אני גם יכול להתחיל לעבור בנין בנין בכל רמה ד' ולראות האם בכל הבניינים זה אכן כך.תכנס לד1 ותתרשם מהבנינים של חזון את גלילי, בנויים מרווח וחלקם ממש מעט דיירים,
אבל לפני שאתה משתכנע, תמשיך ותראה את נתיב בשדרה, בניני ענק עם 40~ דיירים! ואמנם 2 מעליות אך כל אחת מהם בגודל של קופסאת גפרורים..
הלאה, סוף רחוב אביי, הבניינים של קניג, יש 2 הבניינים שבכניסה לחניה שהמרחק בין הדירות העורפיות הוא סביר, הבניינים שיותר בפנים החניה, צמודים ברמה לא רגילה.
ד3, isa group בנינים עם עיצוב יחסית אבל בלוקים בלוקים , לא בדקתי מספר תושבים אבל מספיק לתת עליהם מבט מבחוץ, והחלונות לצערנו בהחלט לא תואמים את ״מה טובו אהליך..״
אפי קפיטל, החזית - נהדר, דירות עורף - ממש בתוך השני
אחרי כן שוב נתיב..
וכן הלאה, מכירה הרבה שכונות והרבה בניות חדשות, לא קיים שכונה עם כל כך כל כך הרבה ניצול של כל שטח בניה ודחיסה של הבנינים אחד על השני.
(המקום היחיד שראיתי - הר יונה, שגם שם הדירות הפנימיות אפשר להעביר ביצה מהמרפסות, וגם שם זה נתיב.. )
וכן אפשר לראות שכמעט בכל שכונה בבית שמש יש בניינים צמודים מדי ויש דירות וצדדים מסוימים שרואים אחד לשני זה קיים בכל מקום כמעט בכל שכונה, אולי למעט אזורים מסוימים בא' או בשכונות בסגנון הזה אבל בשכונות סטנדרטיות יש גם דברים כאלה בכל אזור חרדי, מי שמחפש לגור בפרטיות מליאה שילך לגור בוילה או בקוטג' זה המחיר שגרים בבניין בשכונה חרדית ויש גם הרבה משפחות וילדים.
ברוב הפרויקטים שאני ראיתי ברמה ד' 1 ו 2 הרווחים הם סבירים והכל בסדר,
נראה לי שמי שרואה את השכונה המפותחת הזו עם כל התשתיות שלה ואזור המסחר המתוכנן היטב, הגינות, התכנון המוקפד, הכבישים עם הנת"צים, והמדרכות הרחבות, פארק ענק, מסוף תחבורה ציבורית והכל בנוי ומתוכנן כך שעדיין תהיה שכונה מסודרת ונקיה עם איכות חיים לדוג' העניין של החנויות שהם בגובה 2 קומות כך שמי שגר בבניין על הרחוב לא גר בתוך הבלגן, ועוד ועוד,
ועדיין מסתכל על זה בצורה של "בנייני ענק" "40 משפחות בבניין" "מעליות קופסאות גפרורים" "רמה ד' זה כמו ב"ב" " ניצול ודחיסה של שטח ברמה שאין בשום מקום אחר "השכונה הכי דחוסה בבי"ש" וכו' וכו' זה גורם לי לנסות להבין מאיפה מגיע האינטרס שבכוח לראות שחור וחסרונות, לא מדבר על ביקורת עניינית אני מדבר על ביקורת שאינה עניינית כדוגמת הציטוטים דלעיל, הגוזמאות והסיסמאות האלו,
נו, באמת נראה לכם שרמה ד' היא ב"ב, אם כן אין לי מה לומר.