דרוש מתכון מיונז לפסח, איך מכינים?

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון:

ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל!!! לא שום דבר אחר!! זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן. זה ממש פלאי!
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.
שימו לב!
להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו.
הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם ואז הוא כבר יתמזג וייתפס.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
לגבי השמן
זה עניין של טעם
אני עושה משמן זית (רגיל, לא כבישה קרה)
עם שמן אגוזים המיונז יוצא יותר מתקתק
תנסו תטעמו
 

chani2006

משתמש מקצוען
השאלה איזה כמות את רוצה שיהיה לך בסופו של דבר,
אם את לא צריכה כמות גדולה אז חבל....
(ובמיוחד שאת לא יכולה לשלוח לאף אחד-פסח;))
אין מצב שלא צריך כמות כפולה.
זה הולך בכמויות.
מצה עם מיונז, תיבול לסלטים, לדגים...
אצלנו גם מי שכל השנה לא חובב מיונז, בפסח אוכל את זה ומתלקק.
 

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
שמעתי שיש אופציה להכין מיונז מביצים קשות (לשם הבטיחות..)
יש למישהי מתכון?
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
שמעתי שיש אופציה להכין מיונז מביצים קשות (לשם הבטיחות..)
יש למישהי מתכון?
 

בבבבבב

משתמש צעיר
שמעתי שיש אופציה להכין מיונז מביצים קשות (לשם הבטיחות..)
יש למישהי מתכון?
@חננ את יכולה לשלוח אלי מייל? לא בנושא האשכול, לגבי מה ששאלת בתחילת השבוע. tkhacgagp בגימייל.
לגבי המיונז, יש לי מתכון שבו חלק מהביצים הן קשות.
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אף אחד לא שם בצל במיונז של פסח? אצלינו שמים.\
הבנתי שבלי הבצל הטעם של השמן מאד מורגש.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למען בריאות הציבור
שימו לב שסלטים המכילים מיונז ובפרט ביתי
יש להגיש מהמקרר לשולחן
ולא להניח על השולחן לשהות ארוכה
כל דקה בטמפ' החדר פירושה צמיחת חיידקים אדירה.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
לא קראתי את כל ההודעות, כך שיתכן וההודעה שלי מיותרת.
השתמשתי בעבר בבלנדר רגיל, ועכשיו אני משתמשת בבלנדר מוט. ניסיתי גם בקוצץ ירקות.
ותמיד יצא מוצלח.
בפסח אני לא משתמשת בחומץ ולא בשום חומרים, רק בחומרי בסיס.
ורק שבגלל הלימון הוא לא מחזיק מעמד הרבה זמן, סוגרים בו פסח בלבד.

2 ביצים,
בערך 2 כוסות שמן - כל השמנים כשרים. ניסיתי הכל.
סוחטת חצי מיץ לימון.
כפית סוכר,
חצי כפית מלח.
שמה את כל החומרים, מערבלת בבלנדר מוסיפה עוד מעט שמן, עד שמצטברת בועת שמן - וזהו.
 

.....

משתמש מקצוען
צריכים את המתכון שלי או שיש כבר מספיק?
 

The gardeners

משתמש פעיל
חצי כפית חרדל
לאוכלי קטניות....
אף אחד לא שם בצל במיונז של פסח? אצלינו שמים.\
הבנתי שבלי הבצל הטעם של השמן מאד מורגש.
השמים הם הגבול
שמים בצל / שום / פטרוזיליה / בזיליקום
כל מה שנמצא במקרר והתאריך שלו למחר.... עד אז זה כבר יגמר;)
 

The gardeners

משתמש פעיל
כן
אפשר גם מטוגן.....
מה שרוצים!
שקדים
אגוזים
שוקולד
סתם, ניסחפתי.
כל דבר שנראה לך מסתדר
 

elisheva.rt

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
למען בריאות הציבור
שימו לב שסלטים המכילים מיונז ובפרט ביתי
יש להגיש מהמקרר לשולחן
ולא להניח על השולחן לשהות ארוכה
כל דקה בטמפ' החדר פירושה צמיחת חיידקים אדירה.
אם יש חומץ/מיץ לימון, זה לא קצת שומר על זה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה