בבית שמש אין טעם להצטופף כי אפשר לבנות שכונה חדשה.בני ברק מצטופפת כי יש בה פי כמה ביקוש בבית שמש יכול להיות יותר אנשים בפוטנציאל אבל אין כזה ביקוש
אבל אם אתה כ''כ מצדד בבני ברק נשמע שאתה נגד העיר שלך??
אז עוד פעם חוזרים לקטע של להוסיף מכל כיווןבבית שמש אין טעם להצטופף כי אפשר לבנות שכונה חדשה.
אדם חייב לחשוב שהמקום שהוא גר בו הוא מושלם ????שואל באמת, למה לא תעבור לבני ברק ? לא עדיף מאשר להמשיך לגור בבית שמש ולקטר ?
למה? אחרי הכל בני ברק עדיין יותר טובה מבית שמש...נקווה באמת שלא יהיה
רק שבנתים לא צריך את זה משום מה....בבית שמש אין טעם להצטופף כי אפשר לבנות שכונה חדשה
וזה גם ברור שבני ברק היתה ותיהיה העיר של הציבור החרדי ובכל זאת דנים על זה כאןזה ברור שבבית שמש יש יותר חסרונות את זה לא צריך להגיד
ללא קשר לנידון פה, מה שאתה מביא מעלה הרבה תהיות לאן חותר משרד השיכון, ומה יש לו נגד ההגרלות, אולי כי הוא מעדיף שיקנו דירות מוזלות במקומות המיועדים בדימונה או בערד ולא בבית שמש..לא צריך לזרוק אותכם,
כבשתם לנו את פתח תקוה, רחובות, חריש, ראשון לציון, ירושלים וכמעט כל מקום חרדי שהקמנו בעשר אצבעותינו,
בין היתר באמצעות השתלטות על התכנון והשיווק, יבוא מוסדות בעייתיים, מתן הטבות לאוכלוסיות ״אחרות-בלבד״ ועוד כל מיני טריקים שמשרדי הממשלה והקרנות הרפורמיים אלופים בהם, והכל כמובן במכבסת מילים תמימה,
כמה מהשיטות החדשות שנעשו לאחרונה:
הקמת שכונה לשוטרים (מוזר, לא?!) ברמה ה׳ וברמות כדי להפריע לחרדים לרכוש דירות בשוק החופשי,
בניית מגדלי מגורים בסמיכות לכל שכונה חרדית כדי לקבוע את ״תחום המושב״ (כן כמו באירופה של אז...),
קידום ומימון פינוי בינוי בשכונות מתחרדות זולות ע״מ להעלות מחירים וליבא אוכלוסיה ״איכותית״ ו״חזקה״,
מתן העדפה וכמעט בלעדיות לבני מקום בהגרלות מחיר למשתכן מסוימות (90%!!!) כמובן רק במקומות בהם יש התאמה לחרדים (מכרזים גדולים במחירים נמוכים עם ביקוש חילוני נמוך ובניה נמוכה) (ח״ו, לא בבני ברק או אלעד...),
מתן עדיפות בהגרלות לחיילי מילואים, בוגרי צה״ל,
מתן הנחות לעובדים (״מיצוי כושר השתכרות״),
הכרזה על שטחים עם תוכניות בינוי לחרדים כשמורות טבע או ריאות ירוקות,
מימון ופיתוח אזורי בילוי מכוערים במיליארדי דולרים כדי ״ליצור״ ביקוש חילוני לירושלים,
התאמת התחבורה הציבורית לחילונים בלבד ע״מ להקשות על התפתחות החרדים,
הבאת מוסדות חילונים גדולים למרכזי שכונות שבהם יש רכישה מאסיבית של חרדים,
ועוד ועוד,
לא זרקתם אותנו לשום מקום רק מנעתם את היכולת לחיות כחרדים בכל מקום בארץ,
במקומות שרצו עיר חרדית (בית שמש של שנות ה-90 למשל, וברמה מסוימת עד היום) למדו את השיטות והשיבו מלחמה...
בני ברק היתה ותיהיה העיר של הציבור החרדי
לא מסכים איתך לבית שמש (לצערי אני לא גר לא בבית שמש ולא בב"ב אבל בשכבת הגיל שלי של הציבור הליטאי בגילאי 26 עד 30 המקום היום הוא בית שמש בלי קשר למחיר יש לי חבר שהורין וחמיו מב"ב ומכר את דירתו בב"ב וקנה בבית שמש (ואף הוסיף במחיר בשביל דירה יותר גדולה)מה עזרת לי בזה? בסוף היא חלק מבית שמש הרחבה, כמו שתושב רמות חייב לצאת מידי פעם מהשכונה, ואין בה הכל.
מרמת א' לרמה ד' או מרמה ה' היא כבר למעלה משעה הליכה.
רמה ד' + ה' + ג' + א' = מייצגות פוטנציאל של 24,000 יח"ד (והמרחקים בה עצמה הם עצומים)
ו', קריה וחפציבה, ב' = 15,000 יח"ד נתח חשוב ביותר ככל שזה מפוצל פיזית מבית שמש דרום אין לה כבר שום ייחודיות
ממש לא קל להגיע מרמת שלמה לגאולה, אלא שבקרוב ייבנה כביש 22 שיפתור את הבעיה
וללא תוספת כבישים חדשים, שיהיו מיועדים אך ורק כדי לעבור מאורכה ולרוחבה, הנת"צ יהיה 'ברכה לבטלה'.
משרד השיכון התאימו את התוכנית ברמב"ש ה'2 של כ3500 דירות לציבור החרדי (מתוכם מעל 2700 בהגרלה). כלומר משרד השיכון דואג לאלפי דירות בהנחה בבית שמש לציבור החרדי.ללא קשר לנידון פה, מה שאתה מביא מעלה הרבה תהיות לאן חותר משרד השיכון, ומה יש לו נגד ההגרלות, אולי כי הוא מעדיף שיקנו דירות מוזלות במקומות המיועדים בדימונה או בערד ולא בבית שמש
אין לי מידע ברור במה שאני עומד לכתוב בשורות הבאות, והכל אינו אלא בגדר השערה בעלמא, אבל כאחד שעוקב מקרוב אחרי תוכנית דירה בהנחה, ההרגשה האישית שלי היא שחל שינוי דרמטי ממש במדיניות של משרד השיכון בענין ההגרלות.משרד השיכון התאימו את התוכנית ברמב"ש ה'2 של כ3500 דירות לציבור החרדי (מתוכם מעל 2700 בהגרלה). כלומר משרד השיכון דואג לאלפי דירות בהנחה בבית שמש לציבור החרדי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: