דרוש מידע מטפל זוגי ומשפחתי הכי טוב שיש בדחיפות!

מצב
הנושא נעול.

ממ"ד

משתמש מקצוען
גברת טאוב בביתר עילית. המון המלצות חמות. אין לנו נסיון, אבל בעבר ראיתי הרבה המלצות עליה.
מכנמסה את כל הנשמה, ובעבר אף עבדה בהתנדבות... היום היא מתפרנסת גם כן מזה.
אבל ברור שהנשמה זה העיקר אצלה.

אגב, רוב המפוצצים לא מצליחים להשחע את עצמם באמת בסיפור כמו קטן ומוצלח, אשר יותר פנוי.

הנייד של גברת טאוב, 0527613551

כיפת ברזל

משתמש פעיל
הרב יעקב סטרלינג מב"ב 0548453676
עונה לתאור של פותח האשכול.
אפשר לברר עליו אצל הרב שמחה כהן.

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
משה רובחה מירושלים. מומלץ מאד מנסיון . כיפה סרוגה. המון ניסיון עם מטופלים חרדיים 0528321997

יוגורט

משתמש מקצוען

DS054

משתמש רשום
עדיין אקטואלי? כי א"כ יש את ר' יוסף גולדשטיין מי-ם מדריך חתנים ויועץ זוגי מיוחד ומקצועי, נראה לי שהוא תלמיד של הרב שמחה כהן.

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
גם כסף נוצר מתי שהוא..
אבל פה מדובר על אדם בעל לב שומע ולא בעל אוזן בשר. לא מוכרח להיות בעל הכשרה מקצועית כדי להבין בני אדם, שדרך אגב זה די מלאכותי ובעל חיקוי. רחוק שמים וארץ מהכשרה רפואית וכדו', שזה מדע מדוייק מהנראה לעין עם נתונים די ברורים למכלול אנשים רחב ולא אינדיבידואלי.
אדם שיודע לחיות עם בן זוגו כמו שצריך ובאמת כמו שצריך, הוא בהחלט יכול להדריך זוגות אחרים איך לחיות. ובכלל, לא לכל מגשר ומטפל יש ערובה להצלחה אישית בחייו.
עצוב מאוד שאנשים עדיין חושבים כמוך.
בגלל כל ה"יועצים" הללו המצב בשטח כפי שהוא נראה...
כל מטומטם יועץ וכל דביל פותח קורס להכשרת יועצים אחרים.
לב טוב ו"רגש חזק" (ציטוט מפותחת השירשור) גורמים לרוב למעורבות רגשית שהורסת משפחות וחיים אישיים של "מטופלים".
ממליץ לך ללכת ללמוד קצת את הנושא במקום מקצועי ואמין, או אפילו לקרוא קצת על הנזקים שנגרמים מאנשים חכמים "טבעי" שניסו לעזור.
הפלוס העצום באיש מקצוע אמין הוא קודם כל במניעת טעויות בסיסיות ביותר כמו למשל חוסר ההבנה של הדרכים השונות של הנפש של כל אדם והיהירות המגוכחת לומר :אני הצלחתי בחיי, ממני תלמדו וכן תעשו.
שוב, חבל מאוד.
אני יודע שלא אצליח לשנות את האמונה של מישהו ברב המדהים שלו או באוחז העיניים התורן שמפרסם בעיתון שלו, אבל אם מישהו כן קורא את זה, אז תציל את עצמך ותלך לאיש מקצוע בלבד.
לא רב! לא אדם מדהים! לא איש עם רגש חזק!! מישהו פשוט עם תעודה אמיתית של מקום לימוד אמיתי ולא מוקרץ מה...

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הייתי מוסיף לרשימה כל מה שהומצא על ידי מישהו שקם יום אחד ואמר לעצמו "הרי יש לי לב טוב, והרבה אנשים אומרים לי שאני חכם, אז למה לא להמציא שיטה"?
דיברתי פעם עם המזכירות של מוסד חרדי שפירסם מודעה על קורס להכשרת יועצים וכששאלתי אותו על בסיס איזו שיטה או ידע הקורס מסתמך, תגובתו היתה: אתה לא סומך על הרב?
אתה מעדיף המצאות של הגויים?
פני הדור כפני הכלב.
אנשים עושים את התורה והתואר "רב" קרדום לחפור בו ועל הדרך דורסים זוגות רבים ואנשים תמימים ופשוטים.
כללי האתיקה המקצועיים הבסיסיים ביותר וכן כללי הנפש המרכזיים ובעיקר איך לא לפגוע בנפש, לא חלים על כל אותן שיטות מומצאות. הם עושים מה שבא להם ואיך שמתחשק להם.
תאמינו לי שאני מדבר מתוך היכרות אישית עמוקה עם כל העולם הזה.
רק אנשי מקצוע!!!!
ואם תשאלו: הרי אנשי מקצוע גם לפעמים סוטים מהתלם ופוגעים באנשים?
זה כמו לומר שהרי יש מנתחי מוח שעשו פאשלות, אז מי שצריך ניתוח מוח שיילך לרב שמאוד רגיש ומבין במוח האנושי.
וזה מתחבר למה שעניתי קודם.

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לשמחתי הלכתי ליועץ זוגי אמיתי ומקצועי שהעלה את חיינו על מסלול נכון.
כל כך התאהבתי בתחום שהלכתי ללמוד אותו בצורה מסודרת במקום מקצועי!
ובכוונה אני לא משווק את עצמי כאן, כי אני רוצה שאנשים יאמינו למה שאני אומר ולא יחשבו שזו איזו פרסומת אישית.
תודה על הפידבק.
אכן, נחשפתי לשיטות הללו מהצד של האנשים השבורים, הגרושים והאומללים שחיהם נהפכו על פיהם בעקבות יהירות ושחצנות של "יועצים" למיניהם.
זה קורע את הלב ומפוצץ את כל מערכת העצבים הקיימת.
אני בהחלט חושב שהציבור צריך להתעורר וחבל שיש לי רק את הפורום הזה בשביל לומר משהו.
ברצינות, לא מבי איך עדיין חוקי כאן במדינה לייעץ ולטפל באנשים כשכל הידע שלך מסתכם בכמה הרצאות ששמעת ממישהו...
ואם יורשה לי להוסיף, וכאן אני אולי עלול לאבד חצי מהקהל שעד עכשיו אהד את דבריי, שכן נחשפתי בעצמי לשיטות כאלו, לא משהו רשמי. אבל מערכת חינוך שלמה שעברתי בה שכוללת תלמוד תורה - ישיבה קטנה - ישיבה גדולה, שלאורך כל השנים הללו לא היה איש אחד!!! אחד!!!!!! שלמד באופן מקצועי כיצד להתייחס לילד/בחור וכיצד לא להרוס לו את הנפש.
חושבים שאני הזוי?
תשאלו את בחורי הישיבות שאתם מכירים כמה טעויות בחינוך על בסיס יומי/שעתי קורות בישיבה שלהם.
כמה בחורים פגועים עד עמקי נשמתם מיחס לא הולם של אנשי צוות וכמה הידרדרו בעקבות טעויות שדרכו על נשמתם.
אל תסמכו עליי. לכו לבדוק, ואז תגידו לי אם הציבור החרדי לא צריך להרעיד את כל אמות הסיפים בעניין ההתמקצעות והיחס שאנחנו נותנים להתנהלות עם נפשות.
את שלי אמרתי, בתקווה להבנה.

יש מה לעשות במיוחד בשיטות אלו כלומר הנפגעים
אשמח אם תוכל לכתוב לי באישי לי אין אפשרות וכן לפרסם את שמך

עגורן

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אוכל להרחיב. ויתכן שיש איזה צדק בדבריך.
אך נחשפתי אישית בשלשה מקרים, שאנשי מקצוע מהשורה הראשונה לא הזיזו אצלם כלום.
ובשנים מתוכם, איש פשוט עם לב חם הצליח.

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לצערי אין מה לעשות.
אולי ניתן לתבוע נקודתית בבית משפט או משהו, אבל לשנות את המערכת? ממש לא.
עד שהמצב לא יתפוצץ בפנים לכולם אני לא חושב שיש מה לעשות.
סורי, אבל זו דעתי.

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא אוכל להרחיב. ויתכן שיש איזה צדק בדבריך.
אך נחשפתי אישית בשלשה מקרים, שאנשי מקצוע מהשורה הראשונה לא הזיזו אצלם כלום.
ובשנים מתוכם, איש פשוט עם לב חם הצליח.
1. מה נחשב להצלחה בעיניך?
אושר וחיוך נקודתיים? אז סבבה, אתה צודק. תהליך אמיתי של הבנה ושינוי? לא מאמין.
2. יש לך מושג כמה מפתה זה לשלוף את העצה שהזוג רוצה בשביל להיות מרוצים ולהשיג חיוך מהם ושימליצו עליך לכולם? להיפך, עצם העובדה שהיועצים נצמדו לתכנית הטיפול שלהם שהיתה לא הכי נוחה בעולם עבור המטופלים ולא פשוט שלפו שפנים מקסימים מהכובע, גורמת לי לחשוב שהם אכן מקצועיים.
3. אם אתה חרדי, אני מניח ש"אנשי מקצוע מהשורה הראשונה" בתרגום חופשי אצלך הם בעצם רבנים שפשוט פרסמו על עצמם יום אחד שהם מקצועיים.
עצות של אנשים חייכנים ונחמדים הם כמו לטפל בשבר פתוח עם מקל מורפיום. אתה מרגיש בשמיים, אבל הרגל שבורה לחתיכות וממשיכה להתרסק עם הריקודים שלך...
4. תובנה חשובה לי אליך בכל הנוגע ל"הצלחה": יועץ מקצועי לא חותר להשאיר את הזוג יחד. הוא חותר להגיע למצב בו שניהם יכולים להתעלות מעל הכעסים והאמוציות, ולבחון בצלילות הדעת את ההתאמה שלהם, לדבר על הצרכים שלהם, להיות פתוחים, פגיעים ובלי מחסומים.
אם זוג בוחר להיפרד כידידים ללא יריבויות ואמוציות שליליות אלא מתוך בגרות ושלימות נפשית, זו גם נקראת הצלחה במושגים מקצועיים. אתה יכול לא לאהוב את זה, אבל רבים רבים מגדולי הדורות הקודמים התגרשו, כולל תנאים ואמוראים. אז הם היו כשלונות?
לא כל מי שמחייך אליך ואומר לך לאכול ארוחה פעם ביום עם אשתך או כל עצה נבובה אחרת הוא "מוצלח".

רבקי86

משתמש פעיל
לדעתי ההכללה כאן ממש לא נכונה ולא הוגנת. גם אני נחשפתי לכאלו שהלכו לאנשים עם תעודה ולא זז אצלם כלום, בדגש על כלום, (חוץ מהכיס שהתרוקן...) ולעומתם כאלו שעוזרים מאוד גם בלי תעודה. המסקנה שלי היא שבהחלט אין בזה כללים. כמובן בסוף הכול זה ענין של סייעתא דשמיא אבל גם מצד ההשתדלות אי אפשר לומר שללכת דווקא לזה עם התעודה והתואר זה מה שראוי או מומלץ. ממש לא. גם בתחומים אחרים אני רואה איך אין קשר בין התעודה להצלחה. יש רבים שרכשו תואר ומחזיקים בתעודה ואין להם שמץ של הבנה אמיתית בתחום (לכן קשה לי מאוד עם זה שכל כך מקדמים היום דווקא את אלו עם התואר ולא את אלו עם הכישורים) ולעומתם כאלו שאמנם לא למדו במקום מסודר אבל חכמת החיים שלהם גורמת להם להיות מאוד מועילים ותורמים. לכן לדעתי הכי מומלץ ללכת למי שיש לו הכי הרבה קבלות אבל לזכור שכמעט אין מי שיש לו מאה אחוזי הצלחה. כולם טועים, ואגב, לא תמיד זה בגלל באשמתם או בגללם. יש גם סיבות נוספות לכישלונות.
אגב, רק לאחרונה נחשפתי מקרוב לחבילה שהתפרקה דווקא בגלל מעורבות של מטפלת שלא הצליחה לעזור אבל גם לא הבינה במקביל שאולי עדיף שתפנה את הבמה למישהו אחר. אז אולי אצל אחרים היא עזרה, במקרה המסוים הזה - ממש לא. לא אפרט יותר מידי רק אכתוב שזה היה מאוד מתסכל כי כל מי שהכיר את הסיפור ידע שבהחלט היה מה לעשות אם לא אותה מטפלת.
אולי על זה אמרו חכמינו 'אין חכם כבעל הניסיון'.
אין לי ויכוח על כך שיש רבים מאנשי החינוך שלא מתאימים לתפקידם וגורמים הרבה נזקים. כמובן שכולנו נחשפנו ונחשפים אליהם. זה לא חדש. מצד שני גם כמעט אף מוסד חינוכי לא מתיימר היום לומר שהמחנכים שבמסגרתו עברו הכשרה או שהם המתאימים ביותר או שהם יודעים איפה לא לטעות. אבל מכאן ועד להאדיר דוקא את אלו שלמדו במוסד אקדמאי, לדוג', והעיקר שהם מנופפים בתואר? סליחה, אבל המציאות חזקה מזה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה