דגים מי יכולה לעשות לי סדר בסוגי דגים ?

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
דניס דג טעים במיוחד.
לא חובבת טעם דגי אנוכי, אבל בעלי הכין אותו פעם אחת ומאז זאת אהבה שלי.
 

העושר

משתמש פעיל
מתלבטת האם ללברק כדאי להוסיף רוטב חזק כמו הדג המרוקאי,
או שהטעם שלו יהרס?
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
מתלבטת האם ללברק כדאי להוסיף רוטב חזק כמו הדג המרוקאי,
או שהטעם שלו יהרס?
לדעתי לא מומלץ
הכנו את המתכון הזה לפני כמה שבועות יצא מושלם!

פילה לברק בתנור​

הדפסה
כמות / מנות: 4 נתחים זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול / אפייה: 11 דקות

המרכיבים:​

כמות:1x2x3x

לדג לברק:
4 נתחי פילה דג לברק, טריים או מופשרים (כ-600 גרם)
1 לימון, חתוך לפרוסות
מעט מלח גס
לתערובת התיבול:
1/4 כוס שמן זית
1 חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 חופן כוסברה טרייה, קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום',כתושות
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
להגשה:
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:​

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב תנור גריל עליון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את מרכיבי התיבול בקערה קטנה, משמנים מעט את נייר האפייה בשמן זית ומניחים את נתחי הדג על נייר האפייה. מורחים את תערובת התיבול על הנתחים מכל הצדדים.
3. מכניסים לתנור ואופים ב-200 מעלות במצב גריל עליון, למשך כ-11 דקות, או עד שהדג מקבל צריבה עדינה למעלה (זהירות לא לאפות יותר מידי, שלא יתייבש) (הפעל טיימר 11 דקות).
4. מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מעל לימון טרי ומגישים מיד לצד תוספות אהובות (המלצות לתוספות טעימות בתחתית המתכון :))
פילה דג לברק בתנור - שלבי הכנה
DIVIDER1
פילה דג לברק בתנור
DIVIDER1
פילה דג לברק בתנור

באהבה ובתיאבון ❤
 

העושר

משתמש פעיל
לדעתי לא מומלץ
הכנו את המתכון הזה לפני כמה שבועות יצא מושלם!

פילה לברק בתנור​

הדפסה
כמות / מנות: 4 נתחים זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול / אפייה: 11 דקות

המרכיבים:​

כמות:1x2x3x

לדג לברק:
4 נתחי פילה דג לברק, טריים או מופשרים (כ-600 גרם)
1 לימון, חתוך לפרוסות
מעט מלח גס
לתערובת התיבול:
1/4 כוס שמן זית
1 חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 חופן כוסברה טרייה, קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום',כתושות
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
להגשה:
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:​

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב תנור גריל עליון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את מרכיבי התיבול בקערה קטנה, משמנים מעט את נייר האפייה בשמן זית ומניחים את נתחי הדג על נייר האפייה. מורחים את תערובת התיבול על הנתחים מכל הצדדים.
3. מכניסים לתנור ואופים ב-200 מעלות במצב גריל עליון, למשך כ-11 דקות, או עד שהדג מקבל צריבה עדינה למעלה (זהירות לא לאפות יותר מידי, שלא יתייבש) (הפעל טיימר 11 דקות).
4. מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מעל לימון טרי ומגישים מיד לצד תוספות אהובות (המלצות לתוספות טעימות בתחתית המתכון :))
פילה דג לברק בתנור - שלבי הכנה
DIVIDER1
פילה דג לברק בתנור
DIVIDER1
פילה דג לברק בתנור

באהבה ובתיאבון ❤
נשמע מהמם. תודה.
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
השאלה היחידה היא מה התיבול שאתה נותן לדג לא כל תיבול מתאים או שאתם אוהבים את התיבול ולא את הדג
ממש לא חושבת,
יש דגים עם טעם מאוד "דגי"
לא משנה איזה תיבול יהיה ובאיזה כמות הטעם הזה ישאר.
לעומת דגים עם טעם עדין ועשיר שלא זקוקים כמעט לתיבול,
הם טעימים בפני עצמם.
 

120161

משתמש מקצוען
האם הסלמון כ"כ מוכר שכבר משעמם?!
אנחנו חוזרים אליו כל פעם מחדש כי אהוב על קטנים וגדולים מפונקים ומבינים...
גם הקפוא מגיע בזמן האחרון מעולה
המבינים לא מאמינים ...
מקלפת את העור ע"י שפיכה של מים רותחים (פטנט שהתפרסם)
מתכון מרוקאי הולך וגם שאר המתכונים עם עשבים וקרסט אגוזים .
 
אשמח אם תחרבו על הדגים יותר ממה שנכתב ..
יש לפחות מינמום 30 סוגי דגים ואשמח לקבל מידע עלהם
ולהתחיל לצאת ממסגרת מושט בורי ברמונדי וכו'
ואשמח לדעת היכן אפשר לקנות לוקוס ביבי בבית שמש ?
הפו הוא הכי זול ?ומה המחיר?
תודה רבה
אנין טעם!!!
 

Señora

משתמש רשום
המלצות שלי, אין כמעט הבדל בטעם ובאיכות בין מושט קפוא באיכות טובה לטרי, אבל טרי מפולט עולה יותר מסלמון, אז אל תתפתו אין טעם;)
פורל שווה כל שקל, אבל המחיר 80 לפני פילוט.. אחריו מגיע לעשרות רבות למנה.
השבוע טעמנו דג טרי למול דג קפוא, מציטוט של החברה(על הדג הקפוא):"זה מרגיש כמו דג מהונדס(מלאכותי)".
אשמח אם תחרבו על הדגים יותר ממה שנכתב ..
יש לפחות מינמום 30 סוגי דגים ואשמח לקבל מידע עלהם
ולהתחיל לצאת ממסגרת מושט בורי ברמונדי וכו'
ואשמח לדעת היכן אפשר לקנות לוקוס ביבי בבית שמש ?
הפו הוא הכי זול ?ומה המחיר?
תודה רבה_
אנין טעם!!!
יש מלאאא סוגי דגים מזולים כגון מושט, קרפיון וכו עבור דרך בס, דניס, לברק ועד ללוקוס, אינטיאס, בר ים וטונה טריה(האחרון בערך 300 שקל, ואין קשר בינה לבין טונה קפואה...).
כמו שאמרתי יש מלא סוגי דגים במחירים שונים וטעמים שונים, תפרט מחיר, סגנון טעם וכו נראלי יותר הגיוני מלפרט על כל סוגי הדגים שקיימים.
 

REBEKA779

משתמש רשום
השבוע טעמנו דג טרי למול דג קפוא, מציטוט של החברה(על הדג הקפוא):"זה מרגיש כמו דג מהונדס(מלאכותי)".
לכן כתבתי שיהיה מחברה טובה ויקרה ובלי עור וכו', כותבת את זה מנסיון עשיר בתחום, לא האלו של המבצעים...
 

Señora

משתמש רשום
לכן כתבתי שיהיה מחברה טובה ויקרה ובלי עור וכו', כותבת את זה מנסיון עשיר בתחום, לא האלו של המבצעים...
לטעמי הדגים עם העור דווקא יותר טובים. הניסיון היה על דג של תנובה, על איזה חברה את ממליצה?
 
נערך לאחרונה ב:

REBEKA779

משתמש רשום
לטעמי הדגים עם העור דווקא יותר טובים, הניסיון היה על דג של תנובה, על איזה חברה את ממליצה?
נראה לי משתנה השמות (אבדוק במקפיא אם יש לי אעדכן), אני קונה אצל חנות דגים את הקפוא שלהם והחנות מעולה בהכשר הבד"ץ עד"ח
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
דגי ים הם דגים הכי איכותיים אבל נדירים ויקרים מאוד
יש הרבה זנים שפשוט נעלמו מהצלחת בגלל חוסר פיקוח על הדייג
לארץ רוב דגי הים מיובאים טריים מטורקיה וקפריסין
 

Señora

משתמש רשום
אולי יש מישהי שיכולה לעשות לי סדר ומאפיינים - מחיר, טעם (עסיסי, יבש, בשרני) בריאות - ברשימה הבאה :
בא לי להשקיע בדג טוב לשבת
מושט, פורל, ברמונדי, לברק, דניס.
מדברת על פילה מדג טרי.
תודה !
https://www.hashulchan.co.il/מדריך-לעשרת-סוגי-הדגים-הנפוצים-והאהוב/
סקירה על הדגים הנפוצים בארץ כולל מתכונים(לא ניסיתי)
 

מאיר530

משתמש פעיל
ממש לא חושבת,
יש דגים עם טעם מאוד "דגי"
לא משנה איזה תיבול יהיה ובאיזה כמות הטעם הזה ישאר.
לעומת דגים עם טעם עדין ועשיר שלא זקוקים כמעט לתיבול,
הם טעימים בפני עצמם.
כוונתי הייתה לכך שלא כל תיבול מתאים לכל דג ולא מה מנטרל את טעם הדג
 

מה יש

משתמש מקצוען
לדג טרי לא אמור להיות טעם 'דגי'
מה שאנחנו מתכוונים טעם של דג- הכוונה לטעם של המקפיא.
בטח אם משרים אותו רבע שעה במים עם קצת מלח ולימון, אבל קצת- אל תכבשו את הדג.
כל התבשילים מלאי הטעם שמכינים מדגים- לדעתי נועדו לחפות על טעם המקפיא.
אם קניתם דג טרי וטעים- דניס זה גם אחלה, אפילו שהוא לא מה'יקרים' (הוא יותר עסיסי מלברק, לטעמינו)
באמת שאין צורך ביותר משמנזית מל"פ, פרוסת לימון, שן שום-לא חובה וקצת עשבי תיבול- לא מלאאאא, לפי הטעם. זהו.
אפשר להוסיף ירקות לתוספת טעם עדין- כרישה, עגבניות, רצועות פלפל, קישואים, פרוסות בצל- שימו מה שטעים לכם ותתבלו כמו שמתבלים את הדג. בהנאה.
ו.. אם קונים דג טרי וזה לא מיועד לתינוקות- תקנו דג שלם בבקשה. זה עסיסי פי כמה. שווה את הפצ'קריי בצלחת.
אה, ולא לאפות הרבה זמן, הם יתיבשו ולא תבינו בשביל מה השקעתם.

רק קחו בחשבון שאחר כך לדג קפוא, למושט בוודאי, אבל גם לסלמון- יהיה יותר טעם של קרטון. ז"א, יש לו גם עכשיו אבל אחרי שתטעמו תבינו...
 

Señora

משתמש רשום
לדג טרי לא אמור להיות טעם 'דגי'
מה שאנחנו מתכוונים טעם של דג- הכוונה לטעם של המקפיא.
בטח אם משרים אותו רבע שעה במים עם קצת מלח ולימון, אבל קצת- אל תכבשו את הדג.
כל התבשילים מלאי הטעם שמכינים מדגים- לדעתי נועדו לחפות על טעם המקפיא.
אם קניתם דג טרי וטעים- דניס זה גם אחלה, אפילו שהוא לא מה'יקרים' (הוא יותר עסיסי מלברק, לטעמינו)
באמת שאין צורך ביותר משמנזית מל"פ, פרוסת לימון, שן שום-לא חובה וקצת עשבי תיבול- לא מלאאאא, לפי הטעם. זהו.
אפשר להוסיף ירקות לתוספת טעם עדין- כרישה, עגבניות, רצועות פלפל, קישואים, פרוסות בצל- שימו מה שטעים לכם ותתבלו כמו שמתבלים את הדג. בהנאה.
ו.. אם קונים דג טרי וזה לא מיועד לתינוקות- תקנו דג שלם בבקשה. זה עסיסי פי כמה. שווה את הפצ'קריי בצלחת.
אה, ולא לאפות הרבה זמן, הם יתיבשו ולא תבינו בשביל מה השקעתם.

רק קחו בחשבון שאחר כך לדג קפוא, למושט בוודאי, אבל גם לסלמון- יהיה יותר טעם של קרטון. ז"א, יש לו גם עכשיו אבל אחרי שתטעמו תבינו...
ואוו, מדויק!!!!
מצטרפת להצעת התיבול לדג, להמלצה על קניית דגים שלמים ולטעמו הקרטוני של הדג הקפוא.
 

tbh

משתמש מקצוען
לגפילטע פיש?
או לגפילטע פיש מברמונדי?
כי אין הבדל בצורת ההכנה בין קרפיון לברמונדי
אם אני לא סובלת גפילטע פיש מקרפיון או בורי, אני אוהב מברמונדי? כואב לי לבזבז ברמונדי טוב על מאכל שאולי אשנא, לכן אני שואלת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה