה חוק! וזה אנושי!!
אנחנו לא עובדים ניגרים!!!
האמת נראה לי שהם מעריכים יותר את העובדים שלהם וזה חוזר אליהם בחזרה!!!:)

מה לא מגיע לעובדת איזה חופשה קטנה עם תשלום שתחזור לעבודה עם כוחות מחודשים
אצלינו זה לא מקובל לצאת לטיול כל העבודה כי בעית צניעות - אבל מה במקומות אחרים
טיול ימים +ארוחות אטרקציות...אז זה בא נגיד לא ביקשנו!

אבל באמת!?
ככה לזלזל בעובדות שהשקיעו מזמן , מהונם,
אם את מהמעבידות אז קחי לתשומת ליבך! הערכה היא אם כל יחסי אנוש!!!

ויש מקומות שהעובדים עובדים כפול מהעובדים!
נכון אתה בוס אבל תעריך את הקטן! גם אתה היית פעם שם!

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י Aאילה;417161:

קובץ פידיאף בן 9 עמודים

זה דבר כל כך פשוט, והשקעה כל כך עלובה ביחס להרגשה הנפלאה שאתה נותן ללקוח.

לאחרונה שהיתי בחו"ל לתקופה ארוכה, ולקוח אחד שהתחיל לעשות אצלי דברים המשיך ופנה אליי למרות קשיי אינטרנט נוראיים שהיו.
דאגתי שמישהו ישאל אותו באגביות למה הוא ממשיך לעשות אצלי, והוא ענה "הוא מביא לי שירות חבל על הזמן".
תאמינו לי שהייתי מחפף אצלו חבל על הזמן בעבודות, אבל תמיד הקפדתי להגיש את העבודה ארוזה יפה במייל מנוסח ומעוצב, ותמיד להזכיר לו שבעבודה זו של X+X הוא חסך כך וכך אהלק.

יחס טוב תמיד משתלם.

(האמת שהעיקרון שאפשר לעטוף דרעק באריזה יפה לא חדש. הנה פפסי עשו אותו לא מזמן :))

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה