פריפריה מידע על הר יונה

אאאא....

משתמש פעיל
לא דיברתי על הר יונה ספציפי
אבל לצערי זה המציאות כהיום
אין כמעט מישהו שיכול להתחיל עם המערכת
בבית שמש גם היה איזה סמכות רבנית
שהתחיל להתעסק בזה
ובאמצע הוא נעצר
והמבין יבין וד"ל
היחידים שהצליחו
זה גור בערד
כרגע נראה שהוועדה בהר יונה עובדת טוב, כמובן שתמיד יש מושחתים שמנסים לעקוף את הוועדה, אבל לקבלנים עם מאות דירות הרבה יותר קשה לעקוף.

הציבור שרוצה לגור בשכונה חדשה חרדית (לא מתחרדת.....) יסכים גם לשלם 13.5אלף!
בחריש ובעפולה אין פרויקטים לחרדים וגם מה שהיה היו בהיקפים קטנים מאד
וכנ"ל אפילו בטבריה שהיה שם 1500 דירות בפוריה זה לא מתקרב ל18,000 דירות של הר יונה ש4000 מהם כמעט מוכנות לשיווק.
בטבריה יש עוד דירות לחרדים חוץ מפוריה, ובעכו כבר שווקו כאלפיים דירות ויש עוד כמה אלפי דירות שכמעט מוכנות לשיווק.
וחסיד ויזניץ יעדיף את עפולה על פני הר יונה, וכל חסידות עם הפרוייקט שלה כמו גור בדימונה.
ולכן הלחץ על הר יונה יהיה הרבה יותר מתון לעומת הלחץ על בית שמש.

בונה אתרים

משתמש פעיל
טבריה יש עוד דירות לחרדים חוץ מפוריה
אשמח לדעת איפה יש עוד פרוייקטים?
ובעכו כבר שווקו כאלפיים דירות
זה לא עכו החרדית (מזרח עכו)
עכו החרדית לא יצאה לשיווק
חסיד ויזניץ יעדיף את עפולה על פני הר יונה
לא,
גם הם מעדיפים לגור במקום חרדי ובעיקר שיש שם עוד מיגוון גדול קהילות
ולא להיות לבד בעפולה עילית,
ויזניץ היא חסידות קלאסית שהם מתגוררים בערים חרדיות בית שמש, אשדוד, מודיעין עילית, ביתר עילית
הם לא כמו גור שהולכים לבד לכל מיני מקומות כמו ערד דימונה וחצור
(היה להם "שיכון" ברחובות, וכ-ו-ל-ם עזבו את העיר....)

נערך לאחרונה ב:

ש.ה.ע.

משתמש פעיל
אם כבר מדברים על ויזניץ אז אני יודע ממקור מוסמך שויזניץ לפני תקופה חשבו ברצינות ללכת על הר יונה רק בגלל שהתחילו עם עפולה אז הם רוצים להמשיך לפתח את המקום אבל אם לא זה מבחינתם הר יונה זה המקום (כשאני אומר ויזניץ אני מתכון לבכיר מאוד בויזניץ לא יודע אם כל הבכירים בויזניץ חושבים כמוהו)

אאאא....

משתמש פעיל
אשמח לדעת איפה יש עוד פרוייקטים?
יש שם את המושבה שיש שם הרבה חרדים שזכו, וזה נראה שזה גם הולך להיות אזור חרדי.

זה לא עכו החרדית (מזרח עכו)
עכו החרדית לא יצאה לשיווק
זה כבר יצאה לשיווק.
למה אתה חושב שלא?

לא,
גם הם מעדיפים לגור במקום חרדי ובעיקר שיש שם עוד מיגוון גדול קהילות
ולא להיות לבד בעפולה עילית,
ויזניץ היא חסידות קלאסית שהם מתגוררים בערים חרדיות בית שמש, אשדוד, מודיעין עילית, ביתר עילית
הם לא כמו גור שהולכים לבד לכל מיני מקומות כמו ערד דימונה וחצור
יש שם גם את הליטאים בגבעת המורה ועוד קהילות חסידיות שזכו שם במחיר למשתכן.

(היה להם "שיכון" ברחובות, וכ-ו-ל-ם עזבו את העיר....)
כבר היום יש שם כמה מאות משפחות מהחסידות יותר ממה שהיה להם ברחובות, וכנראה שהם לא יעזבו את עפולה בשביל להעשיר את הקבלנים.

אם כבר מדברים על ויזניץ אז אני יודע ממקור מוסמך שויזניץ לפני תקופה חשבו ברצינות ללכת על הר יונה רק בגלל שהתחילו עם עפולה אז הם רוצים להמשיך לפתח את המקום אבל אם לא זה מבחינתם הר יונה זה המקום (כשאני אומר ויזניץ אני מתכון לבכיר מאוד בויזניץ לא יודע אם כל הבכירים בויזניץ חושבים כמוהו)
אם הם לא הלכו לעימנואל שזה היה יותר זול וקרוב מעפולה.
אז למה שהם ילכו להר יונה?

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הציבור שרוצה לגור בשכונה חדשה חרדית (לא מתחרדת.....) יסכים גם לשלם 13.5אלף!
בחריש ובעפולה אין פרויקטים לחרדים וגם מה שהיה היו בהיקפים קטנים מאד
וכנ"ל אפילו בטבריה שהיה שם 1500 דירות בפוריה זה לא מתקרב ל18,000 דירות של הר יונה ש4000 מהם כמעט מוכנות לשיווק.
ביום שדירה בהר יונה תעלה 1.350.000 לדירת 4 חדרים זוג חסידי כבר לא ילך לקנות שם זוג שמגיע עם הון עצמי של 200K גם אם תביא לו 5 הלואות של סלונים ללא ריבית אין שום סיבה שישלם 5+K בחודש בשביל דירה במרחק שעתים מהמרכז כבר יהיה עדיף לשכור דירה בבית שמש 3 חדרים ב3600 לקבל סיוע שכר דירה של 1200 ש"ח ולחיות כמו בן אדם

אולי הלטאים יכולים לקנות למרות שבנתים לא רואים שיש להם התלהבות מי יודע מה מהמקום בקיצור יש סיבה טובה מאוד לשמור על האיזון מחירים שיש שם אחרת המקום לא יתפתח..

בונה אתרים

משתמש פעיל
יש שם גם את הליטאים בגבעת המורה ועוד קהילות חסידיות שזכו שם במחיר למשתכן.
ליטאים לא מעניין אותם (ברחובות יש יותר ליטאים מעפולה עילית)
וגם אין שם עוד קהילות חסידיות
כבר היום יש שם כמה מאות משפחות מהחסידות יותר ממה שהיה להם ברחובות, וכנראה שהם לא יעזבו את עפולה בשביל להעשיר את הקבלנים.
אי אפשר לדעת,
רחובות היא ממש במרכז ובכל זאת הם הרגישו שהם לא יכולים לגור שם
לא נראה לי שיהיה להם בעיה לעבור להר יונה שמרוחקת מעפולה בעוד 10 דקות בסך הכל....
אם הם לא הלכו לעימנואל שזה היה יותר זול וקרוב מעפולה.
אז למה שהם ילכו להר יונה?
היה להם לפני 6 שנים הרשמה של למעלה מ300 משפחות וזה ירד מסיבות פנימיות,
בכל מקרה עמנואל היא מעבר לקו הירוק ואי אפשר לדעת באיזה קצב יצליחו לשווק שם דירות אם בכלל.
וזה נראה שזה גם הולך להיות אזור חרדי.
זה נקרא מתחרד לא חרדי
זה כבר יצאה לשיווק.
למה אתה חושב שלא?
לא

נערך לאחרונה ב:

בונה אתרים

משתמש פעיל
ביום שדירה בהר יונה תעלה 1.350.000 לדירת 4 חדרים זוג חסידי כבר לא ילך לקנות שם זוג שמגיע עם הון עצמי של 200K גם אם תביא לו 5 הלואות של סלונים ללא ריבית אין שום סיבה שישלם 5+K בחודש בשביל דירה במרחק שעתים מהמרכז כבר יהיה עדיף לשכור דירה בבית שמש 3 חדרים ב3600 לקבל סיוע שכר דירה של 1200 ש"ח ולחיות כמו בן אדם

אולי הלטאים יכולים לקנות למרות שבנתים לא רואים שיש להם התלהבות מי יודע מה מהמקום בקיצור יש סיבה טובה מאוד לשמור על האיזון מחירים שיש שם אחרת המקום לא יתפתח..
מי שקונה ברמה ד בבית שמש הם בעיקר החסידים (גם בשוק חופשי) ושם כידוע המחיר יקר ביותר
כך החסידים מוכנים לשלם בהרבה יותר על דירה מאשר ליטאים
כמובן כשמדובר במקום איכותי (כמו הר יונה ולא מקום בין חילונים כמו קריית אתא קריית מלאכי חריש כרמיאל וכדומה)

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מי שקונה ברמה ד בבית שמש הם בעיקר החסידים (גם בשוק חופשי) ושם כידוע המחיר יקר ביותר
כמובן שמדובר במקום איכותי (כמו הר יונה)
מי שקונה בתנובה בירושלים אלה בעיקר החסידים ויש להם המון כסף מתחת לבלטות ולכן הם ימכרו את הדירות שלהם ויעברו להר יונה..
אני מכיר את השוק ואומר לך את זה מידיעה חבל סתם להגיד דברים בלי שום אחיזה במציאות

רוב החסידים שקונים היום בד' זה או משפרי דיור או חוצניקים שאים שום סיבה בעולם שמחר יקנו בחור בצפון דירה..

מייל

משתמש פעיל
כמובן שמדובר במקום איכותי (כמו הר יונה)
איפה ראיתה את זה שהחסידים משלמים יותר מה שאני רואנ שהלטאים יש להם הרבה בירושלים [6 3] ששם המחרים יות יקר וכן חסידות
גור בדימנה
ויזניץ בעפולה
ביאלא במעלה עמוס וצפת
ערלוי הר יונה
נדברנה הר יונה
באיאן עמנאל וכו' וכו'

בונה אתרים

משתמש פעיל
רוב החסידים שקונים היום בד' זה או משפרי דיור או חוצניקים שאים שום סיבה בעולם שמחר יקנו בחור בצפון דירה..
החסידים חמים מאד על הר יונה
אין להם שוק מקום נורמלי אחר!!!!!!
וגם שהמחירים אחזו בשוק החופשי ברמה ד בבית שמש במיליון וחצי לשלוש חדרים זוגות צעירים חסידים קנו שם
בזמן שליטאים אמרו שזה יקר ובכלל לא הסתכלו על זה
(זוג חסידי מקבל פחות הון עצמי אבל הוא בדרך כלל מתחייב על סכומים מאד גבוהים)

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא צריך להביא ראיות הנתון ההתחלתי הוא שחסיד ממוצע מגיע עם הרבה פחות הון עצמי ולכן המינוף שהוא יכול לעשות לכסף הוא הרבה יותר נמוך מה שאין כן בציבור הלטאי שמגיעים עם הרבה יותר הון עצמי (והרבה פעמים גם עם משכורות הייטק וכו..)

אאאא....

משתמש פעיל
ליטאים לא מעניין אותם (ברחובות יש יותר ליטאים מעפולה עילית)
וגם אין שם עוד קהילות חסידיות
זה כן מעניין אם יש חרדים כי אז יש תחבורה וחנויות וכו'.

אי אפשר לדעת,
רחובות היא ממש במרכז ובכל זאת הם הרגישו שהם לא יכולים לגור שם
לה נראה לי שיהיה להם בעיה לעבור להר יונה שמרוחקת מעפולה בעוד 10 דקות בסך הכל....
ברחובות האדמור מדזיקוב עבר לבית שמש כשעדיין לא היו צריכים להוסיף הרבה כסף בשביל דירה.

היה להם לפני 6 שנים הרשמה של למעלה מ300 משפחות וזה ירד מסיבות פנימיות,
בכל מקרה עמנואל היא מעבר לקו הירוק ואי אפשר לדעת באיזה קצב יצליחו לשווק שם דירות אם בכלל.
כרגע המחירים בעמנואל מאוד יקרים והמקום מאוד מצליח ומתפתח.

זה נקרא מתחרד לא חרדי
אבל יש חסידיות שהולכות בעיקר לשם כמו קרלין וצאנז ועוד.

לגבי עכו מישהו כאן טועה.
מדברים על משהו כמו 200 משפחות חרדיות, גם מנכ"ל משרד השיכון אביעד פרידמן דיבר על זה.
כמובן זה רק זוכים ורק מההגרלה הראשונה שהתקיימה, מתוכננים עוד הגרלות שם וגם דירות בשוק הפרטי שלא אמורות להיות יקרות מידי.
@עו"ד נתן רוזנבלט אמר שהוא מתכנן לארגן משהו בקשר לקהילה.

אתה טועה רוב החסידים (שאני מכיר) אפילו לא מבטיחים 100K .
בחלק מהחסידיות יש גמח"ים שנותנים הלוואות, ורק אם קונים דירה בפריפריה עד מחיר מסויים כדי לשמור על המחירים.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
וגם שהמחירים אחזו בשוק החופשי ברמה ד בבית שמש במיליון וחצי לשלוש חדרים זוגות צעירים חסידים קנו שם
אני יספר לך שהגיעו נציגים מכמה וכמה חסידויות לראות אופציות לשיווק בחריש והסיבה היחידה שהם עצרו זה היה בגלל המחירים..
ביום שהמחירים ישתוו לא יהיה שום סיבה בעולם לחסידות לשלוח את החסידים כזה רחוק ועוד שיצטרכו להקרע כל חודש על החזרים חודשים מטורפים..

מייל

משתמש פעיל
במספרים אתה יודע להגיד כמה ליטאים וכמה חסידים יש ברמה ד או שהכל כאן ענין של השערות

מייל

משתמש פעיל
לא צריך להביא ראיות הנתון ההתחלתי הוא שחסיד ממוצע מגיע עם הרבה פחות הון עצמי ולכן המינוף שהוא יכול לעשות לכסף הוא הרבה יותר נמוך מה שאין כן בציבור הלטאי שמגיעים עם הרבה יותר הון עצמי (והרבה פעמים גם עם משכורות הייטק וכו..)
איך אתה מסביר את זה זה בגלל למה מה ללטאעים יש יותר כסף אם כן אני מתחיל להצביע דגללל

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
איך אתה מסביר את זה זה בגלל למה מה ללטאעים יש יותר כסף אם כן אני מתחיל להצביע דגללל
כנראה שכסף עושים בכולל..;)
ולא מ29 ש"ח לשעה..

בונה אתרים

משתמש פעיל
איפה ראיתה את זה שהחסידים משלמים יותר מה שאני רואנ שהלטאים יש להם הרבה בירושלים [6 3] ששם המחרים יות יקר וכן חסידות
גור בדימנה
ויזניץ בעפולה
ביאלא במעלה עמוס וצפת
ערלוי הר יונה
נדברנה הר יונה
באיאן עמנאל וכו' וכו'
בדרך כלל ביתר ובית שמש יותר יקרים ממודעין עילית
הייתה תקופה שבבית שמש עלתה דירה 3 חדרים מיליון 800 ובאותו זמן במודיעין עילית היא עלתה מיליון 400,

בעפולה הלטיאים קנו רק דירות ישנות וקטנות שיש בהר המורה בזמן שויזניץ קנו דירות חדשות שבהרבה יותר יקרות,

וגם בנוף הגליל הלטאים מתארגנים לקנות דירות ב450 אלף בזמן שהחסידים באותו עיר בהר יונה בכמעט 900 אלף,

בדרום לדוגמא הליטאים הסכימו להדרים למקומות מאד רחוקים וזולים כמו באופקים שיש קהילה ענקית וגם יש קהילות בירוחם ונתיבות המקום הכי רחוק שהחסידים הסכימו ללכת בהמוניהם היה קריית גת שהיא כמובן בהרבה יותר יקרה, ואין שם בכלל ליטאים,

(גור היא משהו יוצא דופן ואין לה קשר בכלל לחסידיות אחרות...)

אני לא חושב שצריך להתבייש באידיאל החשוב של ללמוד ולהיות אברך כולל.....

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני יצביע לדגל ביום ששישלמו גם את המשכנתאות שהורים שמחתנים בת לוקחים על עצמם..

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הייתה תקופה שבבית שמש עלתה דירה 3 חדרים מיליון 800 ובאותו זמן במודיעין עילית היא עלתה מילון 400,

בעפולה הלטיאים קנו רק דירות ישנות וקטנות שיש בהר המורה בזמן שויזניץ קנו דירות חדשות שבהרבה יותר יקרות,

וגם בנוף הגליל הלטאים להתארגן לקנות דירות ב450 אלף בזמן שהחסידים באותו עיר בהר יונה בכמעט 900 אלף,

בדרום לדוגמא הליטאים הסכימו להדרים למקומות מאד רחוקים וזולים כמו באופקים שיש קהילה ענקית וגם יש קהילות בירוחם ונתיבות המקום הכי רחוק שהחסידים הסכימו ללכת בהמוניהם היה קריית גת שהיא כמובן בהרבה יותר יקרה, ואין שם בכלל ליטאים,

שוב לא לענין ביתר יותר יקר כי אין שם היצע ויש ביקוש גדול
בית שמש זה עיר מול מו"ע שזה בקושי כפר אם משוים אחד מול השני..
ואגב בית שמש היה שנים שוה במחיר למודיעין עילית עד שאנשים תפסו את הפוטנציאל האדיר שם לעומת מודיעין עילית שתמיד תישאר פחות או יותר בגודל הנוכחי(חוץ מהיחידות שכל שנה מכפילות את עצמם..)

מייל

משתמש פעיל
הייתה תקופה שבבית שמש עלתה דירה 3 חדרים מיליון 800 ובאותו זמן במודיעין עילית היא עלתה מיליון 400,

וגם בנוף הגליל הלטאים מתארגנים לקנות דירות ב450 אלף בזמן שהחסידים באותו עיר בהר יונה בכמעט 900 אלף,

אבל מה אם ירושלים פה יש ליטאים כפול מהחסידים

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה