מח אחד- שלשת המימדים

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תמנתי;1279715:
לפעמים חוסר הבנת הנקרא פה מזעזע אותי.
אם כי אני חושדת שזה מכוון כדי לעצבן ואני מסרבת להתעצבן.
מי שרוצה לשחק אותה טמבל בבקשה.

ממתי מח אחד=תורה אמונה ובטחון? וכי אמונתנו נקראת מח אחד או יהדות?

הצילווווווווווווווווו

כפי שהבנתי ממטפלת בשיטת ה-א"ב (נעזרתי בכך מאוד!!).
מפתח השיטה הוא מוץ/דיין (לא זוכרת בדיוק) שבדק שיטות מסויימות מבחינה הלכתית על פי בקשת אנשים, ועל זה פיתח שיטה חדשה שממש עובדת!
ולגבי השיטה:
אחת המרכזות בסמינרים בב"ב בעצמה הלכה ללמוד את השיטה לאחר שזה הצליח עם אחת התלמידות שלה לאחר ששום דבר אחר לא עזר!!
הטיפול משולב עם משפטים של אמונה וביטחון שפועלים על התת מודע. זה פשוט מדהים!
דרך השיטה מגיעים למקור הבעיה.
אצלי למשל, הייתה לי בעיה מסויימת עם ילד, המטפלת (למרות שהייתה סטאז'רית) ידעה להגיד לי שהבעיה קשורה להריון וידעה להגיד לי שבועות מסויימים בהם הייתה הטראומה.
כשבדקתי ראיתי במכתבי שיחרור וכו, שבדיוק בשבועות אלו היו כל מיני סיפורים כמו אישפוזים, כמעט לידה וכדו...
זה עובד!! זה פשוט מדהים!!

רחל שיין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תמנתי;1279674:
מח אחד לא מבוסס על שום ספרים ולא שום "אמונות".
כל שיטה שצריכה להתבסס על כל מיני ספרים ומנטרות יש שם אולי חשש לע"ז אבל במח אחד אין את זה.
הבעיה של מוח אחד הלכתית היא שכתוב תמים תהיה עם ה' אלוקיך (דברים).
ויש חלקים במוח אחד שיש בהם בעיה, ויש חלקים שאין בהם בעיה, וע"כ צריך לשאול רב שמתמחה בצורת הטיפול במוח אחד.

נ.ב. יש מגיד שיעור נפלא בירושלים הרב מנשה רייזמן, מראשי הידברות, שלפני כשנה נתן שיעורים בנושא בו הוא הביא את כל צדדי המתירים והאוסרים בטוטו"ד, שווה להקשיב בקול הדף נראה לי פרשת שופטים תשע"ג. (באידיש)

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י תמנתי;1279665:
זה תלוי באמונה שלי? טוב נו.....

הלכתי לרופא קונבנציונלי עם כאבים חזקים באוזן. קיבלתי טיפות אוזניים. הכאב לא עבר. אולי לא האמנתי מספיק? מה אתה אומר? אולי הייתי צריכה לשכנע את עצמי?

ודרך אגב, אני טיפוס מאד רציונלי.
אני לא נוטה להאמין סתם בדברים. עוזר מה טוב. לא עוזר, אז לא.
זה היחס שלי לרפואה אלטרנטיבית וגם לרפואה קונבנציונלית.
אחת מהשיטות שמהוות את הבסיס להרבה מהשיטות האלטרנטיביות, נקראת "אוטו סוגסטיה".
אם נדבר בהכללה, אז ניתן לומר שהשיטות הן אוטו סוגסטיה משוכללת, ההבדל הוא באיך מפעילים את המנגנון הזה.
לגבי האמונה - את צודקת.
היא קיימת במידה מסויימת גם ברפואה הקונבנציונלית - קוראים לה "אפקט הפלסיבו", ואני לא יודעת אם את מודעת לעניין או לא, אבל כל תרופה קונבנציונלית נבדקת מול פלסיבו, כשהמטרה היא לברר האם התרופה יעילה באמת. קבוצת הפלסיבו נבדקת ומשמשת למדידת אחוז הפלסיבו ביחס ליעילותה של התרופה האמיתית.
ואין צורך לזלזל בפלסיבו, הוא משפיע לעיתים קרובות כמו התרופה עצמה - כוחה של האוטו סוגסטיה.

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י רחל שיין;1279773:
הבעיה של מוח אחד הלכתית היא שכתוב תמים תהיה עם ה' אלוקיך (דברים).
ויש חלקים במוח אחד שיש בהם בעיה, ויש חלקים שאין בהם בעיה, וע"כ צריך לשאול רב שמתמחה בצורת הטיפול במוח אחד.

נ.ב. יש מגיד שיעור נפלא בירושלים הרב מנשה רייזמן, מראשי הידברות, שלפני כשנה נתן שיעורים בנושא בו הוא הביא את כל צדדי המתירים והאוסרים בטוטו"ד, שווה להקשיב בקול הדף נראה לי פרשת שופטים תשע"ג. (באידיש)

וגם כתוב שהד' נתן רשות לרופא לרפא ולא כתוב שזה רק לרופא קונבנציונלי, הוא אינו מבדיל בין רופא שקיבל תעודה מהארווארד לבין רופא שקיבל תעודה במכון לרפואה אלטרנטיבית.

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י קקטוס;1279780:
אחת מהשיטות שמהוות את הבסיס להרבה מהשיטות האלטרנטיביות, נקראת "אוטו סוגסטיה".
אם נדבר בהכללה, אז ניתן לומר שהשיטות הן אוטו סוגסטיה משוכללת, ההבדל הוא באיך מפעילים את המנגנון הזה.
לגבי האמונה - את צודקת.
היא קיימת במידה מסויימת גם ברפואה הקונבנציונלית - קוראים לה "אפקט הפלסיבו", ואני לא יודעת אם את מודעת לעניין או לא, אבל כל תרופה קונבנציונלית נבדקת מול פלסיבו, כשהמטרה היא לברר האם התרופה יעילה באמת. קבוצת הפלסיבו נבדקת ומשמשת למדידת אחוז הפלסיבו ביחס ליעילותה של התרופה האמיתית.
ואין צורך לזלזל בפלסיבו, הוא משפיע לעיתים קרובות כמו התרופה עצמה - כוחה של האוטו סוגסטיה.

אני מכירה את כל נושא הפלסיבו ולא נראה לי שאנטיביוטיקה משתייכת לקבוצה הנ"ל. לא צריך לחפש איך "אני אשמה" כשטיפול קונבנציונלי לא עוזר. פשוט זו לא ההשתדלות הנדרשת וזהו. לפעמים נדרשת מאדם השתדלות דרך רפואה אלטרנטיבית דווקא. ככה זה.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אני לא יודע על מה אתם מדברים פה, מה שאני כן יודע זה מה עולה לי כשאני שומע על "מח ב-3 מימדים", תנו לילד להביט בזה לפני השנה, כשהרגליים שלו מכוסות במיונז, עם עלי כרוב.
שבת שלום.

קבצים מצורפים

• Brain_Ultimate_S1_jpgfc5ef330-7063-4d6b-ae0f-244dd0419207Large.jpg
    KB 70.2 · צפיות: 85

ארי בראון

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פופקו;1279822:
אני לא יודע על מה אתם מדברים פה, מה שאני כן יודע זה מה עולה לי כשאני שומע על "מח ב-3 מימדים", תנו לילד להביט בזה לפני השנה, כשהרגליים שלו מכוסות במיונז, עם עלי כרוב.
שבת שלום.

ניסוח קל- לשיטה שהזכרת קוראים "מח חמשת המימדים", וגם חרדל עוזר

ארי בראון

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני לא התנסיתי על בשרי בשיטות האלטרנטיביות,
אבל, לגבי הרפואה הקונבנציונאלית, תשננו משפט אחד-
תרופה שלא מזיקה, גם לא עוזרת.
בד"כ טיפול בכדורים וכו' בא על חשבון משהו אחר. מועילה כאן, מזיקה שם. (לא רק תופעות לוואי זמניות אלא גם נזקים בטווח מאוחר)

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
התכוונתי שאני מכירה את כל הרעיון של נושא הפלסיבו.
קצת למדתי על הנושא הזה והתעניינתי בזה מאד.
היתה תקופה ששקלתי ללמוד רפואה.

אני מניחה שהחלטת שהתכוונתי אחרת כן?

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אבל אולי מאז הימים ההם, הפכו את הפניצילין לפלסיבו. מה אני יודעת.
אני שייכת לדור אחר

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י תמנתי;1279933:
התכוונתי שאני מכירה את כל הרעיון של נושא הפלסיבו.
קצת למדתי על הנושא הזה והתעניינתי בזה מאד.
היתה תקופה ששקלתי ללמוד רפואה.

אני מניחה שהחלטת שהתכוונתי אחרת כן?
התכוונתי לעצור את הדיון מבחינתי

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י pessi&chani;1279671:
בלי שקראתי את כ-ל התגובות, כפי שהזכירה סיגלית, יש היום שיטת א"ב = אמונה וביטחון, שבנויה בצורה דומה לשלושת המימדים אך מבוססת על המקורות שלנו, על האמונה על ביטחון ועל ספרים קדושים וקבלה.
השיטה עובדת-בדוק!
כמובן שצריך לדעת מי המטפל, וכמובן שהצלחת הטיפול תלויה בעיקר במטופל ובאמון שהוא נותן לטיפול.
נעמי, ספציפית לבעיה שלך יש לי לתת לך שם של מישהי מקסימה ומיוחדת וחכמה שמטפלת בשיטה זו, מניסיון ומעדויות רבות, כמובן בתנאי התמדה בטיפול ובסיעתא דשמיא תזכי לקצור הצלחה בטיפול.
ממליצה מאד גם אני על שיטה זו, ומוכנה להמליץ על מטפלת נהדרת, אנושית ומאד יר"ש. בבני ברק.
ב"ה נעזרנו מאד, וה' יעזור הלאה.
אבל את צריכה לבוא עם מוכנות רבה לעבודה עצמית, כי הטיפול הוא בעצם בך.

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אין בעיה

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
נכתב ע"י אסתר;1279943:
ממליצה מאד גם אני על שיטה זו, ומוכנה להמליץ על מטפלת נהדרת, אנושית ומאד יר"ש. בבני ברק.
ב"ה נעזרנו מאד, וה' יעזור הלאה.
אבל את צריכה לבוא עם מוכנות רבה לעבודה עצמית, כי הטיפול הוא בעצם בך.

גם אני מכיר מישהו שמטפל בשיטת הא"ב ויש לזה תוצאות בשטח. השיטה הזו מלאה באמונה בהשגחה פרטית ולמרות שאני די ספקן וסקפטי לכל השיטות השיטה הזו מצאה חן בעיני בגלל שהיא משלבת מאד חזק את האמונה והבטחון בשלבי הריפוי.

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עוד אחד;1280152:
גם אני מכיר מישהו שמטפל בשיטת הא"ב ויש לזה תוצאות בשטח. השיטה הזו מלאה באמונה בהשגחה פרטית ולמרות שאני די ספקן וסקפטי לכל השיטות השיטה הזו מצאה חן בעיני בגלל שהיא משלבת מאד חזק את האמונה והבטחון בשלבי הריפוי.

מותר לי להסיק שלחרדות/כפייתיות/ ועוד השיטה אינה מתאימה?
לצערנו אדם הסובל מהפרעות מן הסוג הזה , אמונה וביטחון לא מדברים אליו.

יש?!

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bekki;1280498:
מותר לי להסיק שלחרדות/כפייתיות/ ועוד השיטה אינה מתאימה?
לצערנו אדם הסובל מהפרעות מן הסוג הזה , אמונה וביטחון לא מדברים אליו.

יש?!

אם כך אז איך את מסבירה שטיפול c.b.t. כן עוזר?!

שרית גולד

משתמש רשום
טיפול ב-c.b.t לא דומה בכלל למח אחד זה בכלל טיפול בחרדות ברמה הרבה יותר מקצועית ואין אף רב שאוסר טיפול ב-c.b.t ובמח אחד-לא כולם מתירים(כל מקרה לגופו)

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שרית גולד;1280644:
טיפול ב-c.b.t לא דומה בכלל למח אחד זה בכלל טיפול בחרדות ברמה הרבה יותר מקצועית ואין אף רב שאוסר טיפול ב-c.b.t ובמח אחד-לא כולם מתירים(כל מקרה לגופו)

תעשו הפרדה:
מוח אחד אינה אותה השיטה של שלשת המימדים, שיטת הא"ב, או אייפק.

שרית גולד

משתמש רשום
אני יודעת מה זה מח אחד ומה זה c.b.t כל השאר אין לי מושג מה זה.(ולכן לא כתבתי על זה כלום.)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה