לגבי השמןהמתכון:
ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל!!! לא שום דבר אחר!! זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן. זה ממש פלאי!
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.
שימו לב!
להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו.
הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם ואז הוא כבר יתמזג וייתפס.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
זה עניין של טעם
אני עושה משמן זית (רגיל, לא כבישה קרה)
עם שמן אגוזים המיונז יוצא יותר מתקתק
תנסו תטעמו