או שתפני אלי,כשארצה להכין אני אבדוק מתכונים ואשווה ביניהם.
לקבל את המתכון המטורף של סבתא שלי
או שתפני אלי,כשארצה להכין אני אבדוק מתכונים ואשווה ביניהם.
כן. ועם קצת ריבה על העלה הראשוןזה גם עם שמרים בבצק ומרנג קפה נכון?
באמת כשקראתי היה נשמע לי מוזר היחס בין הכמויות (בהשוואה למתכון שאני מכירה). למה את לא פשוט מכפילה את הכמות של הקצף?הערה: אצלנו אוהבים את העוגה עם המון קצף בין השכבות.
לכן אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים, ומכינה את העוגה בתבנית ח''פ גדולה ולא ענקית.
מהחלק החמישי אני מכינה עוגיות, בד''כ עם ריבת תות ואגוזי מלך. לפעמים עם קקאו וסוכר, לפעמים קינמון. פשוט מרדדת עלה, מורחת מילוי כלשהו, מגלגלת וחותכת לעיגולים.
כן.... מזמן לטשתי אליה עיניים.אפשר לפתוח את המחברת שלי
בהחלט.אחת העוגות השוות
גמני לא.וממש מעניין לנסות עם הריבה. אף פעם לא שמעתי על הרעיון הזה.
מבולגנת לעילא ולעילאכן.... מזמן לטשתי אליה עיניים.
נשמעת מחברת שווה במיוחד!
מלכה!לא צריך לחפור ברשת בשביל המתכון
אפשר לפתוח את המחברת שלי
המתכון מתאים לתבנית ח''פ ענקית
בצק:
20 גר' שמרים (1/2 כף )
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית א. אפיה
400 גר' מרגרינה (עדיף בטעם חמאה)
4 חלמונים
4 וחצי כוסות קמח
מערבבים את כל החומרים לבצק חלק. מניחים למנוחה של 1/2 שעה במקרר.
למרנג קפה:
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
3 כפיות גדושות נס קפה
מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר וקפה. מתקבל קצף דביק.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה.
מניחם בתבנית עם נייר אפיה בסדר הבא:
בצק, שכבה דקה של ריבה משובחת (הכי טעים ריבת משמש ביתית), שכבת קצף, בצק, קצף, בצק, קצף ובצק.
חורצים את הבצק עם סכין או מזלג עד לשכבת הבצק התחתונה למניעת התנפחות (אני מנצלת את הפעולה הזו לסימון הפרוסות)
אופים בחום 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
אם את אופה בתבנית ח''פ, הניחי אותה בתוך התבנית של התנור, כדי שהעוגה תיאפה גם מלמטה.
אפשר לפזר א. סוכר לפני ההגשה. לדעתי, מיותר.
הערה: אצלנו אוהבים את העוגה עם המון קצף בין השכבות.
לכן אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים, ומכינה את העוגה בתבנית ח''פ גדולה ולא ענקית.
מהחלק החמישי אני מכינה עוגיות, בד''כ עם ריבת תות ואגוזי מלך. לפעמים עם קקאו וסוכר, לפעמים קינמון. פשוט מרדדת עלה, מורחת מילוי כלשהו, מגלגלת וחותכת לעיגולים.
בהצלחה
לא ניסיתי.מלכה!
אני מחפשת את המתכון הזה שנים!
להחליף לשמן קוקוס ילך?
עשיתי יצא מוצלח מאד מאד!!!התכוונת לזה:
מערבבים בכף:
בצק
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
לערבב לבצק פרורים ולשטוח בתבנית תנור
2 כוסות שוקולד צ'יפס לפזר על הבצק
מילוי
1 כוס קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
3/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות קפה נמס
לערבב את כל החומרים ולשפוך על השוקולד בתבנית
לאפות 25 דקות בחום בנוני, כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה
200 גרם שוקולד מומס עם 4 כפות שמן
לא מכירה
הכנת את זה?כנראה שאת מתכוונת לעוגה הזו..
עוגת בצק שוקולד ציפס וקפה
3 ו- 3/4 כוס קמח
ביצה
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
1.5 סוכר וניל
לערבב לשטוח
שופכים שוקולד ציפס
6 ביצים להפריד
חלבונים + 2 1/4 כוסות סוכר
חלמונים + 4.5 כפות קפה
כוס שמן
1 ו-1/3 כוס קמח
להקציף חלבונים להוסיף סוכר
להוסיף בתנועות עטיפה שאר החומרים
לשפוך על הבצק
לאפות בחום בינוי עד שיבש ושחום למעלה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: