כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע מכירה מישהי שלומדת רפואה?

חיולה

משתמש מקצוען
אפילו הסבת אקדמאים מתואר רגיל (לא קדם רפואי )יותר קל.
אפשר להשלים תואר ראשון בהוראה או בחינוך וחברה (3 או 4 סמסטרים) וכבר קצרת הרבה
@חיולה למה את לא מתחילה מתואר קדם רפואי של שלוש שנים, התהליך הרבה יותר הגיוני.
כשהתחלתי לברר על האפשרויות ללמוד רפואה בארץ הבנתי שיש 2 מסלולים
אחד של 6 שנים ואחד של 4
בקצרה ממש- אני הייתי מעוניינת במסלול של ה6 כי הבנתי שיותר מרווח משמעותית מה4 ואפשר במקביל לפנות זמן למשפחה וילדים
המסלול של ה4 עמוס מאודדד

במסלול של ה6 בגדול הקבלה לפי פסיכומטרי+בגרות
במסלול של ה4 הקבלה לפי תואר+השלמת קורסי ליבה (אם מדובר בתואר שלא היה בו את 7 קורסי הליבה)+מבחן ידע

אני לא חושבת שיש מסלול קצר או ארוך יותר לקבלה בארץ, גם המסלול של ה4 קשה לא פחות והתחרות קשה בין מספר המועמדים למספר המקומות
רק מה- לחרדים יהיה יותר קל מבחינת האנגלית כי לא נדרשים לעשות פסיכומטרי
זה היתרון היחיד בעיני

כי להשלים בגרויות גם יכול לקחת בין שנתיים ל3 ועוד שנה שנתיים לפסיכומטרי
ולעשות תואר ראשון לוקח 3 שנים (אם צריך גם קורסי ליבה אז לפחות עוד שנה) ואז לידע גם סביבות שנה (מעטים ניגשים לידע תוך כדי סיום התואר ולפעמים גם פוגע בציונים)
אז מבחינת זמנים פחות או יותר אותו דבר..

אני מכירה מאוד לעומק את כל מסלולי הקבלה בארץ אז לא יודעת אם בדיעבד הייתי בוחרת לעשות תואר ומשם ל4 שנתי
גם כי כמו שכתבתי חשוב לי שיהיה זמן להשקיע גם במשפחה ואולי גם לעבוד תוך כדי
במסלול ה4 זה ממש קשה לא בלתי אפשרי אבל עמוס מאודד כמעט בלי חופשות

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: RU1

חיולה

משתמש מקצוען
לכאורה הלימודים גם קשים אבל להיות בפועל רופאה זה נראה לי יותר מסובך רוחנים שנמצאים במצב של חיים ביחד שעות רבות בכל מיני מצבים האם אני טועה?
נכון גם
למרות שחייבת לסייג שבעיני גם מי שעובדים למשל בתכנות/ראיית חשבון וכד גם יכול להיות מצב שעובדים בסביבה מעורבת... והרבה שעות
אם תתלווה פעם לסטאז'ר או מתמחה תראה שבד"כ אין כמעט זמן לנשום (כשההתמחות בבי"ח ולא בקופה) בקושי יש זמן לאכול ולשתות

מי שגם אחרי ההתמחות יחליט לעבוד בקופ"ח פותר את הבעיה הנל

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אחד של 6 שנים ואחד של 4
בקצרה ממש- אני הייתי מעוניינת במסלול של ה6 כי הבנתי שיותר מרווח משמעותית מה4 ואפשר במקביל לפנות זמן למשפחה וילדים
המסלול של ה4 עמוס מאודדד

במסלול של ה4 הקבלה לפי תואר+השלמת קורסי ליבה (אם מדובר בתואר שלא היה בו את 7 קורסי הליבה)+מבחן ידע

אני לא חושבת שיש מסלול קצר או ארוך יותר לקבלה בארץ, גם המסלול של ה4 קשה לא פחות והתחרות קשה בין מספר המועמדים למספר המקומות
זה היתרון היחיד בעיני

ולעשות תואר ראשון לוקח 3 שנים (אם צריך גם קורסי ליבה אז לפחות עוד שנה) ואז לידע גם סביבות שנה (מעטים ניגשים לידע תוך כדי סיום התואר ולפעמים גם פוגע בציונים)

אני מכירה מאוד לעומק את כל מסלולי הקבלה בארץ אז לא יודעת אם בדיעבד הייתי בוחרת לעשות תואר ומשם ל4 שנתי
הפסיכומטרי הוא לא ממש היתרון כי בהרבה מקרים צריך פסיכומטרי גם לתואר הראשון, וגם בגרויות, או שמלימים בגרויות או שעושים מכינה במקום בגרויות.
נכון שה4 שנתי עמוס יותר, אבל יש לו יתרון ענק בעיני - 4 שנים במסגרת חרדית ומופרדת.
בשלב בו אני נמצאת, זה קריטי.
בנוסף, תואר קדם שנתי שהוא לא אחיות נותן עוד אספקט לרפואה וידע מכיוון אחר.
בדרך כלל תארים קדם רפואיים כוללים את לימודי הליבה.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בכמה זה מקצר?
ואיך חינוך קשור לרפואה?
אולי זה מקצר קורסים כללים של תואר כמו סטטיסטיקה, אבל לא בפער כזה משמעותי ששווה ללמוד לתואר חדש בגללו.
אם זה כן מקצר משמעותי, אשמח אם תוכלי להעלות עוד פרטים על זה.
יש מסלול שנקרא הסבת אקדמאים. נראה לי שהוא 4 שנים אאבל אינטסיבי יותר
אחד של 6 שנים ואחד של 4
המסלול של ה4 עמוס מאודדד

זה היתרון היחיד בעיני

מי שעושה תואר ראשון כבר יש לו תעודת בגרות ויש כאלה שמעונינים בדרך קצרה וקשה מאשר ארוכה וקלה.
בענין העבודה יש מלגת קיום לחרדים שנותנת סכום ממש יפה.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם תתלווה פעם לסטאז'ר או מתמחה תראה שבד"כ אין כמעט זמן לנשום (כשההתמחות בבי"ח ולא בקופה) בקושי יש זמן לאכול ולשתות
יצא לי שבוע להיות במחלקה עם הרבה סטז'רים ועם בעיה שכולם באו לראות ורצו להתנסות יש בינהם המון אחוות אחים וחברויות.

bmsz

משתמש פעיל
נכון גם
למרות שחייבת לסייג שבעיני גם מי שעובדים למשל בתכנות/ראיית חשבון וכד גם יכול להיות מצב שעובדים בסביבה מעורבת... והרבה שעות

מי שגם אחרי ההתמחות יחליט לעבוד בקופ"ח פותר את הבעיה הנל
גם במשמרות לילה?
אני שמעתי מרופאים אנ"ש ויר"ש שצריך גבולות מאוד חזקים בשביל לא לעבור על איסורים כמו ייחוד.
וודאי שישנם חברויות אבל זו לא ברירת מחדל

חיולה

משתמש מקצוען
יש מסלול שנקרא הסבת אקדמאים. נראה לי שהוא 4 שנים אאבל אינטסיבי יותר

מי שעושה תואר ראשון כבר יש לו תעודת בגרות ויש כאלה שמעונינים בדרך קצרה וקשה מאשר ארוכה וקלה.
בענין העבודה יש מלגת קיום לחרדים שנותנת סכום ממש יפה.
מסכימה
זה אינדבידואלי
שכל אחד יעשה את בחירותיו לעצמו
עדיין חושבת דווקא לנשים מבינינו שרוצות ללמוד המסלול של ה6 הרבה יותר מאפשר לגדל ילדים תוך כדי
מלגת קיום מטעם קמח אם בכלל קיימת היום (לפני 6 שנים יודעת שהיה כדי לעודד חרדים ללמוד רפואה) לא מספיקה למי שלומד רפואה, נשוי עם ילדים ואם הבעל אברך אז בכלל..
המלגה הייתה בסביבות ה4000 לחודש
אולי אם בן הזוג השני מרויח טוב אז עוד איכשהוא
רוב הסטודנטים שאני מכירה נאלצים לעבוד תוך כדי הלימודים כדי לממן את עצמם

חיולה

משתמש מקצוען
גם במשמרות לילה?
אני שמעתי מרופאים אנ"ש ויר"ש שצריך גבולות מאוד חזקים בשביל לא לעבור על איסורים כמו ייחוד.
וודאי שישנם חברויות אבל זו לא ברירת מחדל
ובלימודים אין מצבים של יחוד? בחד דיסקציות שבאים בערב לתרגולים? וכשהפרופסור מבקש דווקא ממישהו חרדי לחתוך? וכשלא מסכימים למישהי חרדית ללבוש חלוק במקום סקארבס?
רק על קצה המזלג ממה שיצטרך להתמודד חרדי שרוצה ללמוד רפואה
נכון יש המון קשיים בפרט בתחום הרוחני וצריך לדעת את זה מראש
אוניברסיטה זה לא סמינר ולא בית מדרש וכנ"ל העבודה אחר כך
לא לכולם זה יתאים
צריך המון המון יראת שמיים, רב צמוד ולהחמיר אפילו יותר מהרגיל במקרים מסויימים ע"מ לא להתקרר
מכירה כמה חרדיות שהתחילו ללמוד רפואה מהסמינרים הכי טובים בארץ ויצאו בשאלה

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ובלימודים אין מצבים של יחוד? בחד דיסקציות שבאים בערב לתרגולים? וכשהפרופסור מבקש דווקא ממישהו חרדי לחתוך? וכשלא מסכימים למישהי חרדית ללבוש חלוק במקום סקארבס?
לא לכולם זה יתאים
צריך המון המון יראת שמיים, רב צמוד ולהחמיר אפילו יותר מהרגיל במקרים מסויימים ע"מ לא להתקרר
ואת מסכימה להכניס את עצמך ביודעים לנסיון כזה גדול?

חיולה

משתמש מקצוען
ואת מסכימה להכניס את עצמך ביודעים לנסיון כזה גדול?
שאלה מורכבת:(
עבורי דווקא לוותר על האפשרות ללמוד רפואה יהיה ניסיון מאוד גדול
אין שום מקצוע אחר שמעניין אותי וניתן ללמוד אותו במסגרות חרדיות או בהפרדה לצערי הרב
שנתיים התלבטתי עם עצמי, החלטתי לוותר וכל פעם חזרתי לתהליך שוב

לכל אחד יש ניסיונות וכן זה הניסיון שלי ויכול להיות שאני לא יעמוד בו
אבל אעשה כל מה שאני יכולה כדי לשמור על עצמי ועל הרוחניות שלי, אחרי הכל זה לא משהו מופקע
מכירה אישית 2 שסיימו ונשארו חרדים ויר"ש
בעיני תלוי גם מיהו האדם, באיזה שלב בחיים, רמה רוחנית וכו
האם מדובר במישהי שרק עכשיו גמרה סמינר או באישה נשואה בת 35? האם זו מישהי שעוד לפני הלימודים "פזלה החוצה" והלימודים רק "עזרו" לה לעשות את מה שרצתה מזמן?, האם זו מישהי שמגיעה רק כדי להתמקצע נטו או גם לחיי חברה ולהשתתפות באירועים שהאוניברסיטה מציעה? וכו

חיולה

משתמש מקצוען
צודקת, טעות בניסוח.
התכוונתי לתואר הראשון שאותו כן ניתן לעשות במסגרת חרדית.
לא רואה הבדל בין תואר ראשון במסגרת חרדית לבין להשלים פסיכומטרי ובגרויות לבד
(קיימות גם מסגרות חרדיות ומורים פרטיים בשביל בגרויות ופסיכו)

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא רואה הבדל בין תואר ראשון במסגרת חרדית לבין להשלים פסיכומטרי ובגרויות לבד
(קיימות גם מסגרות חרדיות ומורים פרטיים בשביל בגרויות ופסיכו)
לי זה הבדל מאוד משמעותי.
אני עכשיו סיימתי תיכון ואני ממש לא מתכוונת ללכת למסלולי רפואה עכשיו, לי המסלול ה4 שנתי מעולה.
כל אחד ונסיבות החיים שלו.
בנוסף, אני רוצה לבוא עם אספקט נוסף ללימודים, שמוסיף המון.
זה גם נותן לי אפשרות של מרווח של כמה שנים בין שני התהליכים.

bmsz

משתמש פעיל
לא לכולם זה יתאים
וודאי שישנן בעיות גם בלימודים.
אני התייחסתי רק לעבודה...
אין בדבריי מאומה לסתור את דבריכם...

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מעריצה אותך @חיולה שאת עושה משהו שאת אוהבת, ונלחמת בשבילו
וניגשת לזה עם כל החרדיות והירא"ש!
הלואי ויהיו לנו יותר רופאים ורופאות חרדיים!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה