מה זה המכתב הזה?רק היום פורסם במודיעין עילית מכתב מרבני העיר, שהמחירים עלו ב30-40% בשנה האחרונה.
מה זה המכתב הזה?רק היום פורסם במודיעין עילית מכתב מרבני העיר, שהמחירים עלו ב30-40% בשנה האחרונה.
בקשה למשכירים להתחשב במצב המשפחות ולא להעלות את דמי השכירות באופן דרסטי, דבר המקשה על המשפחות עד כדי עזיבת העיר או העתקת מגורים לבית ההורים.מה זה המכתב הזה?
מישהו יכול להביא את המכתב לכאן? (אבל באשכול נפרד!)בקשה למשכירים להתחשב במצב המשפחות ולא להעלות את דמי השכירות באופן דרסטי, דבר המקשה על המשפחות עד כדי עזיבת העיר או העתקת מגורים לבית ההורים.
היו עוד נקודות לגבי עול המחיה
אופטימי - השאלה למי...קצת אופטימיות בערב הסוער הזה"אנחנו מגדילים את היצע הדירות, זאת המדיניות שלנו ואנחנו נראה ירידה במחירי הדירות"
יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בוועידה הכלכלית של ישראל: ""מאז ה-7.10 נכנסו 25 אלף עובדים זרים לארץ - פי 10 מבתקופה רגילה. עד סוף השנה נגיע ל-40 אלף"www.bizportal.co.il
לדעתי, באיזורים מבוקשים ע"י בעלי אמצעים/חוצניקים לא יהיה פיצוץ כ"כ מהר, כי הביקושים של בעלי היכולת יגברו על ההיצע.אופטימי - השאלה למי...
אני רואה כאן עשרות נורות אדומות מהבהבות וזועקות - המשבר בדרך!
הבועה לקראת פיצוץ!
כמה זמן לדעתך זה יקח?הבועה לקראת פיצוץ!
אין טעם לחזור ולכתוב שוב ושובכמה זמן לדעתך זה יקח?
כי יש כמה שהקדימו אותך בשנתיים, ואנחנו עדיין מחכים.
יש כאן מישהו שרכש דירה ברמה ד' בבית שמש בתקופה האחרונה???
אני חייבת להוסיף ב"ש כעיר היא באמת פתרון טוב ומצויין לחרדים. וזאת עיר מצויינת עם מרחבים ונופים ועיר חדשה. לא במחירים האלו!!!! זו"צ במחיר הזה תקנו באחיסמך 4 או 5 חד' ותהנו ממיקום מצויין ושכונה חדשה. או שתקנו כבר בב"ב כמעט אותו המחיר. בגלל המגרעות שהזכרנו.www.prog.co.il800/850 מקסימום לדירת 4 חדרים,יש מושג כזה???
@עוד ירושלמי @גולש בנט @אאאא.... חבל שכל פעם טוחנים מים. כל מה שלימדו אתכם בשיעור הראשון בכלכלה טוב ויפה בתיאוריה, אבל כל זה נכון רק למצב נורמלי, אבל היום (וכללית במדינת ישראל) לעולם לא נגיע למצב נורמלי. ואסביר, כל מה שאומרים תמיד שאם הריבית עולה אז המחירים יורדים, זה נכון רק לגבי מקומות ששם...www.prog.co.ilהאם המחירים ברמת בית שמש ד מוצדקים
אבל למה שהקונה יסכים לכך? כי כיום המצב בשוק שהמוכרים על הגובה אין היצעwww.prog.co.ilזה נכון שמחירי הדירות הולכים לרדת ב10 אחוז בחודשים הקרובים?
מה עם נתב"ג אמרו שרוצים לבנות שם עיר?www.prog.co.ilאוי! כמה שהלב כואב!!מחירי הדיור זה כבר בכותרות החדשות.
באיזו עילה הם ינמקו את זה ושוב מי היהודים הטובים שיעשו את זה ויפגעו בתדמיתם המקצועית ככל ואתה מתכוון לפקידי ציבור יכולים לקרוא לזה זיהום אויר, פגיעה בחי ובצומח, הפרעה לטבע בעת מילוי תפקידו, מחסור בקרקע וצפיפות אוכלוסין, חשיבות הציפוף והבניה לגובה, קיימות, ועוד ועוד, המדיניות נוהגת כבר הרבה...www.prog.co.il
גם אין טעם לחזור שוב ושוב על המנטרה שהנה, זה כבר מתפוצץ, וכל הנתונים מראים שזה אוטוטו יורד.אין טעם לחזור ולכתוב שוב ושוב
מה שונה היום מפעם
בכל זאת זה דעתי,
ומותר לחלוק עליה
ידידי היקר.אופטימי - השאלה למי...
אני רואה כאן עשרות נורות אדומות מהבהבות וזועקות - המשבר בדרך!
הבועה לקראת פיצוץ!
התסכול מובןגם אין טעם לחזור שוב ושוב על המנטרה שהנה, זה כבר מתפוצץ, וכל הנתונים מראים שזה אוטוטו יורד.
אין לי כאן דעה, ואני לא מבין גדול בעניין.
גם אני לפני שנתיים הנהנתי בראשי בהלהבות לנוכח כל הטורים והדעות, שהנה, המחירים תכף יורדים.
למדתי מההיסטוריה שמדובר יותר במשאלות לב, ופחות משהו שמגובה במציאות.
תעשה חיפוש על המילה בועה בפורום קורת גג, ותגלה כמה השתמשו בה בשנים האחרונות.
אם תבדוק, תראה שכמה וכמה מהכותבים שינו את דעתם, וכיום הם הפסיקו לשכנע ובעיקר להשתכנע שאנו לקראת ירידה.
אגב, לא הצלחתי למצוא הסבר מניח את הדעת מה שונה היום מפעם. בגדול מדובר באותן טענות.
מעבר לבדל של אמירה שעשויה לרמז על שינוי בשיטת המכרזים, לא מצאתי שום דבר שהשתנה.
כל עוד והקרקעות יימכרו לכל המרבה במחיר, או לפי קביעת שמאי שלא בדיוק שותף לרצון להוזלת הקרקעות, השוק ימשיך להיות מושפע משיווקים חדשים במחירים גבוהים.
בסוף, הם אלו שדחפו את השוק לעליה, מחירי הקרקעות הגבוהים.
לצערי הרב מאוד, כמובן. אין לי שום עניין בכך שהשוק יעלה. אני פשוט מחפש ללמוד מההיסטוריה הקרובה.
אז כמדומה שאין כמעט שום וויכוחומי שעומד לפני רכישת דירה למגורים ומצא דירה ראויה ומסוגל לאחר בדיקה יסודית
לעמוד בתשלומים ולהמשיך לחיות וודאי שיקנה !
אבל להשקעה ממש לא הייתי מהמר עכשיו על שוק הדיור וודאי לא החרדי
זאת ודאי בועה, ואין מחסור בדירות.גם אין טעם לחזור שוב ושוב על המנטרה שהנה, זה כבר מתפוצץ, וכל הנתונים מראים שזה אוטוטו יורד.
אין לי כאן דעה, ואני לא מבין גדול בעניין.
גם אני לפני שנתיים הנהנתי בראשי בהלהבות לנוכח כל הטורים והדעות, שהנה, המחירים תכף יורדים.
למדתי מההיסטוריה שמדובר יותר במשאלות לב, ופחות משהו שמגובה במציאות.
תעשה חיפוש על המילה בועה בפורום קורת גג, ותגלה כמה השתמשו בה בשנים האחרונות.
אם תבדוק, תראה שכמה וכמה מהכותבים שינו את דעתם, וכיום הם הפסיקו לשכנע ובעיקר להשתכנע שאנו לקראת ירידה.
אגב, לא הצלחתי למצוא הסבר מניח את הדעת מה שונה היום מפעם. בגדול מדובר באותן טענות.
מעבר לבדל של אמירה שעשויה לרמז על שינוי בשיטת המכרזים, לא מצאתי שום דבר שהשתנה.
כל עוד והקרקעות יימכרו לכל המרבה במחיר, או לפי קביעת שמאי שלא בדיוק שותף לרצון להוזלת הקרקעות, השוק ימשיך להיות מושפע משיווקים חדשים במחירים גבוהים.
בסוף, הם אלו שדחפו את השוק לעליה, מחירי הקרקעות הגבוהים.
לצערי הרב מאוד, כמובן. אין לי שום עניין בכך שהשוק יעלה. אני פשוט מחפש ללמוד מההיסטוריה הקרובה.
אכן תמונה מורכבתאז כמדומה שאין כמעט שום וויכוח
כי אני חותם שאין אחד פה באשכול שלא יסכים
שלקנות דירה להשקעה בתקופה הזאת זה ממש לא משתלם
ובכל אופן לגבי הדברים
א.יש במקביל לכל מה שאמרת גם דברים הפוכים
א.תנועת הון הכי גדולה בהיסטוריה זה התקופה הזאת-תחשוב שכל ירושה שהיום אנשים יורשים
זה הרבה יותר מפעם
ב.יש עלייה דרמטית במשכורת הממוצעת בציבור החרדי אודות למקצועות הייטק ופיננסיים
שרק הולך וגודל עם הזמן דבר ששוב מוביל לעלייה ברמת החיים
מעולם לא ראיתי את פינת הגלידה ריקה מאדם וגם לא פיצה אורי לא זיסלק וגם לא כל התרבות ופנאי שנפתחה ליד מכון מור ....
והתיאור שאתה מתאר -זה כאילו כל המגזר החרדי חי בעוני מחפיר
דבר שהוא רחוק מאוד מהמציאות
כמובן הדברים שאמרתי נכונים גם לביגוד יוקרתי לילדים +פאות יקרות לנשים ועוד ועוד
וזה בהכרח נובע ממשכורת גבוהות יותר
ג.אחוז הגברים החרדי שעובד בעבודות מהצד הוא גם גדל דרמטית(וזה עוד לפני שנחשב את אחוז הגברים החרדי
שיוצא לעבוד במקצועות מכניסות ולעבוד יום שלם)
אני לא מדבר על אברכי כולל שגם מגדילים את ההכנסות שלהם בעשיית כל מיני דברים כמו "עיון הפרשה" "דירשו"
וכדומה
אלא מדבר על אברכי כולל רבים שלומדים סת"ם ,מלמדים בשעות הערב ועוד שלל דברים
ד.אחוז הילודה לצערי הרב במגזר החרדי ירד -אתה יכול לבדוק את זה בנתוני הלמ"ס וגם אפשר לראות
שהרבה אנשים נמנעים מלהביא ילדים באותו קצב שהביאו בעבר -דבר שגם משפיע על האפשריות השונות
ובקיצור התמונה הרבה יותר מורכבת
ואם היא יותר מורכבת לצד אחד
היא גם יותר מורכבת לצד השני
התשובה מאד פשוטה,ידידי היקר.
-2- שאלות.
תוך כמה זמן לדעתך הבועה תתפוצץ?
וגם אם תתפוצץ -בכמה המחירים ירדו כדי שזה יקרה פיצוץ שעבורו היה שווה לחכות כל כך הרבה?
אם למשל הבועה תרד ב20 אחוז אז עדיין המחיר הוא הרבה הרבה יותר יקר ממה שהיה לפני כמה שנים שאנשים דיברו בדיוק כמוך
ובפרט שלמרות הריבית הגבוהה שוק הדיור חי בועט ועובד
תחשוב רק לעצמך מה יקרה אם הריבית תרד
סיבה לירידת מחירי הדיור, נכון?ד.אחוז הילודה לצערי הרב במגזר החרדי ירד -אתה יכול לבדוק את זה בנתוני הלמ"ס וגם אפשר לראות
שהרבה אנשים נמנעים מלהביא ילדים באותו קצב שהביאו בעבר -דבר שגם משפיע על האפשריות השונות
המכרזים לקבלנים התקיימו כבר ויש זוכים.2500 דירות לחרדים בבית שמש במכרז הקרוב
מה דעתכם ישפיע על המחירים בבית שמש או לא
https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/833949
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: