עזרה מי יודע איך להכין ארבעס?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י sarit1ef;708443:
כמה מים לשים לבישול???
קחי בחשבון שארבעס, כמו שאר הקטניות, בולעים הרבה מים בבישול.
לכן כדאי לשים יותר ממכוסה במים ועוד קצת. ולעקוב מידי פעם על גובה פני המים.
כי ארבעס תפוסים עם טעם לוואי של שרוף, זה לא משהו, ולקרצף את תחתית הסיר השחורה זה מסוג החוויות המעצבנות יותר.
 

אפרתה

משתמש מקצוען
אז איך את שמה אותם בסיר- מה היחס שצריך להיות בין גודל הסיר- מים- חומוס??
(אולי להעביר לפורום אדריכלות?)
 

זוהר טל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י sarit1ef;708470:
אז איך את שמה אותם בסיר- מה היחס שצריך להיות בין גודל הסיר- מים- חומוס??
(אולי להעביר לפורום אדריכלות?)
מה זה משנה...;)
תשימי הכל בסיר וזהו,
אני הכנתי בסיר של 3.5 ליטר.
בערך שתי כוסות חומוס,
ומים בערך ס"מ (אולי קצת פחות) מעל החומוס.
בהצלחה רבה רבה בכל אשר תעשי
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי אבקת אפיה וסודה לשתיה:
אם שמים אותם בבישול החומוס או בהשרייה הם פשוט הורסים את כל הערך התזונתי של החומוס, ויטמנים וכד'. חבל!!!!!
אכן הם מרככים אותו אך עדיף פשוט עוד זמן בישול ויצאו רכים באותה מידה.....
 

חיה 92

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
סליחה על ההקפצה!

ארבעס לאחר בישולם טובים בהקפאה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרשם מדויק ומוצלח מאד
1)השרי בשפע של מים 1 ק''ג חומוס לבן ענק+3 כפות מלח גס ל-6 שעות.
2)שפכי את המים והשרי בשפע מים טריים+
2כפות מלח גס ל-6 שעות נוספות.
3)העבירי לסיר ענק+מים טריים בשפע+
2 כפות מלח גס+1 כפית פלפל שחור,הרתיחי
ובשלי מזמן הרתיחה כשעה וחצי-שעתיים,תטעמי.
4)סנני,העבירי למגבת+מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב, הארבעס מעולים בהקפאה
 

אילה רפפורט

משתמש חדש
מה עושים אם התינוק נולד ביום שישי בבוקר? יש דרך לבשל ארבעס בלי להשרות לילה שלם?
דחוףףףףףףףףףףףףףף תודה
 

drg

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מה עושים אם התינוק נולד ביום שישי בבוקר? יש דרך לבשל ארבעס בלי להשרות לילה שלם?
דחוףףףףףףףףףףףףףף תודה
להשרות כשעה במים רותחים (ז"א מים מהמיחם שלאט שלאט מתקררים)
החום מנפח אותם במהירות והם מוכנים לבישול כאילו שרו במים כמה שעות
מנסיון של חמותי שעושה כך שנים
 

אילה רפפורט

משתמש חדש
אני מתפוצצת!!!!!!!!!
זו פעם שנייה שכותבים הודעה בשמי!!!!!!!!
מי את אילה החצופה????????
וזה לא בעלי, ולא משהו מהמשפחה1 הקרובה!!!!!!!
איך אני מבררת כזה דבר?
מי שעשתה את זה- כתבה תחת הניק אילה- מוזמנת להזדהות בבקשה!
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני מתפוצצת!!!!!!!!!
זו פעם שנייה שכותבים הודעה בשמי!!!!!!!!
מי את אילה החצופה????????
וזה לא בעלי, ולא משהו מהמשפחה1 הקרובה!!!!!!!
איך אני מבררת כזה דבר?
מי שעשתה את זה- כתבה תחת הניק אילה- מוזמנת להזדהות בבקשה!
וואו איזו הזיה:eek::eek::eek:
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מתפוצצת!!!!!!!!!
זו פעם שנייה שכותבים הודעה בשמי!!!!!!!!
מי את אילה החצופה????????
וזה לא בעלי, ולא משהו מהמשפחה1 הקרובה!!!!!!!
איך אני מבררת כזה דבר?
מי שעשתה את זה- כתבה תחת הניק אילה- מוזמנת להזדהות בבקשה!
תנסי להיזכר אם לא פתחת את החשבון שלך במחשב אחר ולא סגרת...
ואם כן, תסגרי אותו
ולהבא-עדיף להיכנס דרך גלישה בסתר
עריכה-תחליפי סיסמא ותסגרי את החשבון, תיכנסי שוב עם הסיסמא החדשה
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
טיפ נוסף לארבעס:
אני משרה 12 שעות במים+ סודה לשתיה, באמצע פעם אחת מחליפה מים
מבשלת לילה שלם על אש הכי נמוכה אחרי הרתחה
לקראת סוף הבישול מוסיפה סילאן , זה נותן טעם מהמהם וצבע מגניב
ןאח"כ על מגבת שמה מלח ופלפל

יוצא מליון דולר!!
 

צי. P

משתמש רשום
אני משום מה לא אוהבת את השילוב של מגבת ואוכל,ריח של אבקת כביסה וכו'... יש למישהי דרך נוספת חוץ מלייבש על מגבת, לטיפול בארבעס אחרי הבישול שיצאו גם טעימים וגם יפים?
 

Python

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
טיפ מוצלח מאד, כדי שהארבעס יהיו קלים לעיכול,
ולא יעוררו שלל תופעות:
להרתיח 3 פעמים,
כלומר להרתיח לחכות שיצוף כל השומן ולהחליף מים,
אח"כ פעם נוספת ולהחליף מים,
ואח"כ להרתיח שוב ואם יש עוד שומן רק להוציא אותו וזה בסדר,
מחולל פלאים.
 

חסדי

משתמש פעיל
שמעתי שסודה לשתיה לא מומלץ(מבחינה בריאותית) ומצד שני את אותו אפקט יוצר הסיר לחץ.
אך אני אישית מבשלת כשעתיים פלוס בסיר רגיל ויוצא רך ומיוחד.
הדגשה נוספת זה לייבש אח"כ טוב על מגבת את הארבעס אחרי התיבול.
יש המשתמשים בפלפל שחור ויש בלבן וכל אחד ינהג כמנהג ביתו...
בהצלחה ושיצא טעים!
אני שמעתי שסודה לשתיה מומלץ לאלו שסובלים מצרבת שהחומוס והשעועית לא ידרום להם צרבת
 

פישל לוי

משתמש מקצוען
אני משום מה לא אוהבת את השילוב של מגבת ואוכל,ריח של אבקת כביסה וכו'... יש למישהי דרך נוספת חוץ מלייבש על מגבת, לטיפול בארבעס אחרי הבישול שיצאו גם טעימים וגם יפים?
להעביר את הארבעס למסננת, לשטוף מעט ממי הבישול, לתבל ולהרקיד את המסננת עד שהכל מתערבב.
לתת להם להתקרר במסננת ואח"כ להעביר לאיחסון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה