אלפי אנשים עושים את זה מדי יום בבית שמש, ובכל הארץ, ובכל העולם.כולם אמרו את זה עד שהתחילו לנסות.
כולם נוסעים לעבודה.
הלוואי בניין של עירוב שימושים, יורדים במעלית מהדירה למשרד.
אלפי אנשים עושים את זה מדי יום בבית שמש, ובכל הארץ, ובכל העולם.כולם אמרו את זה עד שהתחילו לנסות.
עוליםהלוואי בניין של עירוב שימושים, יורדים
ככה זה יותר טוב וניתן לבנות מגדלי משרדים מעל כמה קומות מגורים גם למי שלא רוצה מעלית (ב)שבתבמעלית מהדירה למשרד.
רק חבל שהנציגות החרדית מאבדת את העיר בידייםובוודאי בעתיד שהיא עתידה להיות מהערים הגדולות בישראל...
כמובן שלא,אתה מתכוון לתוכנית ז"ל להפריד את בית שמש לשני ערים ?
איזה ערים?ערים חרדיות תמיד הצליחו גם הרחק מהמרכז,
רכסים, אופקים, נתיבות, חיפה - קהילות גדולות וותיקות מאוד,איזה ערים?
לדעתי הסיבה שביתר אלעד מו"ע ובי"ש הצליחו יותר משאר הערים היא גם בגלל הקירבה למרכז/ירושלים (נניח עד שעה וחצי נסיעה כולל פקקים)רכסים, אופקים, נתיבות, חיפה - קהילות גדולות וותיקות מאוד,
צפת, עפולה, הר יונה קהילות גדולות (בצפת עשרות אלפי משפחות) עם ביקוש הרבה יותר מההיצע (בעפולה יש היצע אבל בעיות שאכמ״ל לא קשור לעבודה),
ביתר, אלעד, מודיעין עלית ובית שמש לא נשענות על קירבה למרכז מבחינת עבודה. (יש להם יתרון של קירבה להורים ולקהילה וכדו׳)
סתם הערה(בצפת עשרות אלפי משפחות)
זכרונה לברכה, משמרת השבת כבר פיתחה את המעלית הזאת,יש שמועות שהולך לצאת מכתב
מרבני בני ברק
עם אישור של מעלית שבת
זה הולך להקפיץ את כל הדיור החרדי למקום אחר לגמרי
אני מסכים איתך שהקירבה למרכז היתה מאוד משמעותית בהתפתחות הערים,לדעתי הסיבה שביתר אלעד מו"ע ובי"ש הצליחו יותר משאר הערים היא גם בגלל הקירבה למרכז/ירושלים (נניח עד שעה וחצי נסיעה כולל פקקים)
עם מחירי הדירות כיום בערים במרכז, ייתכן וגם ערים אחרות (נניח הר יונה) יכולות להצליח. בצפון יש את חיפה שיחסית יש בה תעסוקה. גם אם לא כולם עובדים בעבודות כאלו אבל צריך שתהיה את האופציה הזו במרחק עד שעה וחצי. לא כולם יכולים לעבוד בהוראה כי לא יהיו מספיק משרות לכולם.
ברוממה בירושלים יש עשרות בניינים עם 12 קומות וכוולם שם משתמשים במעלית שבתזכרונה לברכה, משמרת השבת כבר פיתחה את המעלית הזאת,
כרגע הוחלט לא לשווק משום זילותא דשבת וכו',
והפיתוח נעצר,
(אם כי שלא מוכרח שלתמיד, יש כללים שכבר הגר"ח גריינמן קבע למעלית שבת, וכמה שזה מפתיע מי שמכיר את הנושא יודע שהמילה שלו היא האחרונה בנושאים האלה בין רבני המגזר הליטאי, במידה ואין ברירה זה יקודם, אבל למשל עם תנאים כמו פיר נפרד ומעלית נפרדת, המעלית שבת של הלפרין כרגע לא מאושרת על ידי הרבנים במגזר הליטאי, ורוב המגזר החסידי, לבינתיים לא הוקמה שכונה אחת בארץ בלי אחת מהקהילות הללו)
הבהרה! כהוראת רבותיי, אני משתמש במעלית שבת לכתחילה (כמעט בכל סוגי המעליות)ברוממה בירושלים יש עשרות בניינים עם 12 קומות וכוולם שם משתמשים במעלית שבת
זכרונה לברכה, משמרת השבת כבר פיתחה את המעלית הזאת,
כרגע הוחלט לא לשווק משום זילותא דשבת וכו',
והפיתוח נעצר,
(אם כי שלא מוכרח שלתמיד, יש כללים שכבר הגר"ח גריינמן קבע למעלית שבת, וכמה שזה מפתיע מי שמכיר את הנושא יודע שהמילה שלו היא האחרונה בנושאים האלה בין רבני המגזר הליטאי, במידה ואין ברירה זה יקודם, אבל למשל עם תנאים כמו פיר נפרד ומעלית נפרדת, המעלית שבת של הלפרין כרגע לא מאושרת על ידי הרבנים במגזר הליטאי, ורוב המגזר החסידי, לבינתיים לא הוקמה שכונה אחת בארץ בלי אחת מהקהילות הללו)
ברוממה בירושלים יש עשרות בניינים עם 12 קומות וכוולם שם משתמשים במעלית שבת
כל עוד הרב אלישיב והרב וואזנר אסרו את המעליות הקיימות קשה לומר שכולם משתמשים,הבהרה! כהוראת רבותיי, אני משתמש במעלית שבת לכתחילה (כמעט בכל סוגי המעליות)
ואני חלק של מקסימום 20% מהציבור החרדי המשתמש עם מעלית שבת.
הסיפור של רוממה הוא ייחודי, והביאו לשם תושבים מחו"ל שהכירו מגורים של מבנים בני 20 קומות (כמובן מושג חסר היתכנות טכנית בארץ)
כמובן שכל אחד חושב ש'אני כולם' וכל כותרת עיתונות שמזכיר את הציבור החרדי, זה מתורגם ל'אני הציבור החרדי' ואני ואפסי עוד,
אבל, עשרות בניינים בירושלים אינם מייצגים את הציבור החרדי, שעדיין מתקשה הלכתית וטכנית לאכלס בקרבם מעליות שבת מכל סוג שהוא.
הרב רובין מהארחות שבת התיר כבר במעליות מסוימות והסיבה שאסרו אותם היא לא הלכתית אלא משום זילותא דשבת וכד'מעלית שבת – המכלול
www.hamichlol.org.il
כל עוד הרב אלישיב והרב וואזנר אסרו את המעליות הקיימות קשה לומר שכולם משתמשים,
הציבור האשכנזי בוודאי ברובו לא, כמו שכתבתי בהודעה למעלה, מה שהיה משתנה במידה והמעלית שמוזכרת בקישור שהבאתי למעלה (שתוכננה להיות בהכשר משמרת השבת) הייתה יוצאת לפועל, מעניין אותי לבדוק בכמה רבי קומות בירושלים יש מעליות שבת, עד כדי שהפכו כאן את האוסרים לכמה בני ברקים.
הציבור החרדי לא רואה כל צורך במעלית שבתהרב רובין מהארחות שבת התיר כבר במעליות מסוימות והסיבה שאסרו אותם היא לא הלכתית אלא משום זילותא דשבת וכד'
מסיבה אחת פשוטהבני ברק תישאר ה''עיר''' ב''ה'' הידיעה לעולם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: