בשרי מחפשת מתכון לחזה עוף

שרי ש.

משתמש פעיל
חזה עוף?
השמים הם הגבול!


שניצל מטובל טוב על מחבת פסים, הכי פשוט ותמיד מוצלח.
ירקות מוקפצים ועליהם חזה עוף רצועות בטיבול עדין (סילאן, מל''פ, גריל עוף).
ארוחה קלה וטעימה - רצועות חזה עם תפו''א בתנור....
משהו יוקרתי וטעים - חזה עוף במילוי בשר טחון או במילוי פטריות (כל אורחי טוענים שזה משהו חלומי....)
מקלוני חזה בציפוי פירורית זהב בטעם חרדל ודבש, להגיש עם אורז וסלט, טעיייים ונראה וואו!
פילו ממולא בחזה עוף עם רוטב פטריות.....
שיפודים - יש לי פטנט שהחזה יהיה רך כמו שווארמה.

אם תרצי מתכון מפורט יותר - תכתבי, אשתדל בשמחה.
 

80108

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סטייק ברגע!
משרים את החזה לילה עם הטיבול שאתם אוהבים, לענ"ד לא טריאקי כי נראה שהוא נשרף יותר, וכדאי שיהיה בטיבול גם שמן. (אני שם מה שמזדמן לידי באותו יום - רוטב צ'ילי, תבלין על האש, גריל עוף, אורגנו, קצת שום למי שאוהב, אפשר קצת אבקת מרק עוף בשביל המליחות ועוד טעם, או פשוט מלח) וגם מוסיף קצת מים בשביל שכל החתיכות יקבלו מהרוטב..
להכנה: מחממים מחבת היטיב ריק ואז מניחים את החזה ל-2 דקות, בערך (אמור להלבין בצדדים ואז מרימים ורואים שזה חום "מעט" מלמטה), הופכים, עוד דקה שתיים, ו ז ה מ ו כ ן!
 

CO2

עריכה לשונית היא חמצן לטקסט
מנוי פרימיום
חזה עוף במילוי בשר טחון או במילוי פטריות (כל אורחי טוענים שזה משהו חלומי....)
חזה עוף במילוי קישקע - שזה אומר בלילה שמכינים משמן מים קמח שום ותבלינים
טעים ברמות
 

שרי ש.

משתמש פעיל
אשמח למתכון
פטנט לשיפודים:
חותכים חזה עוף לקוביות ומשרים ללילה במרינדה לכמה שעות (בד''כ לילה)
כל אחד לפי טעמו -
טיבול קלאסי:
מלח, פלפל, כמון, פפריקה, סילאן.
אפשר במקום כמון ופפריקה - גריל עוף או תבלין אחר שאוהבים, אפשר להוסיף כפית חרדל, הכל לפי הטעם ולא לפחד לנסות ולגוון.
(כמויות: בערך כף מכל תבלין על חבילה אחת של חזה.בערך.)
עד כאן מוכר, הפטנט:
להוסיף למרינדה כ 3-4 כפות מיץ לימון, אל חשש - החזה לא יוצא חמוץ כלל....
רק רך ועסיסי.
ההמשך - רגיל.... לסדר על שיפוד, אפשר בין לבין חתיכות בצל.... ולמנגל.
 

שרי ש.

משתמש פעיל
אפשר מתכון?
תודה
מקלוני חזה בציפוי פירורית זהב בטעם חרדל ודבש:
אשתדל לכתוב כמויות למרות שאין לי באמת מתכון מדוייק,
אז קחו בחשבון שזה בערך:
חזה עוף - חבילה אחת (כמדומני שיש בה 2 חזה) -
לחתוך לשניצלים ואז למלבנים צרים וארוכים.
להכין מרינדה להשריה:
3 כפות שמן
3 כפות חרדל
3 כפות דבש (או סילאן אם אין דבש)
2 שיני שום כתוש (לא חייב אם לא אוהבים שום, אבל עדיף)
מלח ופלפל לפי הטעם
(אפשר קצת רוטב סויה אם יש בבית.... ואז להוריד מלח).
לערבב היטב.

יש לטבול את רצועות החזה במרינדה ולעסות אותן... "ללוש" ולהשרות,
עדיף לכמה שעות לריכוך וספיגה, אבל אפשר גם לשעה אחת בלבד - אם השעון מתקתק...
אחרי ההשריה יש לטבול בביצה ובפירורית זהב ולטגן בשמן לא עמוק.
נראה יפה ומאוד טעים!
בד''כ מגישה עם אורז וסלט....
 
נערך לאחרונה ב:

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
יש אולי למישהי מתכון לחזה עוף בטורטיה?
יש אצל אפרת בספר 'אפרת מגישה' (השחור) מתכון לחזה עוף עם איולי בטורטיה משו מעדן
אבל את פשוט יכולה לעשות רצועות של חזה עוף עם שמן ותבלינים בתנור
רצועות של פלפלים צבעוניים לאפות עם שמן מלח פלפל
להכין איולי צהוב (חרדל, מיונז, שום, פלפל) למרוח על הטורטיה
לשים חזות ופלפלים ולגלגל יאמיייייייייייייייי


יש לי גם מתכון לטורטיה עם חזה וכבד
 

שון הכבשון

משתמש פעיל
יש לי מתכון עסיסי לחזה עוף/שניצלונים קל ומהיר להכנה
חותכים את החזה לקוביות או רצועות
מערבבים בקערה
חצי כוס פרורי לחם
רבע כוס שמן
אבקת שום
פפריקה
אבקת מרק בצל
(הכמויות הם בערך להגדיל לפי כמות החזה)
להוסיף את החזה לערבב היטב לשפוך לתבנית
ולתנור........
יוצא טעים ועסיס בדיוק כמו שניצל מטוגן
בתאבון
 

CO2

עריכה לשונית היא חמצן לטקסט
מנוי פרימיום
אפשר מתכון?
מתכון לחזה עוף ממולא בקישקע:

לקישקע:
כמות גדולה ממש - מכינה פעם בשבועיים ושמה חצי בטשולנט של השבוע וחצי בהקפאה לשבוע הבא
מתוך זה אני מגניבה מדי פעם למתכון של החזה עוף.
מערבבים:
+2 כוסות קמח
2/3 כוס שמן
2/3 כוס מים
ככף בצל מטוגן
1/3 כפית מלח
כף-שתים סוכר
2 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
כפית-שתים פפריקה מתוקה
פלפל שחור

ללוש הכול לבצק שומני.

גלילות חזה עוף:
מטגנים בצל
ממלאים פרוסות חזה דקות בחתיכות מהקישקע
מגלגלים - אפשר לנעוץ קיסם עץ בכל אחד כדי להחזיק, אבל לא חובה
ומניחים על הבצל המטוגן כשהפתח כלפי מטה
מטגנים מעט את החזות
מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה - בזהירות על החזות
בוזקים פפריקה מתוקה ומעט מלח
מבשלים על אש קטנה שעה וחצי - שעתים
משגיחים שיש כל הזמן נוזלים!

הכי טעים לאכול עם פירה רך וגזר מתוק
בתיאבון!
 

נחמי שניידר

משתמש חדש
מקלוני חזה בציפוי פירורית זהב בטעם חרדל ודבש:
אשתדל לכתוב כמויות למרות שאין לי באמת מתכון מדוייק,
אז קחו בחשבון שזה בערך:
חזה עוף - חבילה אחת (כמדומני שיש בה 2 חזה) -
לחתוך לשניצלים ואז למלבנים צרים וארוכים.
להכין מרינדה להשריה:
3 כפות שמן
3 כפות חרדל
3 כפות דבש (או סילאן אם אין דבש)
2 שיני שום כתוש (לא חייב אם לא אוהבים שום, אבל עדיף)
מלח ופלפל לפי הטעם
(אפשר קצת רוטב סויה אם יש בבית.... ואז להוריד מלח).
לערבב היטב.

יש לטבול את רצועות החזה במרינדה ולעסות אותן... "ללוש" ולהשרות,
עדיף לכמה שעות לריכוך וספיגה, אבל אפשר גם לשעה אחת בלבד - אם השעון מתקתק...
אחרי ההשריה יש לטבול בביצה ובפירורית זהב ולטגן בשמן לא עמוק.
נראה יפה ומאוד טעים!
בד''כ מגישה עם אורז וסלט....
נשמע טעים ממש
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה