לא דיברתי על משפחות שאין להם (בדכ יש סבסוד גדול יותר למשפחות ברוכות עם פחות יכולות)
דיברו על העיקרון להביא לבת שלי יותר ממה שאני מביאה לעצמי.
ברור יש עוד צרכים ב"ה ולרגע לא באה להגיד על מה להוציא יותר ועל מה פחות (למרות שגם על זה יש לי משנה ברורה אבל לא מתחילה דיונים) רק אומרת שזה לא הפתעה ולא חידוש זה משהו שחוזר על עצמו שנים. וכמו שהעוף בסופר התייקר והבשר והשמנת ככה גם המחנות (ברור שמחנה זה לא צורך בסיסי כמו עוף אבל דומה לשמנת וכול מיני אחר במותרות) וניתן לתכנן הכול מראש.
לנסות לפחות
ולא להראות כמופתעים בסוף....
לא כל ילדה יכולה להתמודד עם זה שרוב החברות נוסעות ולה אין יכולת כלכלית או שהיא צריכה להשאר בבית לשמור על הילדים.
מחנה של הסמינר זה זמן בילוי שהוא מאוד מאןד חשוב לילדה בגיל הנערות למרות שלנו כאמהות זה נראה מוגזם או כלא נדרש (לפעמים בגלל מרחק הגילאים לפעמים בגלל טרדות אחרות בחיים)
ואני לא באה
ממש לא צריך להיות "משפחה שאין לה"
מספיק שיש משפחה ברוכת ילדים , ואמא שמשתכרת היטב,
מוסדות לימוד חודשי - ללא הוצאות מיוחדות 7K!!
ואם במקרה יש 2 בנות בסמינר,(אחת תיכון אחת סמינר)
ועוד 2 בנים בישיבות גדולות ,
זה אומר לשלם כמה אלפים
נוספים ! רק על המחנה שלהם,
ולמי שכתב שזה לא בא בהפתעה,
נכון זה לא בא בהפתעה, אבל 7 אלף שקל על מוסדות לימוד זה מספיק מס גבוה כדי שלא ישאר למה לחסוך לסוף שנה,
תוסיפו לזה שבמשפחה יש עוד ילדים צעירים יותר, שגם להם מגיע משהו בסוף שנה, וגם ילדה בכיתה ז-ח עומלת הרבה מאד , וגם לה מגיע להנות.
שלא לדבר על הוצאות לימודיות של שנה חדשה, שהופ גם נכנסות באותו החודש,
ואמא שילדיה בבית צריכה לקחת ימי חופשה בחודש הזה - שזה קיצוץ במשכורת....
בקיצור די עם ההיתממות הזו,
לרכזות החברתיות בסמינר יש בהחלט אינטרס (ובצדק) שיהיו תוכניות מפוצצות וברוב המיקרים לא מדובר בנשים מבוגרות ואמהות למשפחה ברוכה,
רק לדוגמא:
מה יקרה אם במקום הרקדה למרגלות המצודה (ליד ים המלח) שלשם יביאו רחפנים תאורה ציוד הגברה.. והנסיעה...) לעומת זאת שיתחילו את התוכנית בלילה ויבצעו את ההרקדה במרכז פיס קרוב למקום הלינה ,
מה יקרה אם לא ישכרו את רכבת ישראל , לצורך הסעת הבנות הכבודות , כדי שהן תוכלנה לשיר ברכבת ללא שנהג האוטובוס ישמע אותן חלילה....
וזה רק 2 דוגמאות מהשנים האחרונות , של הוצאות מיותרות לחלוטין שנעשו בסמינרים הכי הכי טובים,
שכמובן בסמינרים הנל אם האבא לא אברך אין אפשרות כניסה..
אבל מה תעשה האמא?
מה יקרה אם יהיה ועד הורים / שקיפות של ההוצאות מראש ויתנו להם לחוות דעה?
כן גם בבית חוסכים , משתדלים לחסוך ומאידך משתדלים לפנק את הילדים..
ולהוציא את כל מי שחושב ככה , כאמא שחושבת על עצמה לפני שהיא חושבת על הבת שלה, זה מכעיס ממש!!
האמא הנל קורעת את עצמה, כדי להביא לחם הביתה..
ואגב חברה שכן הצליחה להוצאי סבסוד למחנה הסבסוד לבת בסמינר עמד על 60 שקלים, ולבת בתיכון 30 שקלים,
ממש "הקלה משמעותית"....
הדבר היחיד שאני מסכימה איתך זה הסיומת:
לא כל ילדה יכולה להתמודד עם זה שרוב החברות נוסעות ולה אין יכולת כלכלית או שהיא צריכה להשאר בבית לשמור על הילדים.
מחנה של הסמינר זה זמן בילוי שהוא מאוד מאןד חשוב לילדה בגיל הנערות למרות שלנו כאמהות זה נראה מוגזם או כלא נדרש (לפעמים בגלל מרחק הגילאים לפעמים בגלל טרדות אחרות בחיים)
ואני לא באה
אכן, ועל הסמינר לחשוב גם על זה.....
לעניות דעתי כל מי שכתב בודעות ברוח הנל, זה או בחורה צעירה , או מפיקה צעירה או אמא צעירה שעדיין לא חלפו הרבה שנים מיום היא עצמה בילתה במחנה...
מותר לשמוע את צעקת ההורים הנאנקים ,
תחת יוקר המחיה , האינפלציה הגואה, הריבית המשתוללת ותחת מערכת כספים לוחצת עבור מוסדות לימוד...
מותר להוריד את הראש, ולהגיד אכן הצעקה נכונה .