עוגות/עוגיות מחפשת מתכון של עוגת קפה מסויימת

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא צריך לחפור ברשת בשביל המתכון
אפשר לפתוח את המחברת שלי

המתכון מתאים לתבנית ח''פ ענקית
בצק:
20 גר' שמרים (1/2 כף )
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית א. אפיה
400 גר' מרגרינה (עדיף בטעם חמאה)
4 חלמונים
4 וחצי כוסות קמח
מערבבים את כל החומרים לבצק חלק. מניחים למנוחה של 1/2 שעה במקרר.


למרנג קפה:
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
3 כפיות גדושות נס קפה
מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר וקפה. מתקבל קצף דביק.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה.
מניחם בתבנית עם נייר אפיה בסדר הבא:
בצק, שכבה דקה של ריבה משובחת (הכי טעים ריבת משמש ביתית), שכבת קצף, בצק, קצף, בצק, קצף ובצק.
חורצים את הבצק עם סכין או מזלג עד לשכבת הבצק התחתונה למניעת התנפחות (אני מנצלת את הפעולה הזו לסימון הפרוסות)
אופים בחום 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
אם את אופה בתבנית ח''פ, הניחי אותה בתוך התבנית של התנור, כדי שהעוגה תיאפה גם מלמטה.
אפשר לפזר א. סוכר לפני ההגשה. לדעתי, מיותר.

הערה: אצלנו אוהבים את העוגה עם המון קצף בין השכבות.
לכן אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים, ומכינה את העוגה בתבנית ח''פ גדולה ולא ענקית.
מהחלק החמישי אני מכינה עוגיות, בד''כ עם ריבת תות ואגוזי מלך. לפעמים עם קקאו וסוכר, לפעמים קינמון. פשוט מרדדת עלה, מורחת מילוי כלשהו, מגלגלת וחותכת לעיגולים.

בהצלחה
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
הערה: אצלנו אוהבים את העוגה עם המון קצף בין השכבות.
לכן אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים, ומכינה את העוגה בתבנית ח''פ גדולה ולא ענקית.
מהחלק החמישי אני מכינה עוגיות, בד''כ עם ריבת תות ואגוזי מלך. לפעמים עם קקאו וסוכר, לפעמים קינמון. פשוט מרדדת עלה, מורחת מילוי כלשהו, מגלגלת וחותכת לעיגולים.
באמת כשקראתי היה נשמע לי מוזר היחס בין הכמויות (בהשוואה למתכון שאני מכירה). למה את לא פשוט מכפילה את הכמות של הקצף?
וממש מעניין לנסות עם הריבה. אף פעם לא שמעתי על הרעיון הזה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון כזה
בסיס- פירורים יבש
ומעליו טורט קפה ששמים בו שוקוצ'יפס ששוקע לשכבה בין הבסיס לטורט -
עוגה מעולה

בסיס -
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר וניל

לערבב לתערובת פירורית, ולשטח בתבנית A4

טורט קפה -
4 ביצים
1 ו 1/3 כוס סוכר
3 כפות שטוחות קפה מומס בטיפונת מים
1 כוס קמח
קורט מלח
1 כוס שוקוציפס
3/4 כוס שמן

להקציף ביצים וסוכר 5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית, לערבב בנפרד חומרים יבשים. להנמיך את מהירות המיקסר, ולהוסיף בעדינות חומרים יבשים. ולבסוף את השמן בזילוף דק.
לשפוך מעל תערובת הפירורים, ולאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד שהעוגה מתייצבת.
בתאבון ושבת שלום
 

מפואר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
לא קראתי את כל השירשור אבל יש לי מתכון אולי הכוונה לזה?
הכמות ל3 תבניות אינגליש קיק
לבצק:
2.5 כוסות קמח
0.5כוס סוכר
0.75 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר ווניל
ללוש הכל לבצק אחיד ביד או במיקסר
לשטוח ב3 תבניות אינגליש משומנות
ולפזר מעל 2 כוסות שוקולד צ'יפס
לטורט:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר (אני שמה רק 1)
1 כוס קמח
0.75 כוס שמן (אולי פחות)
2 כפות תמצית ווניל
3 כפיות קפה
מקציפים ביצים מופרדות(לא חייב להפריד אבל כדאי)וסוכר לקצף יציב מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים
יוצקים על הבסיס
אופים כ-45 דקות מיד לאחר האפיה מכסים כל תבנית בניר כסף עד שהעוגות מתקררות
בהצלחה!
(מכווה שכיוונתי לבקשתך);)
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
לא צריך לחפור ברשת בשביל המתכון
אפשר לפתוח את המחברת שלי

המתכון מתאים לתבנית ח''פ ענקית
בצק:
20 גר' שמרים (1/2 כף )
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית א. אפיה
400 גר' מרגרינה (עדיף בטעם חמאה)
4 חלמונים
4 וחצי כוסות קמח
מערבבים את כל החומרים לבצק חלק. מניחים למנוחה של 1/2 שעה במקרר.


למרנג קפה:
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
3 כפיות גדושות נס קפה
מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר וקפה. מתקבל קצף דביק.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה.
מניחם בתבנית עם נייר אפיה בסדר הבא:
בצק, שכבה דקה של ריבה משובחת (הכי טעים ריבת משמש ביתית), שכבת קצף, בצק, קצף, בצק, קצף ובצק.
חורצים את הבצק עם סכין או מזלג עד לשכבת הבצק התחתונה למניעת התנפחות (אני מנצלת את הפעולה הזו לסימון הפרוסות)
אופים בחום 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
אם את אופה בתבנית ח''פ, הניחי אותה בתוך התבנית של התנור, כדי שהעוגה תיאפה גם מלמטה.
אפשר לפזר א. סוכר לפני ההגשה. לדעתי, מיותר.

הערה: אצלנו אוהבים את העוגה עם המון קצף בין השכבות.
לכן אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים, ומכינה את העוגה בתבנית ח''פ גדולה ולא ענקית.
מהחלק החמישי אני מכינה עוגיות, בד''כ עם ריבת תות ואגוזי מלך. לפעמים עם קקאו וסוכר, לפעמים קינמון. פשוט מרדדת עלה, מורחת מילוי כלשהו, מגלגלת וחותכת לעיגולים.

בהצלחה
מלכה!
אני מחפשת את המתכון הזה שנים!
להחליף לשמן קוקוס ילך?
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
התכוונת לזה:
מערבבים בכף:

בצק

1/2 2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 סוכר וניל

3/4 כוס שמן



לערבב לבצק פרורים ולשטוח בתבנית תנור

2 כוסות שוקולד צ'יפס לפזר על הבצק

מילוי

1 כוס קמח

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

3/4 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

2 כפות קפה נמס





לערבב את כל החומרים ולשפוך על השוקולד בתבנית



לאפות 25 דקות בחום בנוני, כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה

200 גרם שוקולד מומס עם 4 כפות שמן
עשיתי יצא מוצלח מאד מאד!!!
 

שופרא

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כנראה שאת מתכוונת לעוגה הזו..

עוגת בצק שוקולד ציפס וקפה

3 ו- 3/4 כוס קמח

ביצה

3/4 כוס סוכר

כוס שמן

1.5 סוכר וניל



לערבב לשטוח

שופכים שוקולד ציפס



6 ביצים להפריד

חלבונים + 2 1/4 כוסות סוכר

חלמונים + 4.5 כפות קפה

כוס שמן

1 ו-1/3 כוס קמח

להקציף חלבונים להוסיף סוכר
להוסיף בתנועות עטיפה שאר החומרים
לשפוך על הבצק
לאפות בחום בינוי עד שיבש ושחום למעלה
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
כנראה שאת מתכוונת לעוגה הזו..

עוגת בצק שוקולד ציפס וקפה

3 ו- 3/4 כוס קמח

ביצה

3/4 כוס סוכר

כוס שמן

1.5 סוכר וניל



לערבב לשטוח

שופכים שוקולד ציפס



6 ביצים להפריד

חלבונים + 2 1/4 כוסות סוכר

חלמונים + 4.5 כפות קפה

כוס שמן

1 ו-1/3 כוס קמח

להקציף חלבונים להוסיף סוכר
להוסיף בתנועות עטיפה שאר החומרים
לשפוך על הבצק
לאפות בחום בינוי עד שיבש ושחום למעלה
הכנת את זה?
יצא טעים? :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה