כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע מחיר מחנה הקיץ לנערות. מה אפשר לעשות?

מצב
הנושא נעול.

sk1203

משתמש מקצוען
נכון!
מה לעשות אנחנו ההורים ויש ילדים ויש צרכים לילדים
ובתור הורים אנחנו נאלצים לותר ולחסוך מאיתנו לפעמים...

ונכון ואולי באמת הגזמה ויקר....
אבל היום הכול עולה.
את זה כולנו יןדעים.
והדור חי בשפע
ויש סדר עדיפות לכול דבר.
ומחנה בקיץ וחופש זה לא הפתעה. זה תמיד חוזר על עצמו כל שנה.
לכן ההמלצה שלי למשפחות שלפעמים באמת מרגישות שקשה להם זה להתארגן מראש.
לשים קצת כסף בצד כל חודש. זה הרבה פחו יכאב בכיס.
עדיין יש כאלה שאת הקצת כסף שאת שמה בצד למחנה הם שמים לחגים ולשמחות

אלישבע57

משתמש פעיל
נכון!
מה לעשות אנחנו ההורים ויש ילדים ויש צרכים לילדים
ובתור הורים אנחנו נאלצים לותר ולחסוך מאיתנו לפעמים...

ונכון ואולי באמת הגזמה ויקר....
אבל היום הכול עולה.
את זה כולנו יןדעים.
והדור חי בשפע
ויש סדר עדיפות לכול דבר.
ומחנה בקיץ וחופש זה לא הפתעה. זה תמיד חוזר על עצמו כל שנה.
לכן ההמלצה שלי למשפחות שלפעמים באמת מרגישות שקשה להם זה להתארגן מראש.
לשים קצת כסף בצד כל חודש. זה הרבה פחו יכאב בכיס.
לחץ כדי להרחיב...
לשים קצת כסף בצד בשביל החופש? בשביל בילוי חברתי בשביל ארבע בנות? ויש עוד ילדים!
רוצה לעלות את הנושא שוב:
לאחר דיון שלם שהיה כאן בנוגע לרף מחירים הגבוה של הסמינרים למחנות הקיץ.
מה אפשר לעשות כדי להוריד עלויות?
לא הגיוני שבתור אמא ל-4 תיכוניסטיות אשלם מעל 2,000 ש"ח בשביל 3 ימים!!!
פתחתי את השרשור ושאלתי:
מה אפשר לעשו כדי להוריד עלויות?
מחנה קיץ אכן חשוב לכל בחורה באשר היא בהתאם למצב הכלכלי של הוריה!
לפי מה שראיתי פה...בחורה שלא באה זה די לגיטימי...
אמנם קורע את ליבן של החברות האומללות שנוסעות למחנה והן בבית נשארות לעזור עם הקטנים....
הם יתמודדו!...

לווים

משתמש מקצוען
לא דיברתי על משפחות שאין להם (בדכ יש סבסוד גדול יותר למשפחות ברוכות עם פחות יכולות)
דיברו על העיקרון להביא לבת שלי יותר ממה שאני מביאה לעצמי.
ברור יש עוד צרכים ב"ה ולרגע לא באה להגיד על מה להוציא יותר ועל מה פחות (למרות שגם על זה יש לי משנה ברורה אבל לא מתחילה דיונים) רק אומרת שזה לא הפתעה ולא חידוש זה משהו שחוזר על עצמו שנים. וכמו שהעוף בסופר התייקר והבשר והשמנת ככה גם המחנות (ברור שמחנה זה לא צורך בסיסי כמו עוף אבל דומה לשמנת וכול מיני אחר במותרות) וניתן לתכנן הכול מראש.
לנסות לפחות
ולא להראות כמופתעים בסוף....

לא כל ילדה יכולה להתמודד עם זה שרוב החברות נוסעות ולה אין יכולת כלכלית או שהיא צריכה להשאר בבית לשמור על הילדים.
מחנה של הסמינר זה זמן בילוי שהוא מאוד מאןד חשוב לילדה בגיל הנערות למרות שלנו כאמהות זה נראה מוגזם או כלא נדרש (לפעמים בגלל מרחק הגילאים לפעמים בגלל טרדות אחרות בחיים)
ואני לא באה

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
לא כל ילדה יכולה להתמודד עם זה שרוב החברות נוסעות ולה אין יכולת כלכלית או שהיא צריכה להשאר בבית לשמור על הילדים.
מחנה של הסמינר זה זמן בילוי שהוא מאוד מאןד חשוב לילדה בגיל הנערות למרות שלנו כאמהות זה נראה מוגזם או כלא נדרש (לפעמים בגלל מרחק הגילאים לפעמים בגלל טרדות אחרות בחיים)
ואני לא באה
ברור שלא!
נושא האשכול (להבנתי לפחות) ממש לא היה איך משכנעים את הנערה להישאר לעזור בבית לאמא העסוקה במקום ליסוע למחנה
אלא איך להוזיל את עלות המחנה...
אני חושבת שאם רב ההורים יתאגדו בדרישה למחנה יותר זול ופחות ברמה- זה עשוי להצליח
ונשמע מפה שזה אינטרס של הרבה הורים

אני בתור נערה בסמינר(לא לפני כזה הרבה שנים)
התעצבנתי שלדוג' היו מזכרות מטורפות ומעוצבות אחרי כל תוכנית בידיעה שזה כסף ששולם מההורים-
למרות שההורים שלי שלמו בשמחה ונסעתי בכיף ובלי להתלבט
קצת פרופורציה עם הרמה הנוסקת משנה לשנה- זה הכל!

ובניגוד לשמנת- שאין איך להוציא חלק ממרכיביה ואז להוזיל אותה
את עלות המחנה אפשר להוזיל ע"י הוזלת חלק ממרכיביו
זה הבדל משמעותי

לווים

משתמש מקצוען
ברור שלא!
נושא האשכול (להבנתי לפחות) ממש לא היה איך משכנעים את הנערה להישאר לעזור בבית לאמא העסוקה במקום ליסוע למחנה
אלא איך להוזיל את עלות המחנה...
אני חושבת שאם רב ההורים יתאגדו בדרישה למחנה יותר זול ופחות ברמה- זה עשוי להצליח
ונשמע מפה שזה אינטרס של הרבה הורים

אני בתור נערה בסמינר(לא לפני כזה הרבה שנים)
התעצבנתי שלדוג' היו מזכרות מטורפות ומעוצבות אחרי כל תוכנית בידיעה שזה כסף ששולם מההורים-
למרות שההורים שלי שלמו בשמחה ונסעתי בכיף ובלי להתלבט
קצת פרופורציה עם הרמה הנוסקת משנה לשנה- זה הכל!

ובניגוד לשמנת- שאין איך להוציא חלק ממרכיביה ואז להוזיל אותה
את עלות המחנה אפשר להוזיל ע"י הוזלת חלק ממרכיביו
זה הבדל משמעותי
אני התכוונתי להןדעה שמעלי שאמרה שהבנות יתמודדו.
וכמו שכבר אמרתי ניתן להוזיל בהחלט חלק מהעלויות.
לא בטןח שמה שאנחנו רואים בתור עלות "מיותרת" זה מה שיעשה את המהפך אבל בסדר....

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא דיברתי על משפחות שאין להם (בדכ יש סבסוד גדול יותר למשפחות ברוכות עם פחות יכולות)
דיברו על העיקרון להביא לבת שלי יותר ממה שאני מביאה לעצמי.
ברור יש עוד צרכים ב"ה ולרגע לא באה להגיד על מה להוציא יותר ועל מה פחות (למרות שגם על זה יש לי משנה ברורה אבל לא מתחילה דיונים) רק אומרת שזה לא הפתעה ולא חידוש זה משהו שחוזר על עצמו שנים. וכמו שהעוף בסופר התייקר והבשר והשמנת ככה גם המחנות (ברור שמחנה זה לא צורך בסיסי כמו עוף אבל דומה לשמנת וכול מיני אחר במותרות) וניתן לתכנן הכול מראש.
לנסות לפחות
ולא להראות כמופתעים בסוף....

ואני לא באה
ממש לא צריך להיות "משפחה שאין לה"
מספיק שיש משפחה ברוכת ילדים , ואמא שמשתכרת היטב,
מוסדות לימוד חודשי - ללא הוצאות מיוחדות 7K!!
ואם במקרה יש 2 בנות בסמינר,(אחת תיכון אחת סמינר)
ועוד 2 בנים בישיבות גדולות ,
זה אומר לשלם כמה אלפים נוספים ! רק על המחנה שלהם,
ולמי שכתב שזה לא בא בהפתעה,
נכון זה לא בא בהפתעה, אבל 7 אלף שקל על מוסדות לימוד זה מספיק מס גבוה כדי שלא ישאר למה לחסוך לסוף שנה,
תוסיפו לזה שבמשפחה יש עוד ילדים צעירים יותר, שגם להם מגיע משהו בסוף שנה, וגם ילדה בכיתה ז-ח עומלת הרבה מאד , וגם לה מגיע להנות.
שלא לדבר על הוצאות לימודיות של שנה חדשה, שהופ גם נכנסות באותו החודש,
ואמא שילדיה בבית צריכה לקחת ימי חופשה בחודש הזה - שזה קיצוץ במשכורת....

בקיצור די עם ההיתממות הזו,

לרכזות החברתיות בסמינר יש בהחלט אינטרס (ובצדק) שיהיו תוכניות מפוצצות וברוב המיקרים לא מדובר בנשים מבוגרות ואמהות למשפחה ברוכה,

רק לדוגמא:
מה יקרה אם במקום הרקדה למרגלות המצודה (ליד ים המלח) שלשם יביאו רחפנים תאורה ציוד הגברה.. והנסיעה...) לעומת זאת שיתחילו את התוכנית בלילה ויבצעו את ההרקדה במרכז פיס קרוב למקום הלינה ,
מה יקרה אם לא ישכרו את רכבת ישראל , לצורך הסעת הבנות הכבודות , כדי שהן תוכלנה לשיר ברכבת ללא שנהג האוטובוס ישמע אותן חלילה....

וזה רק 2 דוגמאות מהשנים האחרונות , של הוצאות מיותרות לחלוטין שנעשו בסמינרים הכי הכי טובים,
שכמובן בסמינרים הנל אם האבא לא אברך אין אפשרות כניסה..
אבל מה תעשה האמא?

מה יקרה אם יהיה ועד הורים / שקיפות של ההוצאות מראש ויתנו להם לחוות דעה?
כן גם בבית חוסכים , משתדלים לחסוך ומאידך משתדלים לפנק את הילדים..

ולהוציא את כל מי שחושב ככה , כאמא שחושבת על עצמה לפני שהיא חושבת על הבת שלה, זה מכעיס ממש!!
האמא הנל קורעת את עצמה, כדי להביא לחם הביתה..
ואגב חברה שכן הצליחה להוצאי סבסוד למחנה הסבסוד לבת בסמינר עמד על 60 שקלים, ולבת בתיכון 30 שקלים,
ממש "הקלה משמעותית"....

הדבר היחיד שאני מסכימה איתך זה הסיומת:
ואני לא באה
אכן, ועל הסמינר לחשוב גם על זה.....

לעניות דעתי כל מי שכתב בודעות ברוח הנל, זה או בחורה צעירה , או מפיקה צעירה או אמא צעירה שעדיין לא חלפו הרבה שנים מיום היא עצמה בילתה במחנה...
מותר לשמוע את צעקת ההורים הנאנקים ,
תחת יוקר המחיה , האינפלציה הגואה, הריבית המשתוללת ותחת מערכת כספים לוחצת עבור מוסדות לימוד...
מותר להוריד את הראש, ולהגיד אכן הצעקה נכונה .

נערך לאחרונה ב:

אלישבע57

משתמש פעיל
@ברבור1 כ"כ נכון!!!
אפשר להעביר את מה שכתבת?
נכון זה לא בא בהפתעה, אבל 7 אלף שקל על מוסדות לימוד זה מספיק מס גבוה כדי שלא ישאר למה לחסוך לסוף שנה,
תוסיפו לזה שבמשפחה יש עוד ילדים צעירים יותר, שגם להם מגיע משהו בסוף שנה, וגם ילדה בכיתה ז-ח עומלתהרבה מאד , שמגיע לה משהו גם,
אותו דבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YHN

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מצטרפת לכל הנ"ל
מתגעגעת כולי למחנה היה כיייף!!!
אבל מה יקרה אם הסמינרים יחלסכו קצת בהוצאות במקום קאפות 3מטר על שמונה אמיתי
ידפיסו קאפה צנועה של 1/2 ויחסכו 200 ש"ח כפול 10 וכו' וכו'
ובתכלס אצלי הבנות כבר מיצאו את האטרקציות ובשביל להנות עוד ולהגיע לרמת סיפוק הריגושים היו טסות לחול כל חופש אח"כ קבוצות קקבוצות
מה הם עושות היום בתור אברכיות אין לי מושג

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@ברבור1 כ"כ נכון!!!
אפשר להעביר את מה שכתבת?

אותו דבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אפשר בהחלט!
תערכי קצת לפני , למה יש שם כמה שגיאות,
וכמובן בלי לומר שזה מניק אלום מפרוג וכו..
אני לא רוצה שלא יקבלו את הבת שלי לסמינר ... :)

sem

משתמש פעיל

צודקת, ויש עוד הרבה כאלו (כן, אפילו כאלו שאתם לא חולמים עליהם) שאין, פשוט אין את הקצת כסף לשים בצד כל חודש, כי כל חודש שמסתיים בלי חוב הוא נס. וזה בנוסף לזה שהחודשים האלו יש גל הוצאות נוסף של ספרי לימוד שח'ו אי אפשר להעביר, ציוד לקראת השנה החדשה, תלבושות וקצת פעילות משפחתית (שבעייני היא חשובה לא פחות מפעילות חברתית) כל זה מסתכם באלפי שקלים למשפחות ברוכות ומייד אח'כ מגיעים החגים.

אין שום צורך להרגיל בחורות לרמת חיים שהיא הרבה מעבר למשפחה שלהם (מה זה מלמד אותן? שהן מלכות ואמא שפחה?) וזה לא רק במחנות זה לאורך כל השנה: ארוחות בוקר סטייל מלון ועוד.

כלכלה נבונה לא מתחילים ללמוד כשמתחתנים ואם מתרגלים לסטייל גבוה קשה מאוד לוותר עליו אח''כ ולא להכנס ללופ של הלוואות וחובות כי ''חייבים'' ו''כולם ככה''.

שקד מצוי

משתמש פעיל
בחלקים מהציבור הדת"ל מקובל שהתלמידות מוצאות דרכים לממן פעילויות אקסטרה, בחסות האולפנה (לא עבודה עצמאית, אלא עבודה קבוצתית דרך האולפנה).
מן הסתם לא להכל אפשר לעשות העתק-הדבק, אבל אפשר לקבל השראה.
דוגמאות שיצא לי לשמוע:
- תלמידות שהחליפו חלק מצוות הניקיון של האולפנה (לא עשו ממש את כל עבודת הניקיון, אבל כן חלקים ממנה - ריקון פחים קטנים, למשל).
- תלמידות שאפו עוגות ומכרו לפי הזמנה (שם גם הקימו דוכן מכירת עוגות ברחוב, מן הסתם החלק הזה פחות מתאים).
- תלמידות שעשו בתחומי האולפנה יום כיף לילדים (מתנפחים, הצגה, פופקורן וכו'), ואספו את הרווח ממכירת הכרטיסים.

ניק 4339

משתמש פעיל
תוסיפו לזה שבמשפחה יש עוד ילדים צעירים יותר, שגם להם מגיע משהו בסוף שנה, וגם ילדה בכיתה ז-ח עומלת הרבה מאד , וגם לה מגיע להנות.

לרכזות החברתיות בסמינר יש בהחלט אינטרס (ובצדק) שיהיו תוכניות מפוצצות וברוב המיקרים לא מדובר בנשים מבוגרות ואמהות למשפחה ברוכה,

רק לדוגמא:
מה יקרה אם במקום הרקדה למרגלות המצודה (ליד ים המלח) שלשם יביאו רחפנים תאורה ציוד הגברה.. והנסיעה...) לעומת זאת שיתחילו את התוכנית בלילה ויבצעו את ההרקדה במרכז פיס קרוב למקום הלינה ,
מה יקרה אם לא ישכרו את רכבת ישראל , לצורך הסעת הבנות הכבודות , כדי שהן תוכלנה לשיר ברכבת ללא שנהג האוטובוס ישמע אותן חלילה....

וזה רק 2 דוגמאות מהשנים האחרונות , של הוצאות מיותרות לחלוטין שנעשו בסמינרים הכי הכי טובים,
אבל מה תעשה האמא?

ולהוציא את כל מי שחושב ככה , כאמא שחושבת על עצמה לפני שהיא חושבת על הבת שלה, זה מכעיס ממש!!
ואגב חברה שכן הצליחה להוצאי סבסוד למחנה הסבסוד לבת בסמינר עמד על 60 שקלים, ולבת בתיכון 30 שקלים,
ממש "הקלה משמעותית"....

לעניות דעתי כל מי שכתב בודעות ברוח הנל, זה או בחורה צעירה , או מפיקה צעירה או אמא צעירה שעדיין לא חלפו הרבה שנים מיום היא עצמה בילתה במחנה...
תחת יוקר המחיה , האינפלציה הגואה, הריבית המשתוללת ותחת מערכת כספים לוחצת עבור מוסדות לימוד...
חבירה טובה שלי הם 3 אחיות בתיכון! [יש רק עד י''ב.]
המחנה אצלינו עולה 600!
ובל עין הרע יש להם עוד הרבה אחים ואחיות אח''כ-גם קייטנות בביה''ס וכו'
האבא אברך.
איך בדיוק הם אמורות לשלם את המחנה??????????

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

רק לדוגמא:

אבל מה תעשה האמא?

ממש "הקלה משמעותית"....

כל מילה

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
זה נורמלי שילדות בגיל הזה מסתובבות פה?
לא
ואת האמת שאני גם מרגישה טפשה
להתכתב, להתווכח, לייעץ ולענות ואז לגלות שהכל עם ילדונת בת 12?
איך מצטרפים לחכמת נשים? שם לפחות יודעים שאין מציאות כזו...

תרנגולת

משתמש פעיל
אני לא בט' אבל כל האפקט של האתר שאת לא יודעת עם מי את מתכתבת ואם כבר עדיף הפרדה בין גברים לנשים

• תודה
Reactions: S.

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
בעינ
אני לא בט' אבל כל האפקט של האתר שאת לא יודעת עם מי את מתכתבת ואם כבר עדיף הפרדה בין גברים לנשים
בעינייך זה האפקט
בעיניי שילדות בט' מחוות דעות בענייני חינוך ילדים, מחירי משכנתאות, תומכות לידה, בתי החלמה וזה עוד הדברים "בקטנה" זה אפקט גרוע

Jane Rubinson

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית

רק לדוגמא:

אבל מה תעשה האמא?

ממש "הקלה משמעותית"....

את יכולה להוסיף קולולם כל הלילה כחצי מהבנות על אופטלגין ומסתובבות בחוץ.
בתור מורה זה ממש מחריד אותי ומעדיפה בלילות הללו לא להגיע מאשר להיות בתוך האולם..
וים כסף הולך על התוכנית הטפשית הזאת.
כל הקאפות המנונים המצגות המצגות מילים שמתישות את הבנות לא מעניינות באמת...
תוכניות מוזרות שחוץ מזה שיספרו בחוץ את יודעת?
סמינר איקס של הרבנית וי שכרו את אי כל הלילה...
נו בחייאת.
הבנות לא צריכות זאת.
100%

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה