דרוש מידע מטריקס - מודיעין עילית

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אוקי, אז זה לא בהכרח שהבעיה בקמאטק.
ההיפך
דוקא כי הלכה דרך קמאטק יש לה אשליה כלשהי שזה מקום שמור
וקמאטק עשו לה כבר את כל עבודת התיווך וההכנה.
אז לא.
היא לא מעט תמצא את עצמה כמו כל עובדת בחברה חילונית בהתמודדות לא פשוטה.

ואין לי מילה רעה על קמאטק.
ההיפך הוא הנכון.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כנראה שברב המקומות זה לא קורה
וכנראה שגם לה לא יקרה שוב
אבל בת שיצאה מחממת הסמינר ומוצאת עבודה דרך קמאטק
ובטוחה שהיא במקום מוגן מבחינה רוחנית
אז יש מקום לחשיבה נוספת מה עומד על כף המאזניים מול מטריקס ושות'...

במיוחד לבנות ירוקות וטריות
שרמת היכולת שלהם להתמודדות כזאת לא מספיק בשלה...
באמת עצוב וכואב שהסמינר מכין את הבנות לעבודה - אך ורק בחממות חרדיות
מטריקס ושות' הם לא הפתרון היחיד בדור לעבודה מותאמת
ובכל מקום (גם שם, אם כי מסכימה שלא באותו מינון) יש בעיות וחובה לעמוד על עקרונות
ובת שלא למדה תיכנות והולכת לעבוד כקופאית בסופר קטן, חוץ ממנה יש עוד קופאי אחד, ורוב הזמן הסופר שומם...
בת נוספת שפותחת עסק וכל היום יש לה אינטרקציה עם לקוחות גברים, ולא רק חרדיים....
למה עבודה צריכה להיות חממת סמינר? וזה לא ההפך - הסמינר שיכין את הבנות לעבודה בשטח?
נכון, מטריקס זה מעולה כדי להתחיל לאט ולעבור לעולם הגדול קצת יותר בשלים.
אבל זה לא יכול להשאר פתרון יחיד!
וקאמטק עם התנאים שהם מייצרים (מודה שהכרתי רק פה בפרוג, אבל אני מבינה מה זה אומר בשטח) - זה מעולה בהחלט. מצריך טיפה יותר עמידה על עקרונות שלא מזיקה לאף עובדת חרדית בשום תחום.

באמת עצוב וכואב שהסמינר מכין את הבנות לעבודה - אך ורק בחממות חרדיות
מטריקס ושות' הם לא הפתרון היחיד בדור לעבודה מותאמת
ובכל מקום (גם שם, אם כי מסכימה שלא באותו מינון) יש בעיות וחובה לעמוד על עקרונות
ובת שלא למדה תיכנות והולכת לעבוד כקופאית בסופר קטן, חוץ ממנה יש עוד קופאי אחד, ורוב הזמן הסופר שומם...
בת נוספת שפותחת עסק וכל היום יש לה אינטרקציה עם לקוחות גברים, ולא רק חרדיים....
למה עבודה צריכה להיות חממת סמינר? וזה לא ההפך - הסמינר שיכין את הבנות לעבודה בשטח?
נכון, מטריקס זה מעולה כדי להתחיל לאט ולעבור לעולם הגדול קצת יותר בשלים.
אבל זה לא יכול להשאר פתרון יחיד!
וקאמטק עם התנאים שהם מייצרים (מודה שהכרתי רק פה בפרוג, אבל אני מבינה מה זה אומר בשטח) - זה מעולה בהחלט. מצריך טיפה יותר עמידה על עקרונות שלא מזיקה לאף עובדת חרדית בשום תחום.
מסכימה עם כל מילה.
לא כדאי שבסמינרים ילמדו התמודדות מול עבודה עם גברים/חילונים/אינטרנט, במקום המדיניות הקיימת שהולכת על קו המחשבה שבכל הבתים אין אינטרנט ובנות עובדות רק במקומות חרדים?

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@UU הטבת להגדיר את הבעיה. גם לאדריכליות.גרפיקאיות ובעצם כל מקצוע באשר הוא יכול ליצור בעיות.
חייבים להכשיר את הבנות לעולם האמיתי בכל הכיוונים.
משום מה יש הרגשה שרק עבור מתכנתות יש את המודעות לנושא, והפתרון הגורף הוא בד"כ המלצה לעבודה בחממות.
שגם אם ישימה בהתחלה, לא בטוח בכלל שגם בהמשך.
וגם, מה תעשה בת שמאוד רוצה חממה ולא הצליחה להתקבל? פשוט לא תעבוד?

@כוכב103 את מתארת מקרה שקרה, ברור. תמיד טוב להזכיר ולהיזהר.
אבל בד"כ (מניסיון ב5 מקומות שונים כולל חממה), בנות חרדיות לא משתתפות לא במסעדה, וגם בהרמת כוסית, מגיעות להתחלה וזולגות ברגע שמגיעים הנאומים והאיחולים הנרגשים לסיומם.
עקב בעיה של יין נסך, גם אף אחד לא חולם להציע לבנות לשתות, וזה האירוע שהכי פשוט לזלוג ממנו יפה בדיוק מתי שצריך.
בנוסף, גברים שיכורים גם לא מצוי, בהנחה שהרמות כוסית נערכות בשעות הבוקר צהריים ואינן מקנות יום חופשי לאחר מכן.
אני מאמינה ומקווה בשבילה, שמהאירוע הזה היא יצאה עם מסקנה ברורה:
שכל אירוע חברתי ולא מקצועי, משום סוג שהוא לא מתאים לה.
וברגע שהיא תשדר את זה בעוצמה, ולא כתלות בקמא טק, היא גם לא תקבל את העקיצות שתיארת ושוב אני ורוב חברותיי לא נתקבלנו בעקיצות. כן בלחץ\שכנוע וכולי.
(התלות והתירוצים, מהכירות אישית, גורמים לסביבה החילונית רצון לעזור לה להשתחרר מהכבלים הרבניים. סליחה שכתבתי, זה מה שבת כזו משדרת באיזהשהוא מקום לסביבה שגדלה על תקשורת שמציגה את החרדית ככזו).

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
(התלות והתירוצים, מהכירות אישית, גורמים לסביבה החילונית רצון לעזור לה להשתחרר מהכבלים הרבניים. סליחה שכתבתי, זה מה שבת כזו משדרת באיזהשהוא מקום לסביבה שגדלה על תקשורת שמציגה את החרדית ככזו).
היא לא משדרת כלום
למדה בדרך הקשה להציב את הגבול הכי רחוק שאפשר

ידיד

משתמש פעיל
אני חושבת שקמאטק עושים עבודת קודש
ויש סיכוי גדול שהעבודה שלהם תחולל מהפך של ממש בשוק העבודה החרדי בכלל
ובהייטק בפרט.
אבל- כרגע המצב לא כ"כ פשוט
בנות בוגרות סמינרים טובים תמימות ושמורות נכנסות
למשרדים חילוניים לגמרי עם אפס מושגים מה זה חרדי
ומה אומר להעסיק אישה חרדית,
ובעצם הבת אמורה להתמודד עם אתגרים ונסיונות לא הגיוניים בכלל!!!
אני מכירה בת שעובדת במשרד נחשב מאוד בחדר עם אישה שמביאה כלב לעבודה כל יום
ובימי חמישי יש להם ארוע "תרבות" סרט או משהו כזה, שהיא נאלצת להתנצל כל פעם שלא יכולה לבוא וחוטפת על הראש ביום ראשון.
ובהרמת כוסית לפני חגים היא חייבת להשתתף
עם גברים חילוניים שיכורים אחרי אלכוהול!!!

זה שיש בצוות המורחב שלה עוד 2 בנות חרדיות לא משנה את התמונה בכהוא זה.
אני חושבת שאם רוצים לעשות מהפכה אמיתית בלי לפגוע ברמה הרוחנית של הבנות
חובה לעשות השתלמות למעסיקים מה זה אומר אישה חרדית.
ולעמוד על תנאי העסקה מתאימים בסיסיים.
נשמע קצת מוגזם, אבל קמא טק בהחלט מלווים גם את המעסיקים, עושים הכנה מסודרת לכל ראשי הצוותים שעובדים עם הבנות.
ובנוסף יש להם צוות של נשים חרדיות עם ניסיון רב בהייטק, שמלוות את הבנות כל הזמן ומהוות להן אוזן קשבת לכל בעיה

chaya91

משתמש צעיר
ואני לא מבינה מה הקשר כל דבר להפיל על הסמינר?
שבסמינר יכינו, שבסמינר ילמדו, שבסמינר ידברו...
נכון , ברור שבמידה מסוימת לסמינר יש השפעה, אבל בואו, בסוף לכל אחת יש בחירה חופשית,
וגם אם היא תצא הכי מחוזקת מהסמינר במהלך השנים אילו דברים שיכולים להתפוגג ולסמינר אין שליטה על זה.
בקיצור, מנסיון ארוך שנים במקומות עבודה חילוניים עם בנות חרדיות ממבחר הסמינרים באמת שאין קשר לסמינר אלא לעקרונות שהבת בנתה לעצמה.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכון , ברור שבמידה מסוימת לסמינר יש השפעה, אבל בואו, בסוף לכל אחת יש בחירה חופשית,
וגם אם היא תצא הכי מחוזקת מהסמינר במהלך השנים אילו דברים שיכולים להתפוגג ולסמינר אין שליטה על זה.
בקיצור, מנסיון ארוך שנים במקומות עבודה חילוניים עם בנות חרדיות ממבחר הסמינרים באמת שאין קשר לסמינר אלא לעקרונות שהבת בנתה לעצמה.
זה נכון ולא נכון.
כי במצב של השוק היום,
שיש ביקוש לנשים חרדיות בחברות פיור חילוניות,
ויש מדיניות של דייברסיטי שהולכת ונעשית פופולרית,
אז כמו שאני מצפה מהסמינר שילמד אותן mern
אני מצפה שהוא יתן להן כלים להשתלבות, ולא רק ישוויץ שהוא מצליח להכניס אותן לשם.
ברור שבסופו של דבר זה הזמן של הבחורה לעצור ולברר לעצמה מי היא ומה היא רוצה להיות.

Without meaning

משתמש מקצוען
נכון,
אבל בת צעירה שהרגע יצאה מהסמינר ונופלת למקום חילוני חוטפת הלם קרב,
ואם תוסיפי לזה את-
הביישנות החרדית הרגילה
חוסר ההתמצאות עם שוק העבודה
חוסר הידע מה מקובל להגיד לבוס ומה לא(בעיקר מה כן....)
אז כן - אני מצפה מסמינר בנוסף לשיעורים של איך לעבור ראיון עבודה ואיך מכינים קו"ח,
להביא גם שיעורים שהכותרת שלהם הוא התמודדות רוחנית במקומת עבודה
בשיעורים האלו בין היתר יספרו לבנות שמותר להן לעמוד על עקרונותיהן הרוחניות באסטרטיביות מנומסת
ויספרו להן שלמרות שזה נראה סוף העולם בד"כ בסופו של דבר בוסים מבינים עקרונות כאלו
ויתנו להן מושגי התמודדות שלא תחשובנה שבזה שיש איתן עוד חרדית בצוות ועל המחשב שלהן יש נטפרי אז אפשר לעצום עיניים וללכת לישון
יתנו ןלהן כלים, בקיצור...

chaya91

משתמש צעיר
סליחה שאני שוב חולקת,
אבל מהכירות שלי עם בנות המצב הוא הפוך,
בנות נכנסות למקום עבודה מיד אחרי הסמינר ודווקא אז העמידה על העקרונות שלהן מאד חזקה!
אחרי כל מה שהחדירו להן ולאט לאט עם השנים חלה התקררות בנושא, כך שעניין הסמינר לא ממש שייך לפה,
כי מדובר על עבודה יומיומית לטווח שנים ארוך מאד.

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
סליחה שאני שוב חולקת,
אבל מהכירות שלי עם בנות המצב הוא הפוך,
בנות נכנסות למקום עבודה מיד אחרי הסמינר ודווקא אז העמידה על העקרונות שלהן מאד חזקה!
אחרי כל מה שהחדירו להן ולאט לאט עם השנים חלה התקררות בנושא, כך שעניין הסמינר לא ממש שייך לפה,
כי מדובר על עבודה יומיומית לטווח שנים ארוך מאד.
נכון,
אבל בת צעירה שהרגע יצאה מהסמינר ונופלת למקום חילוני חוטפת הלם קרב,
ואם תוסיפי לזה את-
הביישנות החרדית הרגילה
חוסר ההתמצאות עם שוק העבודה
חוסר הידע מה מקובל להגיד לבוס ומה לא(בעיקר מה כן....)
אז כן - אני מצפה מסמינר בנוסף לשיעורים של איך לעבור ראיון עבודה ואיך מכינים קו"ח,
להביא גם שיעורים שהכותרת שלהם הוא התמודדות רוחנית במקומת עבודה
בשיעורים האלו בין היתר יספרו לבנות שמותר להן לעמוד על עקרונותיהן הרוחניות באסטרטיביות מנומסת
ויספרו להן שלמרות שזה נראה סוף העולם בד"כ בסופו של דבר בוסים מבינים עקרונות כאלו
ויתנו להן מושגי התמודדות שלא תחשובנה שבזה שיש איתן עוד חרדית בצוות ועל המחשב שלהן יש נטפרי אז אפשר לעצום עיניים וללכת לישון
יתנו ןלהן כלים, בקיצור...
אני בהחלט חושבת ששתכן צודקות.
תלוי בבת ובסמינר.
אבל בכללי -
יש מעלה רצינית לבוגרות טריות מסמינר שדבר על זה.

נערך לאחרונה ב:

פרוג א

משתמש צעיר
ההיפך
דוקא כי הלכה דרך קמאטק יש לה אשליה כלשהי שזה מקום שמור
וקמאטק עשו לה כבר את כל עבודת התיווך וההכנה.
אז לא.
היא לא מעט תמצא את עצמה כמו כל עובדת בחברה חילונית בהתמודדות לא פשוטה.

ואין לי מילה רעה על קמאטק.
ההיפך הוא הנכון.
הבעיה בקאמאטק (מהיכרות אישית עם מישהי בהנהלה) זה לא רק העבודות החילוניות אלא זה להכנס לקריירה
וזה דבר שאינו מומלץ לחרדיות כלל וכלל, כמו שהיא אמרה לי אצלנו כל העבודות הן תשע שעות, יושבים בתל אביב אצל הלקוחות, אין מה לבוא מוקדם כי אף אחד עוד לא נמצא במשרדים.
הם ידרשו מהבנות החרדיות בדיוק מה שהם דורשים מהחילוניות אין גמישות בעניין הזה. זאת קריירה לכל דבר וענין.
שלא לדבר על המושגים... מישהי אמרה לי שחברה שלה נכנסה לעבוד דרך קאמאטק אצל לקוח בהרצליה והיא אמרה שהיא לא מעיזה לספר להורים שלה מה קורה בעבודה.. (רווקה )

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כל העבודות הן תשע שעות
כמו המון המון חברות שלא דרך קמאטק.
יושבים בתל אביב אצל הלקוחות
עבודה היברידית היא ׳הטבה׳ כמעט בסיסית היום ובטח שהחברות הגדולות נותנות אותה.
אין מה לבוא מוקדם כי אף אחד עוד לא נמצא במשרדים.
אף אחד לא נמצא, אבל הן מגיעות. מהיכרות לא עם מנהלים אלא עם הרבה מאוד עובדות בפועל.
חוץ מזה, בגלל הגמישות וההיברידיות קל יותר לעבוד פחות שעות ביום של המשרד, ולעבוד יותר כשעובדים מהבית.
הם ידרשו מהבנות החרדיות בדיוק מה שהם דורשים מהחילוניות
רוב הנשים החרדיות שאני מכירה לא מחפשות הנחות אלא רוצות להשקיע ולתת מעצמן בדיוק כמו כל עובד אחר.
כמו שהן מצפות למשכורת דומה.

ברכון

משתמש מקצוען

אף אחד לא נמצא, אבל הן מגיעות. מהיכרות לא עם מנהלים אלא עם הרבה מאוד עובדות בפועל.
חוץ מזה, בגלל הגמישות וההיברידיות קל יותר לעבוד פחות שעות ביום של המשרד, ולעבוד יותר כשעובדים מהבית.

רוב הנשים החרדיות שאני מכירה לא מחפשות הנחות אלא רוצות להשקיע ולתת מעצמן בדיוק כמו כל עובד אחר.
מדויק!,
צריך להבין שהורים ששולחים את ביתם למקצוע הזה,
אז ביתם ככל הנראה לא תחזור הביתה לתת צהריים לילדים,(גם אם היא עובדת בחלק מהימים מהבית, זה לא שהמחשב פתוח והיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה בינתיים)
היא תעבוד קשה - מבחינת שעות, ומבחינת התחרות בעבודה...
ואף אחד לא יעשה לעובדת הנחות בגלל שהיא חרדית...

להפך, העובדת החרדית צריכה לתת למעסיק הרגשה שהיא טובה לא פחות למרות שהיא חרדית... (וכן יש גמישות מתי מתחילים ומתי מסיימים)

הורים שומעים שבהייטק מרוויחים הרבה כסף וכו', ושולחים את הבת בשמחה ללמוד, ואז כשהיא מתחילה לעבוד מעקמים את האף...
תבררו את השוק קודם...
וקמא טק לא יצרו את השוק הזה....

פרוג א

משתמש צעיר

לצערי לא התייחסת לעיקר מה שכתבתי.
דברתי על בניית קריירה הייטקיסטית קלאסית. למי שמכיר את התחום מקרוב יודע שזה לא המקום לבנות חרדיות לא לאמהות וכמובן שלא לרווקות.
ואני לא חושבת שזה מה שהורים מחפשים כשהם שולחים את הבנות שלהם ללמוד מחשבים, הם שולחים אותן כדי שהן תוכלנו לפרנס את ביתן בנחת. ואני באמת יודעת שהורים באו בטענות לסמינרים שהכניסו את הבנות שלהן למקומות כאלה דרך קמאטק.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
למי שמכיר את התחום מקרוב יודע שזה לא המקום לבנות חרדיות לא לאמהות
לדעתך.
אני מכירה את התחום מאוד מקרוב וחולקת עלייך באופן נמרץ.
ולא רק אני, עוד המוני נשים שעובדות במקומות האלו חולקות.
בואי נעזוב סיסמאות רגע.
תסבירי לי לפרטי פרטים מה לא מתאים,
שוב, בזמנים של היום, עם העבודה ההיברידית שהיא גיימצ׳יינג׳ר אמיתי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה