היכן קונים דבר כזה?
יש באותיות ברב שפע בירושלים.
היכן קונים דבר כזה?
אני מבין. סליחה על השאלה מנהג חסידי? (לא מזלזל חס ושלום רק מעניין אותי המקור והרקע למנהג)זו הקפדה מסוימת שעוברת במשפחה, מן הסתם משהו שמובא בספרים.
באשדוד
ת'אמת, לא יודעת.אני מבין. סליחה על השאלה מנהג חסידי? (לא מזלזל חס ושלום רק מעניין אותי המקור והרקע למנהג)
אני מבין. סליחה על השאלה מנהג חסידי? (לא מזלזל חס ושלום רק מעניין אותי המקור והרקע למנהג)
יש לזה מקור בקבלה ואגב זו הלכה בשלחן ערוך להשחיז הסכין בערב שבתזו הקפדה מסוימת שעוברת במשפחה, מן הסתם משהו שמובא בספרים.
נהוג גם "בבעלזא" ואצל כל המקובלים ואחריהם כל גדולי החסידות, והחסידויות, בחלק מהמקומות נשתכח עקב יעילות הסכינים החדשים עם השינייםמנהג בעלזא קדום,
מבוסס על זה שהסעודה זה קורבנות,
והסכין שחיטה צריך שיהיה ללא פגימות.
לא הסכין ולא הגביע מיוחסים לבעלזא... פעם ראשונה שאני שומע שזה קשור אליהם במיוחד, יותר מאשר חסידויות אחרותנהוג גם "בבעלזא" ואצל כל המקובלים ואחריהם כל גדולי החסידות, והחסידויות, בחלק מהמקומות נשתכח עקב יעילות הסכינים החדשים עם השיניים
כשם שהגאלציינער בעכער דהיינו ללא שוליים שנהוג בכל קהילות גאליציה הפך בארץ לבעלזא בעכער
תנסה אצלו, הוא פעם היה מייבאתכלס, יש למישהו מידע?
אני צריך כמה עשרות
ומייידי
אפשר להעלות תמונה של הסכין?בסוף קניתי אצל משפ' וייס,
ברחוב קדושת יו"ט 17.
משהו מאוד מפואר!
עלה 360 ש"ח,
דמוי כסף
חברה גרמנית
(אותו חדות כמו השוויצרי)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: