המטבח של סימא
משתמש מקצוען
ואחיות וכוח עזר?שנמצאים במצב של חיים ביחד שעות רבות בכל מיני מצבים האם אני טועה?
ואחיות וכוח עזר?שנמצאים במצב של חיים ביחד שעות רבות בכל מיני מצבים האם אני טועה?
אפילו הסבת אקדמאים מתואר רגיל (לא קדם רפואי )יותר קל.
אפשר להשלים תואר ראשון בהוראה או בחינוך וחברה (3 או 4 סמסטרים) וכבר קצרת הרבה
כשהתחלתי לברר על האפשרויות ללמוד רפואה בארץ הבנתי שיש 2 מסלולים@חיולה למה את לא מתחילה מתואר קדם רפואי של שלוש שנים, התהליך הרבה יותר הגיוני.
נכון גםלכאורה הלימודים גם קשים אבל להיות בפועל רופאה זה נראה לי יותר מסובך רוחנים שנמצאים במצב של חיים ביחד שעות רבות בכל מיני מצבים האם אני טועה?
הפסיכומטרי הוא לא ממש היתרון כי בהרבה מקרים צריך פסיכומטרי גם לתואר הראשון, וגם בגרויות, או שמלימים בגרויות או שעושים מכינה במקום בגרויות.כשהתחלתי לברר על האפשרויות ללמוד רפואה בארץ הבנתי שיש 2 מסלולים
אחד של 6 שנים ואחד של 4
בקצרה ממש- אני הייתי מעוניינת במסלול של ה6 כי הבנתי שיותר מרווח משמעותית מה4 ואפשר במקביל לפנות זמן למשפחה וילדים
המסלול של ה4 עמוס מאודדד
במסלול של ה6 בגדול הקבלה לפי פסיכומטרי+בגרות
במסלול של ה4 הקבלה לפי תואר+השלמת קורסי ליבה (אם מדובר בתואר שלא היה בו את 7 קורסי הליבה)+מבחן ידע
אני לא חושבת שיש מסלול קצר או ארוך יותר לקבלה בארץ, גם המסלול של ה4 קשה לא פחות והתחרות קשה בין מספר המועמדים למספר המקומות
רק מה- לחרדים יהיה יותר קל מבחינת האנגלית כי לא נדרשים לעשות פסיכומטרי
זה היתרון היחיד בעיני
כי להשלים בגרויות גם יכול לקחת בין שנתיים ל3 ועוד שנה שנתיים לפסיכומטרי
ולעשות תואר ראשון לוקח 3 שנים (אם צריך גם קורסי ליבה אז לפחות עוד שנה) ואז לידע גם סביבות שנה (מעטים ניגשים לידע תוך כדי סיום התואר ולפעמים גם פוגע בציונים)
אז מבחינת זמנים פחות או יותר אותו דבר..
אני מכירה מאוד לעומק את כל מסלולי הקבלה בארץ אז לא יודעת אם בדיעבד הייתי בוחרת לעשות תואר ומשם ל4 שנתי
גם כי כמו שכתבתי חשוב לי שיהיה זמן להשקיע גם במשפחה ואולי גם לעבוד תוך כדי
במסלול ה4 זה ממש קשה לא בלתי אפשרי אבל עמוס מאודד כמעט בלי חופשות
יש מסלול שנקרא הסבת אקדמאים. נראה לי שהוא 4 שנים אאבל אינטסיבי יותרבכמה זה מקצר?
ואיך חינוך קשור לרפואה?
אולי זה מקצר קורסים כללים של תואר כמו סטטיסטיקה, אבל לא בפער כזה משמעותי ששווה ללמוד לתואר חדש בגללו.
אם זה כן מקצר משמעותי, אשמח אם תוכלי להעלות עוד פרטים על זה.
מי שעושה תואר ראשון כבר יש לו תעודת בגרות ויש כאלה שמעונינים בדרך קצרה וקשה מאשר ארוכה וקלה.כשהתחלתי לברר על האפשרויות ללמוד רפואה בארץ הבנתי שיש 2 מסלולים
אחד של 6 שנים ואחד של 4
בקצרה ממש- אני הייתי מעוניינת במסלול של ה6 כי הבנתי שיותר מרווח משמעותית מה4 ואפשר במקביל לפנות זמן למשפחה וילדים
המסלול של ה4 עמוס מאודדד
במסלול של ה6 בגדול הקבלה לפי פסיכומטרי+בגרות
במסלול של ה4 הקבלה לפי תואר+השלמת קורסי ליבה (אם מדובר בתואר שלא היה בו את 7 קורסי הליבה)+מבחן ידע
אני לא חושבת שיש מסלול קצר או ארוך יותר לקבלה בארץ, גם המסלול של ה4 קשה לא פחות והתחרות קשה בין מספר המועמדים למספר המקומות
רק מה- לחרדים יהיה יותר קל מבחינת האנגלית כי לא נדרשים לעשות פסיכומטרי
זה היתרון היחיד בעיני
כי להשלים בגרויות גם יכול לקחת בין שנתיים ל3 ועוד שנה שנתיים לפסיכומטרי
ולעשות תואר ראשון לוקח 3 שנים (אם צריך גם קורסי ליבה אז לפחות עוד שנה) ואז לידע גם סביבות שנה (מעטים ניגשים לידע תוך כדי סיום התואר ולפעמים גם פוגע בציונים)
אז מבחינת זמנים פחות או יותר אותו דבר..
אני מכירה מאוד לעומק את כל מסלולי הקבלה בארץ אז לא יודעת אם בדיעבד הייתי בוחרת לעשות תואר ומשם ל4 שנתי
גם כי כמו שכתבתי חשוב לי שיהיה זמן להשקיע גם במשפחה ואולי גם לעבוד תוך כדי
במסלול ה4 זה ממש קשה לא בלתי אפשרי אבל עמוס מאודד כמעט בלי חופשות
יצא לי שבוע להיות במחלקה עם הרבה סטז'רים ועם בעיה שכולם באו לראות ורצו להתנסות יש בינהם המון אחוות אחים וחברויות.אם תתלווה פעם לסטאז'ר או מתמחה תראה שבד"כ אין כמעט זמן לנשום (כשההתמחות בבי"ח ולא בקופה) בקושי יש זמן לאכול ולשתות
גם במשמרות לילה?נכון גם
למרות שחייבת לסייג שבעיני גם מי שעובדים למשל בתכנות/ראיית חשבון וכד גם יכול להיות מצב שעובדים בסביבה מעורבת... והרבה שעות
אם תתלווה פעם לסטאז'ר או מתמחה תראה שבד"כ אין כמעט זמן לנשום (כשההתמחות בבי"ח ולא בקופה) בקושי יש זמן לאכול ולשתות
מי שגם אחרי ההתמחות יחליט לעבוד בקופ"ח פותר את הבעיה הנל
אין מקום שניתן ללמוד בו רפואה במסגרת חרדית ומופרדת אם לזה התכוונתנכון שה4 שנתי עמוס יותר, אבל יש לו יתרון ענק בעיני - 4 שנים במסגרת חרדית ומופרדת.
בשלב בו אני נמצאת, זה קריטי.
מסכימהיש מסלול שנקרא הסבת אקדמאים. נראה לי שהוא 4 שנים אאבל אינטסיבי יותר
מי שעושה תואר ראשון כבר יש לו תעודת בגרות ויש כאלה שמעונינים בדרך קצרה וקשה מאשר ארוכה וקלה.
בענין העבודה יש מלגת קיום לחרדים שנותנת סכום ממש יפה.
חברה שלי בררה היטב, יצא לה שאפשר להגיע גם ל8kהמלגה הייתה בסביבות ה4000 לחודש
ובלימודים אין מצבים של יחוד? בחד דיסקציות שבאים בערב לתרגולים? וכשהפרופסור מבקש דווקא ממישהו חרדי לחתוך? וכשלא מסכימים למישהי חרדית ללבוש חלוק במקום סקארבס?גם במשמרות לילה?
אני שמעתי מרופאים אנ"ש ויר"ש שצריך גבולות מאוד חזקים בשביל לא לעבור על איסורים כמו ייחוד.
וודאי שישנם חברויות אבל זו לא ברירת מחדל
ואת מסכימה להכניס את עצמך ביודעים לנסיון כזה גדול?ובלימודים אין מצבים של יחוד? בחד דיסקציות שבאים בערב לתרגולים? וכשהפרופסור מבקש דווקא ממישהו חרדי לחתוך? וכשלא מסכימים למישהי חרדית ללבוש חלוק במקום סקארבס?
רק על קצה המזלג ממה שיצטרך להתמודד חרדי שרוצה ללמוד רפואה
נכון יש המון קשיים בפרט בתחום הרוחני וצריך לדעת את זה מראש
אוניברסיטה זה לא סמינר ולא בית מדרש וכנ"ל העבודה אחר כך
לא לכולם זה יתאים
צריך המון המון יראת שמיים, רב צמוד ולהחמיר אפילו יותר מהרגיל במקרים מסויימים ע"מ לא להתקרר
מכירה כמה חרדיות שהתחילו ללמוד רפואה מהסמינרים הכי טובים בארץ ויצאו בשאלה
שאלה מורכבתואת מסכימה להכניס את עצמך ביודעים לנסיון כזה גדול?
צודקת, טעות בניסוח.אין מקום שניתן ללמוד בו רפואה במסגרת חרדית ומופרדת אם לזה התכוונת
לא רואה הבדל בין תואר ראשון במסגרת חרדית לבין להשלים פסיכומטרי ובגרויות לבדצודקת, טעות בניסוח.
התכוונתי לתואר הראשון שאותו כן ניתן לעשות במסגרת חרדית.
לי זה הבדל מאוד משמעותי.לא רואה הבדל בין תואר ראשון במסגרת חרדית לבין להשלים פסיכומטרי ובגרויות לבד
(קיימות גם מסגרות חרדיות ומורים פרטיים בשביל בגרויות ופסיכו)
וודאי שישנן בעיות גם בלימודים.ובלימודים אין מצבים של יחוד? בחד דיסקציות שבאים בערב לתרגולים? וכשהפרופסור מבקש דווקא ממישהו חרדי לחתוך? וכשלא מסכימים למישהי חרדית ללבוש חלוק במקום סקארבס?
רק על קצה המזלג ממה שיצטרך להתמודד חרדי שרוצה ללמוד רפואה
נכון יש המון קשיים בפרט בתחום הרוחני וצריך לדעת את זה מראש
אוניברסיטה זה לא סמינר ולא בית מדרש וכנ"ל העבודה אחר כך
לא לכולם זה יתאים
צריך המון המון יראת שמיים, רב צמוד ולהחמיר אפילו יותר מהרגיל במקרים מסויימים ע"מ לא להתקרר
מכירה כמה חרדיות שהתחילו ללמוד רפואה מהסמינרים הכי טובים בארץ ויצאו בשאלה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: