בשרי מחפשת מתכון מנצח ליאפציק

BKS

משתמש מקצוען
אני יספר לך מה אנחנו עושים
התבנית יוצאת ריקה ונקיה לחלוטין, לא משנה כמה תכיני.....

עיסה לקיגל תפוחי אדמה עם בצל
חתיכות בקר (בד"כ קצוות או שאריות לא יפות, אבל זה לא משנה)
המון! רוטב של בקר
מניחה בתבנית חצי מהעיסה של הקוגל
שכבה מכובדת של בקר ושוב קוגל תפוחי אדמה
ושופכת מעל הכל מלא רוטב של בקר, (בערך 1/2 ליטר)
אופה על 150-170 מעלות כל הלילה...
 

אמא של בנים

משתמש מקצוען
אני יספר לך מה אנחנו עושים
התבנית יוצאת ריקה ונקיה לחלוטין, לא משנה כמה תכיני.....

עיסה לקיגל תפוחי אדמה עם בצל
חתיכות בקר (בד"כ קצוות או שאריות לא יפות, אבל זה לא משנה)
המון! רוטב של בקר
מניחה בתבנית חצי מהעיסה של הקוגל
שכבה מכובדת של בקר ושוב קוגל תפוחי אדמה
ושופכת מעל הכל מלא רוטב של בקר, (בערך 1/2 ליטר)
אופה על 150-170 מעלות כל הלילה...
ובשבת??
 

BKS

משתמש מקצוען
אופה בתנור פחות שעתיים / שלולש
ומניחה על הפלטה מכוסה בנייר כסף מערב שבת
עד 11 בלילה שאוכלים את זה זה מצוין!!!
 

BKS

משתמש מקצוען
כן, פשוט תאפי פחות זמן
ותוסיפי מלא נוזלים שלא ישרף / יתיבש
 

מ. י.

משתמש מקצוען
אז היאאפצ'ק שלי שמקבל אינסוף מחמאות והעברתי את המתכון להרבה מאד בתים בישראל הוא כך:
לטגן בצל ולהוסיף חתיכות בשר מטובלות מלח, פלפל ורטוב טריאקי. לטגן כמה דקןת רק עד שהבשר משנה את הצבע.
להכין עיסה של קוגל תפוחי אדמה כרגיל ולשים בתבנית (עדיף פיירקס או חד פעמי קשיח) חצי מהתערובת,
לפזר את חתיכות הבשר כולל כל הנוזלים, לשפוך מעל את שאר עיסת הקוגל ואח"כ כוס מים רותחים.
לאפות על 200 מעלות במשך שעה פתוח.
להנמיך את החום ל100 מעלות, לצפות את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף מהודק ולאפות מינימום 6 שעות.
דרך חלופית : את השלב השני לאפות שעתיים ובליל שבת להניח על הפלטה עד הבוקר.
 

כללית

משתמש מקצוען
אני יספר לך מה אנחנו עושים
התבנית יוצאת ריקה ונקיה לחלוטין, לא משנה כמה תכיני.....

עיסה לקיגל תפוחי אדמה עם בצל
חתיכות בקר (בד"כ קצוות או שאריות לא יפות, אבל זה לא משנה)
המון! רוטב של בקר
מניחה בתבנית חצי מהעיסה של הקוגל
שכבה מכובדת של בקר ושוב קוגל תפוחי אדמה
ושופכת מעל הכל מלא רוטב של בקר, (בערך 1/2 ליטר)
אופה על 150-170 מעלות כל הלילה...
צריכה עוד קצת הכוונה בבקשה:
חתיכות בקר- מבושלות?
אם כן- איך?
ואם לא- מאיפה הרוטב?
 

שירלא

משתמש רשום
שאלה למבינים:
האם אפשר להכין יאפצ'ק בסיר??
ואם כן כמה זמן על האש?
 

BKS

משתמש מקצוען
צריכה עוד קצת הכוונה בבקשה:
חתיכות בקר- מבושלות?
אם כן- איך?
ואם לא- מאיפה הרוטב?
טוב מנסה לענות אחרי שבת....
מקווה שיהיה רלונטי לפעם אחרת
חתיכות בקר מבושלות - כן
כל פעם שמבשלים בקר בד"כ בערבי חגים או שמחות מיוחדות .....
אני מקפיאה את כל הקצוות שלא נחתכו יפה, או שהתפוררו מהבקר בתוך קופסאות
כמו כן מבשלת עם המון נוזלים כך שיוצא לי רוטב טעים בכמות גדולה ואותו אני גם מקפיאה בקופסאות
שאני עושה יאפצק רק לשלוף מהמקפיא ולהכין.....
 

אזרחית אמריקאית

משתמש מקצוען
טוב מנסה לענות אחרי שבת....
מקווה שיהיה רלונטי לפעם אחרת
חתיכות בקר מבושלות - כן
כל פעם שמבשלים בקר בד"כ בערבי חגים או שמחות מיוחדות .....
אני מקפיאה את כל הקצוות שלא נחתכו יפה, או שהתפוררו מהבקר בתוך קופסאות
כמו כן מבשלת עם המון נוזלים כך שיוצא לי רוטב טעים בכמות גדולה ואותו אני גם מקפיאה בקופסאות
שאני עושה יאפצק רק לשלוף מהמקפיא ולהכין.....
רעיון ממש יפה! קניתי!
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה