כללי מכירים את שוק העבדים סליחה גרפיקאים

גרפיקנער

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
רבותי, אם באים לדבר על שוק העבודה, יש בו הרבה דברים לא הגיוניים.

אתם יודעים כמה מקבל פסיכולוג שעובד ברשות מקומית? לא תאמינו אם אספר לכם. ומדובר על פסיכולוג שיש לו רשיון, זאת אומרת שהוא למד תואר ראשון ושני (7 שנים בערך), ותואר שני בפסיכולוגיה זה אחד הדברים שקשים ביותר להתקבל אליהם. אז אחרי כל זה, הפסיכולוג מתחיל לעבוד בעירייה משרה מלאה, ומקבל - תחזיקו טוב - 5500- ש"ח - למשרה מלאה.
כמה מקבלת מורה עם תואר שני?
כמה מקבל עובד סוציאלי ברשות מקומית - שהוציא תואר שני?

בקיצור, הכל ענין של הצע וביקוש. רק אתמול ראיתי מודעה שדרושה אישה לנקיון בית, 5 שעות ביום חמישי, שכר: 45 ש"ח לשעה!!!

אז כמובן שאני מסכים שאחרי כל ההשקעה וכו' צריך להרוויח קצת יותר, אבל בסופו של דבר כל שוק העבודה הוא לא הגיוני, ולא כל אחד מקבל לפי מה שהוא השקיע. אדם יכול ללמוד קורס תיכנות במשך שנה, ולהתחיל לעבוד ולקבל 8000 ש"ח לחודש בתוך מתכנת מתחיל, ולאחר כמה שנים השכר מטפס בעקומה חדה כלפי מעלה, ומצד שני בן-אדם יכול ללמוד 7 שנים באוניברסיטה, להוציא שני תארים, ולקבל כל חייו משכורת שלעולם לא תגיע ל-8000 ש"ח.

זה עצוב מאוד, אבל זה המצב בכל שוק העבודה.

גילוי נאות: אחד מבני משפחתי הקרובה למד לתואר שני באחד התחומים שהוזכרו לעיל, ומקבל כנ"ל.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י גרפיקנער;418769:

אתם יודעים כמה מקבל פסיכולוג שעובד ברשות מקומית? לא תאמינו אם אספר לכם. ומדובר על פסיכולוג שיש לו רשיון, זאת אומרת שהוא למד תואר ראשון ושני (7 שנים בערך), ותואר שני בפסיכולוגיה זה אחד הדברים שקשים ביותר להתקבל אליהם. אז אחרי כל זה, הפסיכולוג מתחיל לעבוד בעירייה משרה מלאה, ומקבל - תחזיקו טוב - 5500- ש"ח - למשרה מלאה.

בקיצור, הכל ענין של הצע וביקוש. רק אתמול ראיתי מודעה שדרושה אישה לנקיון בית, 5 שעות ביום חמישי, שכר: 45 ש"ח לשעה!!!

אז כמובן שאני מסכים שאחרי כל ההשקעה וכו' צריך להרוויח קצת יותר, אבל בסופו של דבר כל שוק העבודה הוא לא הגיוני, ולא כל אחד מקבל לפי מה שהוא השקיע. אדם יכול ללמוד קורס תיכנות במשך שנה, ולהתחיל לעבוד ולקבל 8000 ש"ח לחודש בתוך מתכנת מתחיל, ולאחר כמה שנים השכר מטפס בעקומה חדה כלפי מעלה, ומצד שני בן-אדם יכול ללמוד 7 שנים באוניברסיטה, להוציא שני תארים, ולקבל כל חייו משכורת שלעולם לא תגיע ל-8000 ש"ח.

זה עצוב מאוד, אבל זה המצב בכל שוק העבודה.

גילוי נאות: אחד מבני משפחתי הקרובה למד לתואר שני באחד התחומים שהוזכרו לעיל, ומקבל כנ"ל.

בכל מקרה השיקול כאן הוא לא הרווח/חוסר רווח של המעסיקים, וההוצאות הנלוות להעסקת עובד.

מלבד זאת שאת החרדים (שוב פעם?...) מנצלים.
(וראו ערך הגנים העירוניים בעיריית ב"ב בענין שכר הסייעות בחופש ברשת החרדית, לעומת הממ"ד...)

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
זה לא עניין של ביקוש זה עניין של הצעה אבל פה יש לגרפיקאים יכולת לתקן את השכר שלהם בצורה הזאת שהם כולם יתאגדו (פרוג?) ולא יסכימו לקבל תשלום נמוך על עבודה ואז למרות ההיצע שיש המחיר לא ירד כי מי שישלוט בו יהיו הגרפיקאים ולא המעסיקים נכון אז תצטרכו להתפשר על עבודות אחרות (ניקיון?) עד שהמחיר יעלה אבל בסוף זה יקרה
רק שיש בעיה קטנה איזה איגוד יכול לשלוט בכל כך הרבה יוצאות סמינרים שלא ייקחו מחיר ריצפה?
במידה וזה מה שהמורות יעבירו בקורס זה מה שיקרה
כמובן הרבה אמונה וסייעתא דשמייא

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י trew;418789:
רק שיש בעיה קטנה איזה איגוד יכול לשלוט בכל כך הרבה יוצאות סמינרים שלא ייקחו מחיר ריצפה?
במידה וזה מה שהמורות יעבירו בקורס זה מה שיקרה
כמובן הרבה אמונה וסייעתא דשמייא

הבעיה שבסמינרים לא מלמדים מינימום של תמחור, אפילו לא למתחילות, כששאלנו מורה כמה מקובל לקחת על... לא קבלנו מעולם תשובה, סוד צבאי.

באחת הפעמים באורח נדיר אחת המורות פלטה לנו מחיר שהיא לקחה על עיצוב לוגו (אגב, מזעזע. זאת אומרת מורה יכולה להיות בעלת שליטה מלאה בתוכנות ואפס בעיצוב... ) וזה היה נראה לנו מדומין בהתייחס לאותו לוגו.
ברכישות תוכנות ופונטים לא היה לנו מושגים, בהוצאות נלוות כנ"ל (הוצאת ילדים, אחזקת ציוד ועוד) כך שמעבר להצפת השוק בגרפיקאיות, הוא מוצף בגרפיקאיות שלא יודעות לקחת כסף כפי שמגיע להן.

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עניין של מודעות
ושהחברה פה צריכה לקחת את העניינים לידיים אחרת המחיר רק ירד לגרפיקאיות וכך גם הביקוש לעבודה או פרוג או פרוג או פרופישיונל גרופ או איך שלא תקראו לזה פה יש את האיתאגדות של הגרפיקאים הכי גדולה בציבור אפשר לנצל את זה ליצירת מונופול
אני לא חולם אני ער

קייקס

עוגות ויטרינה לכל אירוע
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הפקות ואירועים
מיג
כמה כואב, כמה צודק.

אגב, בקורס שלמדתי בפרוג
תימחר המורה שלנו לוגו של מעצב מתחיל ב500 $ מינימום, ועל תיק מיתוג אמר לקחת 2000 $.

הוא עצמו אמר, לוקח על לוגו כאלפיים $, ועל תיק מיתוג בין שבע לעשר אלף דולר.

עוד לקט עצות מילקוטו:

*לא לקחת עבודה לפני שהלקוח ממלא חוזה מסודר עם כל הסעיפים והתתי סעיפים האפשריים.
* אין לקחת עבודה בלי ערבויות לתשלום (צ'קים פתוחים או שטר בנקאי).
* הלוגו בחזקת המעצב, כל עוד הלקוח לא 'קנה' אותו. דהיינו, ע"מ שהלקוח יקבל את הלוגו "פתוח" לגמרי, עליו לשלשל עוד כאלף דולר במזומן, בנוסף לתשלומים הראשונים.
* עלות שעת עבודה של מעצב גרפי היא מינימום 55 $
* "דולר" מתומחר לפי שער 4 ש"ח.
* לא להתבייש לעמוד על המחיר, אם אתם חושבים שאתם שווים אותו.
* וכמובן, אחרי שהלקוח הסכים לשלם - להכניס את הנשמה לתוך העבודה. שהיא תהיה פרפקט במאה אחוז.
* לעמוד בכל מחיר בלוח הזמנים, ואפילו להקדימן. זה אמנם עבודה קשה, אבל זה שווה!
* לא לעשות עבודות חינם, אפילו לא בתמורה לעבודה בהמשך אח"כ מאותו בן אדם (אלא א"כ זה בא מיוזמתכם האישית ולא שהוא ביקש ממך) לקוח שקיבל עבודה בהנחה גדולה או בחינם לא מעריך אותך ולא ימשיך איתך.
*הוספה שלי: לכוון בתפילה על הפרנסה שתהיה ברווח ובלי טרחות ודאגות יתירות.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י גרפיקנער;418769:

אני אישית למדתי בעברי פסיכולוגיה לתואר ראשון באוניברסיטה והחזקתי כשנה וחצי עם ממוצע ציונים של 92.5 ופרשתי בשיא לטובת צילום ועריכת וידאו..
לצערי מה שכתבת לעיל נכון לחלוטין, ואכן לא תמיד השוק הוגן.אני לא יודע אם המעבר שלי היה צעד נכון אך מבחינה כלכלית אני חיי יותר טוב מפסיכולוג שלמד 7 שנים ועובד קשה מאוד!. אולי אחרי וותק של עשרות שנים המשכורת עולה אך להשקיע המון בחוסר וודאות לעתיד זה קשה
תתעודדו חברים.. אתם לא שמים לב שבשנים האחרונות כל המשק הישראלי בפרט והעולמי בכלל נכנס למיתון?. תתאזרו בסבלנות ויהיה טוב

מאירי5

משתמש רשום
להלל, אני מסכים עם כל מילה.
אבל אי אפשר בלי הסתייגות.
גרפיקאים חרדים פונים דבר ראשון לקהל היעד שלהם, דהיינו חרדים כמוהם. ובשוק החרדי יש רתיעה מהוצאה כזו גדולה על פירסום, מיתוג, ושיווק. או בגלל ש"אני אתן לחברה של שכנה של גיסתי שלמדה גרפיקה והיא כבר תעשה לי יותר יפה", או ביחס למיתוג, "אני לא פחות חכם מראובן אדלר ושות', אני אשווק את עצמי לבד ואחסוך עלויות".
כך שגם אם הגרפיקאי ידרוש כאלה מחירים, אין מי שישלם אותם.
בציבור הכללי מבינים, שכל אחד והמקצוע שלו. גם אם אתה חכם עד אין קץ, זה לא אומר שאתה יכול לנהל מסע פרסום ומיתוג לבד. את זה צריך לתת למקצוענים.
אצלנו, בשביל לחסוך עלויות, כל אחד חושב שהוא יכול לעשות הכל לבד.

שי דרומי

משתמש צעיר
נכתב ע"י מאירי5;419012:
להלל, אני מסכים עם כל מילה.
אבל אי אפשר בלי הסתייגות.
גרפיקאים חרדים פונים דבר ראשון לקהל היעד שלהם, דהיינו חרדים כמוהם. ובשוק החרדי יש רתיעה מהוצאה כזו גדולה על פירסום, מיתוג, ושיווק. או בגלל ש"אני אתן לחברה של שכנה של גיסתי שלמדה גרפיקה והיא כבר תעשה לי יותר יפה", או ביחס למיתוג, "אני לא פחות חכם מראובן אדלר ושות', אני אשווק את עצמי לבד ואחסוך עלויות".
כך שגם אם הגרפיקאי ידרוש כאלה מחירים, אין מי שישלם אותם.
בציבור הכללי מבינים, שכל אחד והמקצוע שלו. גם אם אתה חכם עד אין קץ, זה לא אומר שאתה יכול לנהל מסע פרסום ומיתוג לבד. את זה צריך לתת למקצוענים.
אצלנו, בשביל לחסוך עלויות, כל אחד חושב שהוא יכול לעשות הכל לבד.
כל מילה פנינה. וזו תפיסת העולם בהכול. לא רק בעיצוב, מיתוג, פרסום וכאלו. כל צעיר נהיה שיפוצניק/חשמלאי/וטכנאי מחשבים... כי הרי זה הכול קלי-קלות... קצת לנסות פה ושם ויודעים כמו אלו שלמדו שנה, שנתיים ושלוש. אז כל זמן שכל תפיסת העבודה והערך למקצוע לא ישתנה, זה יראה כמו שזה נראה כעת... ואולי אני ירגיז פה כמה, אבל כל הכאב על הנעשה בגרפיקה הוא כעין וכאפס לעומת התוצאה הטרגית מהתאונה שהיתה לעושה התפילין, שארעה בגין אותה תפיסת עולם. מה צריך מקום תקני עם פיקוח... מה כבר יכול להיות... מה לא טוב במקלט של הבנין (בין הרהיטים של כל השכנים)? נשים איזה ווינטלטור ללא סורג מכסה ונתלה אותו על בורג רופף שהשכן קדח עם מקדחה ישנה שמחוברת בחוט מאריך מעשה בית ללוח חשמל שהתקין הגיס הכלבוניק שחיבר את ההארקה לתשתית של גז הבישול...
וואו. אל תהיו כבדים... כולה קצת סודה קאוסטיק וחומצות...
אז בגרפיקה זה בינתיים לא גבה מחיר כזה... ח"ו רח"ל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה