דרוש מתכון מחפשת מתכון ללחמניות רכות במיוחד

פרידה1

משתמש צעיר
אני רוצה לאפות לחמניות שיהיו רכות מבחוץ ומבפנים ורצוי מתוקות -משהו כמו אנג'ל
ושוב ההדגשה היא על רכות, כי קריספיות הן כבר הקבועות שלי

אשמח למתכון ולטיפים, תודה!
 

עמ"י חי וקיים!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מתכון וואו, לחמניות רכות רכות וטעימותת, מתוך ספר מתכונים של קרין
חשוב להקפיד על כל הוראות התהליך, היא קוראת להן לחמניות תלישה כי הן מחוברות באפיה
אחת לשניה וזה מה ששומר שלא יתייבש וישאר רך.
זה יחסית יותר הכנה אבל לדעתי שווה ממש...
לבצק:
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
ק"ג קמח
ביצה (גודל L)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר
כף מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה (לפני האפיה)
16 לחמניות, תבנית תנור גדולה

הוראות הכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים ומים.
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה
למשך 10 דקות שלמות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה.
3.משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח(כשעה).
4.משמנים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק בעדינות(בלי להוציא ממנו את האוויר), משטחים
בידיים או במערוך לריבוע גדול בגודל נייר האפיה וחותכים ל16 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור.
5. מניחים נייר אפיה בתבנית ומסדרים בה את כדורי הבצק, במרווחים קטני. משמנים את הכדורים ומכסים
את התבנית באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה להכפלת הנפח, עד שהלחמניות מתחילות להתחבר
(כ-45 דקות).
6. מחממים תנור ל190 מעלות
7.לזיגוג-מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה.
8. אופים כ20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים בנייר אפיה ועליו מגבת. מחכים כ10 דקות
(האדים ירככו את הלחמניות עוד יותר), ומגישים.
 

שרי מלכה

משתמש צעיר
מתכון וואו, לחמניות רכות רכות וטעימותת, מתוך ספר מתכונים של קרין
חשוב להקפיד על כל הוראות התהליך, היא קוראת להן לחמניות תלישה כי הן מחוברות באפיה
אחת לשניה וזה מה ששומר שלא יתייבש וישאר רך.
זה יחסית יותר הכנה אבל לדעתי שווה ממש...
לבצק:
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
ק"ג קמח
ביצה (גודל L)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר
כף מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה (לפני האפיה)
16 לחמניות, תבנית תנור גדולה

הוראות הכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים ומים.
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה
למשך 10 דקות שלמות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה.
3.משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח(כשעה).
4.משמנים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק בעדינות(בלי להוציא ממנו את האוויר), משטחים
בידיים או במערוך לריבוע גדול בגודל נייר האפיה וחותכים ל16 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור.
5. מניחים נייר אפיה בתבנית ומסדרים בה את כדורי הבצק, במרווחים קטני. משמנים את הכדורים ומכסים
את התבנית באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה להכפלת הנפח, עד שהלחמניות מתחילות להתחבר
(כ-45 דקות).
6. מחממים תנור ל190 מעלות
7.לזיגוג-מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה.
8. אופים כ20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים בנייר אפיה ועליו מגבת. מחכים כ10 דקות
(האדים ירככו את הלחמניות עוד יותר), ומגישים.
איך יוצא מחפשת ממש מתכון לכזה דבר?????
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה