מה שאת מתארת, זה לא מה שנקרא אאורה?רוצה מראש לסייג את דברי שברור שחשוב ללכת לרופא עינים ולהיבדק!!!
לי יש אותה בעיה או לפחות אותם תסמינים
זו בעיה נדירה יחסית שנקראת מגרנה של העין. זו לא מיגרנה רגילה אלא סוג אחר. זו מיגרנה שמלווה בנצנוצים, כתמים אפורים ושחור בעינים, שממש לא רואים! למשך 20-30 דקות, ולאחריהם כאב ראש חזק מאוד שיכול להימשך כמה שעות! לעיתים מלווה בבחילות והרגשה כללית רעה. זה יכול לקרות לי פעם בשנה שנתיים, ולפעמים בזמני לחץ משמעותי בסמיכות זה לזה. התופעה התחילה לי בגיל 21 לראשונה וכמובן שהלכתי לרופא עינים וב"ה הכל בסדר.
חפשי על זה מידע. בהתחלה זה באמת נורא מלחיץ!
ושוב, כמובן שלבדוק באופן אישי, אבל רק שתדעי שיש גם תופעה כזו.
זה בדיוק מה שאני סובלת וכמה נוירולוגים הגדירו אאורה.בזמנו חפרתי על הנושא. מעתיקה:
תסמינים של מיגרנה של העין
מיגרנה של העין היא בעצם הופעה של התקפי מיגרנה הממוקדים לאזור העין ומשפיעים מאוד על הראיה. במיגרנה של העין, תופיע ירידה חדה בחדות הראיה ועלולים להופיע כתמים שונים בשדה הראיה. בדרך כלל, השינוי בראיה אינו קבוע אלא זמני בהחלט, וחולף בתום ההתקף. בנוסף, בדומה להתקפי מיגרנה אחרים, גם מיגרנה של העין יכולה לגרום לכאבי ראש האופייניים למיגרנה – חד צדדיים ופועמים. חלק מהחולים מדווחים על כך שכאבי הראש ממוקדים סביב העין, אך מיקוד הכאב אינו מחייב.
יש מצב שזה כן אאורה, רק שהתקפים כאלו שמערבים את הראיה ברמה כזו(מפחידה) הם יותר נדירים באחוזים מסך כל האנשים שסובלים ממיגרנות, ואנשים מסויימים יחוו דוקא כזה סוג של התקף.
ברוכים הבאים למועדון
אנשים רבים מדווחים על גופיפים שצפים להם בעניים
כמו שערות או כתמים שקופים שזזים יחד עם הראיה,
אמר פעם מישהו שחצי מדינה סובלת מזה.
יש אנשים שסובלים באופן חמור ויש באופן קל.
אמר רופא עניים שלטפל בזה, זה כמו פצצה ליתוש!
וצריך לחיות עם זה.
כמובן שאין לזלזל בפעם הראשונה ויש להיבדק.
יש אחד יואל מרקוס מבית שמש שטוען שהוא מטפל בכל הדברים שבעינים וגם אלו, אין לי מושג על האיש וטבעו והאם הוא מקובל על רופאי העיניים.
יש אומרים שהגופיפים מחמירים אחרי מאמץ פיזי.
בהצלחה
אמן ואמן!ובעז"ה מקוה שזה כלום והכל בסדר
עברה חצי שנה....אני רואה כמו "זבובונים" שחורים בשדה הראיה, בד''כ הם זזים עם העיניים אבל לא באותו קצב.
הייתי כמה וכמה פעמים אצל רופאת עיניים מומחית (לבדיקה ואח''כ למעקב) והיא שללה פגיעה תוך עינית. היא הסבירה לי שזה חלבונים שצפים בתוך העין ואין מה לעשות עם זה מלבד ניתוח במקרים מממש חמורים.
היא אמרה שהמוח מתרגל לזה במשך הזמן וזה פחות מפריע.
מנסיון אישי, לפעמים זה יותר מפריע ולפעמים פחות, בד''כ על רקע של אור חזק זה יותר בולט.
אבל מה שאת מתארת כאן שונה, את אומרת שזה מופיע ונעלם כך שאני לא יודעת אם עזרתי לך או לא...
כנ"לאני רואה כמו "זבובונים" שחורים בשדה הראיה, בד''כ הם זזים עם העיניים אבל לא באותו קצב.
הייתי כמה וכמה פעמים אצל רופאת עיניים מומחית (לבדיקה ואח''כ למעקב) והיא שללה פגיעה תוך עינית. היא הסבירה לי שזה חלבונים שצפים בתוך העין ואין מה לעשות עם זה מלבד ניתוח במקרים מממש חמורים.
היא אמרה שהמוח מתרגל לזה במשך הזמן וזה פחות מפריע.
מנסיון אישי, לפעמים זה יותר מפריע ולפעמים פחות, בד''כ על רקע של אור חזק זה יותר בולט.
אבל מה שאת מתארת כאן שונה, את אומרת שזה מופיע ונעלם כך שאני לא יודעת אם עזרתי לך או לא...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: