מח אחד- שלשת המימדים

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
מחפשת המלצות על מישהי במחיר סביר בבני ברק.
(לאחר שקיבלתי פה המלצות חמות בענין גמילה)

גלגלים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לי מישהי מעולה שמטפלת במח אחד
אצלי עזר מאד
אני שולחת באישי

ר.ב.

משתמש פעיל
קשקושים....
ניסתי גם גמילת מטיטול בלילה לבן 4 בשלשת המימדים.
שטויות במיץ גזר!!!:D
לא עזר כלום!
בסוף הורדתי לי את הטיטול ונתתי לו לישון כל לילה רק עם פיג'מה דקה ונילון למיטה עד שהגוף התחיל ללמוד להרגיש בלילה וב"ה אני מעירה אותו פעם אחת ואח"כ קם יבש. בלי מימדים ובלי מוחות....
ואל תקומו עלי..... אם עצבנתי פה משהו פשוט הדור הולך ומתמלא בתורות מוזרות ואנחנו אחריהם כמו עדר... עם אשראי פתוח.:cool:

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אחד הנזקים הכי גדולים בדור של היום, זה שיטות המוח אחד ודומיהם....

קודם כל מניסיון זה גורנישט מיט נישט....
סיפורי אליבבות שלא היו ולא נבראו...

שנית, אנשי חינוך (כן, אנשי חינוך) מתריעים ע"ז.

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני חייב להוסיף הערה,
מניסיוני, היו דברים שבאמת זיהו נכון, אבל, אין לזה טיפול ונגמר, זה משהו שמתחיל ולא נגמר, כמו שזוהו בעיות מסויימות עכשיו (בהנחה שזה נכון..) מחר צצות בעיות חדשות, זה הופך אותך לתלות ומוגבלות איומה!

ר.ב.

משתמש פעיל
נכתב ע"י גולד;1278597:
אחד הנזקים הכי גדולים בדור של היום, זה שיטות המוח אחד ודומיהם....

קודם כל מניסיון זה גורנישט מיט נישט....
סיפורי אליבבות שלא היו ולא נבראו...

שנית, אנשי חינוך (כן, אנשי חינוך) מתריעים ע"ז.

נקודה נוספת בענין "שלשת המימדים"
המרפא בשיטה לוחץ ומטופף על כל מיני נקודות "מרידאן" בגוף, סוג של תורה סינית. ושמעתי שיש בזה מן התערבות של ע"ז...
אל תקחו אותי על המילה אבל אני אישית ראיתי את הטיפול וממש נחרדתי. איך ע"י טפוף ותנועות ביד או ברגל או בגב מאמינים שהרטבה פוסקת???
נקודה חיובית בענין שמדברים הרבה חיובי לילד. וזה אפשר לעשות גם ללא טיפופים ולחיצות.....
ובאמת דיברתי חיובי לילד כל הזמן כמה שהוא מסוגל ויכול והוא שולט על הגוף של עצמו וממש העלה את המוראל ולכן מטבע הדברים הוא עשה יותר השתדלות כדי להוכיח לנו ולעצמו שהוא מסוגל.
ולפני הכל תפלה לבורא עולם!!!

ולפותחת האשכול. שאלי רב בענין.
הצלחות!

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
מי ששלח לי באישי- תודה. אני לא יכולה להשיב...

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני לא מחזיקה משיטות אלה.
אני מכירה מטפלת במח אחד שעמדו אצלה שורה של 3 בנות בשידוכים ואת כל החתנים היא פסלה כי היא מבינה הרי יותר טוב מכולם, בסוף 3 בחורים שאח"כ עקפו את האחיות [גיל 26-30] ולאחרונה אחת מהבחורות התארסה.
כמו"כ אני מכירה מטפלת בשלשת המימדים שמדברת על עצמה בצורה אלילית כאילו היא הכל יכול.

ר.ב.

משתמש פעיל
נכתב ע"י גולד;1278607:
אני חייב להוסיף הערה,
מניסיוני, היו דברים שבאמת זיהו נכון, אבל, אין לזה טיפול ונגמר, זה משהו שמתחיל ולא נגמר, כמו שזוהו בעיות מסויימות עכשיו (בהנחה שזה נכון..) מחר צצות בעיות חדשות, זה הופך אותך לתלות ומוגבלות איומה!

אני מסכימה מאד.
עם כל מילה.
כי מיד אח"כ צצה בעיה חדשה ואז התחלנו סדרה שונה... עד שפשוט בעלי החליט שנפסיק וזהו כי עבר כל גבול.
משהו חמוד שנזכרתי עכשיו...
סתם נקודה נוספת. המרפא כתב על פתק את הבעיה של ההרטבה ובה יש עידוד ביכולות של הילד. ודרש שנשים לו מתחת לכרית כדי שבלילה יקרין למח!!!!!!:eek::cool::D:p
וכל מילה נוספת מיותרת!!!

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
אז על מה מומלץ? אני ממש מתבלבלת מאד לא מחזיקה מהדברים האלו אבל שיכנעו אותי...
זה נראה ממש קושי נפשי...

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
הבעיה מתחילה בחוסר ההתאמה בין הבעיה לשיטת הטיפול.

כל שיטה (מח אחד, אייפק, קינסיולוגיה וכו') מתאימה לסוג בעיות אחר,
ואנחנו מחוסר ידע, מערבים את התחומים והולכים עם כל בעיה, לכל טיפול.
וכשזה לא מצליח- פוסלים את השיטה לגמרי.

מח אחד הוא כעין עזרה ראשונה. טוב לבעיות חרדה, או בעיות שמצריכות פתרון מיידי.

שלושת המימדים- שמעתי שרבנים אוסרים מכל וכל.

cheinanit

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הרב וואזנר מתנגד בנחרצות למח אחד. לפי דבריו, יש בזה עבודה זרה ממש!!! ראו הוזהרתם!

b.m

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י חסידישער;1278647:
הרב וואזנר מתנגד בנחרצות למח אחד. לפי דבריו, יש בזה עבודה זרה ממש!!! ראו הוזהרתם!
אני מכירה בת משפחה של אחד הרבנים שעוסקת בתחום.
בתחום הזה ישנן כמה וכמה שיטות טיפול, ורק בחלקן יכול להיות בעיה.
מנסיוני- יש דברים שהטיפול מועיל, לעיתים אפילו תוך מפגש- שתיים, ולפעמים לא עוזר כלל.

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
יש לו חרדת אסלה בענין יציאות ותמיד אני שמה לו טיטול כשצריך... עכשיו אני בגמילה של הבא בתור ואני לא רוצה שייצור עליו לחץ יותר מידי כי כבר ככה הוא לחוץ... הבטחנו לו מלא הפתעות ומשחקים והוא מאד רוצה אבל יש לו משהו שחוסם אותו מן חרדה או לחץ עצום שמוכן לותר על הכל למרות שמאד רוצה...
וכמובן שהבטחתי לצדקה...

shoshi

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני כותבת לכל המזלזלים והמנפנפים למיניהם בשיטות הריפוי האלטרנטיביות.

סליחה, אבל אני לא מצליחה להבין את כל מי שמתיימר לזלזל בנושאים האלו. או יותר נכון בנושאים שאין לו בכלל שמץ של מושג בהם.
כלום אתם יודעים מה זה בכלל שאתם מרשים לעצמכם לקטול ולזלזל? עשיתם מחקרים בעניין וראיתם שזה כלום אחד גדול?
למי כן יש את היכולת לקבוע דברים בנושא? לאחד שלמד באוניברסיטאות, עשה מחקרים של שנים, הצליב נתונים, בדק והעמיק, לו יש את האפשרות לבוא לקבוע נתונים - זה שטויות, או שיש בזה משהו.

אבל באים אנשים ואומרים - זה לא יכול להיות! איך יכול להיות שהמטפל נוגע לי/עושה לי/צ'אקרות/ הילות וכו' - וזה משפיע עלי?? איך יכול להיות? אני לא מאמין בזה!

אז אני שואלת - ואני באמת לא מבינה, איך יכול להיות שאני שמה דף בתוך הפקס וזה יוצא בלוס אנג'לס? איך? אז לבוא לומר שאני לא מאמינה בפקס, כי אני לא מבינה איך זה פועל?

עכשיו, מה כן.
יש כיום שוק נרחב ופרוץ של מטפלים מתחילים הרוצים להכנס לשוק ולכן גובים מחירים זולים. הרבה מאוד פעמים אנשים ה'חסים' על ממונם הולכים אליהם ואח"כ אוכלים אכזבות ומספרים קבל עם ועדה: אני לא מאמין בזה!

נו, ברור. גם אם אשלח פקס דרך מכשיר שלא מתוכנת נכון, וההוא מלוס אנג'לס לא יקבל אותו, אהיה אכולת אכזבות מהטכנולגיה הזאת ואצעק קבל עם ועדה: אני לא מאמינה בזה, זה שטויות!

פורום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנסין אישי יש שלושה דברים שיכולים לעזור: זמן, זמן וזמן. לתת לילד את הזמן שלו גם בקטעים של מוצץ או כל מיני דברים שלכאורה הילד נראה שלא גדל לפי הספר וכבר צריך או אפילו חיב להתקדם בחיים בגלל הרבה סיבות מוצדקות אני תמיד מזכירה לעצמי :אף אחד לא הולך לישיבה עם מוצץ אף ילדה בסמינר לא ישנה עם אמא במיטה ואם אין בעיה חמורה כולם בגיל בר מצוה כבר יבשים....
כשאנחנו מפנימים את התובנות המרגיעות האלה זה יוצר שלוה גם אצל הילד וזה בטוח יכול רק להועיל.
ניסיתי וזה עבד ברוך ה.

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
נכתב ע"י פורום;1278702:
מנסין אישי יש שלושה דברים שיכולים לעזור: זמן, זמן וזמן. לתת לילד את הזמן שלו גם בקטעים של מוצץ או כל מיני דברים שלכאורה הילד נראה שלא גדל לפי הספר וכבר צריך או אפילו חיב להתקדם בחיים בגלל הרבה סיבות מוצדקות אני תמיד מזכירה לעצמי :אף אחד לא הולך לישיבה עם מוצץ אף ילדה בסמינר לא ישנה עם אמא במיטה ואם אין בעיה חמורה כולם בגיל בר מצוה כבר יבשים....
כשאנחנו מפנימים את התובנות המרגיעות האלה זה יוצר שלוה גם אצל הילד וזה בטוח יכול רק להועיל.
ניסיתי וזה עבד ברוך ה.

אם לא הייתי רואה שזה מחסום רגשי הייתי מניחה לו .. (בן 3 וחצי) אבל חבל לי שיצבור משקעים..

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י shoshi;1278693:
אני כותבת לכל המזלזלים והמנפנפים למיניהם בשיטות הריפוי האלטרנטיביות.

סליחה, אבל אני תמיד צוחקת על כל מי שמתיימר לזלזל בנושאים האלו. או יותר נכון בנושאים שאין לו בכלל שמץ של מושג בהם.
כלום אתם יודעים מה זה בכלל שאתם מרשים לעצמכם לקטול ולזלזל? עשיתם מחקרים בעניין וראיתם שזה כלום אחד גדול?
למי כן יש את היכולת לקבוע דברים בנושא? לאחד שלמד באוניברסיטאות, עשה מחקרים של שנים, הצליב נתונים, בדק והעמיק, לו יש את האפשרות לבוא לקבוע נתונים - זה שטויות, או שיש בזה משהו.

אבל באים אנשים ואומרים - זה לא יכול להיות! איך יכול להיות שהמטפל נוגע לי/עושה לי/צ'אקרות/ הילות וכו' - וזה משפיע עלי?? איך יכול להיות? אני לא מאמין בזה!

אז אני שואלת - ואני באמת לא מבינה, איך יכול להיות שאני שמה דף בתוך הפקס וזה יוצא בלוס אנג'לס? איך? אז לבוא לומר שאני לא מאמינה בפקס, כי אני לא מבינה איך זה פועל?

עכשיו, מה כן.
יש כיום שוק נרחב ופרוץ של מטפלים מתחילים הרוצים להכנס לשוק ולכן גובים מחירים זולים. הרבה מאוד פעמים אנשים ה'חסים' על ממונם הולכים אליהם ואח"כ אוכלים אכזבות ומספרים קבל עם ועדה: אני לא מאמין בזה!

נו, ברור. גם אם אשלח פקס דרך מכשיר שלא מתוכנת נכון, וההוא מלוס אנג'לס לא יקבל אותו, אהיה אכולת אכזבות מהטכנולגיה הזאת ואצעק קבל עם ועדה: אני לא מאמינה בזה, זה שטויות!
תקראו את הספר: "ריפוי או פיתוי"
שמסכם את כל השיטות מבחינה מחקרית
על רוב השיטות המוכרות נערכו מחקרים שמדדו יעילות
אחוז מסויים מהשיטות נמצאו יעילות
חלק נמצאו מאוד נעימות אך חסרות יעילות
וחלק נמצאו חסרות יעילות לחלוטין, ואף סתם מכאיבות
חלק נמצאו מסוכנות

אז אם את מחפשת את הצד המדעי - זה כבר נבדק.

לעניין השיטות השונות:
יש אנשים שהשיטות עובדות עליהם - וזה לא משנה איזו שיטה.
יש כאלה שזה לא עובד עליהם- וגם כאן לא משנה איזו שיטה.

הכל תלוי ברמת השכנוע העצמי
אפשר לראות אנשים שמסתובבים אצל רופאי אליל במשך שנים, נראים כמו עלה נבול של אקליפטוס נגוע במחלת עצים נדירה, אבל משכנעים את עצמם ואת הסובבים אותם, שהחיים שלהם טובים יותר.
ויש אנשים שפשוט חיים את החיים בלי להתרוצץ במרוץ אחרי פתרונות.
הם ניצלים מה"מאבחנים" הפיראטיים, שיכולים לאבחן דלקת קרום המוח למקרר (אם הוא רק נותן להם את פרטי כרטיס האשראי שלו).

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
נכתב ע"י קקטוס;1278729:
תקראו את הספר: "ריפוי או פיתוי"
שמסכם את כל השיטות מבחינה מחקרית
על רוב השיטות המוכרות נערכו מחקרים שמדדו יעילות
אחוז מסויים מהשיטות נמצאו יעילות
חלק נמצאו מאוד נעימות אך חסרות יעילות
וחלק נמצאו חסרות יעילות לחלוטין, ואף סתם מכאיבות
חלק נמצאו מסוכנות

אז אם את מחפשת את הצד המדעי - זה כבר נבדק.

לעניין השיטות השונות:
יש אנשים שהשיטות עובדות עליהם - וזה לא משנה איזו שיטה.
יש כאלה שזה לא עובד עליהם- וגם כאן לא משנה איזו שיטה.

הכל תלוי ברמת השכנוע העצמי
אפשר לראות אנשים שמסתובבים אצל רופאי אליל במשך שנים, נראים כמו עלה נבול של אקליפטוס נגוע במחלת עצים נדירה, אבל משכנעים את עצמם ואת הסובבים אותם, שהחיים שלהם טובים יותר.
ויש אנשים שפשוט חיים את החיים בלי להתרוצץ במרוץ אחרי פתרונות.
הם ניצלים מה"מאבחנים" הפיראטיים, שיכולים לאבחן דלקת קרום המוח למקרר (אם הוא רק נותן להם את פרטי כרטיס האשראי שלו).

אהבתי כל מילה..
באמת שאי אפשר לפסול את כל השיטות ככה באבחת יד, אפילו אם נצא מתוך נקודת הנחה שמדובר בשכנוע עצמי, עדיין זה מה שמיטיב לאותם אנשים שזקוקים ליד תומכת ולחשיבה מתוך שיטה מובנית..
הדור שלנו חלש מבחינה נפשית, זה עובדה. מעסיק אותנו הרבה יותר מה יאמרו אלינו ואיך אנחנו נשמעים ונראים מאשר בדורות עברו, וכן האינסטנט וקיצורי הנוחות שיש בכל דבר הפכו אותנו לפחות מחושלים ומחוספסים, יש שתולים את זה באוכל שמלא בחומרי הדברה ושאר מרעין בישין.
השיטות השונות היעילות יותר ופחות נותנות מענה לאנשים במצבים לא פשוטים בכלל. וחשוב לזכור, אין יותר חולה ואין יותר אומלל ממי שסובל מבעיה רגשית/נפשית - להבדיל מחולה בגוף שמתמודד עם המחלה שלו חולה הנפש אין לו כוחות פנימיים להתמודד עם הבעיה שלו והוא מחוסר הגנה לחלוטין לפעמים עד כדי מאיסה בחיים!
כך שלא מן הראוי לזלזל במלאכת הקודש שעושים המרפאים והמומחים למיניהם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה