דרוש מידע מטפל זוגי ומשפחתי הכי טוב שיש בדחיפות!

מצב
הנושא נעול.

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
לא אוכל להרחיב. ויתכן שיש איזה צדק בדבריך.
אך נחשפתי אישית בשלשה מקרים, שאני מקצוע מהשורה הראשונה לא הזיזו אצלם כלום.
ובשנים מתוכם, איש פשוט עם לב חם הצליח.

מזעזע!!!
אבל על מטפל מהשורה הראשונה (400 ש"ח לשעה היה המחיר שלו לפני כחמשה שנים), שאמר לזוג שאין לו איך לעזור להם. ויהודי חכם עם לב רחב סידר את הענינים!
יועץ דתי לאומי (למד באוניברסיטה), שקושר את המטופל אליו כבר מעל שש שנים במפגשים שבועיים!
מטפלת מסוימת שרק סיבכה רגשית את המטופלת שלה. והתברר אחרי זה שהיא עצמה היה לו בעיה קשה בנושא. ו'טיפלה' במטופלת עם כל האומוציות וקשיים שלה! בין היתר קישרה איתה מערכת חברית עמוקה מאוד, מתנות, טיולים, שמי שמכיר את התחום, זה משהו ממש לא מקצועי!
ואחר כך - אחרי שבנתה למטופלת תלות עצום בה, ביום אחד ניתקה איתה קשר, ולא ענתה לטלפונים.

ילד בן חמש שעדיין לא נגמל מהטיטול. מטפלת רגשית (שהיומן שלה מלא שבועות מראש), שעבדה במשך שנה ולא הזיזה כלום.
ובחסדי שמים ארבע חודשים אחרי שההורים הפסיקו את הטיפול, יהודי פשוט הצליח להביא אותו לעשות את צרכיו בשירותים.

צריכים עוד דוגמאות?

לא.
מה זה אומר?

אין לי שום דרך לדעת מי מהיהודים הפשוטים יעזרו לי או לא.
ולא תמיד אפשר לדעת כמה הבעיה מורכבת, או לא בכלל.

כמו שכל אמא יודעת לשים פלסטר, לחטא ולהוציא קוץ,
אבל לא לנתח.
הולכים למומחה כמו שהולכים לרופא.

בדברים פשוטים אנשים מנסים קודם לבד,
כמו שאמא מנה קודם לבד.

רופא משפחה מפנה למנתח כשיש צורך גדול.
לכאורה הייתי מצפה מיועצים להפנות למטפלים מקצועיים כשהבעיה מורכבת.
הם לא תמיד עושים את זה.

כן מצופה מפסיכולוג לומר כשהבעיה קלה מאוד ולא שייכת אליו.
יש כאלה שגם עושים את זה.

חוץ מזה, לוגית,
זה שכאן וכאן מצליח -
זו לא הוכחה!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מטפלת מסוימת שרק סיבכה רגשית את המטופלת שלה. והתברר אחרי זה שהיא עצמה היה לו בעיה קשה בנושא. ו'טיפלה' במטופלת עם כל האומוציות וקשיים שלה! בין היתר קישרה איתה מערכת חברית עמוקה מאוד, מתנות, טיולים, שמי שמכיר את התחום, זה משהו ממש לא מקצועי!
ואחר כך - אחרי שבנתה למטופלת תלות עצום בה, ביום אחד ניתקה איתה קשר, ולא ענתה לטלפונים.
עצוב מאד, אך אם זו מטפלת מוסמכת ויש כאן לכאורה עבירה כל אתיקה - לפחות יש כתובת להתלונן עליה ולעתים נשלל גם רשיון הטיפול. מה שאין כן בחסרי הכשרה קבילה.

מה יעזור להתלונן אני המטופלת המסכנה הקטנה היא המטפלת הגדולה המבינה
וברגע שתתלונני תכסוף הכל
כותבת מכאב עמוק
ובמתק לשונה תסביר בכאילו ואין מה לעשות יש מה תכתבי

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
מה יעזור להתלונן אני המטופלת המסכנה הקטנה היא המטפלת הגדולה המבינה
וברגע שתתלונני תכסוף הכל
כותבת מכאב עמוק
ובמתק לשונה תסביר בכאילו ואין מה לעשות יש מה תכתבי

זה אפשר להגיד על כל מי שנפגע מבעל סמכות
הורה או מורה או מדריך
השם יעזור וישלח שליחים טובים.

בכל מקרה אם היא לא פסיכולוגית או עו"סית אין איפה להתלונן
אז ככל שלוקחים עם פחות הכשרה
נפגעים גם מהפן הזה.

שומע בקול ה'

משתמש צעיר
אני פה בחקירה משטרתית?
תעשו טובה, זה לא מכבד את הדמויות פה.
מי שרוצה מטפל - שיברר שיש לו הסמכה והמלצות (רק קחו בחשבון כבר רווחו פה כאלו שבשם ניקם הבדוי המליצו על עצמם).
מה קרה? מה הלחץ?
להכריז על הסמכה והמלצות זה ממש לא עוזר במקרה שלה.
שנינו יודעים שהיא מאד מפורסמת דרך הספרים שלה
ויש מספיק מטופלות ההולכות כעיוורות אחריה שימליצו עליה בהתלהבות
אף אחת לא חולמת שאין לה תעודה משום גורם!
היא מציגה את עצמה כמומחית לשלל שיטות.
וגם בספרים שלה היא עושה רושם כאילו היא מוסמכת
ועוד מוסרת קורסים לטיפול רגשי
ולעומת זאת הנפגעים שלה לא יספרו בראש חוצות את סיפורם האישי
וכך נלכדות ברשתה עוד נשים.
ולכן הפניתי לגופים מוסמכים ומוכרים המחזיקים עליה מידע מאד חשוב

במרכז לנפגעי כתות גם כשאין מענה ניתן להשאיר פרטים ויחזרו.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
המשותף לכל היועצים והמטפלים שאני מכיר ושגדולי הדור וחשובי העסקנים מפנים אליהם (ואני מכיר כמה וכמה, מכמה צמתים בחיים) הוא, שאף אחד מהם לא מדבר בכזו נחרצות על שום דבר, כפי שמדברים פה באשכול אנשים שמתיימרים להיות כאלו שלמדו את המקצוע.
הניסוחים שלהם זהירים מאוד, הם יותר שותקים ממה שמדברים, לומדים היטב היטב את כל התמונה לפני שחורצים דין.
כנראה שחוץ מללמוד את המקצוע צריך גם הרבה שכל ותבונה והרבה מידות טובות ואורך רוח.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מה קרה? מה הלחץ?
איני בלחץ
צורת הדרישה שלכם למקורותיי פשוט לא מקובלת עלי. זה הכל.
וגם בספרים שלה היא עושה רושם כאילו היא מוסמכת
במחילה, ממש לא. הספרים שלה משקפים אנטיתזה לכל אמת מידה בטיפול אצל מטפל מוסמך הנוהג לפי הקודים האתיים המקובלים בטיפול. דמות המטפלות המשתקפת בהם מקסימום עונה על פנטזייה של נשים שכמהות למטפלת מלטפת. זה לא טיפול זה. זה הלב החכם/הרחב של הידיד הנחמד שרוצה לעזור, מקסימום (אה, רוצה לעזור ועם זאת מרוקן לך את הכיס מסכומים ניכרים).

עם זאת אני חושבת שאתם חורצים פה את דינה באופן לא הוגן. חסויים מאחורי ניק ודי ברור למי את מכוונים, בשעה שאין בידה להתגונן.

נערך לאחרונה ב:

שומע בקול ה'

משתמש צעיר
עם זאת אני חושבת שאתם חורצים פה את דינה באופן לא הוגן. חסויים מאחורי ניק ודי ברור למי את מכוונים, בשעה שאין בידה להתגונן.
אני מבין את הטענה
אבל מה לעשות שנחשפתי לחמרים מתועדים
ושאני לא דעת יחיד אלא אנשים רציניים ביניהם רבנים
חושבים אף יותר חריף ממני
אמנם אני ניק חסוי, אבל נתתי כתובות רציניות לברר
ולא צריך לסמוך עלי
ואם היה לה מה לענות כבר יכלה לפנות לכל אותם כתובות שנתתי.

שומע בקול ה'

משתמש צעיר

H. Clin

משתמש מקצוען

שומע בקול ה'

משתמש צעיר
לצערי זה חסום אצלי
אשמח לציטוט

H. Clin

משתמש מקצוען
לצערי זה חסום אצלי
אשמח לציטוט
זה האתר של הרב אביאל נריה, יועץ זוגי ומדריך חתנים.

1689719755410.png

מזהירה עוד פעם ממחנכת בכיתות גבוהות ומלמדת על הבית היהודי ה' ישמור
השיטה לעוף אל האושר ונאמנה למקום
כאילו מבטיחה חיים טובים ומאושרים
ה' ישמור משיטה זו רק נופלים ונופלים וכמעט אין דרך חזור

אזרחית אמריקאית

משתמש מקצוען
מטפלת מסוימת שרק סיבכה רגשית את המטופלת שלה. והתברר אחרי זה שהיא עצמה היה לו בעיה קשה בנושא. ו'טיפלה' במטופלת עם כל האומוציות וקשיים שלה! בין היתר קישרה איתה מערכת חברית עמוקה מאוד, מתנות, טיולים, שמי שמכיר את התחום, זה משהו ממש לא מקצוע
נראה לי שאני יודעת במי המדובר....סיבכה רגשית מכרה שלי יעצה לה להתגרש מבעלה ואח"כ נתקה קשר בפתאומיות.
ב"ה אותה מכרה לא התגרשה יש לה בעל מיוחד ועדין.צריך כ"כ להזהר...

ד. פריד

משתמש מקצוען
במחילה, ממש לא. הספרים שלה משקפים אנטיתזה לכל אמת מידה בטיפול אצל מטפל מוסמך הנוהג לפי הקודים האתיים המקובלים בטיפול. דמות המטפלות המשתקפת בהם מקסימום עונה על פנטזייה של נשים שכמהות למטפלת מלטפת. זה לא טיפול זה. זה הלב החכם/הרחב של הידיד הנחמד שרוצה לעזור, מקסימום (אה, רוצה לעזור ועם זאת מרוקן לך את הכיס מסכומים ניכרים).
הבעיה היא שלא כולם מודעים לקודים האתיים המקובלים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה