דרוש מידע מישהו יודע? תופעה מציקה (ומלחיצה??) בעיניים

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בעיות בעיניים יכולות להוות תמרור אזהרה לטרשת עורקי התרדמה, רצוי לבדוק

I) AM)

משתמש מקצוען
רוצה מראש לסייג את דברי שברור שחשוב ללכת לרופא עינים ולהיבדק!!!
לי יש אותה בעיה או לפחות אותם תסמינים
זו בעיה נדירה יחסית שנקראת מגרנה של העין. זו לא מיגרנה רגילה אלא סוג אחר. זו מיגרנה שמלווה בנצנוצים, כתמים אפורים ושחור בעינים, שממש לא רואים! למשך 20-30 דקות, ולאחריהם כאב ראש חזק מאוד שיכול להימשך כמה שעות! לעיתים מלווה בבחילות והרגשה כללית רעה. זה יכול לקרות לי פעם בשנה שנתיים, ולפעמים בזמני לחץ משמעותי בסמיכות זה לזה. התופעה התחילה לי בגיל 21 לראשונה וכמובן שהלכתי לרופא עינים וב"ה הכל בסדר.
חפשי על זה מידע. בהתחלה זה באמת נורא מלחיץ!
ושוב, כמובן שלבדוק באופן אישי, אבל רק שתדעי שיש גם תופעה כזו.

elibeli

משתמש מקצוען
רוצה מראש לסייג את דברי שברור שחשוב ללכת לרופא עינים ולהיבדק!!!
לי יש אותה בעיה או לפחות אותם תסמינים
זו בעיה נדירה יחסית שנקראת מגרנה של העין. זו לא מיגרנה רגילה אלא סוג אחר. זו מיגרנה שמלווה בנצנוצים, כתמים אפורים ושחור בעינים, שממש לא רואים! למשך 20-30 דקות, ולאחריהם כאב ראש חזק מאוד שיכול להימשך כמה שעות! לעיתים מלווה בבחילות והרגשה כללית רעה. זה יכול לקרות לי פעם בשנה שנתיים, ולפעמים בזמני לחץ משמעותי בסמיכות זה לזה. התופעה התחילה לי בגיל 21 לראשונה וכמובן שהלכתי לרופא עינים וב"ה הכל בסדר.
חפשי על זה מידע. בהתחלה זה באמת נורא מלחיץ!
ושוב, כמובן שלבדוק באופן אישי, אבל רק שתדעי שיש גם תופעה כזו.
מה שאת מתארת, זה לא מה שנקרא אאורה?

I) AM)

משתמש מקצוען
בזמנו חפרתי על הנושא. מעתיקה:
תסמינים של מיגרנה של העין
מיגרנה של העין היא בעצם הופעה של התקפי מיגרנה הממוקדים לאזור העין ומשפיעים מאוד על הראיה. במיגרנה של העין, תופיע ירידה חדה בחדות הראיה ועלולים להופיע כתמים שונים בשדה הראיה. בדרך כלל, השינוי בראיה אינו קבוע אלא זמני בהחלט, וחולף בתום ההתקף. בנוסף, בדומה להתקפי מיגרנה אחרים, גם מיגרנה של העין יכולה לגרום לכאבי ראש האופייניים למיגרנה – חד צדדיים ופועמים. חלק מהחולים מדווחים על כך שכאבי הראש ממוקדים סביב העין, אך מיקוד הכאב אינו מחייב.

יש מצב שזה כן אאורה, רק שהתקפים כאלו שמערבים את הראיה ברמה כזו(מפחידה) הם יותר נדירים באחוזים מסך כל האנשים שסובלים ממיגרנות, ואנשים מסויימים יחוו דוקא כזה סוג של התקף.

elibeli

משתמש מקצוען
בזמנו חפרתי על הנושא. מעתיקה:
תסמינים של מיגרנה של העין
מיגרנה של העין היא בעצם הופעה של התקפי מיגרנה הממוקדים לאזור העין ומשפיעים מאוד על הראיה. במיגרנה של העין, תופיע ירידה חדה בחדות הראיה ועלולים להופיע כתמים שונים בשדה הראיה. בדרך כלל, השינוי בראיה אינו קבוע אלא זמני בהחלט, וחולף בתום ההתקף. בנוסף, בדומה להתקפי מיגרנה אחרים, גם מיגרנה של העין יכולה לגרום לכאבי ראש האופייניים למיגרנה – חד צדדיים ופועמים. חלק מהחולים מדווחים על כך שכאבי הראש ממוקדים סביב העין, אך מיקוד הכאב אינו מחייב.

יש מצב שזה כן אאורה, רק שהתקפים כאלו שמערבים את הראיה ברמה כזו(מפחידה) הם יותר נדירים באחוזים מסך כל האנשים שסובלים ממיגרנות, ואנשים מסויימים יחוו דוקא כזה סוג של התקף.
זה בדיוק מה שאני סובלת וכמה נוירולוגים הגדירו אאורה.
וכמו בתסמיני אאורה אם אני לוקחת במקום 2 כדורי אקמול זה בד"כ עוצר את ההתקף או ממזער אותו.

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
ברוכים הבאים למועדון
אנשים רבים מדווחים על גופיפים שצפים להם בעניים
כמו שערות או כתמים שקופים שזזים יחד עם הראיה,
אמר פעם מישהו שחצי מדינה סובלת מזה.
יש אנשים שסובלים באופן חמור ויש באופן קל.
אמר רופא עניים שלטפל בזה, זה כמו פצצה ליתוש!
וצריך לחיות עם זה.
כמובן שאין לזלזל בפעם הראשונה ויש להיבדק.

יש אחד יואל מרקוס מבית שמש שטוען שהוא מטפל בכל הדברים שבעינים וגם אלו, אין לי מושג על האיש וטבעו והאם הוא מקובל על רופאי העיניים.
יש אומרים שהגופיפים מחמירים אחרי מאמץ פיזי.
בהצלחה

I) AM)

משתמש מקצוען
אני לא מתכוונת למשהו קבוע בראיה אלא להתקף פעם בכמה חודשים/שנים של כתמים שחורים-אפורים ונצנוצים שפשוט לא רואים את רוב השדה ראיה
ולא, כשזה מגיע, אי אפשר לטעות

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

דחוף רופא עיניים !!!!

האם זה קורה בעיקר בשינוי תנוחה מהירה , כמו קימה מהירה מהכיסא?

זה יכול להיות (מקווה מאוד שלא!) לחץ תוך גולגולתי ...

בצקת סביב עיצבי הראיה .

פפילדמה

הרשקו אבי

משתמש חדש
ברוכים הבאים למועדון
אנשים רבים מדווחים על גופיפים שצפים להם בעניים
כמו שערות או כתמים שקופים שזזים יחד עם הראיה,
אמר פעם מישהו שחצי מדינה סובלת מזה.
יש אנשים שסובלים באופן חמור ויש באופן קל.
אמר רופא עניים שלטפל בזה, זה כמו פצצה ליתוש!
וצריך לחיות עם זה.
כמובן שאין לזלזל בפעם הראשונה ויש להיבדק.

יש אחד יואל מרקוס מבית שמש שטוען שהוא מטפל בכל הדברים שבעינים וגם אלו, אין לי מושג על האיש וטבעו והאם הוא מקובל על רופאי העיניים.
יש אומרים שהגופיפים מחמירים אחרי מאמץ פיזי.
בהצלחה

יש לכם מקור לדברים שכתבתם?

בונדל

משתמש צעיר
לא הייתי כאן כמה ימים..
תודה לכולם!
גם למלחיצים (למרות שאני מטבעי מאדדדדד לחוצה.. וכל הסיבה שפתחתי היתה דוקא כדי להרגע..)
בכ"א ב"ה בסיעתא דשמיא גדולה הצלחתי להשיג תור לרופא לשבוע הבא
ומקוה בעז"ה שאוכל לעדכן דברים טובים.

בונדל

משתמש צעיר
לכל המגיבים מייעצים מתענינים!
עדכון: הייתי אתמול אצל הרופאה, היא תחקרה אותי לעומק, ובדקה את העיניים ממש בצורה מקיפה
ואח"כ הפנתה לרשימת בדיקות מרשימה ביותר
(ביניהם גם דברים שממש לא הייתי חושבת לקשר, סוג של קרישיות בדם ואקו לב ועוד..)
זה יכול להיות אכן גם "מיגרנה של העין" "אאורה" כמו שאמרו כאן, אבל הם רוצים לשלול דברים אחרים ח"ו.
אמרה גם שאם הייתי מגיעה ומספרת על ארוע ראשון כזה - היתה מפנה לבי"ח שם עושים את הבדיקות במרוכז במשך יומיים שלושה, אבל היות שדברתי על ארועים חוזרים אז פחות מדאיג, ואפשר לעשות במכונים דרך הקופה.
לסיכום: לא רוצה להדאיג חלילה אף אחד ואף אחת
ובעז"ה מקוה שזה כלום והכל בסדר
אבל כן רוצה להסב תשומת לב ולעורר אנשים ללכת לבדוק ולראות שבעז"ה הכל תקין!
ותודה לכולם!!!

פרומה ביאר

משתמש פעיל
אני רואה כמו "זבובונים" שחורים בשדה הראיה, בד''כ הם זזים עם העיניים אבל לא באותו קצב.
הייתי כמה וכמה פעמים אצל רופאת עיניים מומחית (לבדיקה ואח''כ למעקב) והיא שללה פגיעה תוך עינית. היא הסבירה לי שזה חלבונים שצפים בתוך העין ואין מה לעשות עם זה מלבד ניתוח במקרים מממש חמורים.
היא אמרה שהמוח מתרגל לזה במשך הזמן וזה פחות מפריע.
מנסיון אישי, לפעמים זה יותר מפריע ולפעמים פחות, בד''כ על רקע של אור חזק זה יותר בולט.
אבל מה שאת מתארת כאן שונה, את אומרת שזה מופיע ונעלם כך שאני לא יודעת אם עזרתי לך או לא...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני רואה כמו "זבובונים" שחורים בשדה הראיה, בד''כ הם זזים עם העיניים אבל לא באותו קצב.
הייתי כמה וכמה פעמים אצל רופאת עיניים מומחית (לבדיקה ואח''כ למעקב) והיא שללה פגיעה תוך עינית. היא הסבירה לי שזה חלבונים שצפים בתוך העין ואין מה לעשות עם זה מלבד ניתוח במקרים מממש חמורים.
מנסיון אישי, לפעמים זה יותר מפריע ולפעמים פחות, בד''כ על רקע של אור חזק זה יותר בולט.
אבל מה שאת מתארת כאן שונה, את אומרת שזה מופיע ונעלם כך שאני לא יודעת אם עזרתי לך או לא...
עברה חצי שנה....

דה וינצ'י

משתמש צעיר
כנ"ל
אין מה לעשות?

מור100

משתמש מקצוען
אם זו אכן אאורה, אמר לי נוירולוג :כמה שיותר מהר מרגע הופעת התסמינים לקחת משכך כאבים ולהכנס למיטה.
מאז, תמיד, לכל מקום אני לוקחת איתי אופטלגין.
אגב, האאורה מופיעה אצלי גם עם תחושה של שיתוק בחצי הגוף, ואח"כ נימול, והכי גרוע יומים כאב ראש מטטטטטטטורף.

מצב כפית

משתמש מקצוען
הייתי אצל רופא עיניים בכיר בשערי צדק שמקבל בעינית, בירושלים.
האבחנה שלו מדויקת ממש!!!!
והוא טען שזה נובע מלחץ אצלי..
ואכן= צדק מאוד...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה