רלוונטי. קחו חתיכת חלה וטלו ידיים מיד בסיום התפילה.הבעיה היא שהאדמור מסיים תפילה בערך 30 דקות לפני השקיעה, ואז צריך להספיק סעודת חג ולרוץ למנחה...
אז המרחק ההזוי לא רלוונטי כאן,
רלוונטי. קחו חתיכת חלה וטלו ידיים מיד בסיום התפילה.הבעיה היא שהאדמור מסיים תפילה בערך 30 דקות לפני השקיעה, ואז צריך להספיק סעודת חג ולרוץ למנחה...
אני גם רוצה בית מזהבומה תגיד על אנשים שרוצים להגיע לאדמור שלהם?????
השנה יותר מתמיד אין אפשרות ריאלית כזו לאנשים מהישוב....
ולכן המחירים יקרים.מה אתה רוצה להגיד?
אין באף מלון מירושלים
לפני יותר מחודש עברתי את כל המלונות במערב העיר..
2000 - 3000 לאסטוריה זה לא יקר
כאן מדברים על דירה קטנה ואולי מעופשת מבחירים אחרים..בטח זה לא מלון
זאת מורכבות אמיתית.הבעיה היא שהאדמור מסיים תפילה בערך 30 דקות לפני השקיעה, ואז צריך להספיק סעודת חג ולרוץ למנחה...
רוב החסידויות מסיימות את התפילה כמה שעות לפני השקיעה.הבעיה היא שהאדמור מסיים תפילה בערך 30 דקות לפני השקיעה, ואז צריך להספיק סעודת חג ולרוץ למנחה...
רוב אלו שלוקחים דירות זה משפחות, ככה שזה לא ממש אופציהכי להיות בתפילה אצל האדמו"ר זה צורך אמיתי.
עכשיו חושבת על אופציה של לשכור ישיבות קטנות ליטאיות באזור,
זה יכול להיות רווחי לשני הצדדים.
למה? משפחה גדולה ממש -ששוכרת מבנה.רוב אלו שלוקחים דירות זה משפחות, ככה שזה לא ממש אופציה
הסכומים שהוזכרו פה הם לדירות רגילות ומטה [3-5 חדרים] לא מבנה...למה? משפחה גדולה ממש -ששוכרת מבנה.
לכזאת בעיה דרוש פתרון יצירתי.
כי הסכומים שהוזכרו פה-בלתי אפשריים בעליל
יעזרו אולי לירושלמיםמי שהעלה את המחירים בירושלים לרמות גבהות מאוד וחסרות פרופורציה הם החוצנקים שבאו לגור כאן, ולכן כשהוריהם (אלו שממנים אותם) רוצים לבוא לילדים לחג, יהיה זה מעין תשובת המשקל אם יעזרו קצת לירושלמים השורשים לגמור את החודש....
כפי שכתבתי הבעיה היא כל השנה ומחריפה בתקופת החגים.יעזרו אולי לירושלמים
ויזיקו לכלל ישראל שגם צריך להגיע לירושלים.
דווקא לא נפלתי מהכסא עכשיו כי נפלתי כבר שבוע שעבר..........
כי בדיוק שבוע שעבר שמעתי על מישהו שהשנה זו השנה השניה שהוא מזכיר בכזה סכום דירה רגילה בקריית בעלזא בירושלים
אני נזכר בסיפור הפוך שהיה לי:
לאחר נישואיי התגוררתי לכמה שנים בשכירות באזור מאה שערים [אני רחוק מאוד מלענות על התואר "תושב מאה שערים", אבל התגלגלו העניינים ומצאתי את עצמי גר שם ואכמ"ל].
היו אלו שנים יפות מלאי הפגנות והפוגות. פשקווילים וכרזות על עבודת אלילים.
בדירתנו הקטנטונת [38 מ"ר] היו חסרונות רבים ועמוקים אפילו מעובי הקירות, אולם מעלה אחת היתה ללא עוררין: השכרת הדירה בחגים ובמועדים.
בכל חג כזה היינו משכירים את הדירה בסכום נאה לזו"צ מתחיל, וברוב הפעמים זה אפילו השתלם ולא היו שום נזקים.
היתה זו שנה אחת בערב יוה"כ, התקשר פלוני בעל מבטא אמריקאי ושאל אם הדירה פנויה ליו"כ. עניתי שכן וסיכמנו על מחיר של 120.
היה זה סכום מצחיק ופעוט בכל פרמטר. אבל הרגשתי שזה סוג של מעשה טוב שיעזור לי במשפט הקרב ובא.
כיון שיצאנו מבעוד יום מהבית, השארנו לו מפתח מתחת לשטיח [מאוד מקורי! על זה לא חשבתם...] וכך הוא עשה ביציאתו. כך שלא נפגשנו כלל.
כשחזרנו מצאנו על השולחן 120 ש"ח [!]
לא ידעתי אם לצחוק או לצחוק מאוד. מי שלא השכיר דירה בזמנים אלו באזורים אלו, לא מבין כמה זה מצחיק, אבל החלטתי שמהשמים יצא הדבר והוא זכה ביתרת הכסף [הדולר היה אז כמעט 5 שקלים].
בכל אופן, לענייננו:
בזמנו המחירים היו גם כן מופקעים אבל בגבול מובן ובטעם סביר.
זכורני שהגיע פעם חסיד סלונים לדירתי לראות אם היא מתאימה לו לראש השנה, היה זה אדם אמיד שלא חסר לו כלל, אבל כששמע את המחיר שביקשתי [לא זוכר במדוייק אבל בסביבות 150 דולר ללילה, ל-10 מיטות בערך...] נתכרכמו פניו, ואמר שבהוראת האדמו"ר, הם לא שוכרים דירות במחירים כאלו...
להיזכר ולא להאמין!
ועדיין, כל אלו המלגלגים ומבקרים את כל אותם מפקיעי שערים [חצופים, מזיקים וגזלנים], ינסו לחשוב אילו היו הם במצבם, האם היו הם עומדים בניסיון. או באים ג"כ כמותם לידי ניסיון ולידי ביזיון.
מה.. יש קרון נע בבעלזא?...
ממש דגדג לי לכתוב..
מספיק שישימו לי אימוג'י כועס ואני מוחק מייד...
מחקתי
היה לי דחף לעשות לך דווקא
אין צורך למחוק
אלו שבאו בגפם אוכלים בבניין ביהמ"דהבעיה היא שהאדמור מסיים תפילה בערך 30 דקות לפני השקיעה, ואז צריך להספיק סעודת חג ולרוץ למנחה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: