דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

חכמת נשים

משתמש חדש
הלכתם רחוק מחוץ לקופסא.
יש ערכים ויש צרכים
וכשזה מתנגש- אצלי הערכים קודמים
ללמד כל ילד מקצועות כיד שבבוא היום אם לא יסתדר בכולל יחך לפרנס - ממש ממש לא בכיוון
ללמוד בנות מקצועות שדורשים בעיות הלכתיות והשקפתיות- ממש ממש לא.
לייצר פלטפורמות להכשרה מקצועית כשרה ונקיה עבור בנות חרדיות - ממש כן!

אבל לכוון את הבנות לבחור הכשרה שמתאימה להם אבל גם מפרנסת נורמלי - חובה!!!
או לכל הפחות מי שהולכת ללמוד הוראה, שתלמד מקצוע מכניס מהצד שתוכל לחיות בסוף משניהם יחד.
הנסיון הוכיח שבת שעובדת בחברה חילונית או פתוחה יותר עלות החיים שלה גבוהים הרבה יותר
לא ראיתי עשירות ו/או כסף לחיסכון אצל הבנות שהמשכורת שלהם גבוהה יותר.
זה הכל מעבר להוצאות הבסיסיות של כמה אלפי שח ללא הגזמה כל חודש שנדרשים בשביל להחזיק בית עם אשה עובדת במשרה מליאה ודורשת.
אצל המשפחה שלי ראיתי שמי שהמורות חיותמחושב יותר ולפעמים טוב יותר מאחרות

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הנהלת חשבונות היא דוגמה הפוכה.
מקצוע שבו אי אפשר להחזיק סתם 'עובדת לגיבוי'. בכל חודש יש זמני עומס של הגשות ודיווחים, ואם עובדת בדיוק אז נאלצת להיעדר - המשרד נמצא בלחץ גדול.
שלא לדבר על הצורך בחפיפה של חודש מראש עם מחליפה לפני חל"ד, כדי להכיר את התיקים ולעבור לפחות דיווח אחד משותף, כשהיוצאת מדריכה את הנכנסת.
ועל הלקוחות שתוהים איפה העובדת 'שלהם', ומחמיצים פנים כששומעים שהחודש תטפל בהם X ובחודש הבא Y ועוד חודשיים אולי Z כבר תחזור.

כך גם מזכירות. המקומות שאני מכירה, לא מחזיקים עוד מזכירה 'סתם'. עובדות מגוייסות על פי הצורך. וכל אחת שנעדרת, גורמת ללחץ על האחרות ולפעמים לשירות לקוי ללקוחות.
כנראה זה תלוי.
בכל הדוגמאות האלו יש מקומות ויש מקומות.

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אבל זו בעיה כי מציאות היא שעולם הייטק הוא העולם הכי מצליח והוא מתנהל בלי ישיבה על הזנב של העובד.
מה שנקרא ראש גדול.
אני לא בטוחה שעולם ההייטק מצליח בגלל ההתנהלות שלו.
ייתכן מאד שהוא מצליח למרות ולא בגלל.
ועוד ייתכן - שאנחנו בבואה.

רוצה להדגיש - אני מחסידי ה"ראש הגדול" והלא לשבת על הזנב של העובדים.
ועדיין...

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אז סיכמנו שההייטקיסטיות החרוצות נמצאות מצד אחד של המתרס.
אבל רוב הנשים החרדיות - נמצאות בצד השני.
שבו כן צריך לשרת לקוחות/ לתת עבודה יומיומית, ואין צוות שלם שיכול לגבות את החסר.
אני מגיעה מהתחום שלך וממש לא מתחום ההייטק
הזדהתי מאד עם דברי @java יותר מדבריך ,
המעסיקים רוצים את העובד האיכותי יותר מהרבה דברים ,
עובדת טובה גם אם היא יולדת מאריכים אותה
ועובדת רווקה / מבוגרת/ גבר אם היא / הוא לא טוב זה לא זה,
אני רואה המון הערכה לזה שלמרות שאת צעירה יש לך ככה וככה שנים בעבודה , והבאת עוד כמה ילדים , רואים בזה הרבה סימן להצלחה ,
אני עובדת במקום חילוני , ודווקא בצד של החילוניות והדתיות יותר קשה להם בקורונה , מחלות ילדים ,
וכן הם גם יולדות ומאריכות חופשות לידה
לי מפריע יותר חוסר ההבנה של החרדיות הצעירות אצלינו למושג עבודה , בשנים הראשונות הם לפעמים חיות בענן וורוד ואין להן את הדרייב להספיק ולתת את התמורה ,

Yael Mor

משתמש מקצוען
מה ההגדרה בעינייך של מקצועות מותרים?
מלמדים את הבנות ’היי טק’ וראיית חשבון גם בסמינרים.
רק שהן משלמות על זה קצת יותר ממש ממש טיפונת.
ובהייטק הן יוצאות עם תעודה שקצת פחות נחשבת.
וכל מי שיוצא נגד אקדמיה סורי. קצת שבוי בפוליטיקה החרדית.
כי לימודי מקצוע בסמינר זה רווחי לזמינר נטו.
אפשר לפתוח מקומות לימוד מפוקחים לגמרי שיעלו מחירים יותר הגיוניים להורים/ או לבנות.
זה לא הדיון וסורי על הגלישה אבל הסיבה ללימודים של מקצועות מותרים היא בעצם לא החלוקה של למקצועות ’מותרים ואסורים’
אלא משו שמעורבב בהרבה הרבה ענינים סרוחים של אנשים ששולטים בציבור.
מסכימה איתך במיליון אחוז.
למה אני, בוגרת סמינר, אשת אברך, צריכה עכשיו גם לגדל משפחה ברוך ד' ולהיות אישה ואמא (ואני לא מדברת על תפקוד בהריון...:eek:), ולעבוד במשרה מלאה במשכורת רעב כי אין לי תואר ראשון בחינוך(לא תגידי הייטק חלילה וחס:cautious:) ותוך כדי להשלים לימודים עם עבודות ושיעורי בית ומבחנים וכמובן הבעל מפסיד כולל ושומר על הילדים כי אין לי ביביסיטר זמינה על חשבון הכולל. ושלא נדבר על המחיר... 20000 אל"ש במקרה הטוב.
בקיצור, מישהוא שם צריך לעשות חושבים בעניין.
הבעיה שלי היא שרציתי ללכת לסמינר ולקבל את מה שיש לו לתת ויש לו מה. אבל למה זה צריך להיות על חשבון ה"בית של תורה" אחר כך?

קוביד

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מסכימה איתך במיליון אחוז.
למה אני, בוגרת סמינר, אשת אברך, צריכה עכשיו גם לגדל משפחה ברוך ד' ולהיות אישה ואמא (ואני לא מדברת על תפקוד בהריון...:eek:), ולעבוד במשרה מלאה במשכורת רעב כי אין לי תואר ראשון בחינוך(לא תגידי הייטק חלילה וחס:cautious:) ותוך כדי להשלים לימודים עם עבודות ושיעורי בית ומבחנים וכמובן הבעל מפסיד כולל ושומר על הילדים כי אין לי ביביסיטר זמינה על חשבון הכולל. ושלא נדבר על המחיר... 20000 אל"ש במקרה הטוב.
בקיצור, מישהוא שם צריך לעשות חושבים בעניין.
הבעיה שלי היא שרציתי ללכת לסמינר ולקבל את מה שיש לו לתת ויש לו מה. אבל למה זה צריך להיות על חשבון ה"בית של תורה" אחר כך?
וכשתרצי לעשות תואר תראי שאפילו בגרויות את צריכה להשלים.
לשם שמים.

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
חברים , שימו לב לכותרת האשכול, אין קשר בין הדיון שדחפתם לכאן לבין נושא האשכול, נא להפסיק עם הדיון המיותר הזה.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
בינתים יש כאן ניק אחד שמתעקש לציין זאת שוב ושוב
והוא לא מקבל מידי הרבה לייקים להודעות הללו
מה שאומר שכנראה זה די נדיר.
אני מכירה סביבי המון המון אנשים נשים וטף, זוגות צעירים , מבוגרים וביניים
מתוכם אני מכירה אחד שיש לו שני דירות
הוא קיבל כמעט מיליון שקל לדירה ראשונה , ואשתו עובדת בשכר מאד מאד גבוה
ולא, אל תגידו לי אולי אני לא יודעת, כי אני יודעת מצוין , דירה נוספת זה לא דבר שקל להסתיר, ומי שמתלונן על חוסר כסף כל היום בד"כ לא מחביא אותו מתחת לבלטות.
רוב רובו של העם נאנק עם המשכנתא הלוחצת והחונקת שלו , אין לו פנאי אפילו לחשוב מאיפה להתחיל להביא הון עצמי לדירה נוספת
אני גרה בפריפריה ויש פה הרבה משפחות שהדירה שהם גרים בה שלהם ויש להם עוד דירה במרכז ומרוויחים שכירות ויש להם שתיי דירות ויש כאלה גם שלוש אבל בפריפריה בנוסף על הדירה במרכז

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני מגיעה מהתחום שלך וממש לא מתחום ההייטק
הזדהתי מאד עם דברי @java יותר מדבריך ,
המעסיקים רוצים את העובד האיכותי יותר מהרבה דברים ,
עובדת טובה גם אם היא יולדת מאריכים אותה

לא טענתי אחרת.

עובדת טובה, גם אם היא יולדת, מעריכים אותה. בהחלט.

במקביל ובלי סתירה, ברוב הפעמים בעבודות שאינן הייטק, גידול משפחה ברוכה פוגע ביכולתה של העובדת להתמסרות מלאה ולזמינות מלאה לעבודה.

אם היא טובה - היא משתלמת למעסיק, למרות זאת. הוא משקלל רווח והפסד ומעדיף להמשיך איתה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה